July 12, 200916 yr I pored mog hejtovanja Rima devojka me nagovorial na Taorminu. Kakva sam ja sisa... :(PS.Ponajvise radi ovog i sl. topika.Koa i svuda - veliki grad je veliki grad i obicno nema mnogo veze sa nacinom zivota u *provinciji* ono sto se ponavlja na ovom i slicnim topicima je da Italija ima taj kvalitet NEintenzivnog turizma koji se srece u Spaniji a predpostavljam i Grckoj U Italiji jos uvek moze da ti se desi da na pijaci i sladoledzinici budes jedini turista... Ono sto bar meni jako prija je sto je zemlja iako mediteranska, topla, a opet zelena. Ne znam kako ima polazi za rukom da imaju manje sumskih pozara nego Francuska. Rezultat su sume, maslinjaci, zelenilo dokle pogled doseze...onda detalji, elegancija arhitekture, parkova, ....
July 20, 200916 yr Gdje se nalazi ovaj bisercic? Ima li web sajt?na 5km od Porta Romana-e u Firenci, oko 7 km od Ponte Vecchio
September 26, 201015 yr Rimpreporuke za restorane molim vas.da li u rimu uopste postoji restoran gde je hrana pristojna, a gde te nece tretirati kao govno samo zato sto si stranac/turista, gde ne naplacuju kuver, nenarucenu hranu i slicne dodatne nevidljive elemente, gde se ne stoji u redu i ceka za sto, pa onda ceka za paznju konobara, pa onda ceka za hranu ?cipele, cizme i kozne torbepreporuke za butike, pls.hvala. Edited September 26, 201015 yr by Allegra
September 29, 201015 yr da li u rimu uopste postoji restoran gde je hrana pristojna, a gde te nece tretirati kao govno samo zato sto si stranac/turista, gde ne naplacuju kuver, nenarucenu hranu i slicne dodatne nevidljive elemente, gde se ne stoji u redu i ceka za sto, pa onda ceka za paznju konobara, pa onda ceka za hranu ?Postoji.E, kako se tacno zove, ne znam napamet, mogao bih da rekonstruisem po CSI metodama. Bio je neki odlican sea food i vino, narodska atmosfera, i tip sa gitarom (bogu hvala, akusticnom) koji je actually znao da peva. Negde u centru, pa malo zavuceno. Naci ces sigurno!
September 29, 201015 yr Rimpreporuke za restorane molim vas.da li u rimu uopste postoji restoran gde je hrana pristojna, a gde te nece tretirati kao govno samo zato sto si stranac/turista, gde ne naplacuju kuver, nenarucenu hranu i slicne dodatne nevidljive elemente, gde se ne stoji u redu i ceka za sto, pa onda ceka za paznju konobara, pa onda ceka za hranu ?cipele, cizme i kozne torbepreporuke za butike, pls.hvala.Kuver, ili coperto, naplaćuju svi, neki ti ga prikažu odvojeno, negde je uključeno u cenu, ali ćeš ga platiti svuda.Ako hoćeš da vidiš poznate ljude(mada, ne znam koliko poznaješ žabarski jet-set), onda idi u "Bolognese".Drugačije, u blizini Piazza San Pietro, blizu Vatikana, imaš gomilu trattoria. Običnih, ali se jede odlično, za pristojne pare (što tamo u prevodu znači nekih 20-30 Eura po osobi, za meze, predjelo i glavno jelo, salatu i par čaša vina).Što se šopinga tiče, u centru imaš zilion radnji u okolini Piazza di Spagna. Ne znam da li ćeš kupovati na Via Condotti, ali na sve četiri strane od Piazza di Spagna, prema drugim trgovima (Piazza Navona, Piazza del Popolo, Fontana di Trevi, se šire mnogobrojne uličice prepune raznih radnji, u kojima imaš i fenomenalne cene.
September 29, 201015 yr Za male i pristojne restorancice preporucujem i Testaccio. Nekad sirotinjski kraj, sad je na ceni, ali jos nije turisticki kao recimo Trastevere (koji je odmah preko reke).
September 30, 201015 yr Jes, ako uspes da nadjes mesto u restoranu. A i cene su bar 30% vise nego sto bi trebalo...
October 1, 201015 yr koja je stvar sa trastevereom, nekretnine su tamo za marginu jeftinije u odnosu na bilo koji drugi kraj rima. bila davno, ali koliko se secam, tamo smo dobro klopali i nista strasno videla ili dozivela, osim krda turista koji opsedaju i notting hill i ajfelov toranj, pa nije bas da je to srozalo cene u kraju. da se nije u medjuvremenu pretvorio u neki red light district :D
October 1, 201015 yr sorry Tresko, dobila sam instrukciju od jednog znalca da se ni ne priblizavam buticima koje si naveo, ali buduci da je ono bese tebi Navigare sirotinjski brand, mogla sam da pretpostavim da bi ovi preporuceni butici i restorani sa dzet set-om vise legli Ceci nacionale nego meni. :P nevertheless, hvala svima pa uzvracam kad se vrnem sa korisnim tipovima.
October 1, 201015 yr Imas dva velika feshion outleta, Valmontone pored autoputa ka Napulju, drugog se ne secam kako se zove a ni u kom je delu (pri)grada. Ne znam koliko su oni ovde popularni za predlaganje na forumu ( :P ) i koliko te to u stvari zanima, ali tamo imas stotinak i vise brendova... Edited October 1, 201015 yr by ducca
October 1, 201015 yr sorry Tresko, dobila sam instrukciju od jednog znalca da se ni ne priblizavam buticima koje si naveo, ali buduci da je ono bese tebi Navigare sirotinjski brand, mogla sam da pretpostavim da bi ovi preporuceni butici i restorani sa dzet set-om vise legli Ceci nacionale nego meni. :P nevertheless, hvala svima pa uzvracam kad se vrnem sa korisnim tipovima.Ne znam da li si dobro pročitala ono što napisah, ali ne sećam se da sam preporučio butike u via Condotti (osim ako nemaš puno, puno para), a i za jet-set restorane nisam davao preporuke.Preporučio sam nešto drugo, obične trattorie, i obične radnje.No, nema veze.
October 18, 201015 yr Ovo sam pisao Alegri na pm na pitanja o Rimu, dok sam bio u banovini. Mozda nekom bude korisno:Od imena restorana meni je u secanju ostalo jedino Peroni pivnica. Negde je u centru, svi znaju da objasne (mogu da iskopam adresu ako te zanima). Spoj solidne i ne skupe klope i domaceg piva. A ako narucis kobaju sleduje ti i 1 iznenadjenje :DNije bilo pitanje, ali ako volis anarho/pank/rege/komuna fazon, obavezno izlazi u kvart San Lorenzo. Nalazi se na 10tak minuta peske od glavne zelznicke, na dole se ide. Ovaj kvart pogotovu savetujem ako pusis i ako ne volis da placas pice 4-5 evra. Tu ima jedno 30tak kafica i svi su odlicni (licni utisak). Cene smesne, muzika odlicna, ljudi opusteni, svuda se pusi i duva.. A vrhunac je trgic na kraju kvarta gde leti sedi po nekoliko stotina mladih (nema klinaca) i bar cetvrtina ima neki muzicki instrument na kome svira.. Meni je tu bilo ubedljivo najbolje zezanje, ne samo u Rimu, vec mozda i u celoj Evropi sto sam bio.