April 21, 20224 yr E stvarno, znam gomiu ljudi koji su otišli ili idu u Italiju ovih dana. Jel to nešto džaba? Edited April 21, 20224 yr by mraki
April 21, 20224 yr Ma uželeli se posle 2+ godine bez turizma. Ništa neočekivano. I ja idem početkom naredne nedelje da se šetkam desetak dana na potezu Venecija-Padova-Verona plus klince da provozam u Gardalandu. Ali šta smo na kraju zaključili o proveri covid passporta? Nema granice između SLO i IT ali ima između HR i SLO i tu će gledati, kao što će gledati i na ulazu u HR. Elem, jel dovoljan Zeleni sertifikat ili treba i brzi antigenski? Četvoro nas je i naravno da svako ima drugačiji status. Ja 3 puta vakcinisan, žena 2 puta plus preležala u januaru, ćerka preležala u januaru premlada za vakcinisanje, sin klinac ništa-ništa. Znam da me ništa ne spečava da uradimo taj brzi ali trebamo li ili ne?
April 21, 20224 yr Umesto duplog espressa naručite caffè lungo ili americano ako ste baš navikli na velike kafene šolje. Često umesto duple doze kafe (koja nije ni preporučljiva) samo produže i naplate duplu cenu.Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
May 17, 20224 yr Neko bio do Trsta skoro? Gde bih mogao da uštekam auto na jedan dan, dok obilazim grad?
May 17, 20224 yr 6 hours ago, goofs said: Neko bio do Trsta skoro? Gde bih mogao da uštekam auto na jedan dan, dok obilazim grad? Mi bili na par sati pre mesec dana. Našli smo na ulici posle par min kruženja, na 500 m od piazza Grande. Mislim da je bilo oko 1e/h. http://www.parksangiusto.it/en/ Ovaj sam parking bio prebeležio za svaki slučaj, ali nismo ga isprobali. Ako si mislio na free varijante, za to nisam školovala.
May 17, 20224 yr 9 hours ago, goofs said: Neko bio do Trsta skoro? Gde bih mogao da uštekam auto na jedan dan, dok obilazim grad? Bio ja krajem aprila...parkirao sam uz more, na javnom parkingu, nepokrivenom. Uplatis u automatu koliko para zelis, on ti izracuna vreme i papirce stavis na vidno mesto u kola i to je to.
December 29, 20223 yr plan za drugu nedelju "njihovog" uskrsa: vozom do negde (verona), pa onda dnevno menjati mesta: - padova - ferara - ravena - firenca 2-3 dana minhen-verona-minhen je najpovoljnija varijanta, i najzgodnija. bez presedanja za 5 sati i 20 minuta. sad moje pitanje. postoji li neka karta za regionalne vozove u italija? neka nedeljna ili tako nesto, cime bi pokrili nasa dnevna city hopping vozikanja.
December 29, 20223 yr bolje ce znati oni koji zive u Ita, ali iz mog iskustva, vise ti se isplate pojedinacne karte.
December 29, 20223 yr 3 hours ago, Ros said: sad moje pitanje. postoji li neka karta za regionalne vozove u italija? neka nedeljna ili tako nesto, cime bi pokrili nasa dnevna city hopping vozikanja. https://www.trenitalia.com/en/offers/trenitalia-pass.html Evo ovde mozes da pogledas cene karata za regionalne vozove, mislim da nisu visoke i da ti ne trebaju neki poseban paket. 3 hours ago, Ros said: - padova - ferara - ravena - firenca 2-3 dana Sto se spiska tice ja bih umesto Ferare stavila Vicenzu. Gradic je divan sa puno interesantnih gradjevina i pozoristem Teatro Olimpico (prvo na svetu pod krovom) koje je projektovao cuveni arhitekta Andrea Palladio (XVI vek). Ravena sa svojim mozaicima je takodje vrlo interesantna. U Padovi obavezno popiti kafu, a moze i kolac 😉 u cafeteriji Pedrocchi. Edited December 29, 20223 yr by Serena
January 20, 20233 yr Dobar tekst o Vićenci, mozda ga @Rosu stavi na spisak umesto Ferare Edited January 20, 20233 yr by Serena
February 14, 20233 yr On 21.1.2023. at 0:11, Serena said: Dobar tekst o Vićenci, mozda ga @Rosu stavi na spisak umesto Ferare i jedno i drugo plan je: Verona 2 noci Simioni/Garda - izlet Mantova - usput Ferrara 2 noci Ravena - izlet Padova 3 noci Vicenza izlet Venecija izlet
February 14, 20233 yr i jedno i drugo [emoji4] plan je: Verona 2 noci Simioni/Garda - izlet Mantova - usput Ferrara 2 noci Ravena - izlet Padova 3 noci Vicenza izlet Venecija izletZa izlete je pored regionalnih vozova keva Flixbus ali i Itabus je ušao u konkurenciju i sasvim su pristojni. Za veće gradove pogledaj i Italo voz koji zna da bude duplo jeftiniji od Trenitalije. Tako sam našao povoljno karte za do Bolonje i Ravenne. Tamo idem Italom, nazad Itabusom a regionalnim vozom između, jer ništa drugo i nema.Samo računaj na kašnjenja, uglavnom i vozova ali busevi ponekad još više jer uglavnom imaju duge relacije. Obično ne bude više od pola sata-sat
February 14, 20233 yr 6 minutes ago, mlatko said: Za izlete je pored regionalnih vozova keva Flixbus ali i Itabus je ušao u konkurenciju i sasvim su pristojni. Za veće gradove pogledaj i Italo voz koji zna da bude duplo jeftiniji od Trenitalije. Tako sam našao povoljno karte za do Bolonje i Ravenne. Tamo idem Italom, nazad Itabusom a regionalnim vozom između, jer ništa drugo i nema. Samo računaj na kašnjenja, uglavnom i vozova ali busevi ponekad još više jer uglavnom imaju duge relacije. Obično ne bude više od pola sata-sat dobar tip. zvi bio :) nisam znao za italo voz. gledam trenitalia