Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Italija - Severoistok - Lombardija i Milano, TriVeneto i Venecija

Featured Replies

E stvarno, znam gomiu ljudi koji su otišli ili idu u Italiju ovih dana. 
Jel to nešto džaba? :D

Edited by mraki

• Replies 495
  • Views 976
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

Burano Ako postoji neka mogucnost da ste se zasitili Venecije a put vas opet dovede u blizinu ne postoji bolji razlog da posetite neka od njenih obliznjih ostrva. Murano je zanimljiv zbog svojih st

• Serena
    Serena

Iako jutro nije obecavalo, na kraju nam se posrecilo da vidimo puno lepih predela 😍 Pogled iz Selva di Cadore na Colle di Santa Lucia. Odatle smo se spustili do Pescula, a onda uz recicu pa malo uzbr

• E da Burano je jos jedno mesto u kom sam se osecala kao Alisa Bili davno kad je junio imao 5 godina i nije nam dozvolio da se opustimo i uzivamo, vredelo bi ponoviti... @Lo Zingaro posle tvojih leprs

Posted Images

Ma uželeli se posle 2+ godine bez turizma. Ništa neočekivano. I ja idem početkom naredne nedelje da se šetkam desetak dana na potezu Venecija-Padova-Verona plus klince da provozam u Gardalandu.

Ali šta smo na kraju zaključili o proveri covid passporta? Nema granice između SLO i IT ali ima između HR i SLO i tu će gledati, kao što će gledati i na ulazu u HR. Elem, jel dovoljan Zeleni sertifikat ili treba i brzi antigenski? Četvoro nas je i naravno da svako ima drugačiji status. Ja 3 puta vakcinisan, žena 2 puta plus preležala u januaru, ćerka preležala u januaru premlada za vakcinisanje, sin klinac ništa-ništa. Znam da me ništa ne spečava da uradimo taj brzi ali trebamo li ili ne?

Umesto duplog espressa naručite caffè lungo ili americano ako ste baš navikli na velike kafene šolje. Često umesto duple doze kafe (koja nije ni preporučljiva) samo produže i naplate duplu cenu.

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

• 4 weeks later...

Neko bio do Trsta skoro? Gde bih mogao da uštekam auto na jedan dan, dok obilazim grad?

6 hours ago, goofs said:

Neko bio do Trsta skoro? Gde bih mogao da uštekam auto na jedan dan, dok obilazim grad?

Mi bili na par sati pre mesec dana. Našli smo na ulici posle par min kruženja, na 500 m od piazza Grande. Mislim da je bilo oko 1e/h.

http://www.parksangiusto.it/en/

Ovaj sam parking bio prebeležio za svaki slučaj, ali nismo ga isprobali.

Ako si mislio na free varijante, za to nisam školovala.

Blagodarim, eur za h nije strasno, ocekivao sam vise, posluzice :) 

9 hours ago, goofs said:

Bio ja krajem aprila...parkirao sam uz more, na javnom parkingu, nepokrivenom. Uplatis u automatu koliko para zelis, on ti izracuna vreme i papirce stavis na vidno mesto u kola i to je to.

• 7 months later...

plan za drugu nedelju "njihovog" uskrsa:

vozom do negde (verona), pa onda dnevno menjati mesta:

- padova

- ferara

- ravena

- firenca 2-3 dana

minhen-verona-minhen je najpovoljnija varijanta, i najzgodnija. bez presedanja za 5 sati i 20 minuta.

sad moje pitanje. postoji li neka karta za regionalne vozove u italija? neka nedeljna ili tako nesto, cime bi pokrili nasa dnevna city hopping vozikanja.

bolje ce znati oni koji zive u Ita, ali iz mog iskustva, vise ti se isplate pojedinacne karte.

3 hours ago, Ros said:

sad moje pitanje. postoji li neka karta za regionalne vozove u italija? neka nedeljna ili tako nesto, cime bi pokrili nasa dnevna city hopping vozikanja.

https://www.trenitalia.com/en/offers/trenitalia-pass.html

Evo ovde mozes da pogledas cene karata za regionalne vozove, mislim da nisu visoke i da ti ne trebaju neki poseban paket.

3 hours ago, Ros said:

- padova

- ferara

- ravena

- firenca 2-3 dana

Sto se spiska tice ja bih umesto Ferare stavila Vicenzu. Gradic je divan sa puno interesantnih gradjevina i pozoristem Teatro Olimpico (prvo na svetu pod krovom) koje je projektovao cuveni arhitekta Andrea Palladio (XVI vek). 

Ravena sa svojim mozaicima je takodje vrlo interesantna. 

U Padovi obavezno popiti kafu, a moze i kolac 😉 u cafeteriji Pedrocchi

Edited by Serena

• 4 weeks later...

Dobar tekst o Vićenci, mozda ga @Rosu  stavi na spisak umesto Ferare :thumbsup:

Edited by Serena

Vicenca je prelepa, kao i Padova...

• 3 weeks later...
On 21.1.2023. at 0:11, Serena said:

Dobar tekst o Vićenci, mozda ga @Rosu  stavi na spisak umesto Ferare :thumbsup:

i jedno i drugo :)

plan je:

Verona 2 noci

Simioni/Garda - izlet

Mantova - usput 

Ferrara 2 noci

Ravena - izlet

Padova 3 noci

Vicenza izlet

Venecija izlet

i jedno i drugo [emoji4]
plan je:

Verona 2 noci
Simioni/Garda - izlet
Mantova - usput 
Ferrara 2 noci
Ravena - izlet
Padova 3 noci
Vicenza izlet
Venecija izlet
Za izlete je pored regionalnih vozova keva Flixbus ali i Itabus je ušao u konkurenciju i sasvim su pristojni. Za veće gradove pogledaj i Italo voz koji zna da bude duplo jeftiniji od Trenitalije. Tako sam našao povoljno karte za do Bolonje i Ravenne. Tamo idem Italom, nazad Itabusom a regionalnim vozom između, jer ništa drugo i nema.

Samo računaj na kašnjenja, uglavnom i vozova ali busevi ponekad još više jer uglavnom imaju duge relacije. Obično ne bude više od pola sata-sat

6 minutes ago, mlatko said:

Za izlete je pored regionalnih vozova keva Flixbus ali i Itabus je ušao u konkurenciju i sasvim su pristojni. Za veće gradove pogledaj i Italo voz koji zna da bude duplo jeftiniji od Trenitalije. Tako sam našao povoljno karte za do Bolonje i Ravenne. Tamo idem Italom, nazad Itabusom a regionalnim vozom između, jer ništa drugo i nema.

Samo računaj na kašnjenja, uglavnom i vozova ali busevi ponekad još više jer uglavnom imaju duge relacije. Obično ne bude više od pola sata-sat

dobar tip. zvi bio :)

nisam znao za italo voz. gledam trenitalia