August 3, 20205 yr sedum ima ih milion vrsta, svi slični. neki rastu ko blesavi, drugi kilave pa odjednom ili živinu ili se skljokaju. imam ih ali je pitanje dokle.
August 4, 20205 yr Liči na Sedum Clavatum ed: mada svi liče jedni na druge, fakat Edited August 4, 20205 yr by Skyhighatrist
January 7, 20224 yr @Poludziber mogao bi da napises "par reci" (recimo 3 strane sitno kucanog teksta) o Lago di Garda Znam da je prelepo, znam da ima par mesta koja su pod obavezno, mogao bi neki hidden gems da otkrijes...uz par (desetina) slika Koliki je haos tamo krajem aprila (20-25 april konkretno)? Da li je Desenzano del Garda dobra baza za obilazak jezera?
January 7, 20224 yr 1 hour ago, Milosh76 said: @Poludziber mogao bi da napises "par reci" (recimo 3 strane sitno kucanog teksta) o Lago di Garda Znam da je prelepo, znam da ima par mesta koja su pod obavezno, mogao bi neki hidden gems da otkrijes...uz par (desetina) slika Koliki je haos tamo krajem aprila (20-25 april konkretno)? Da li je Desenzano del Garda dobra baza za obilazak jezera? Тренутно сам у Србији. Кад се вратим.
January 10, 20224 yr On 7.1.2022. at 18:56, Milosh76 said: @Poludziber mogao bi da napises "par reci" (recimo 3 strane sitno kucanog teksta) o Lago di Garda Znam da je prelepo, znam da ima par mesta koja su pod obavezno, mogao bi neki hidden gems da otkrijes...uz par (desetina) slika Koliki je haos tamo krajem aprila (20-25 april konkretno)? Da li je Desenzano del Garda dobra baza za obilazak jezera? 25 april je praznik i pride ponedeljak. To je kao kod nas 1. maj, znaci haos i vise cene.
January 10, 20224 yr On 7.1.2022. at 18:56, Milosh76 said: @Poludziber mogao bi da napises "par reci" (recimo 3 strane sitno kucanog teksta) o Lago di Garda Znam da je prelepo, znam da ima par mesta koja su pod obavezno, mogao bi neki hidden gems da otkrijes...uz par (desetina) slika Koliki je haos tamo krajem aprila (20-25 april konkretno)? Da li je Desenzano del Garda dobra baza za obilazak jezera? Odličan je Desenzano, prelep gradić, idealno smešten tako da možeš da ideš na izlete na obe strane jezera. Ako kreneš na desno imaš Sirmione (obavezno obići) Gardaland (za decu), Aquapark, Bardolino( kao neke prelepe kulise) itd. Na drugoj Strani imaš Salo, poslednje utočište Musolinijeva i njegove ISR itd. Ne zna se šta je lepše i gde je lepše. Ja sam letovao u Desenzanu 95., prelepo je bilo a ko zna šta je još od zabavnih sadržaja od tada na Gardi napravljeno. Međutim imaš dva problema: -ne zna se šta će i kada u okolnostima korone uopšte da bude otvoreno za turiste. -Mislim da april nije najbolji mesec za posetu, osim ako baš ne moraš baš tada, opet ne bi bilo loše. Generalno treba ići jul/avgust kad možeš i da se kupaš u jezeru (ja plivao međ labudovi) i ideš na bazene. Tada su i razni događaji ta turiste, konceri, izložbe itd. Kako bilo Gardu ne treba propustiti, ako se može, a Desenzano je gotovo idealno mesto kao baza.
January 10, 20224 yr 2 hours ago, Poludziber said: 25 april je praznik i pride ponedeljak. To je kao kod nas 1. maj, znaci haos i vise cene. To je dan za povratak, tako da me ne pogadja mnogo. 36 minutes ago, Luther said: Odličan je Desenzano, prelep gradić, idealno smešten tako da možeš da ideš na izlete na obe strane jezera. Ako kreneš na desno imaš Sirmione (obavezno obići) Gardaland (za decu), Aquapark, Bardolino( kao neke prelepe kulise) itd. Na drugoj Strani imaš Salo, poslednje utočište Musolinijeva i njegove ISR itd. Ne zna se šta je lepše i gde je lepše. Ja sam letovao u Desenzanu 95., prelepo je bilo a ko zna šta je još od zabavnih sadržaja od tada na Gardi napravljeno. Međutim imaš dva problema: -ne zna se šta će i kada u okolnostima korone uopšte da bude otvoreno za turiste. -Mislim da april nije najbolji mesec za posetu, osim ako baš ne moraš baš tada, opet ne bi bilo loše. Generalno treba ići jul/avgust kad možeš i da se kupaš u jezeru (ja plivao međ labudovi) i ideš na bazene. Tada su i razni događaji ta turiste, konceri, izložbe itd. Kako bilo Gardu ne treba propustiti, ako se može, a Desenzano je gotovo idealno mesto kao baza. Nisam ni planirao da se kupam u jezeru. Ideja je da spojim par dana pre Uskrsa i da se vratim za radni utorak, da bi kolega sa kim se poklapam mogao da spoji Uskrs i 1.maj Mene tu najvise brine korona i kako ce Italijani reagovati na nas pasos i sta ce sve biti zatvoreno i zabranjeno. A opet koleginica koja je u novembru bila u Sloveniji, bez ikakvog problema je usla u Italiju, bila i po njihovim restoranima, isla i u outletove neke..niko joj nista nije trazio na ulazu. Tek poneko dokaz da se vakcinisala. Nadam se da ce prolece biti dobro i da necemo biti na italijanskoj shit listi i da ce moci da se udje. Garda mi je davno na spisku obaveznih stvari za posetu, a posto nisam statican, bitno mi je lepo vreme i da pogodim radno vreme restorana za rucak. Za ostalo cu lako
January 10, 20224 yr @Milosh76 Ponedeljak 25 znaci da je od petka 22 haos i skupo kao 1 maj. Ne preporucujem ti definitivno. Za koronu ko zna.
January 19, 20224 yr @Milosh76 I dalje imas Gardu u planu? Ja planirao da napisem dosta toga o jezeru Maggiore, to mi je tazbina i poznajem ga ko sopstvene dzepove. I Gardu sam obisao mnogo puta pa cu i o tome kasnije.
January 19, 20224 yr Bio sam na Madjoreu, prelepo je tamo. Za Gardu se jos nisam odlucio 100%. Povezacu 2 dana sa Uskrsom pa cu za tih 6 dana nesto izbunariti kolima, ili SLovenija + Istra izleti ili Garda. A ti se raspisi slobodno, tvoji putopisi su odlicni.
February 4, 20224 yr Neki rokovi: Od 10.02 skidaju se maske na ulici (nije da su i dosad mnogi nosili)31.03 kraj vanrednog stanja 15.06 kraj obavezne vakcinacijeSad se tu između mnogo štošta može dekret(en)isati a brojevi se popravljaju pa vlada neki optimizam. Turizam u "gradovima muzejima" je još uvek na kolenima i to se neće promeniti dok ne bude poboljšanja i u ostalim zemljama EU.Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
April 19, 20224 yr Za Bozic se obicno ostaje kuci, a za Uskrs svi idu negde. To je ubedljivo prvi termin za izbegavanje posete Italiji. Idem kolima u Sloveniju sutra.Planirao sam da svratim do Trsta na pola dana, da li mi treba plf?Gde su najbolja kafa i gelato u Trstu? @Tresko
April 19, 20224 yr 3 minutes ago, Milosh76 said: Idem kolima u Sloveniju sutra. Planirao sam da svratim do Trsta na pola dana, da li mi treba plf? Gde su najbolja kafa i gelato u Trstu? @Tresko Kafa je dobra u bilo kom caffe-u, Trst je grad kafe, tako da gde god udješ. Imaš i one brandirane Illy barove, recimo u Via Rossini, blizu piazza Ponte Rosso. Najbolji gelato je tamo u centru iza piazzza Unità, gelato Marco, via Malcanton. Ne treba ti nista, jer nema granice izmedju Italije i Slovenije, a i inace nema nikog ko to kontrolise.
April 21, 20224 yr Prvi put kad sam bio u Trstu pre 3-4 godine, naleteo sam na lika koji zivi ovde koji mi je ustupio mesto za parking recima "ne moras da placas, njima je neki praznik, niko to ne gleda" Danas sednem u restoran kod nase crkve u Trstu, konobar nas covek, vecina gostiju nasa, kaze lik "danas italijanski nisam govorio" Gelato kod Marca odlican, sad cu da probam Zampolli