Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Italija - Severoistok - Lombardija i Milano, TriVeneto i Venecija

Featured Replies

Znam, znam,  bilo je mnogo hladno i nisam puno birala poziciju, pa sam odabrala onu  kako vide prst iz berze, mada je ova koju si ti fotografisao bolja jer se vidi nadlanica kako treba.

Edited by halloween

• Replies 495
  • Views 986
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

Burano Ako postoji neka mogucnost da ste se zasitili Venecije a put vas opet dovede u blizinu ne postoji bolji razlog da posetite neka od njenih obliznjih ostrva. Murano je zanimljiv zbog svojih st

• Serena
    Serena

Iako jutro nije obecavalo, na kraju nam se posrecilo da vidimo puno lepih predela 😍 Pogled iz Selva di Cadore na Colle di Santa Lucia. Odatle smo se spustili do Pescula, a onda uz recicu pa malo uzbr

• E da Burano je jos jedno mesto u kom sam se osecala kao Alisa Bili davno kad je junio imao 5 godina i nije nam dozvolio da se opustimo i uzivamo, vredelo bi ponoviti... @Lo Zingaro posle tvojih leprs

Posted Images

Obesena deca u centru Milana

A to je taj.. secam se polemike pre par godina u vezi ove um(et)nicke postavke.

@halloween

Svidjaju mi se tvoje reportaze milanezi :1310_thumbsup_tone1:. Zivis tamo ili si u poseti?

Bila sam u turističkoj poseti Milanu 8-11.12. Naravno nedovoljno, ali doći ću opet, makar u prolazu, npr. kad budem išla u Torino.

Porta Tičinese i Navilji sa okolinom, mesto okupljanja Milaneza i turista, od kasnih popodnevnih časova pa nadalje. Ovde je počeo sa praksom italijanski aperitivo, "happy hour", odakle se proširio na druge italijanske gradove.  Na ulici trenutno je aktuelan vin brule, tj. kuvano vino kako ga zovu u ovom delu Italije.

B4cI8LW.jpg

353a3vl.jpg

2r383fo.jpg

Pored kanala su restorani i male galerije. U svim delovima Milana jako vode računa da su terase, dvorišta i krovovi sa puno zelenila, pa  se može videti i drveće na terasama. Izbor zelenila kreće se od jednostavnih žardinjera sa padajućim čuvarkućama, pa do neverovatno velikih palmi po dvorištima.

• 3 weeks later...
On 13/12/2017 at 11:59 AM, namenski said:

Borili su se samo tako:

Svetozar_Borojevi_von_Bojna.jpg

I tako kvalitetnotm da je jedino bojiste WW1 na kome je trula KuK monarhija postizala i odrzavala neprekidne uspehe, do samog kraja rata.

I toliko da su Francuzi, u sred velikih kriza na sopstvenom, Zapadnom frontu, morali da ekspresno vozovima dopremaju vojsku u pomoc italijanskim borcimatm.

Ono, da se ne ogresi dusa, ima pojedinacnih slucajeva vrednih paznje:

Junio_Valerio_Borghese.jpg

Junio Valerio Scipione Ghezzo Marcantonio Maria dei principi Borghese...

Durand_de_la_Penne.jpg

Luigi Durand de la Penne, Il Marchese...

i jos 3 clana ekipetm koji su se u aleksandrijskoj luci, vozeci torpedo, podvukli pod britanski bojni brod Queen Elisabeth i onesposobili ga za poprilicno dugo vremena...

Luigi-_Rizzo.jpg

Luigi Rizzo, primo conte di Grado e di Premuda, koji je vodio prepad na KuK plovni sastav predvodjen bojnim brodom SMS Szent István sa sve komandantom admiralom Hortijem inace pripadnikom cuvene pomorske nacije, dogadjaj koji je u igru uveo male plovne objekte, nadu i uzdanicu malih i ne samo malih mornarica, torpedne camce...

Ono, umeli su na tom planu da zaseru po italijanski, pa su tako, posle primirja uleteli u pulsku luku, inace glavnu pomorsku bazu KuK ratne mornarice, i ekstremno podmuklo potope bojni brod Viribus Unitis koji je pripao novonastalom komsiji sa istocne obale Jadrana, i usput potope i prvog komandanta jugoslovenske mornarice admirala Vukovica....

Ono, nije bez nista bio stari vic o 3 najmanje knjige na svetu: sovjetskom gradjanskom zakoniku, albanskom telefonskom imeniku.

I italijanskim junackim narodnim pesmama ;)

Hm, ovog sovjetskog se ne secam.

Zakleo bih se da je bio crnogorski uradi sam.

• 4 months later...

Ima neko neke preporuka za Bergamo? Biznis trip početkom juna, sa 2 dana za slobodne aktivnosti. Pretpostavljam da ćemo skoknuti do Milana jedan dan, nadao sam se da će moći i Como ali to se čini manje realnim...

On 27.5.2018. at 10:15, gervasius twinkleminkleson said:

Ima neko neke preporuka za Bergamo? Biznis trip početkom juna, sa 2 dana za slobodne aktivnosti. Pretpostavljam da ćemo skoknuti do Milana jedan dan, nadao sam se da će moći i Como ali to se čini manje realnim...

pravi izbor ;)

Ne znam nista o Bergamu, Milano meni jako lep, ali onako obicno lep, ima puno zelenila, ali sem Duomoa nemas nekih grandioznih stvari za videti. Moze da se jede mnogo dobro, kao uostalom u vecini Italije.

Komo s druge strane mi je onako, meh. Lepo je jezero, ogromno, ima stazu za setnju, ali nista spektakularno, dosta turista, neke vile gde zive raznorazni Kluniji i restorancici. Nemas tu sta da radis puno.

Po meni ako biras izmedju Milana i Komoa definitivno Milano.

On 27.5.2018. at 16:15, gervasius twinkleminkleson said:

Ima neko neke preporuka za Bergamo?

Da odeš što pre  iz Bergama.

Da odeš što pre  iz Bergama.
:D

Lijepo je znati.

Šta znam, ono što sam gledao po internetima djeluje... Ok

Kapiram da ne bi volio da živim tamo, niti bi vjerovatno samoinicijativno išao kao turista.

Na jezeru Komo ti je super da odes na brodic i sa samog jezera da gledas okolinu. Ima 2 ili 3 stajanja... super iskustvo. Mozes i zicarom da se popnes na vidikovac i odatle da gledas ka jezeru i na sam grad Komo

Sto se tice Milana, bolje da ides vozom nego kolima, posto je parking malo problematican :D

Na tvom mestu pre bih obilazio jedan dan Komo, a drugi dan manja mesta oko Bergama u zavisnosti koliko si voljan da putujes i da li ti je to zanimljivije od velikog grada poput Milana. Stari grad u Bergamu obidjes za  nekoliko sati, to mozes i u pauzama biznisa ili uvece :D

Edited by Milosh76

Skoro sam išla  iz Temišvara do Bergama Wizzairom. Nisam stigla da odem u Città Alta, vidi se sa aerodroma, lepo izgleda. Planiram posetu na pola dana, makar zbog Akademije Karara i činjenice da je Bergamo nominovan da bude pod zaštitom UNESCO.

Edited by halloween

Ako si u fazonu da sviras klavir, imas ih na par mesta...sedi i sviraj varijanta :D

Vrlo zabavno ako sedne neko ko ume da svira nesto vise od "na kraj sela zuta kuca" :D

• 2 weeks later...

Vratih se. Na kraju smo posjetili i Milano i Como i Lugano, plus Bergamo. Od svih gradova, Bergamo mi ostavio najbolji utisak. Prilično šarmantan grad, živ. città alta je super, obišao sam čitavu i prepjesacio okolo uz cestu, sjajan je pogled na grad. Usput naletio i na neki muzički festival..

Svidja mi se i sam grad, nevezano za città alta. Daleko lakše bi mogao sebe da vidim kako živim tu nego u Milanu, koji mi je vjerovatno najmanje impresivan italijanski grad koji sam do sad posjetio.

Como je lijep, ali naporan zbog broja turista. Lugano je nekako podnosljiviji u tom smislu, ostavio mi bolji utisak nego Como. Ali suviše smo kratko bili u ta dva grada, pa i u Milanu, po par sati.

Razočaran sam što u bergamu nisam uspjeo da nađem neke cheesy atalantine stvari. Zvanični butik kluba je preskup.