Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Italija - Severoistok - Lombardija i Milano, TriVeneto i Venecija

Featured Replies

Da, na taj prsten mislim. Mozda sam se nespretno izrazio :) Ovaj hotel koji sam ja nasao je neposredno iza tog "prstena" kazu 2km od centra.

kako se zvao taj tvoj hotel?

• Replies 495
  • Views 976
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

Burano Ako postoji neka mogucnost da ste se zasitili Venecije a put vas opet dovede u blizinu ne postoji bolji razlog da posetite neka od njenih obliznjih ostrva. Murano je zanimljiv zbog svojih st

• Serena
    Serena

Iako jutro nije obecavalo, na kraju nam se posrecilo da vidimo puno lepih predela 😍 Pogled iz Selva di Cadore na Colle di Santa Lucia. Odatle smo se spustili do Pescula, a onda uz recicu pa malo uzbr

• E da Burano je jos jedno mesto u kom sam se osecala kao Alisa Bili davno kad je junio imao 5 godina i nije nam dozvolio da se opustimo i uzivamo, vredelo bi ponoviti... @Lo Zingaro posle tvojih leprs

Posted Images

. Neko je pomenuo da je Padova prelep grad , to bi mogao pri dolasku na par sati. 

Svaki savet je dobro dosao.

Hvala

Padova je lijep grad i preporucio bih ostanak na dan-dva. Smjestaj je razuman i moze se naci hotela sa besplatniim parkingom na 15-20 minuta setnje od centra.

A ako ides autom, a jos nisi bio u Veroni, onda je to pod obavezno.

Meni treba preporuka od nekoga za more na ne vise od 3-4 sata voznje od Rima. Razmisljali smo o Sorrentu, ali koliko sam uspio da primjetim plaze su lose, a ja bih nesto sto je koliko-toliko prihavtljivo za djecu od 4-6 godina. Koji grad/ regujiu bi preporucili?

kako se zvao taj tvoj hotel?

Ne sećam se. To je bio jedan od najsmešnijih hotelčića u kome sam ikada odseo...bio je mislim na 4 sprata, bez lifta sa vrlo uskim stepeništem, jedva si kofere mogao da provučeš...i sad čekamo na recepciji mi, i iza nas neki debeli Ameri (ali baš debeli onako stereotipično, ogromni) sa ogromna 2 kofera pride...i lik na recepciji gleda nas, gleda njih, i onda kao, nama 4. sprat a njima prizemlje :lol: klima uređaj je takođe bio nepostojeći. Mislim da nisu imali parking. Za doručak si imao raspoređene oko mašine za espreso pakovane keksiće i eurokrem (onaj original italijanski po čijoj je licenci nastao onaj naš). Smeh. Ali za te 2-3 noći koliko smo bili tamo, sasvim OK.

Molio bih za predloge gde je najbolje naci hotelski smestaj u Milanu, sa parkingom?

Gledao sam na trivagu smestaj, nasao sa nesto izvan prstena koji okruzuje centar (ako sam dobro opisao) samo ne mogu da procenim koliko je daleko od glavnih atrakcija u Milanu i koliko je lokalni prevoz dobar za dolaske do istih.

Planiram nastavak obilaska Italije za Uskrs/prvi maj. i to Milano i okolina, jezero Komo, Torino, Djenova pod obavezno, a ostalo sta stignem. Neko je pomenuo da je Padova prelep grad , to bi mogao pri dolasku na par sati. 

Plan je da se ostane od 30.4. do 6 ili 7 maja bas u Milanu i onda da se krene nazad ka BG uz opet neki brejk verovatno u Istri kao i prosle godine.

Svaki savet je dobro dosao.

Hvala

Nije neki savet, ali sam ja za Milano i jos par vecih gradova po severnoj Italiji preferirao smestaj skroz van grada, cak  i do 30-ak kilometara.

Za Milano konkretno, Lodi, malo mesto, hotela koliko hoces, jeftiniji od Milana, nemas problema sa parkingom...

U Milanu si, turistickih i ostalih potreba radi, za 20-ak minuta nekim od lokalnoh vozova i to pravo u centar, a dohvatis se svakog od mesta koja si pominjao (Como, itd...) mnogo brze i ne gubeci vreme na izlazak, ispetljavanje iz samog Milana gde god bio sa smestajem.

Za nuzdu mozes iz recenog Lodija i autom u Milano i nazad, isplati se.

Uopste, mislim da se smestajem u samim velikim gradovima gubi poprilicno i na parama i na komforu, obaska sto ljudi, narocito kad je severna Italija u pitanju, potcenjuju manja mesta.

Okolina je prelepa, sam Lodi je prepun istorije, Ponte di Ada, itd, itd, a hrana je - radi se o poljoprivrednom kraju u koji turisti ne zalaze - neuporedivo bolja nego u Milanu, s obzirom da za Milano moras ili da imas preporuku ili da se oslonis na srecu: ovde, mislim na Lodi, Cremu, itd, itd, jede se neuporedivo bolje, jeftinije i lokalnije, ako razumes sta hocu da kazem  :)

Ako dolazis sa istoka, preporuka je jos od Brese ili Kremone skrenuti sa autoputa i lokalnim, inace odclicnim putevima se kotrljati ka Milanu, Orzinuovi, Crema, Lodi - pricam po secanju - ili kako te vec raspolozenje ili put budu vodili; Lombardija, dolina Poa je prelepa, jos ako te zakaci lepo vreme, zaista vredi vise nego zujati autoputem i sa autoputa prepoznavati mesta samo po imenu ili im videti - ako i toliko - predgradja, industrijska naravno.

Ne zameri  na mesanju u planove, mislim da su ti Djenova i Torino visak osim ako nemas posebne razloge, veliki gradovi su ubice vremena: do i od Milana, ako dolazis sa istoka, imas toliko toga, Bresa, Mantova, Verona...

Mantova obavezno.

mislim da su ti Djenova i Torino visak osim ako nemas posebne razloge

+1

Padova obavezno + za 20ak min si vozom u Veneciji.

I Garda obavezno.

Bergamo je lep, mozes i tamo da spavas.

Mantova, Verona...

Mantova obavezno.

+1

Hvala namemski, to mi je takodje bila jedna od opcija

Bio sam u Veroni i Veneciji

Djenova zbog mora i samog grada, Torino zbog istorije, cuo sam da je prelep.

Poslato sa Asus tableta ili Lumia 830

Do pre par godina moglo je iz Begiša jeftino do Milana preko Izidžeta, a odatle, sa tri aerodroma povoljno do skoro svake tačke na kugli ... Bila je još jedna super opcija dok je FlajNiki jeftino leteo do Beča ...

Sada su cene letova do Beča i Milana basnoslovno skupe. Temišvar uopšte nije adekvatna zamena, prvo zato što je daleko manje linija odatle, a, drugo, ta povoljnost se anulira troškovima transfera do temišvarskog aerodroma (između 30 i 40 evra u jednom pravcu kombi-prevozom) ...

Srbija je faktički i dalje odsečena, slabe su konekcije do Španije i Portugalije, baltičkih i skandinavskih država ...

Znata li za neku jeftinu opciju do Milana?

Edited by stoka

• 1 month later...

Ima li neko neku preporuku za jezero Komo? Nesto strateski dobro, odakle moze dosta toga da se vidi i obidje, ali i da se uziva, i da nije neka divljina potpuna (ako to uopste postoji tamo).

Originalni plan mi je bio da idem u Minhen sledece nedelje, ali vreme ce biti uzasno, pa trazim alternativu. Pokusacu da nadjem nesto preko Airbnb jer nas ide sestoro, pa bi mozda uzeli celu kucu na 5 dana.

Svaki savet i preporuka su dobrodosli.

Mi smo bili u gradu Komo i to ti preporucujem.

Stan nasli preko Bookinga. Sve ostalo su manja mesta i frka je za parking i voznju uopste.

Najdalje smo dobacili do Beladjia i za to ti treba skoro ceo dan jer mora da se vozi sporo kroz sva ta mesta usput.

Iz Komo-a ti je blizu i Bergamo i Milan i Monza, nema potrebe da se zavlacis severnije.

Jedan dan obavezno zicarom do Brunatea.

S obzirom da je ovo nesto na brzinu odluceno, bice daj sta das od smestaja, i to najverovatnije Komo. Prijatelji sa kojima idemo navijaju da to bude neka vikendica izolovana, sa pogledom i slicno, mada bih ja voleo licno da smo negde blizu urbanih mesta.

Kakve su cene generalno tamo? Nemam pojma sta da ocekujem, pretpostavljam da je malo nafilovano s obzirom na reputaciju.

Ako imas jos neku preporuku, pucaj :)

Pogled imas realno gde god da si.

Mi smo iznajmili stan i kupovali hranu u marketima.

Popili par pica i cene su bile sasvim regularne, doduse bili smo u februaru i sve je delovalo praznjikavo.

Kao sto rekoh, jezero je ooogromno i nema svrhe ici u neki veliki obilazak.

I vise mi se svidela Garda, narocito Sirmione :)

• 2 weeks later...

5ae5305269a698738861295d35f0622e.jpg

Jezero Orta

a78542ddd193b5399e7bdfcb4e92d9f2.jpg

Djenova

89cdd162ce1f8309a4f900b72ffa82f5.jpg

Vicenca

Poslato sa Asus tableta ili Lumia 830

Edited by Milosh76

• 6 months later...

Dajte mi neki tip za neku finu pastu u Milanu, preferably kod Ćentralea. Treba mi za večeru danas.

jel ti treba nesto fensi-smensi, za neku poslovnu veceru ili... ?

mislim, nisam bas veliki poznavalac milana, ali ja jeo par puta ovde i bilo mi ok.

svakako, rezervisi sta god da odlucis