Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Epstein files

Featured Replies

6 hours ago, banecare1 said:

mnogo je 3 miliona dokumenata i 26 stranica na forumu da se cita. treba fino sto pre da snime film sa dzordzom klunijem u glavnoj ulozi i sve nam lepo sazmu u 2-3 sata.

IMDb
No image preview

Michael Clayton (2007) 7.2 | Crime, Drama, Mystery

1h 59m | R
  • Replies 639
  • Views 48.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Činjenice: 6. jula 2019. uhapšen je Jeffrey Epstein po federalnoj optužnici za seksualnu trgovinu maloletnicima na Floridi i u Njujorku. 10. avgusta 2019. godine Epstin se navodno ubio (obesio) u zat

• vememah
    vememah

https://x.com/PaperWhispers/status/2018005103425278283

• Melanija malo troluje 🫠

Posted Images

Koga mrzi da čita, tu su TikTokeri da mu sažvaću.

12 hours ago, Krampa said:

pola evrope ce u zatvor a u americi, tandrlake. niko nista.

Nije nemoguće, obzirom da su upetljani jedan bivši, kao i sadašnji precednik.

3 hours ago, Weenie Pooh said:

Upravo to, agent i asset nisu ista stvar.

Znam da nisu. Rekao sam špijun (slično i spy na engleskom), što znači i jedno i drugo. I mislio sam asset. Imali smo asset koji su prodavali tajne nuklearnog oružja i niko se nije ni blizu toliko obogatio.

3 hours ago, Weenie Pooh said:

neuporedivo lakše je da ga snabdevaš informacijama koje su korisne ekstremno bogatim ljudima kako bi im postao čovek od poverenja. (Ima u onom NYT članku preprič scene iz valjda devedesetih gde kolega istražitelj zajedno sa JE radi na pronalaženju nekakvih nestalih miliona, priča lik kako Epstein svira klavir da se skoncentriše i onda iz glave sve momentalno skapira - sredstva kanadske banke su na tom i tom računu kajmanskim ostrvima. Ovaj debil je odmah kao wow, Džefri je genije, Rahmaninov mu otkrio gde su pare, Šerlok Holms govna da jede!)

Ovaj argument mi ima malo veću snagu, ali i dalje neubedljiv. A anegdota liči malo na lovačku priču, i ne slaže se sa svim onim pričama da je bio relativno neuspešan kao finansijski savetnik.

A i networking guy - ono kao jedan moćnik treba kontakt sa drugim - pa ne može nikako drugačije stupiti u kontakt nego preko nekog epstein-a i spreman platiti milione.... Neubedljivo.

Mada ko zna šta te službe rade. Meni je i slučaj Anna Chapman bio WTF, jer nisam mogao zaključiti šta su Rusi imali od nje (iako se radilo o daleko manjem novcu). Išla od žurke do žurke na tuđi račun, ha ha ha.

Mislim da možemo da se složimo da je apsolutno nemoguće da američka, kao i ostale vodeće službe nisu znale za Epstina i šta on radi. To njegovo ostrvo je bilo prepuno nadzornih kamera u sobama, sigurnosnih sistema i ko zna čega sve još, to nije instalirano bez razloga. Ako to, kao i protok ogromne količine novca kroz njegove prljave ruke nije bio red flag za agencije, onda ne znam šta bi bi drugo moglo da bude. Takođe, neupitno je da je radio to što je radio na američkom tlu i da, iz nekog razloga, nije uhapšen i spržen na električnoj stolici čim se saznalo za njegove aktivnosti. Ili, jednostavno uklonjen i prepušten istrazi za čiji se rezultat zna da će biti jedno veliko ništa.

Činjenica da je toliko dugo radio to što je radio ukazuje da je imao moćnu zaštitu, iz političkih, ekonomskih i gotovo sigurno bezbednosnih krugova makar jedne zemlje, tj. US. A ako je imao zaštitu, onda je skoro sigurno radio za nekoga, verovatno za više njih. Sa kojim ciljem je drugo pitanje, mada mene lično to manje inetersuje od toga da žrtve dobiju kakvu-takvu pravdu.

Edited by Rudolf Pingvinoglu

CIA je znala. Kada je tužilac Akosta 2008. godine sklopio onaj sramno blagi sporazum sa Epstajnom (tzv. "sweetheart deal"), kasnije je istražiteljima objasnio zašto: "Rečeno mi je da se povučem, jer Epstajn 'pripada obaveštajnoj službi' i da je to iznad mog nivoa." CIA često dozvoljava Mosadu da obavlja "prljave poslove" (poput Honey-pota) na tlu SAD-a jer tako dobijaju pristup informacijama do kojih sami, zbog zakonskih ograničenja, ne smeju da dođu. Epstajn je bio savršen "outsourcing" za kompromat.

Najzanimljivija je pozicija Britanaca. Oni su bili izbušeni u realnom vremenu, izgleda godinama, još od matorog Maksvela. Ako je CIA (kao stariji partner) dala Epstajnu "zeleno svetlo" zbog zajedničkih interesa sa Izraelom, MI6 je bio primoran da gleda u drugu stranu. 007 se prevrće u grobu. Onaj ko kontroliše tajne kraljevske porodice, taj kontroliše i granice do kojih obaveštajna služba sme da ide u istrazi. Ispali su volovi na kub.

3 hours ago, Spooky said:

A anegdota liči malo na lovačku priču, i ne slaže se sa svim onim pričama da je bio relativno neuspešan kao finansijski savetnik.

Viniša je malo umetnički obradio anegdotu.

Ovo ti je original iz teksta koji je kačen na temi:

"During his fling with Obregón, the brokerage firm Drysdale Securities imploded. The Obregóns, along with a handful of other wealthy Spanish families, soon hired Epstein to help track down their missing millions. Now he really was a bounty hunter.

Epstein brought on his friend Bob Gold, a former federal prosecutor, as his wingman. Gold told us they spent more than a year trying to find the missing assets, which Drysdale had apparently hidden through a byzantine network of offshore banks and shell companies. They narrowed down the list of banks where the money might be stashed but eventually hit a wall.

Then one day in 1984, Gold went to Epstein’s apartment and found him playing a Rachmaninoff concerto on the piano. All of a sudden, Gold says, Epstein began riffling through a stack of documents and announced that he had solved the mystery: The clients’ funds had ended up at a Canadian bank’s branch in the Cayman Islands. To this day, Gold says, he isn’t sure how Epstein figured it out. He and Epstein chartered a Lear jet and showed up at the bank. Gold warned a bank manager that he could be in legal jeopardy if he didn’t hand over millions of dollars’ worth of bond certificates. Gold and Epstein returned to the United States with the securities. (Gold says he and Epstein later drifted apart.)"

Kako je rešio gde su pare?
Rekao mu onaj ko ih je tamo sklonio - može biti jedna od opcija.

Odlična priča za CV, još bolja za bogatu nagradu.

Mene je u ovoj anegdoti (i u još jednoj kroz isti tekst gde, valjda, svira Betovena) zapravo najviše zagrebalo po mozgu to sviranje klavira. Onda sam malo kopala po netu, i saznala da je opušteno lagao tu elitu da je još kao dete svirao klavir (mada nije bio muzički neobrazovan, svirao je neke instrumente)... Brat Mark ga je demantovao oko ovoga za klavir.
Časove klavira je krenuo da uzima kasnije, i svirao ništa spec. Ali potreba da se laže i o tome...

Edited by pt 2.0

Jmail
No image preview

Jmail, logged in as [email protected]

You are logged into [email protected], Jeffrey Epstein's email. Sourced from the November 2025 House Oversight Committee data release.

JE gmail account pov (nije spam, neko je napravio sajt i logovao sve mailove i kreirao gmail stil inboxa + slike + flight logs)

Edited by Baldrick S.

1 hour ago, Lord Protector said:

Kada je tužilac Akosta 2008. godine sklopio onaj sramno blagi sporazum sa Epstajnom (tzv. "sweetheart deal"), kasnije je istražiteljima objasnio zašto: "Rečeno mi je da se povučem, jer Epstajn 'pripada obaveštajnoj službi' i da je to iznad mog nivoa."

I navodno rekao i posle porekao.
Ima i ovај prikaz stvari, počinje od Maksvelove priče, pa se nastavlja na Epstina:
https://youtu.be/toqY9NIADrY?si=0Rw3x5NWj7BVh07V

(Što se Maksvela tiče, apsolutno je zanimljivo gde nestadoše onoliki novci... ako se ne varam - nekoliko stotina miliona britanskih funti penzija je sistemski izvučeno preko ofšor firmi tokom više godina, da bi potom vanished in thin air. Matori se prigodno prevrnuo s jahte u more.)

1 hour ago, Lord Protector said:

Najzanimljivija je pozicija Britanaca. Oni su bili izbušeni u realnom vremenu, izgleda godinama, još od matorog Maksvela. Ako je CIA (kao stariji partner) dala Epstajnu "zeleno svetlo" zbog zajedničkih interesa sa Izraelom, MI6 je bio primoran da gleda u drugu stranu. 007 se prevrće u grobu. Onaj ko kontroliše tajne kraljevske porodice, taj kontroliše i granice do kojih obaveštajna služba sme da ide u istrazi. Ispali su volovi na kub.

Ono što mi nije jasno, sa kojim ciljem su ga pustili da radi sve to? Za sada, na listi posetilaca uglavnom isplivavaju imena iz zapadnog establišmenta (US+EU) i sve ovo tom istom establišmentu nanosi nemerljivu štetu. Zar nisu postojali jednostavniji i manje prljavi načini da se ucenjuju, ako im je to već bio cilj? Mosad pobije pola iranskog državnog vrha, CIA organizuje pučeve gde hoće, a ne mogu da obrade i ucene nekog odrtavelog vojvodu. Mislim, na listi posetilaca su dva predsednika US, stvarno se postavlja pitanje za koga te agencije rade...verujem da su mogli to da razbucaju samo da su hteli.

27 minutes ago, Rudolf Pingvinoglu said:

Ono što mi nije jasno, sa kojim ciljem su ga pustili da radi sve to? Za sada, na listi posetilaca uglavnom isplivavaju imena iz zapadnog establišmenta (US+EU) i sve ovo tom istom establišmentu nanosi nemerljivu štetu. Zar nisu postojali jednostavniji i manje prljavi načini da se ucenjuju, ako im je to već bio cilj? Mosad pobije pola iranskog državnog vrha, CIA organizuje pučeve gde hoće, a ne mogu da obrade i ucene nekog odrtavelog vojvodu. Mislim, na listi posetilaca su dva predsednika US, stvarno se postavlja pitanje za koga te agencije rade...verujem da su mogli to da razbucaju samo da su hteli.

Establišment nije monolit. Seksualna devijacija sa maloletnicima je trenutna smrt reputacije. To je jedini način da osigurate da vas meta nikada ne izda. U trenutku kada je Clinton bio najdublje uvezan sa mrežom Veksnera i Epstajna, potpisao je 1999. ukidanje Glass-Steagall akta. Glavni arhitekti ovog zakona bili su Robert Rubin i Larry Summers (obojica blisko povezani sa krugovima u kojima se kretao Epstajn). To je omogućilo spajanje komercijalnih i investicionih banaka , što je direktno pogodovalo ekipi sa Vol Strita koja je finansirala „Mega Grupu“, a to je izavalo krizu 2008 i "Too Big to Fail" afere. Drugo, dok je Epstajn „zabavljao“ vrh Demokratske stranke, Lesli Veksner i Charles Bronfman su kroz svoju Mega Grupu vršili pritisak da se američka spoljna politika na Bliskom istoku potpuno uskladi sa najtvrđom strujom izraelskih bezbednosnih službi.

edit: da začinim do kraja, veze Epstajna sa porodicom Rotšild, to je tek nivo iznad svega zamislivog

Edited by Lord Protector

• Popular Post
4 hours ago, Lord Protector said:

Establišment nije monolit.

Lepo i tačno počinješ post, a onda niz korelacija svodiš na kauzalitete (ili te ja tako čitam) - što meni ne deluje da stoji.
Npr. Mega Group nije monolit i da, iako oni imaju snažan uticaj na američko-izraelske odnose, i jesu lobi - oni nisu centralno koordinisani, niti imaju jedinstvenu politiku, niti su izraelska služba. Dalje, 2008. nije se desila iz samo jednog uzroka.

Prosto ne verujem u neku centralnu moć i dirigovanje odatle. Mislim da je moć fragmetirana, međusobno u rivalitetu veoma različitih interesa, povremeno haotična i kontradiktorna. Odbojna mi je svaka simplifikacija složenog sveta i međuzavisnosti (os kojih zaista mnoge ne poznajem, ili ne razumem dovoljno).

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.