February 2Feb 2 13 hours ago, G. L. said:Da ti dam odgovor i da zavrsimo sa pricom: osporio sam neke koncepte ovde i izazvao gnev nekih forumasa. Nisam znao da je sve sto se napise o Djokovicu na PPPu, a nije "on je najbolji i najveci sportista ikada, u svim sportovima, od antickih olimpijskih igara do 01.02.2026." jedna blasfemija. My bad.Eto, toliko od ovog "lika" na ovoj temi.Kakav gnev, brate? Malo smo prodiskutovali, nije bilo uvreda i psovki...kao da je za nas ovde bitno da li je Đoković najbolji sportista ikada ili ne. Ja mislim da to ne može da se izmeri i da ne postoji GOAT u sportu, možda u individualnim sportovima a i to je upitno...a ako sam te ičim uvredio izvini, to mi nije bila namera.
February 2Feb 2 11 hours ago, Hele said:Niko nikad nije imao 7 slemova sa 22 godineSa 22 nije al’ sa 19 jeste.
February 2Feb 2 17 hours ago, dillinger said:-1.Za nas da, za sportsku javnost na zapadu koja se i dalje pita o svemu ne.Počevši od Vilandera preko svih masmedija pa nadalje danas je glavni narativ kako nikad niko (osim Borga?) nije uzeo 7 GS do svoje 22. godine.Zato su nažalost u Novakovom slučaju bitni brojevi. Igraš njihovu igru, po njihovim pravilima. Moraš prvo obezbediti brojčanu prednost da bi poentirali u bilo čemu drugom.Dobro zapazanje.a evo i jedan banalan primer,vodeci sportski list u usa, sports illustrated, je Federera 2009, a Serenu Vilijams 2010. "proglasio" za najboljeg tenisera i teniserku ikad.bukvalno na polovini njihovih karijera! dok je u slucaju kljaksona vazilo upravo to - napravi brojcanu prednost pa cemo ti odati priznanje. koje je na kraju i stiglo 2024. notirali smo .... To, mačko! - Page 991 - Tenis - Parapsihopatologija™
February 2Feb 2 17 hours ago, Mindaugas Žukauskas said:U pravu je čovek, potpuno smo zaboravili na vedete sportova kao što su kriket, stoni tenis i hokej na leduBudi ti vedeta u stonom tenisu pored 50 miliona registrovanih Kineza, kojima je to nacionalni sport, ili u badmintonu. Imaš jednog svetskog prvaka (Werner Schlager), koji nije iz Kine u 21. veku. U badmintonu imaš jednog, doduše sa dve titule (Axelsen), koji nije iz Azije. Srpski pogled na sport počinje i završava sa 5 ekipnih sportova, plus tenis poslednjih 15 godina. Različite sportove upoređivati je đavolja rabota. Teško merljiva kategorija.
February 2Feb 2 2 hours ago, Djuro said:Monika SelešOna je sa 22 imala 8 GS titula.Zasto se broj GS samo u Novakovom slucaju poredi sa ženskim rekordima?Dok je Fed imao najvise GS niko pominjao nije ni Steficu ni Serenu, a ni Margaretu. Edited February 2Feb 2 by Serena
February 2Feb 2 16 minutes ago, Serena said:Zasto se broj GS samo u Novakovom slucaju poredi sa ženskim rekordima?Zato sto je on GOAT, najbolji do sada, bez obzira na pol i rod. Jednostavno najbolji
February 2Feb 2 26 minutes ago, Serena said:Ona je sa 22 imala 8 GS titula.Zasto se broj GS samo u Novakovom slucaju poredi sa ženskim rekordima?Dok je Fed imao najvise GS niko pominjao nije ni Steficu ni Serenu, a ni Margaretu.ona je sa 19 godina već imala 8 gs titula, ne samo to već je osvajala ao i rg 3x za redom, 91 i 92 je osvajala 3 od 4 gs, samo joj je w falio da kompletira kolekciju, a onda se posle onog napada psihički raspala i do kraja karijere uzela još samo jedan kengur openGrand Slam singles resultsAustralian OpenW (1991, 1992, 1993, 1996)French OpenW (1990, 1991, 1992)WimbledonF (1992)US OpenW (1991, 1992)
February 2Feb 2 44 minutes ago, Serena said:Ona je sa 22 imala 8 GS titula.Zasto se broj GS samo u Novakovom slucaju poredi sa ženskim rekordima?Dok je Fed imao najvise GS niko pominjao nije ni Steficu ni Serenu, a ni Margaretu.Uopste nisam poredio Novaka sa zenskim rekordima, vec sam reagovao na Heleovo “nikad niko” u vezi Alcaraza.Covek pise nebuloze o tome sta ce se sigurno dogoditi za 15 godina, a temelj na kojem gradi svoju pricu je to “sto nikad nikome nije uspelo” da osvoji 7 GS sa 22 godine.Dakle, netacan podatak kao temelj, a na tome kula od karata - gomila pretpostavki koju predstavlja kao izvesnost.
February 2Feb 2 I završio post sa time ako ne bude povreda.Izvini što nisam dodao i ako ga neki ludak ne izbode nožem.Igra tenis na najvišem nivou, gotovo je nemoguće da će se pojaviti još njih pet takvih pa će deliti slemove. Rekao sam da mu praktično treba slem godišnje, nek i drugi uzmu ostale i pojavi se još neko, može bar jedan. Ako se pojavi neko toliko dominantan da Alkaraz ne može od njega nijedan slem da uzme pa onda će taj biti GOAT. Sve sam napisao već.Klinac je u izuzetnoj startnoj poziciji, vidi se da baš voli tenis, ne znam za neke skandale, da je nedisciplinovan, drogira se, pije, puši, gladan je pobeda i trofeja... sve ima.
February 2Feb 2 Nema sta da se izvinjavas, osim mozda za neznanje. A ne moras ni za to.Mozda bi trebao da manje koristis izraze poput “gotovo je nemoguce”, “to nema šanse da se ne desi”, “niko nikad” - govoreci o onome sto bi moglo da se desi sa nekim u narednih 10-15 godina.
February 2Feb 2 1 hour ago, Djuro said:Uopste nisam poredio Novaka sa zenskim rekordima, vec sam reagovao na Heleovo “nikad niko” u vezi Alcaraza.Ja sam te citirala samo zato da bih dodala da je Monika sa 22 godine, koliko sad ima Alkaraz imala 8 GS tituls.Nisam imala nameru da ti protivurecim