October 18, 2025Oct 18 Author Posebna kategorija mi je Grey's Anatomy. Gledao sam sve do valjda pretprošle sezone, a od toga je brat-bratu poslednjih 10 bio čist hate watching. 90% likova me je izrazito nerviralo, oni voiceoveri su me ubijali u pojam, serija je sa medicinom imala veze koliko i s astronomijom, priče su mahom bile preglupe... A ja gledao. I gledao. Idealna prilika da otkačim je bila kad je otišla Arizona koja mi je bila otprilike jedini preostali simpatični lik, ali baš tada su vratili Tedi koja mi je isto bilo gotivna, pa sam nastavio da gledam još nekoliko sezona. Katastrofa Od Pavićevih serija, što se mene tiče Bolji život uvek može da se gleda i zapravo predstavlja vrlo dobru hroniku početka kraja jednog društva. Srećni ljudi su već daleko slabiji ali gledljivi do odlaska Tanje i Dubravke, Porodično blago je baš sunovrat.
October 18, 2025Oct 18 Lakse odustanem od filma nego od serije, morao sam bas da proverim na imdb-u, nije mi legla Better Call Saul, valjda sto sam krenuo odmah nakon Breaking Bad a to se zavrsilo ekstremno glupavo, plus mi je iritantan glavni glumac, ni ime ne zelim da mu zapamtim. Da i Severance, tu je mozda i do mene, cini me nervoznim i depresivnim, no no.Trebalo je da odustanem od Shoguna i Moblanda.Gledam sad kako su Mad Men i fantasticna Bron nisko plasirane.Kad dodjem u Srbiju, gledam sta mi naleti i Bele ladje, Srecne ljude, Otpisane, sta vec bude na TV-u, fino se zaglupljujem bez kritike.
October 18, 2025Oct 18 4 hours ago, Kampokei said:Posebna kategorija su mi serije koje sam odgledao sa paznjom, ali mi utisak sa ove distance nekako mlak. Tu spadaju Parka and Recreation i americki Office.A sramim se priznati da sam voleo? Mozda Big Bang Theory.Više treba da se sramiš što ti je za office utisak mlak BBT je sa druge strane još jedna neopravdano popljuvana serija (ne vidim razlog da bude guilty pleasure uopšte, ni ona ni domaćice), daleko mi je od vrhunske klase sitcoma ali ima atmosferu, dosta pop kulture provučeno kroz to, za gikove i ne toliko gikove svašta da se poistovete, humor je uglavnom so so ali na momente je i on "ok", likovi su takođe ne preterano spektakularni osim Hauarda Volovica koga je imho genijalno odradio Simon Helberg a mora se priznati i da je Jim Parsons odlično uradio posao iako mu je lik često predvidiv i šablonski. Kaley Cuoco je tu da bude lepa i u tome je odlična
October 18, 2025Oct 18 4 hours ago, Lancia said:Kad dodjem u Srbiju, gledam sta mi naleti i Bele ladje, Srecne ljude, Otpisane, sta vec bude na TV-u, fino se zaglupljujem bez kritike.Ja nijednu domacu seriju od 1998. na ovamo (mada, poslednje sto mi je u pamcenju je Bolji Zivot, tako da ide to i ranije) i mozda nekih 3-4 filmova...odvikao se
October 18, 2025Oct 18 ne sramim se priznati da u ovom veku nisam gledao/pratio ni jednu seriju snimanu ni u srbiji ni u EX-YU. ponekad "otvorena vrata" i to ona predratna
October 18, 2025Oct 18 Meni nas "humor" nikako ne lezi. Voleo Bolji Zivot i Otvorena Vrata, malo i Policajac sa Petlovog Brda. Ove razne Srecne Ljude, Porodicna Blaga, Crne Gruje, pre toga Radovane i Tesne Koze, ne bas... Valjda ne volim to glorifikovanje nevaspitanja, zatucanosti, sitne pokvarenosti i agresivnog bezobrazluka u srpskih domacina.
October 18, 2025Oct 18 breaking bad nisam izdrazao do kraja prve epizode. glavni glumac mi stvara ozbiljnu nervozu, krenu tikovi, pa sto da se mucim. nije da im fali publike. game of thrones me potpuno zaobisao i tako ce i ostati. nisam zainteresovan. the bing bang theory gledao s kumicem i prijalo mi onoliko. ne znam ko ih je kudio al sto se mene tice nemaju zasto. pitko, veselo, super zabava. ja sam se navukao na one ncis - i to razne. ima original pa ima new orleans, pa havaji.... a otkrio sam ih tek pre nekoliko meseci. prija mi format. svaka epizoda za sebe, kratko traje, nadju ubicu do kraja epizode i mogu mirno na spavanje. realno, to je zesce smece puno propagande i nekog nakurcenog patriotizma gde su marinci bogovi koji cuvaju raju, uz redovno isticanje misija u iranu, avganistanu i slicno dal ubijenog il likova okolo (koji valjda sluze da ushite americku populaciju), al ja to lagano izignorisem. bojim se da sam odgledao vecinu tih 'who-done-it' serija gde se ubica nadje do kraja epizode pa su mi standardi otisli u majcinu i svaki tresh radi. pa kad smo vec tu - ima li neko da preporuci neku seriju tog kalibra da valja? mozda sam neku pristojnu i propustio, nikad se ne zna....
October 18, 2025Oct 18 Ne znam za te detektivske, to nikad nisam voleo, ali sad se setih da sam tokom 20tih uzivao u onim jednostavnim serijama koje se bave vodjenja hotela, kazina i slicnih stvari. Las Vegas i North Shore (ah Brooke Burns).
October 18, 2025Oct 18 1 hour ago, jms_uk said:Ja nijednu domacu seriju od 1998. na ovamo (mada, poslednje sto mi je u pamcenju je Bolji Zivot, tako da ide to i ranije) i mozda nekih 3-4 filmova...odvikao se Eh vi nadobudni Englezi (@adam) pa naidje bar za mene neki dobar film poput Tilva Ros ili serije (Besa).
October 18, 2025Oct 18 uf, onaj originalni NCIS mi je bio OK pre svega zbog doce patologa i abi. no baš poput adamovog da se radi o žešćem smeću batalio sam i sada svi ti NCIS prolaze pored mene. za opuštanje mi služi ona o engleskim policajcima koji službuju na francuskom ostrvu u karibima i francuska sa luikom koja ima strahoviti ppotencijal-
October 18, 2025Oct 18 Author BBT sam gledao vrlo sporadično i površno, ali kapiram da se tu slična priča kao i za Domaćice i da bi ljudima ostala u boljoj uspomeni da je kraće trajala jer je vremenom kvalitet neumitno počeo da opada.Kod DH je meni definitivno to u pitanju, prva sezona je zaista vrhunska i IMHO serija nikad kasnije dostigla taj nivo, ali je uglavnom bila vrlo gledljiva i zabavna, ali na kraju je zaista postalo mučno koliko više nisu imali ideja i u šta se to sve pretvorilo. Zanimljiv mi je taj fenomen propadanja serija, jednom kad krene obično je nezaustavljivo i samo je pitanje hoće li se smilovati da završe pre nego što postane varikina za oči, kao nesrećni House of Cards. Jedan od retkih izuzetaka mi je Homeland, gde kvalitet strahovito varira iz sezone u sezonu, ali su poslednje sezone značajno bolje od nekih u sredini i uspeli su da imaju koliko-toliko smislen kraj, ako se uzme u obzir u koliko duboku rupu su se zakopali.
October 18, 2025Oct 18 13 minutes ago, đorđe geprat said:uf, onaj originalni NCIS mi je bio OK pre svega zbog doce patologa i abi. no baš poput adamovog da se radi o žešćem smeću batalio sam i sada svi ti NCIS prolaze pored mene.za opuštanje mi služi ona o engleskim policajcima koji službuju na francuskom ostrvu u karibima i francuska sa luikom koja ima strahoviti ppotencijal-te engleske sam sve odgledao. treba mi nesto novo a da je odgovarajuci format. ali avaj - nema. pa gledam ovo smece.
October 18, 2025Oct 18 16 minutes ago, Lancia said:Eh vi nadobudni Englezi (@adam) pa naidje bar za mene neki dobar film poput Tilva Ros ili serije (Besa).ja sam probao da gledam ivu andrica posle decenija apstinencije kad su nase serije u pitanju. i veruj necu skoro. pakao!jedino sto mi je dobro je drzavni posao. svako nekoliko (kad se setim) odem na jutjub pa pogledam tricetripet epizodica u nizu, slatko se ismejem i to mi je sasvim dovoljno.
October 18, 2025Oct 18 27 minutes ago, đorđe geprat said:uf, onaj originalni NCIS mi je bio OK pre svega zbog doce patologa i abi. no baš poput adamovog da se radi o žešćem smeću batalio sam i sada svi ti NCIS prolaze pored mene.za opuštanje mi služi ona o engleskim policajcima koji službuju na francuskom ostrvu u karibima i francuska sa luikom koja ima strahoviti ppotencijal-koja je ta francuska s lujkom, zvuci interesantno. al samo ako je svaka epizoda za sebe. Edited October 18, 2025Oct 18 by adam