April 27Apr 27 4 minutes ago, Midžeta said:Hvala, ovo nisam ispratilaMod sa temua Jako je lepa osobina što ne pokušavaš sad da se vadiš na neku glupu foru. Cenim to.
April 27Apr 27 6 minutes ago, napadaj said:"3. Anonimizacija (Guest )Ukoliko korisnik odluči da ugasi nalog ili zatraži uklanjanje ličnih podataka:Svi njegovi postovi će biti anonimizovani.Autor objave će biti potpisan kao "Guest" (Gost).Na taj način sadržaj ostaje dostupan zajednici, ali bez ikakve povezanosti sa vašim identitetom".https://parapsihopatologija.com/topic/23156-zastita-licnih-podataka-gdpr-i-forum/#comment-6735741Bas bi bilo super da svi budemo potpisani kao gosti..
April 27Apr 27 Author 1 hour ago, Zli Gli said:Apsolutno ne zalim, gledam ono sto se nudi trenutno (cak sam se otvorio za 550din Milanu za league pass mesec dana) ali, kao sto postoji mali broj vas strucnjaka koji se odusevljavate ovim, tako postoji i dobar deo sveta koji nije slep kod ociju i ne deli odusevljenjeU nedostatsku tvrdje igre i sa ovim bolesnim pravilima i koracima i ostalim sranjima, meni je zanimljivo da navijam protiv Jokica, Gilgesa (koji bez odgurivanja laktom ima problem i sa jednim Aleksom Avramovicem) i Lejkersaja u potpunosti razumem da se neko sa nostalgijom priseca vremena kada je poceo da gleda kosarku, jer tada si imao 10 godina i ziveo u nekim bajkama. a danas su ti kriva i pravila bacanja frizbija jer imas neredovnu stolicu i ne smes da jedes masno posle 6 uvece. i to je sasvim OK.ali kada pocnes celi svet da ubedjujes kako su slepi pored ociju, jer ne vide da je kosarkaski skill Ricka Mahorna (kojem je jedini zadatak bio da odvali nekog po glavi kad udje u reket, i to bukvalno), Billa Laimbeera (koji i danas sa ponosom prica kako ga je mrzela cela liga jer je bio najprljaviji igrac 80ih i 90ih i to mu je najvece dostignuce) veci nego skill koji poseduju danasnji igraci, time samo ubijas potrebu da ti se bilo sta objasni jer i da napisem da je nebo plavo a trava zelena, ti bi poceo da vilenis kako su pre 35 godina bili plavi i zeleni, a danas su zuti i narandzasti usput apsolutno odbijajuci mogucnost da ti je mozda malko oslabio vid i da bi ti naocare pomogle....btw, SGA je nevidjeno iritantan sa svojim ponasanjem na terenu, odgurivanjem, iznudjivanjem faulova i slicno... makar meni. ali isto tako covek je neverovatan kosarkas. juce mi je @Grandilof spomenuo podatak, da je od kada se vrnuo na teren polovinom marta, u poslednjih 16 odigranih tekmi, promasio jedan sut u svim cetvrtim cetvrtinama i produzecima. i to ne mora biti obavezno odvojeno. takodje, neko je napisao kako je ovo danas WWE(nisi ti, samo nadopunjujem). fair. ali NBA je od pocetka WWE. Michael Jordan je kockar i psihopata. to se sve sakrivalo od javnosti i Nike je imao ceo tim ljudi koji je pravio image o Jordanu. Magic je sam priznao da je Magic njegov alterego napravljen da zabavlja ljude, da Irving Johnson uopste nije takav lik. Denis Rodman(za razliku od gore spomenutih bad boysa koji su bili mesari, Rodman je uz Hakeema najbolji defanzivac kojeg sam gledao) je najveci folirant ikada. Phil Jackson je pricao kako je Rodman namerno kasnio ili propustao sastanke kada se prica o taktici, a onda posle sastanka kad svi odu, on dolazio kod Jacksona, uzimao kasetu i isao sam da je gleda i studirao igrace koje ce da cuva. ali jbg, bilo mu je uzasno vazno da ne narusi svoj image, jer zamisli sramote da je neko saznao da je on zapravo ludacki radnik a ne neki levijatan?!da ne pricamo kako je NBA bila rupa bez dna i pred gasenjem. kada je ESPN kupio prava prenosa, niti su bili neka televizija, niti su placena prava nesto. najgora gledanost tamo je upravo bila kosarka. i onda se sve to promenilo u 2-3 godine. da li je skill igraca toliko porastao od 80. do 84. kada finale NBA postaje najgledaniji sportski dogadjaj posle superbowla? ili je mozda do toga sto je neko 4 godine gulio rasisticku pricu o Bird vs Magic, gde su obojica bili stereotipi bele i crne amerike? ma kakav rasizam, kakav showbiz, kakva reklama... tad se bre igrala prava kosarka, neprijateljstvo je bilo prirodno(iako je Bird zapravo Magicov prijatelj, a Isaiah Thomas koji ga je grlio i ljubio pred kamerama je prvi koji mu je pljunuo u lice, pa se 30 godina nakon toga, opet pred kamerama, izvinio) a ne ko ovi foliranti....
April 27Apr 27 Mislim da niko ne spori individualni skill današnjih NBA igrača. Ali nemoj da se lažemo da liga povremeno u stvari ne povremeno već prečesto ne ispada smešna. Videli smo u mom poslednjem postu posvećenom goat floperu kako se ponaša igrač koji za sebe misli da je najbolji ikada. I nemoj da se lažemo da to ne utiče i nije uticalo na pojavu ostalih u fazonu kada može Lebron da fejka mogu i ja. Svi znamo kako je faule do skora muzao Harden i to u vreme kada je verovatno bio najdominantniji 1on1 igrač u NBA a samim tim na svetu i svi vidimo šta radi Šai i nisu jedini. Svi vidimo da je all star godinama jebena komedija, bukvalno sramotna utakmica koja umesto da promoviše NBA samo je degradira.Svi vidimo da su sudije često tragikomične i da je nekad malo 10 koraka da se isti dosude + što su vedete lige poput pomenutih u njihovoj i više nego očiglednoj naklonosti.Svi vidimo da je tankovanje na svom vrhuncu i da na dnu lige postoje ekipe koje se zaista previše očigledno takmiče da izgube što više što nije pohvalo za legitimitet takmičenja tj nije pohvalno u bilo kom smislu, jel, pogotovu ne za najbolju ligu na svetu.Svi vidimo da su neke NBA utakmice u regularnoj sezoni toliko relaksirane u odbrani da je veći intenzitet na basketu u npr Nišu.Svi vidimo kakve su primadone postale vodeći igrači, da sebi prave timove, određuju odmore, preskaču utakmice, štede se i čuvaju za nove kvadrilionske ugovore. Prosto, ovo nije isti svet kao 80ih i 90ih niti liga može da bude ista, tada nije bilo pre svega interneta i soc mreža koje danas oblikuju svet. Ipak je bio veći focus na samoj suštini, košarci, i igri, posle pojave Magica i Birda eksplodirala je liga, samim tim i zarade ali ne u ovoj meri i na terenu je to i dalje bio viteški sport koliko toliko, postojala su neka nepisana pravila, obraz i čast, pravila se nisu tako fleksibilno tumačila, nije se toliko /sa naglaskom na toliko/ mislilo o stvarima oko lige, marketingu, popularnosti, pa i longetivitiju kojim se ponosi Lebronara, jer i sami ugovori nisu bili toliko teški, ti sad igaš 5 godina duže i uzmeš 200, 250 miliona, Jordan je u karijeri zaradio 97 miliona...Ukratko, moderno doba donosi sa sobom svoje uticaje na sve pa i na sport i to je neminovno, a i nevezano za to liga evoluira u skladu sa vremenom u kome živimo i njegovim vrednostima, ali nemoj da se lažemo da današnja NBA nema svojih problema kada su previše očigledni i ne govorim o tome ja ili Zli ili Pera već to vidi ceo svet, a među njima i gomile nba legendi, trenera i slično.
April 27Apr 27 Gledamo baš ljude koji su majstori svog zanata.Pogledajte MVP trku, jokić i Dončić imaju košarku u malom prstu, Vembi nema 225 i 180 kilograma i stoji pod košem i zakucava nego isto ozbiljno poznaje zanat i usavršava se u svim segmentima.Nekad i ja iz šale pišem o Aleksi i SGA-u, ali hej, prošle su tri godine, ljudi se usavršavaju. Može neko pisati kako je gledao Đokovića 2008. i nije mu bio ništa spec, kad ono 2011. godine...Aleksa je 4 godine stariji i mangup je napaljen ko mladi majmun kad igra za repstaciju, to mu je vrhunac karijere.SGA, koliko god bio odvratan sa onim potezom rukom, čovek je majstor i usavršio je zanat do maksimuma.Evo prošla tekma, znate li koje je umeće ovo izvesti i na lokalnom košu protiv ekipe lokalnih matoraca. A kad je prljavo i ide se na brankolazićaciju košarke, onda isto ne valja i što je prljavo i što se tako ponašaju.
April 27Apr 27 dotakao si mnogo tema a za neke i sam sebi odgovorio: ovo danas je drugaciji svet, pumpaju se recsi, lajkovi i ostale brojke, to je aktuelna valutakada pricamo o nba ligi, ne mozemo da je odvojimo od sveta a nba je, sticajem okolnosti, relativno progresivniji deo tog sveta, u aktuelnih 30ak godsudije su sranje u sluzbi lige a cesto i prosto gresnei ja vise volim ligu iz 90ih ali volim vise i svet iz 90ih, koliko je to objektivno, verovatno slabo.edit @Mil@n Edited April 27Apr 27 by uini
April 27Apr 27 Author @Mil@n u puno stvari si u pravu. recimo za all star, tankovanje, neke tekme koje su bukvalno negledljive. ali all star nije merilo kvaliteta. takodje, da, tankovanje je odvratno i liga pokusava to da iskontrolise. btw, da se razumemo, ne tenkuju igraci, tenkuju vlasnici i GMs. ali i to govori o kvalitetu lige. jel mozes da zamislis Celicse iz 85 ili Bullse iz 96 da odmaraju top 7 igraca, i dobiju drugi tim lige, kao sto je Denver dobio Spurse? apsolutno nemoguce. fejkuju svi, ali fejkovali su i ranije. pa evropska kosarka je izgradjena na flopovanju(da ne pricam o fudbalu iz kojeg je sve i krenulo). btw, LeBron je jedan od ljudi koji najmanje flopuje. takodje, Harden nije floper, on je covek koji je izgradio karijeru na izrabljivanju pravila. zbog njega je uveden gathering step, jer nisu znali kako da sankcionisu kad covek napravi 3 koraka dok izlazi iz driblinga. takodje, zbog njega je uvedeno pravilo natural shooting motion, tako da se sada ne sudi faul ako se bacis u igraca(osim ako si SGA, ali to je druga stvar). jednostavno, igraci su ti koji ce uvek da iskoriste loopholes, i toga ima u svakom sportu, i da, to jeste mnogo vise produkt danasnjeg vremena nego pre 40 godina. NBA je uvek bio koncipiran kao liga superstarova, i sudije se ponasaju u skladu sa tim. bio je onaj intervju gde Donaghy objasnjava kako su ga ucili da sudi. koji faulovi se sviraju kojim igracima. a to su 90te, nije moderna kosarka. btw, to je onaj lik sto je uhvacen da je namestao tekme 90ih... svi se ovde secaju 2002. i serije Lakers-Kings. koja serija je toliko ocigledno pokradena u poslednjih 15 godina? pogotovo game 6, danas bilo koji superstar da uradi sta je Kobe uradio, to je flagrant 1 ako ne i 2, i skoro pa siguran poraz Lakersa. faul Jordana na iconic game winner vs Utah? danas bi se to sudilo. i slicne stvari... poenta je, sam si rekao, internet i mreze, sve je pod lupom, svaki potez se analizira. sudija ako ne vidi ko je dotakao loptu pri izbacivanju je odmah prodana pizda i slicno.... a sudije su bukvalno 10x bolje danas.to sa vitestvom je glupost. izvini ali tako je. ti bad boy Pistons su bukvalno imaju Jordan rule. kakvo je to vitestvo ili ljubav prema igri?! Malice at the Palace? ili u fubalu Maradonina bozja ruka? ilegalno draftovanje u NCAA 80ih i 90ih? zabrana placanja koledz igraca i to u vreme dok je march madness donosio vise para nego NBA playoffs? to nije vitestvo, to je robovlasnistvo. ili u NFL, bountygate, kada su Saintsi nagradjivali igrace ako povrede suparnika?. OK, to je 2008 ili 9, ali ipak preko 15 godina je proslo. a to je kada su uhvaceni, ko zna sta je bilo ranije, npr do uvodjenja concussion rule, igracima su bonusi koji su bili nekada i veci od plate zavisili od toga koliko tekmi odigraju, a on nesretan ne zna gde je levo jer ima 4 potresa mozga.... ili npr kako su placani igraci 80ih i 90ih, pa je Pippen igrao godinu dana za ono sto Jordan potrosi na jedan dorucak. da ne idemo vec u 70te kad su crnci posmatrani kao gradjani drugog reda, pa su tako bili i placeni(all star strajkovi i slicno...). kakvo crno vitestvo. u NBA, tj u USA generalno, igraci su vlasnistvo klubova(tako je bilo i u Evropi do Bosman rule), najamna radna snaga. nema tu nikakvog vitestva
April 27Apr 27 Nahranili ste Glija, proslaviće ovih par postova.Meni je plejof za sad bušan kurton uglavnom. Toliko bušan da me mrzi da uđem na forum tokom utakmice što mi je inače guilty pleasure. Naročito mi je Zapad tanak. Previše povreda je NBA trademark, bilo je boljih utakmica u novembru. Najinteresantnija serija mi je Spurs-Portland iaklo je na papiru sve suprotno. Najinteresantniju rezultatski Orlando Detroit sam jedva pogledao utakmicu i po. Čak mi je najbolja utakmica treća Lejkersa i Hjustona koju sam uzeo da gledam iz očaja.
April 27Apr 27 Počeo da pratim sredinom devedesetih. Svaki zaista popularan sport ima svoju WWE stranu, bez toga široj javnosti ne bi ni bilo stalo. WWE elementi ne potiru sportsku veštinu, Ali je prozivao protivnike pre mečeva, pričao kako će ih posle prebijanja odvesti u zoološki vrt jer izgledaju kao medvedi, učestovao kasnije u "profesionalnom" rvanju, pa mu niko mu ne spori da je vrhunski bokser.Kao što je freakns napisao, to je dovelo do porasta interesovanja, pa tako na listama utakmica rekordne gledanosti još uvek dominiraju one iz 80-ih i 90-ih kada je u SAD živelo 60 do 100 miliona ljudi manje.Danas igrači gostuju jedni drugima u podkastima, najveći sukobi su naguravanja u stilu "drž'te me da ga ne prebijem" sa izuzetkom možda onog ludaka Stjuarta iz Pistonsa. Moj utisak je da beef-ova i sukoba (što stvarnih, što izmišljenih) ima manje nego 90-ih. Od solidnih igrača jedino je Bruks prigrlio ulogu hvalisavca, ali je on daleko od neke zvezde (šteta što Embid ima karijeru punu povreda). Za NBA bi bilo najbolje kada bi SGA ili Vembi pred utakmice izjavljivali kako su najbolji, kako drugi tim nema pojma, njihov najbolji igrač izgleda kao strašilo i kako će ih razvaliti 50 razlike.Priče o MVP-u, kao i draftu, vrte novinari i podkasteri zato što generišu klikove i preglede, gde citiraju jedni u nedogled. Da Jokić nije imao 4-5 godina fenomenalnih partija verovatno se ni ovde ne bi pisalo o MVP-u.edit: slažem se sa freakovim konstatacijama o nekakvom ranijem "viteštvu". samo u poslednjih par godina je izašlo nekoliko dokumentaraca/igranih serija o ligi, gde se može videti kako je funkcionisala, veze nema sa "viteštvom". Edited April 27Apr 27 by reg
April 27Apr 27 3 hours ago, freakns said:btw, LeBron je jedan od ljudi koji najmanje flopuje. Nerealne stvari, nema svrhe daljeSteta sto mislim da ce se Vukovi skroz raspasti i izgubiti seriju pa ne smem da podjebavam sektu nego moram da cutim, jebene povredeEvo bar sala sega posalica za buduceg GOAT-a, komentar sa najvise lajkova na snimku onog njegovog blamiranja na kraju 4. meca
April 27Apr 27 15/18, kakva mašina, kakav mid-range, još od ta tri promašaja, posle jednog hvata skok i poentira. Uživajmo!
April 28Apr 28 2 minutes ago, banecare1 said:rovovska borba u orlandu. cini mi se da ko dobije ovu uzima i seriju.Ide tome ako Orlando dobije ovo danas. Ako ne dobije opet nije da nema shanse.
April 28Apr 28 Orlando lomi a Dzejden dva faula za dva minuta, gotovo je ovo vecValjda ce se bar Buker pojaviti da oni malo zakuvaju, ako nista