Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

NBA 25/26

Featured Replies

Pa da nije ćaci, bilo bi kao hahaha koji car, ovako je klošar 😃

• Replies 6.3k
  • Views 265.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

2 hours ago, napadaj said:

2 hours ago, napadaj said:

Smejali ste se kobra štapu

Mada neće dozvoliti Harden da ispadnu, doveli su ga zbog njegove plej of magije

bleuh, nadao sam se da Suncad mogu da uzmu bar jednu tekmu. na kraju bih rekao sasvim solidna sezona za njih, all things considered. ovaj paketić što su dobili za durantulu se pokazao bolje od samog durantule. još samo 4 godine bilovog otkupa da izguraju i samo nebo im je granica.

Kuper Zastava zvanično ruki godine

nije bilo realno da doktor dobije, pred kraj sezone je bas pao

1 hour ago, kralj said:

Mora malo tenzije, tako se okreće momentum. Glupo je da bude zapamćen kao najveći šampion koji je emitovao strog fer plej.

Nije bas da je pre ove serije emitovao bilo kakav fer plej, pre ce biti da nas je samo dodatno uverio kakav je isfolirani saban. Za tenziju se slazem, toga bas fali danas

• Popular Post

I jedan fan fekt koji sam izvukao, mogu da posaljem napacenim amerima statisticarima ako ce da mi plate

Ron Harper je preksinoc postao prvi igrac ikad cija su dva sina postigla 3+ poena u plejofu isto vece, na gostovanjima, sa klupe, i da je jedan levoruk a drugi desnoruk

Nadam se da Lebron nece ovo procitati

1 hour ago, Hele said:

Pa da nije ćaci, bilo bi kao hahaha koji car, ovako je klošar 😃

Bio je klosar i pre nego sto je postao ćaci.

Ove asistencije su jedna precenjena kategorija posto se ne mere kako treba

ne valja ti fan fekt

05.05.2000 u Solt Lejk Sitiju i 05.05.2000 u Los Andjelesu

osim ako ovo "na gostovanjima sa klupe dok su imali pogresno vezane pertle" nije deo fakta, onda se serem na fakat

18 hours ago, freakns said:

@Mil@n u puno stvari si u pravu. recimo za all star, tankovanje, neke tekme koje su bukvalno negledljive.

ali all star nije merilo kvaliteta.

Pa ja nisam ni sporio kvalitet već status lige koji je često predmet sprdnje, po netu, u intervjuima i sl. A all star je bio odličan dodatak tome, 20+ najboljih igrača lige koji se 4 četvrtine bukvalno vuku po terenu.

btw, LeBron je jedan od ljudi koji najmanje flopuje. takodje, Harden nije floper, on je covek koji je izgradio karijeru na izrabljivanju pravila. zbog njega je uveden gathering step, jer nisu znali kako da sankcionisu kad covek napravi 3 koraka dok izlazi iz driblinga. takodje, zbog njega je uvedeno pravilo natural shooting motion, tako da se sada ne sudi faul ako se bacis u igraca(osim ako si SGA, ali to je druga stvar). jednostavno, igraci su ti koji ce uvek da iskoriste loopholes, i toga ima u svakom sportu, i da, to jeste mnogo vise produkt danasnjeg vremena nego pre 40 godina.

Druže, ne možeš mi reći da Lebron ne flopuje kada postoje klipovi sa njegovih top 50 flopova gde se baca po terenu bukvalno po 10 metara, pada kao pokošen mitraljezom bez bilo kakvog kontakta, trlja se po glavi kao majmun iako ga niko po glavi nije takao, bukvalno gledaš i ne veruješ da jedan wannabe goat toliko glumata i blamira se. Gde su oni "normalni" flopovi koji neće završiti na top listama. Ove druge mogu i da razumem, to i debeli nekad radi prenaglašava kontakte, predmet si fokusa odbrane, ne svira se dosta toga, hoćeš da izvučeš faul, ok. Za Hardena se takođe ne mogu složiti da ne flopuje, ali si u pravu, silovao je ta neka pravila, i znam da su ih menjali zato rekoh "do skora".

to sa vitestvom je glupost. izvini ali tako je. ti bad boy Pistons su bukvalno imaju Jordan rule. kakvo je to vitestvo ili ljubav prema igri?! Malice at the Palace? ili u fubalu Maradonina bozja ruka? ilegalno draftovanje u NCAA 80ih i 90ih? zabrana placanja koledz igraca i to u vreme dok je march madness donosio vise para nego NBA playoffs? to nije vitestvo, to je robovlasnistvo. ili u NFL, bountygate, kada su Saintsi nagradjivali igrace ako povrede suparnika?. OK, to je 2008 ili 9, ali ipak preko 15 godina je proslo. a to je kada su uhvaceni, ko zna sta je bilo ranije, npr do uvodjenja concussion rule, igracima su bonusi koji su bili nekada i veci od plate zavisili od toga koliko tekmi odigraju, a on nesretan ne zna gde je levo jer ima 4 potresa mozga.... ili npr kako su placani igraci 80ih i 90ih, pa je Pippen igrao godinu dana za ono sto Jordan potrosi na jedan dorucak. da ne idemo vec u 70te kad su crnci posmatrani kao gradjani drugog reda, pa su tako bili i placeni(all star strajkovi i slicno...). kakvo crno vitestvo. u NBA, tj u USA generalno, igraci su vlasnistvo klubova(tako je bilo i u Evropi do Bosman rule), najamna radna snaga. nema tu nikakvog vitestva

Prvo, naravno da je liga uvek imala svojih problema, ne želim uopšte da pravdam bilo šta niti predstavljam bilo šta kao savršeno. Pipen je btw sam kriv za svoj ugovor iako mu je savetovano da ne potpisuje toliko dugačak ugovor, on je insistirao jer je imao 100 braće i sestara da namiri. A i prosto, tada su ugovori bili takvi, i već do kraja karijere Pipen se naplatio dobro, i zaradio više od Jordana (ok i igrao je duže, ali svakako nije otišao u penziju kao siroma')

Drugo, Hvala što si mi dao šlagvort, pa naravno da nisu pistonsi viteštvo, ali da li je viteštvo MJ koji je dobijao batine onolike ćutao i igrao, i ne samo to već posle svake izduvane runde čestitao protivniku na fer i korektnoj borbi? Jordan rule je bio prosto način da se bore sa njim, nisam gledao te serije, ne znam koliko je faulova dobijao i sl, ali to mi je viteškije nego ova jajara Šai koji je baca na sve strane i smeje mu se ceo svet ali šutne tip 15-20 penala svaku utakmicu jer se baca i zna da će dobiti i jebe mu se šta će bilo ko da kaže.

Viteštvo je takođe kada Stokton odigra 1506 od 1526 utakmica u regularnom delu karijere. Viteštvo je kada Jordan kao lice lige igra na 100% protiv svakog jebenog tima u sezoni i u napadu i u odbrani, viteštvo (aj kad smo se zalepili već za tu samo reč) svih tadašnjih igrača je što nije bilo tih kalkulacija kao danas, samo takmičenje se, rekao bih, shvatalo ozbiljnije, verovatno i delom jer je tada hijerarhija bila - organizacija - trener - igrači, pa čak i ako si MJ (za koga je neko u nekom intervjuu rekao da tokom cele karijere nije slovo rekao Rejnsdorfu oko dovođenja igrača i tima) a danas samozvani goat dovede svog sina da igra sa njim u najpopularnijem klubu na svetu ikada prosto jer mu se može i radi ličnih "rekorda", iako je isti igrač na nivou ABA 2 takmičenja. Ako to ne govori o degradaciji lige, ne znam šta govori. Na neki način, viteštvo je i nesklapanje super timova npe, i mnogo starih NBA igrača je govorilo šta misli o tome. Da se vratim na flopovanje npr Divac je bio poznat po flopovanju i cela liga tj mnogo igrača ga nije volelo zbog toga jer prosto, to je jajarski i nije se radilo ili se nije radilo koliko danas (što je poenta priče).

Da sumiram, kada kažem viteštvo, mislio sam na krv i znoj na teren, manjak kalkulacija, load management nije postojao ili ni blizu ovoj meri, nije bilo super timova, nije bilo toliko flopera i zloupotrebe pravila, fizički se niko nije štedeo, pa ni najbolji u ligi, igrači su bili lojalniji dosta timovima, itd, itd. Rivaliteti između timova i igrača su bili veći, evo pada mi na pamet - dovoljno je poslušati samo izjave dream team-a 1992 o svim tim pripremama i treninzima peglali su se na treninzima više nego u ligi, svako je hteo da dokaže da je bolji od ovog drugog jer su tu bili svi igrači najbolji na svetu po svojim pozicijama.

Mislim da ćemo se svi složiti da je sada sve to mnogo drugačije nego što je bilo (razlozi nisu bitni, svakako da su mnogi od njih neminovni, nezaobilazni, neke smo i spominjali itd).

1 hour ago, goofs said:

ne valja ti fan fekt

05.05.2000 u Solt Lejk Sitiju i 05.05.2000 u Los Andjelesu

osim ako ovo "na gostovanjima sa klupe dok su imali pogresno vezane pertle" nije deo fakta, onda se serem na fakat

Blizu ali sam napisao sa klupe a Brent je bio starter

2 hours ago, Mil@n said:

Viteštvo je takođe kada Stokton odigra 1506 od 1526 utakmica u regularnom delu karijere.

Meni ovo baš mnogo fali. Tih godina ako si mogao da odigraš 82 utakmice igrao si 82 utakmice. Sada ako možeš 82, odigraćeš 75. Pričam o all-star i dream-team igračima.

Razumem zašto je to tako i sve, ali fali mi. Gledam statse ovih najvećih zvezda iz 2010ih, jedva da je ko ouspeo da nabode 82 tekme neke sezone, Lebron jednom u karijeri.

stockton je legenda, igrao bi idanas najvise tekmi, kao i jordan npr ali nema sanse da bi ponovio br tekmi x br minuta

drugi sport sto kaze zli gli, ne moze se u ovakvoj dinamici biti toliko zdrav

Edited by uini

24 minutes ago, goofs said:

Meni ovo baš mnogo fali. Tih godina ako si mogao da odigraš 82 utakmice igrao si 82 utakmice. Sada ako možeš 82, odigraćeš 75. Pričam o all-star i dream-team igračima.

Razumem zašto je to tako i sve, ali fali mi. Gledam statse ovih najvećih zvezda iz 2010ih, jedva da je ko ouspeo da nabode 82 tekme neke sezone, Lebron jednom u karijeri.

A pazi ovo, sezona 89/90 propustio 4 utakmice i na početku sezone 97-98 18 utakmica što je SVE što je propustio. U 16 sezona odigrao sve utakmice. U 41. godini odigrao 82 sa 28 minuta po utakmici.