September 15, 2025Sep 15 Koliko znam i u pripremama samo od nas. Što znači da su poslednja dva poraza doživeli od nas. Pa nek se kurče sa tim zlatom ako ih nije sramota.
September 15, 2025Sep 15 Pa prosetali su se jer nisu imali povrede najvaznijih igraca na turniru. Kurac bi se prosetali da je neko od Shrodera ili Wagnera propustio turnir. Mozda bi odmah ispali od Portugala, kada se pogleda kako su se samo mucili sa njima tri cetvrtine u osmini finala. Ponavaljam, niko nije baksuzniji od nas u poslednjih desetak godina kada su povrede u pitanju. Edited September 15, 2025Sep 15 by Micko8
September 15, 2025Sep 15 Ne verujem da je do nase medicinske ekipe. Bogdan je sklon povredama u poslednje dve sezone, propustao je dosta utakmica u NBA lige. A ove ostale povrede sto smo imali u proslosti su se desavale prilikom padova itd. Hoce da se lepe za nase igrace jbg. Edited September 15, 2025Sep 15 by Micko8
September 15, 2025Sep 15 1 hour ago, Filozof manijak said:Ili je možda do fizičke pripremljenosti igrača?Mislim da je vise do prevelikok zamora materijala tokom njihovih klupskih sezona nego do fizicke pripremljenosti igraca.
September 15, 2025Sep 15 59 minutes ago, kalmah said:Mislim da je vise do prevelikok zamora materijala tokom njihovih klupskih sezona nego do fizicke pripremljenosti igraca plus imamo u representaciji nekoliko igraca sto su injury prone kao sto su Milutinov,Vanja itd
September 15, 2025Sep 15 Ja otkad pratim kosarku mi imamo probleme s povredama Bar 10 situacija s turnira se secam, a gde su tek povrede na pripremama ili nedolazak zbog povredasTa Bi sVaBo rAdiO dA sE nEkO pOvReDiJoPovredio se rezervni centar, pa treci centar pokido u finalu, to je svabo uradioTako smo i mi osvajali EP i SP s povredjenim Djordjevicem, Obradovicem, Danilovicem... Kad si dovoljno dobar, nadomestisI Peja se povredio na EP 99, Caci 2005 nije ni igro, povo je Zelimir invalida na prvenstvo, verujuci da ce ostali odraditi poso sami, pa se on prikljuci posle Edited September 15, 2025Sep 15 by Ratamahatta
September 15, 2025Sep 15 2 hours ago, kalmah said:Mislim da je vise do prevelikok zamora materijala tokom njihovih klupskih sezona nego do fizicke pripremljenosti igraca.I druge reprezentacije imaju igrače u NBA ili Euroligi, koji su takođe izmoreni od dugačkih sezona, ali...Tu onda nastupa oporavak igrača (što je takođe nauka sama za sebe) dok traje odmor i pauza između sezona. Pri čemu taj oporavak nije pasivni odmor, nego pažljivo pripremljen plan treninga - tokom pauze.. Pa im onda ne dolaze fizički nespremni ili podgojeni igrači na pripreme pred takmičenje.
September 15, 2025Sep 15 Milutinov je koliko znam uvek imao probleme sa virusima. Svaka reprezentacija na EP bi imala veliki poblem da je na turniru izgubila igraca koji ima u rukama 15-20 poena po utakmicu i poseduje nekakvu kreaciju u igri. Uzmimo na primer nemce, ma koliko Obst bio dobar suter, on u rukama nema poene koje moze sam da ih izmisli tj. da ih kreira za sebe i za druge. On zavisi od Wagnera i Shrodera, oni odvlace paznju protivnika i onda on ima otvorene suteve. Ko bi na primer u reprezentaciji Nemacke nadoknadio proizvodnju Wagnere ili Shrodera??? Protiv takvih igraca protivnici prave odbrambene seme. Mislite da je neko od nasih protivnika gubiio san , razmisljajuci kako da uspore ili zaustave Micica i Gudurica ili da su oni izazival neko strahopostovanje kod protivnickih timova Edited September 15, 2025Sep 15 by Micko8
September 15, 2025Sep 15 Jao bre, savez radi kurton posao i nismo bili u dobroj formi za prevenstvo, ali Bogdanova povreda nema veze s tim, nismo imali sreće jednostavno.Nemcima se Voightman povredio posle dve utakmice i otpao do kraja, igrali su celi turnir bez trenera jer je ovaj bio bolestan. Jokubaitis je sjebao možda i karijeru povredom na EPu, Sar je otpao kod Francuza posle dve utakmice. Povrede su sastavni deo sporta, mi nismo imali sreće što je to bio Bogdan, a ne neki Vasa.Ne jebu nas povrede ništa više no ostle, jebe nas lezileb odnos prema reprezentaciji i odsustva zbog bola u preponama, da nije toga imali bismo zlato sa EPa 2017. i sa SPa 2022.I jebe nas što smo počeli da slavimo nezlatne medalje kao da su zlato, ono balkon, skupštinica, dejan cukić i slično.
September 15, 2025Sep 15 Ne moze se porediti Voightman koji je 6,7 igrac po vaznosti u reprezentaciji nemacke sa Bogdanom koji je drugi najbolji igrac nase reprezentacije. Nisu Nemci izgubili okosnicu reprezentacije na turniru, mi jesmo. Pogotovo sto znamo da Guduric i Micic svaki turnir igraju isto otkako su debitovali za seniorsku reprezentaciju. Kod nas nije bilo slatkih muka kao sto su to mediji predstavljali, kada je Pesic objavljivao spisak. Znalo se da su Micic i Guduric zabusanti u seniorskoj reprezentaciji. Takodje mislim da mozda ne bi bilo ni lose da smo i mi dobili zamenu za selektora na samom turniru, naravno ne zelezi Pesicu nista lose. Mi na klupi imamo vremesnog trenera koji se cesto pogubi,zaboravi igrace, lose rotira iste itd. Plus nije nesto ni fleksibilan, uvek se drzi kao pijan plota petorke sa tri visoka igraca. Kako smo to mogli uzeti zlato na EP 2017 kada je Jovic igrao samo jednu cetvrtinu finala i to na jednoj nozi a bio je nas drugi najbolji igrac na tom turniru. On je bio nas ubedljivo najbolji defanzivni igrac. Na tom EP se takodje videlo sta su Micic i Guduric kao reprezentativni igraci. Edited September 15, 2025Sep 15 by Micko8
September 15, 2025Sep 15 Na tom EP su Vasa i Gudura bili deca iz Tofasa i Zvezde, to im i ne zameram. Zameram im na sta lice u ovoj deceniji Vasa je cak i dao trojku protiv Rusa u polufinalu negde pred kraj, slomio je tekmu tim sutom, a pre toga je malo i igrao, bio je rezerva Jovicu kao i u Zvezdi ranije. Ne bi ni tad bio na parketu da se ovaj ranije u toj tekmi nije povredio. Sved je u tom drugom poluvremenu ubacio 20+ cini mi se, istopili su +15/20 na jednu loptu. Ta ekipa mi je mnogo draga, odigrala daleko iznad ocekivanja s nikakvim sastavom, a usput se povredila i 2 najbolja defanzivca + ni Kalenic ni Pefi nisu isli, a nisu bili ni Teo ni Jokic. Da su pomenuti isli na turnir, Vasa sigurno a verovatno i Gudura bi ostali domaI nasli su nacin da pobede Adama Hangu u osmini finala, and then someJa bih da mi vratimo u upotrebu te crvene dresove ako moze Edited September 15, 2025Sep 15 by Ratamahatta
September 15, 2025Sep 15 Nije bilo ni Bjelice na tom turniru. Guduric je sezonu ili dve ili mozda cak te godine pre tog Eurobasketa resavao utakmice protiv Real Madrida i jos nekih timova u Evroligi. Meni je Micic i na tom prvenstvu bio ocajan. Nikakva organizacija igre sa njim na terenu a on je bio rezervni plejmejker. Tu su nagovestili koliko ne mogu u reprezentaciji. Imali su mnogo vise ocajnih partija nego priostojnih. Guduric je eto protiv Litvanije u cetvrtfinalu SP odigrao dobro, mozda njegova i najkompletnija partija na nekom velikom takmicenju na vaznoj utakmici, za Micica ne mogu da se setim da je odigrao dobru utakmicu kada je bilo najvaznije Pogodio je po neku trojku protiv Australije i Amerike na OI a opet je na mene ostavio utisak utisak da je odigrao veoma lose. Edited September 15, 2025Sep 15 by Micko8