September 14, 2025Sep 14 Bilo je rezona zašto su nas svi živi crtali za zlato, najviše zbog Jokića i zbog nastupa od prošle godine, nije samo naša javnost bila u tom fazonu.U međuvremenu se desilo da je Jokić došao debo, Vasa i Milutinov propali, i na kraju otpao Bogdan. Možda bismo preživeli prva tri faktora, ali bez Bogdana ne mere.
September 14, 2025Sep 14 1 minute ago, Mindaugas Žukauskas said:Dobro, naravno da nije sve u bobu isto, ali većina igrača je tu, može da se poredi. Ne prihvatam da roster koji je igrao egal sa Lebronima, odjednom godinu dana kasnije ne može da obuzda Bongu i Wagnera, niti me ko može ubediti u to.Sve ok, neću se trošiti da te ubeđujem, samo iznosim svoj stav o našem nastupu na ovogodišnjem EP.A što se tiče neke hipotetičke utakmice sa Nemcima, da je do nje došlo, mislim da bi nas oprali bez mnogo drame.Nemci i Turci su najviše pokazali na ovom turniru, i zasluženo su se našli u finalu.Btw, to što smo odigrali tu jednu utakmicu sa Amerima na jednu loptu je izuzetak, a ne pravilo. Jedna od onih utakmica na kojima tim pruži 150% od svojih realnih mogućnosti. Ne bih je uzimao nikako kao reper za ubuduće.
September 14, 2025Sep 14 Pa nije samo ta jedna utakmica, odigrali smo neverovatno poluvreme protiv Australije i odličnu utakmicu za bronzu.
September 14, 2025Sep 14 2 minutes ago, Filozof manijak said:Sve ok, neću se trošiti da te ubeđujem, samo iznosim svoj stav o našem nastupu na ovogodišnjem EP.A što se tiče neke hipotetičke utakmice sa Nemcima, da je do nje došlo, mislim da bi nas oprali bez mnogo drame.Nemci i Turci su najviše pokazali na ovom turniru, i zasluženo su se našli u finalu.Btw, to što smo odigrali tu jednu utakmicu sa Amerima na jednu loptu je izuzetak, a ne pravilo. Jedna od onih utakmica na kojima tim pruži 150% od svojih realnih mogućnosti. Ne bih je uzimao nikako kao reper za ubuduće.A ti iako uzimaš "stanje u državi" kao faktor, komentarišeš naš podbačaj ne ubacujući to u jednačinu, i zašto je ekipa bila smušena i bez energije? Jbg, to je po meni osnovno, ako ti tuku porodicu u kafiću, kakva forma Vase Micića i bakrači.
September 14, 2025Sep 14 Pa ubacio sam u jednačinu. Zato i kažem da se današnji i ondašnji naš tim razlikuju kao nebo i zemlja, i zašto je pogrešno praviti neku smislenu analogiju na osnovu prethodnih turnira (i susreta dvaju ekipa)
September 14, 2025Sep 14 19 minutes ago, Valk said:Dobrić je igrao odličan turnir, a mi smo njegovom povredom spali na 10 igrača (da se ne zaboravi šta se desilo Boriši i da smo cele eliminacije igrali sa 11)Svaka čast Jokiću, ali mi nismo mi bez Bogdana i to je tako. Edit: umesto na parketu, evo kako kapiten provodi finale ImgBBScreenshot-20250914-235045 hosted at ImgBBImage Screenshot-20250914-235045 hosted in ImgBBKo jos drzi rernu ispod TV-a.
September 14, 2025Sep 14 Mi bi svabe dobili i na SP da se Dobric nije povredio u prvoj cetvrtini u finalu. On nam je bio veoma vazan clan rotacije, igrao je odlicnu odbranu a znao je i da pogodja suteve. Niko nije baksuzniji od nas u poslednjih desetak godina , ili igraci otpadnu sa spiska zbog povreda kao Teodosic 2013, Bjelica i Teodosic 2017 godine ili Teodosic 2019 ili nam se igraci povrede na samim turnirima,Tepic,Rasic,Paunic 2011, Jovic 2017, Dobric 2023 i sada Bogdanovic,Vukcevic,Avramovic, ko nas je kleo nije dangubio. Edited September 14, 2025Sep 14 by Micko8
September 14, 2025Sep 14 1 hour ago, Mindaugas Žukauskas said:Pogledaj utakmicu za bronzu sa OIPogledati utakmicu sa Amerikancima u polufinalu gde smo brutalno pokradeni
September 14, 2025Sep 14 51 minutes ago, Filozof manijak said:Prvo, to je bila antiklimatična utakmica za 3.mesto.Što ne pomenemo onda i prethodnu utakmicu sa Švabamau u finalu SP, i kako smo ih tada rutinirali?I treće, ekipe koje su igrale tada na OI i ove danas se razlikuju drastično, iako su sastavi maltene nepromenjeni.Nemci su itekako zeleli tu medalju. Jos smo mi imali mnogo bolniji poraz u polufinalu Inace ja sam licno zamisljao Nikolu Jovica kao nasu verziju Wagnera. U Megi u mladjim kategorijama je igrao maltene kao plejmejker ali kako se preselio u seniorsku kosarku cevek bas luta. Edited September 14, 2025Sep 14 by Micko8
September 14, 2025Sep 14 Svi deklarativno žele medalju, poenta je koliko je ostalo danfa da se odigra ta utakmica za treće mesto nakon onakvog poraza u polufinalu. U tom smislu je antiklimaks, ekipa se izduva emotivno i fizički, zato većina tih utakmica više liči na NBA all star.
September 14, 2025Sep 14 Mi fizicki ne mozemo da ispariramo ni Fincima, ni Turcima, ni Francuzima ni SvabovimaJedino bi se s Grcima i Litvancima potukli tu negde, jako smo spori i sad vec matori Vidite li vi kako Bonga skace, kako Sruder vuce kontru, kako Turci sutaju tokom celog turnira... Vidite li vi sta je Cedi Osman, a sta je Guduric. Sta je Larkin, a sta Vasilije Micic u 2025. Sta rade Osmani, Tajs i Timan, a sta radi MilutinovNo contestGrci imaju imena™ poput Slukasa, Papanikolaua, ali su u svom prajmu bili pre 5 godina. Nadtrcali su ih Turkiye za sve pareNasa imena™ su imena iz proslostiA imena su uglavnom nama, ne i protivnicima. Da ne spominjemo po 50x sta su Gudura i Vasa i Milutinov u svojim karijerama odigrali za repstaciju, klupska karijera im je neuporedivaAvram i Dobric su postali imena™ pre 2 leta, sad su i ovi Finci postali imena™ Edited September 14, 2025Sep 14 by Ratamahatta
September 14, 2025Sep 14 Au brt, ovo sto je uradio Sruder sa onim sutom na kraju.. nivo Dzordana, kada je "zalomio" Rasela iz Jute u sestoj utakmici 1998. Nevidjena muda. Plus ona trojka Obsta iz punog trka unazad. Poezija.Ipak su Nemci najmocniji u nedostatku kompletne Srbije, a pokazali su i pobednicki mentalitet. Ono sto nije dobro je sto smo im "dozvolili" da se upisu kao neka zlatna generacija, a generalno smo ih dobili svaki put kada bi Jokic i Bogdan zaigrali zajedno. Neverovatno kako neki detalji mogu da odrede tok medalja i istorije. Edited September 14, 2025Sep 14 by JohnnyD
September 15, 2025Sep 15 Pa nije Bonga odigrao sve utakmice na EP kao ovu finalnu, ovo mu je prva velika utakmica gde je bas iskocio, on im je bio dzoker. Ovde se pravi neka fama kao da su nas turci nabili 30 razlike u grupi a neizvesnost je trajala sve do poslednjeg minuta utakmice. Sumnjam da bi izgubili od njih da je Bogdanovic igrao, ne bi sigurno gubili lopte u kljucnim momentima, kao sto su ih gubili Micic i Guduric u finisu utakmice. Falilo nam je tih 15-20 sigurnih poena po utakmici sa spoljne pozicije koje je donosio Bogdanovic, mislim da bi i ovakvi kljakavi sigurno igrali polufinale, da smo bili kompletni i bez povredjenih igraca. Edited September 15, 2025Sep 15 by Micko8
September 15, 2025Sep 15 Da li ovde ljudi stvarno misle da bi se Nemci i Turci prosetali do samog finala, da im je drugi najbolji igrac u ekipi propustio turnir zbog povrede???
September 15, 2025Sep 15 2 hours ago, Ratamahatta said:Mi fizicki ne mozemo da ispariramo ni Fincima, ni Turcima, ni Francuzima ni SvabovimaJedino bi se s Grcima i Litvancima potukli tu negde, jako smo spori i sad vec matori Vidite li vi kako Bonga skace, kako Sruder vuce kontru, kako Turci sutaju tokom celog turnira... Vidite li vi sta je Cedi Osman, a sta je Guduric. Sta je Larkin, a sta Vasilije Micic u 2025. Sta rade Osmani, Tajs i Timan, a sta radi MilutinovNo contestGrci imaju imena™ poput Slukasa, Papanikolaua, ali su u svom prajmu bili pre 5 godina. Nadtrcali su ih Turkiye za sve pareNasa imena™ su imena iz proslostiA imena su uglavnom nama, ne i protivnicima. Da ne spominjemo po 50x sta su Gudura i Vasa i Milutinov u svojim karijerama odigrali za repstaciju, klupska karijera im je neuporedivaAvram i Dobric su postali imena™ pre 2 leta, sad su i ovi Finci postali imena™Ok, ima istine u tome da smo spori, ja napisah pre neki dan da su Finci sahranili jugosovensku školu košarke, al da ne preterujemo sad sa nipodaštavanjem rezultata i igara ovih igrača u dresu sa najdražim grbom. Istu ovi momci pre godinu dana odigrali su najbolju utakmicu u istoriji repstativne košarke.Generalno, ovaj Karijev ciklus je bio ok, a to ćemo možda shvatiti u narednom periodu kada dođe do podmlađivanja, pa još ako propustimo SP i OI, a to može da nam se desi jer ćemo kvalifikacije za SP igrati u šarenom sastavu, a put je trnovit.Baš mi je gadno što se, kao i posle svakog neuspeha, otišlo u tabloidizaciju, tračeve i nipodaštavanje. Ono što je uradio Sport klub je u rangu nekog Kurira. Posle ćemo da se češemo kada igrači odu tetki da odnesu lek umesto da obuku dres Srbije i bore se sa protivnikom, ćacijima, tabloidima, neukom javnošću i svim ostalim.