Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Reprezentacija Srbije na Eurobasketu 2025

Featured Replies

zakljucajte ovaj topik, nema vise razloga da postoj

• Replies 2.8k
  • Views 136.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Nikad mi lakše nije pao poraz reprezentacije uz koju sam odrastao, koja mi je bila bitnija od rođene keve i ćaleta, gde po x dana nisam mogao da dođem sebi kad izgubimo. Još jedan dokaz koliko je napr

• Dok imaš kriminalce koji idu i otimaju zastave ljudima koji su pošteno zaradili da odu u Rigu ovo je jedino što karma može da ti ponudi

• *edited by mod
    *edited by mod

Neke jače sile su presudile...

Posted Images

14 minutes ago, W.F.C. said:

Sta se bese desilo za OI 2000? Tu jedino imam rupu u secanju, jedino kroz maglu pamtim odbojkasko zlato, nista nisam skoro gledao te jeseni. Jel smo uopste igrali to?

Izgubili od Stiva Nesa u grupi pa ispali u 1/4 od Litvanije.

11 minutes ago, JPM said:

Brate, on voli konjske trke i konje, a za košarku je talentovan. Što ti to smeta? Meni je potpuno korektno da pruži takav odgovor, a najviše mi se sviđa kad kaže kako ga boli cvetko za MVP priznanje čisto da oni svi tamo ameri gladni ultra mega giga max ugovora koje mogu dobiti samo ako su MVP popadaju od muke. I lepo se videlo da ga nije briga, čak i da ga smara to.

Ja sam Jokari zamerio reklamiranje kladionice, ne znam koj mu to treba, ali eto...para nikad dosta.

Generalno me nervira ispoljavanje tog bolji sam od svih vas kojima je stalo a mene boli kurac stava u svim sferama. Nepristojno je i neprofesionalno. Low key džiberizam samo takav. To se prećuti, a ne naglašava i dodatno glumi. Mogao bih da elaboriram i povežem i sa njegovim ponašanjem na terenu, ali neću, makar ne na ovom topiku, jer bi moglo da se protumači da ga smatram odgovornim za neuspeh na ovom prvenstvu iako uopšte to ne mislim.

Edited by Heaviside

18 minutes ago, W.F.C. said:

Sta se bese desilo za OI 2000? Tu jedino imam rupu u secanju, jedino kroz maglu pamtim odbojkasko zlato, nista nisam skoro gledao te jeseni. Jel smo uopste igrali to?

Desilo se je isto ko i na ovom EP. Bili smo dobri u grupi vezali 4 pobede i u 5.kolu, koji je odlučivao o prvom mestu u grupi i da se izbegnu Ameri do finala, povredio nam se Danilović. Izgubili smo od Kanade što je značilo 2.mesto u grupi i da čemo protiv dream tima igrati več u polufinalu. Sama pomisao da od finala nema ništa+povreda Danilovića je doprinela da odigramo protiv Litvanije veoma loše i ispadnemo več u 1/4 finalu. Mada i Obradović je usrao motku, na OI je vodio igrače koji se bolje uklapaju u njegov sistem, pa je tako umesto Jarića u Sidney otišao Lukovski, Gurović isto nije bio na OI iako je bio u odličnoj formi u Barci. Rebrača je takođe bio u lošoj formi.

Rebrača je jedno prvenstvo odigrao bogovski (1998), sva ostala ili metiljavo ili propustio zbog povrede. A jedno vreme je bio, bez konkurencije, najdominantniji centar Evrope.

19 minutes ago, Heaviside said:

Generalno me nervira ispoljavanje tog bolji sam od svih vas kojima je stalo a mene boli kurac stava u svim sferama. Nepristojno je i neprofesionalno. Low key džiberizam samo takav. To se prećuti, a ne naglašava i dodatno glumi. Mogao bih da elaboriram i povežem i sa njegovim ponašanjem na terenu, ali neću, makar ne na ovom topiku, jer bi moglo da se protumači da ga smatram odgovornim za neuspeh na ovom prvenstvu iako uopšte to ne mislim.

Kapiram te i slazem se kad ga tako postavis. Jeste nepostovanje ka instituciji mvp.

4 minutes ago, Cash said:

Desilo se je isto ko i na ovom EP. Bili smo dobri u grupi vezali 4 pobede i u 5.kolu, koji je odlučivao o prvom mestu u grupi i da se izbegnu Ameri do finala, povredio nam se Danilović. Izgubili smo od Kanade što je značilo 2.mesto u grupi i da čemo protiv dream tima igrati več u polufinalu. Sama pomisao da od finala nema ništa+povreda Danilovića je doprinela da odigramo protiv Litvanije veoma loše i ispadnemo več u 1/4 finalu. Mada i Obradović je usrao motku, na OI je vodio igrače koji se bolje uklapaju u njegov sistem, pa je tako umesto Jarića u Sidney otišao Lukovski, Gurović isto nije bio na OI iako je bio u odličnoj formi u Barci. Rebrača je takođe bio u lošoj formi.

Da se spomene i da je Litvanija u polufinalu odigrala mozda i prvu od "za dlaku" (pod ovim podrazumevam tesne poraze ali i pobede nad njima) utakmica koje su posle njih razne reprezentacije igrale sa Amerikancima (u 21 veku Argentina, SR Jugoslavija, Spanija, Litvanija, Grcka, Srbija, Francuska) gde su posle -12 na poluvremenu dobili drugo poluvreme 10 razlike i izgubili sa 2 razlike na kraju. Jasikevicijus je odigrao maestralnu utakmicu u tom polufinalu.

U finalu jedno od najboljih zakucavanja ikada verovatno kada Air Canada bukvalno preskace 218 visokog Frédéric Weis-a posle ukradene lopte.

57 minutes ago, Cash said:

U okolnostima u kojem su se košarkaši pripremali 99e a i na to dodati silne povrede za vreme prvenstva(Obradović, Stojaković, Lukovski) je 3 mesto uspeh.

ne znam koliko si imao godina ali bio je neuspeh u percepciji basket naroda

mislim, ja sam popizdeo, ne znajuci kako cu da pizdim kasnije i zbog cega.

8 minutes ago, uini said:

uvek krajnje objektivnog i košarkaški pismenog naroda

Pizdeo sam i ja tada, ali imao sam 12 godina, sad iz ove perspektive kapiram da je to bio samo malo lošiji rezultat od onog koji smo hteli.

13 minutes ago, uini said:

14 😁. Protiv Italije i to sa Bodirogom kao play smo bolesno dobro odigrali 2.poluvreme i sa - 18 dosli do +2. U poslednjih 5 minuta je nestalo goriva jbg.

25 minutes ago, goofs said:

Rebrača je jedno prvenstvo odigrao bogovski (1998), sva ostala ili metiljavo ili propustio zbog povrede. A jedno vreme je bio, bez konkurencije, najdominantniji centar Evrope.

Igrao je Rebrača ekstra i godinu dana ranije.

2 hours ago, JPM said:

Brate, on voli konjske trke i konje, a za košarku je talentovan. Što ti to smeta? Meni je potpuno korektno da pruži takav odgovor, a najviše mi se sviđa kad kaže kako ga boli cvetko za MVP priznanje čisto da oni svi tamo ameri gladni ultra mega giga max ugovora koje mogu dobiti samo ako su MVP popadaju od muke. I lepo se videlo da ga nije briga, čak i da ga smara to.

Ja sam Jokari zamerio reklamiranje kladionice, ne znam koj mu to treba, ali eto...para nikad dosta.

Evo, i meni smeta zato što su to neiskreni odgovori koji se daju namerno i sa isključivim ciljem da izazovu određenu vrstu reakcije, odnosno da izgrade nekakav imidž lažnog flegmatika. Kao kada bi mene neko pitao koji mi je najveći uspeh u životu, a ja krenem da mu ređam RPG-ove koje sam prešao na najvećem nivou težine. Jokić sere kada se folira da mu nisu bitne MVP nagrade, jer ne postoji čovek na ovom svetu koji ne voli da bude priznat u onome čime se bavi, a naročito da je priznanje reda da si najbolji među najboljima koji se bave time čime i ti ceo svoj život. Naravno da ne mora da nam sada visi sa time na glavi 24/7, ali ne mora ni da kenja da mu to znači otprilike kao čišćenje podruma, i da mu je mnogo bitnija pobeda na nekom kasačkom derbiju u sportu koji prati možda 0,5% populacije u Srbiji. Da ga košarka toliko ne zanima, a konjički sport toliko zanima, prestao bi se da se košarkom bavi pre 15 godina, i otišao bi u neku štalu kod Sombora da timari i hrani konje, kada je već preveliki da ih jaše, odnosno vozi sulke.

Kako mi mislimo dalje kroz zivot??? Sledece veliko takmicenje je za dve godine. Nas najbolji bek suter ce tada imati 35 godina, on u poslednjih sezonu, dve propusta po cetvrt sezone u klubovima u kojim igra, velika je verovatnoca da mu je ovo bila poslednja reprezentativna akcija. Guduric ,Micic,Dobric ce imati po 32,33,33 godine. Oni i u svom prajmu nisu mnogo doprinosili igri reprezentacija, prva dva nabrojana igraca. Da li neko stvarno misli da ce se oni naprasno razbuditi u tim godinama i pokidati u reprezentaciji na sledecem velikom takmicenju ako se tamo kvalifikujemorolleyes Jokic i Milutinov ce imati po 32 godine. Sa ovim prvim nikada ne znamo da li ce se smilovati i zaigrati za reprezentaciju. Vidimo da je i poprilicno nedisciplinovan kada je u pitanju odrzavanje fizicke forme. Pitanje je koliko dugo ce njegove noge izdrzati taj teret koji nosi. Milutinov mora da se zadrzi, da bude neki gatekeeper u reprezentaciji na petici, ako Jokic bude otkazivao on nam je najbolja i najiskusnija petica. On treba da bude i mentor mladjim centrima koji dolaze. Vanja Marinkovic ce biti u svom prajmu ali on je jednodimenzionalan igrac kome sut prorardi svake prestupne godine.

Od mladjih igraca iz ove ekipe ostaju nam Jovic,Petrusev i Vukcevic koji bi trebali da igraju na tom SP. Znaci nama je manje vise potreban skoro kompletan remont ekipe za dve godine. Mislim da je imperativ da neke mlade igrace vec sada ukljucimo u sistem u kvalifikacijama koje dolaze. Naravno osovinu ekipe sa ovog EP treba zadrzati u kvalifikacijama da izbore nastup na SP. Ali polako treba uvoditi mladje igrace u sistem. Markovic iz Mege treba da ima ozbiljnu ulogu u kvalifikacijam. Ja bi pozvao i na nekim utakmicama dao sansu nekim od ovi igraca Backu,Bosnjakovicu,Radosicu, mozda i Drezgicu, Dzepini ,Nikolicu, Savanovicu itd. Pa malo starijim igracima Barni,Cerovini, Miljenovicu ako ima pravo nastupa za nas itd. A na svetsko prvenstvo kao najveceg prospekta u mladjim kategorijama bi sigurno poveo Kusturicu. On ce za dve godine napuniti 18 godina. Videli ste kako nas je na utakmici u Finskoj isamarao sedamnaestogodisnjak koji kosarku igra u srednjoj skoli u Americi. Treba da budemo malo odvazniji. Od vecitih nema leba kada je u pitanju razvoj mladih igraca. Neke nase talentovane igrace moramo promovisati kroz reprezentaciju, to je jedina opcija koja nam je preostala.

Edited by Micko8

27 minutes ago, goofs said:

uvek krajnje objektivnog i košarkaški pismenog naroda

Pizdeo sam i ja tada, ali imao sam 12 godina, sad iz ove perspektive kapiram da je to bio samo malo lošiji rezultat od onog koji smo hteli.

20 minutes ago, Cash said:

14 😁. Protiv Italije i to sa Bodirogom kao play smo bolesno dobro odigrali 2.poluvreme i sa - 18 dosli do +2. U poslednjih 5 minuta je nestalo goriva jbg.

da ne dubim van nostalgija teme, ocekivalo se tozla, italija je trebalo da bude samo bump na putu, pogotovo jer se diki vratio.

i da, bili smo objektivno najjaca ekipa tamo ali talijani feat tanjevic su bili najbolja

Guest
This topic is now closed to further replies.
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.