Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Reprezentacija Srbije na Eurobasketu 2025

Featured Replies

13 hours ago, kud u maglu Simoviću said:

niko sa integritetom neće pristati da mu ćokislav bude nadređeni kao predsednik saveza

Zavisi, mislim da selektor ne gleda na njega kao na naređenog u tom smislu. Meni je bliža priča tome recimo što je Ivča podneo ostavku kao PR čim je ovaj došao.

Jedino ne znam da li će neko ko je radio sa njim hteti opet da bude blizu njega na bilo kakav način, pošto mi se čini da su glavni kandidati dvojica Saša i Alimpijević.

• Replies 2.8k
  • Views 136.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Nikad mi lakše nije pao poraz reprezentacije uz koju sam odrastao, koja mi je bila bitnija od rođene keve i ćaleta, gde po x dana nisam mogao da dođem sebi kad izgubimo. Još jedan dokaz koliko je napr

• Dok imaš kriminalce koji idu i otimaju zastave ljudima koji su pošteno zaradili da odu u Rigu ovo je jedino što karma može da ti ponudi

• *edited by mod
    *edited by mod

Neke jače sile su presudile...

Posted Images

2 hours ago, Ted said:

kakve veze ima Jokićev stric sa igom reprezentacije i samog Jokića na EP?

Kapiram da je Jokic celo leto slavio sto se stric osamostalio i da ne zavisi vise od njega. Slavlje je ukljucivalo ogromnu kolicinu hrane i pica, sto je uzrokovalo pojacani kalorijski unos i posledicno uvecanje telesne tezine, sto se negativno odrazilo na Jokicevu skocnost i brzinu na EP.

2 hours ago, kronostime said:

To je posle pobede kada su ga saigrači drkali da da izjavu a pošto svi znamo da on to mrzi, onda im je tako uzvratio.

Sto se tice jako vaznih kvalifikacija za SP koje slede od Novembra i igraca koji ce biti dostupni za reprezentaciju ja ne vidim problem da iz Zvezde budu dostupna sva 3 igraca koja su bila na pripremama i u 12 igraca reprezentacije sto ovo leto za Evropsko Prvenstvo sto prethodno leto za Olimpijadu, dakle mislim na Dobrica, Davidovca i Plavsica.

U raznim "analizama" po forumima na temu Zvezde i sastava tima cesto se spominje kako ce mozda Kalinic (koji je otisao u "penziju" sto se tice reprezentacije) u situacijama kada su svi igraci Zvezde spremni i bez povreda biti jedini igrac sa domacim pasosem u 12 igraca za utakmicu. To donekle i nije toliko daleko od istine posto su i Dobric i Plavsic i Davidovac (on mozda nesto "bitniji" za sastav tima u odnosu na prvu dvojicu) realno 3-ci izbor na svojoj poziciji i ne bi toliko nedostajali u timu tih 10-tak dana koliko bi bili u reprezentaciji tokom kvalifikacionog "prozora".

Mozda bi uz njih trojicu i Miljenovic mogao da "uskoci" u tim za kvalifikacije ukoliko nema kvalitetnijih igraca na njegovoj poziciji koji su dostupni tj kojima klubovi nece dati dozvolu zbog svojih obaveza u to vreme.

Edited by Borca

Nije Jokic kriv, mi smo govna

Nismo mu obezbedili saigrace poput Mareja, Gordona i ostalih, a i taj teren je trebalo prosiriti na NBA dimenzije + smo imali prevelika ocekivanja, ipak je svima normalnima odavno jasno da covek nema taj pobednicki instinkt kao Đorđević, Danilovic, Bodiroga i jos mnogo legendi boljih od njega kad je u pitanju ozbiljna takmicarska kosarka. Ovo njegovo bez odbrane moze da prodje u NBA a u Fiba basketu nikako, kao i to nestajanje kad je tesno a sa druge strane uvek augodni Turci i Finci koji nece da se sklone i ne igraju za hotdog pepsi kola publiku nego grizu za svaku loptu

Treba ga zvati i dalje ali samo da bude jedan od 12 jednako vaznih a ne da svaki napad svi nasi samo njega gledaju, mrka kapa od te taktike

Pešiću em ističe ugovor em je pre prvenstva rekao da stoji savezu na raspolaganju i u budućnosti, ali da ne želi da nastavi da se bavi trenerskim poslom.

Ne sviđaju mi se njegove izjave u kojima ne preuzima ni delić odgovornosti, kao ni njegovo ponašanje nakon neuspeha na prošlom EP, ali ne postoji opasnost da će ostati na mestu selektora. Hvala mu za sve, veliki trener koji je od raspada Jugoslavije sa našom reprezentacijom osvojio evropsko i svetsko zlato, olimpijsku bronzu i svetsko srebro.

Edited by Heaviside

Bole nas debakli 2022. i 2025, ali Kari je imao 4 od 6 uspešnih velikih takmičenja. Recimo Žoc je imao 3 od 7. Ne kažem ovo patkometrije radi, nego nije baš tako lako uzeti zlato ili medalju na velikom takmičenju, kako mi to zamišljamo.

Edited by Nikodije

Jednome bronzu racunas u uspehe a drugom ne?

4 minutes ago, Zli Gli said:

Nije Jokic kriv, mi smo govna

Nismo mu obezbedili saigrace poput Mareja, Gordona i ostalih, a i taj teren je trebalo prosiriti na NBA dimenzije + smo imali prevelika ocekivanja, ipak je svima normalnima odavno jasno da covek nema taj pobednicki instinkt kao Đorđević, Danilovic, Bodiroga i jos mnogo legendi boljih od njega kad je u pitanju ozbiljna takmicarska kosarka. Ovo njegovo bez odbrane moze da prodje u NBA a u Fiba basketu nikako, kao i to nestajanje kad je tesno a sa druge strane uvek augodni Turci i Finci koji nece da se sklone i ne igraju za hotdog pepsi kola publiku nego grizu za svaku loptu

Treba ga zvati i dalje ali samo da bude jedan od 12 jednako vaznih a ne da svaki napad svi nasi samo njega gledaju, mrka kapa od te taktike

Ja sam pre nekoliko godina zaključio da on nije takmičar bolesnik kao ti koje si pomenuo. Mislim na onu izjavu zbog koje ga često hvale u kojoj je na pitanje o dometima ekipe blago rezigniran rekao sa Srbi ne vole sport nego samo da pobeđuju. Čovek je u pravu da mi spadamo u nemalu grupu evropskih nacija koje sport prate skoro isključivo navijački i pridaju veliki značaj rezultatu, ali ne mogu da zamislim recimo Saleta Đorđevića ili Majkla Džordana da tako nešto izjave kad je i njima samima pobeda jedino što ih zanima i glavna motivacija. Meni je rispekt za njega kao lika pao kada je na pitanje koji mu je najznačajniji sportski uspeh u životu odgvorio da je to neka konjska trka u Mađarskoj. Ništa olimpijska medalja, ništa NBA prsten, ništa MVP priznanje. Pišanje po sportu koji ga je izdigao iz blata. 

Čudan lik jbg, ali definitvno nije on bio problem ovog tima. Naprotiv, donosio nam je ogromnu prednost iako nema taj mentalitet ubice. 22/9/5 uz bolesne procente šuta iz sramotnu odbranu doduše. 

Just now, ficfiric said:

Jednome bronzu racunas u uspehe a drugom ne?

1. smo toliko bili dominantni da je zlato morao da uzme i ta bronza je objektivno neuspeh. Sada nismo ni blizu toliko nadmoćni.

5 minutes ago, Nikodije said:

1. smo toliko bili dominantni da je zlato morao da uzme i ta bronza je objektivno neuspeh. Sada nismo ni blizu toliko nadmoćni.

Izgubili tesno od Italijana koji su nas dobili po grupama i 97 i 98, jedini zdrav plejmejker Bodiroga, plus polu podmlađivanje reprezentacije od kojih Stojaković uopšte nije igrao, zbog jedne od bizarnijih povreda u istoriji sporta (i dalje se pitam dal je to tad izmišljeno). Igrao je Divac, al objektivno bolje da nije.

Ne bih rekao podmlađivanje, nego su trojica "Grka" konačno dobili pravo igranja posle godina natezanja. Svakako ubedljivo najbolji tim na tom EP.

Zašto je vodio Divca koji nije prošao ni 5 dana priprema je pitanje za Žoca i deo njegove krivice.

Edited by Nikodije

Pa da, ali su prvi put ušli u reprezentaciju i nisu nešto puno igrali. Bio je i Šćepanović, sad pogledah, znači ispali su neki drugi. Možda bi bila druga priča da se nije povredio Saša Obradović. Nije igrao Rebrača npr.

Kad pogledaš renome ovih današnjih mlohavaca i renome tadašnjih kolenomudaša, tebi prosto nije jasno u koj woke kurac je otišla košarka.

Tih dana retko koji naš igrač je bio i blizu NBA. Danas svaka šuša ide preko bare, a objektivno taj Vlado Šćepanović je tata svim trenutnim bekapovima u ekipi.

Guest
This topic is now closed to further replies.
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.