Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Reprezentacija Srbije na Eurobasketu 2025

Featured Replies

10 minutes ago, DameTime said:

Slične komentare smo čitali i posle grupne faze u Manili i Parizu. Može da bude najgori mogući način iz perspektive igrača, a može biti i najbolji.

Koga boli kurac za ovo? Mislim super za njih, a što se tiče nas, gledamo sebe, o njima razmišljati kad i ako dođu na red.

Karakteristika ovog naroda da gviri u tuđe dvorište je neuništiva.

I šta, misliš da će ishod biti isti kao u Manili i Parizu?

A može ishod biti isti kao i na svetskom u Kini 2019?

Totalna je besmislica posmatrati trenutni turnir i nagađati ishod na osnovu turnira od pre više godina. Jedino što je relevatno za predviđanje jesu utakmice i igre reprezentacije sa ovog takmičenja.

Ne gvirim u tuđe dvorište, već vršim komparaciju dve ekipe koje su pre početka prvenstva važile za glavne favorite. Do sad su Nemci pokazali da su 1.favorit

• Replies 2.8k
  • Views 136.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Nikad mi lakše nije pao poraz reprezentacije uz koju sam odrastao, koja mi je bila bitnija od rođene keve i ćaleta, gde po x dana nisam mogao da dođem sebi kad izgubimo. Još jedan dokaz koliko je napr

• Dok imaš kriminalce koji idu i otimaju zastave ljudima koji su pošteno zaradili da odu u Rigu ovo je jedino što karma može da ti ponudi

• *edited by mod
    *edited by mod

Neke jače sile su presudile...

Posted Images

6 minutes ago, DameTime said:

Gledam i ja utakmice na TV-u, samo me ne zanima mnogo da se svaki čas osvrćem na to sa koliko razlike Nemci dobijaju svoje protivnike.

A jel gledaš kako igraju, jel vršiš analizu njihove igre i pristupa utakmicama?

Ili samo gledaš da ti prođe vreme?

5 minutes ago, Filozof manijak said:

Totalna je besmislica posmatrati trenutni turnir i nagađati ishod na osnovu turnira od pre više godina. Jedino što je relevatno za predviđanje jesu utakmice i igre reprezentacije sa ovog takmičenja.

Uopšte nije besmislica uračunati taj faktor. Uostalom, na osnovu čega se formira FIBA power ranking i na osnovu čega su SRB i GER prvi favoriti turnira, a zašto TUR nije bila prvi favorit? Pa u odnosu na rostere i činjenicu da su ove dve reprezentacije bile u završnicama poslednja dva velika takmičenja, u sličnim sastavima, koji igrač gore-dole.

Oba tima imaju grupe igrača koji dugo igraju zajedno, a mi pride imamo i kontinuitet selektora koji nas vodi s klupe. Zna se šta može da se očekuje od ovih igrača, koje su im jake i slabe strane.

Naravno da je svaki turnir priča za sebe, nevezano za ovo iznad, ima toliko faktora koji mogu da utiču na finalni poredak. Eto nama se Bogdan povredio i to je odmah "uzdrmalo" sve.

Što se tiče predviđanja na osnovu utakmica grupne faze. Nakon što smo izgubili od Italije, nama se u Manili predviđalo ispadanje protiv Litvanaca u QF, a mi igrali finale.

Sve ovo ne znači da ćemo mi osvojiti, čak ni igrati finale, meni je samo besmisleno da se ovoliko lamentira nad porazom u grupi, pri čemu i dalje imamo solidne protivnike do polufinala. Sinoćna utakmica je bila najkvalitetnija na turniru do sada, niko nije prišao ni blizu kvaliteta koji su pružili Turci zajedno s nama.

Edited by DameTime

Eto, i šta misliš, dokle ćemo dogurati na ovom turniru?

Na osnvo do sada prikazanog, nisam optimista, iako nisam zadušna baba kako to vole ovde da okarakterišu pesimiste.

Drugo, ne verujem da Pešić krije karte i neke specijale koje do sad nije isprobao. Dakle, ostaje nada da se Aleksa nije teže povredio, da ćemo konačno stegnuti odbranu na perimetru, da će Vasa konačno naći formu, da će Jokić proigrati u svom cheatcode stilu u kojem igra u NBA, da će Gudura zabijati buzzer beatere, i eto nas u finalu.

Nešto sumnjam u taj scenario. A ako se momci izdignu i porobe sve do kraja, rado ću pojesti sva govna koja sam izasrao.

odbranu stegnuti nećemo, zato što nemamo dovoljno iznadprosečnih ljudina za takvo nešto a za odbranu (kolektivnu) treba najviše vremena kako bi zaličila na nešto i sa slabijim defanzivcima. to ako nemaš 2-3 meseca za pripreme kao u drevna vremena ne možš

ali možeš da igraš efikasniji napad, gledam u tebe jokiću, pa onda u šutere, pa tek onda i u pešića - jer ako tu ne isporučujemo blizu maksimuma, ne postoji način da u kontinuitetu nadomestimo naše defanzivne muke.

@uini , imali smo priličan broj odličnih defanzivnih poseda (ne računam bolnu tačku otvorenih trica) sinoć, timski gledano. Mislim da tu imamo prostora.

Napad nam je isto dobar (jbt mi smo njima ovako kljakavi utrpali 90 pts), ali slažem se da Jokić mora da preuzme u knockout fazi.

Vasa je kosarkaski Dejan Stankovic

2 minutes ago, Ratamahatta said:

Vasa je kosarkaski Nemanja Vidić

fantom

16 minutes ago, uini said:

odbranu stegnuti nećemo, zato što nemamo dovoljno iznadprosečnih ljudina za takvo nešto a za odbranu (kolektivnu) treba najviše vremena kako bi zaličila na nešto i sa slabijim defanzivcima. to ako nemaš 2-3 meseca za pripreme kao u drevna vremena ne možš

ali možeš da igraš efikasniji napad, gledam u tebe jokiću, pa onda u šutere, pa tek onda i u pešića - jer ako tu ne isporučujemo blizu maksimuma, ne postoji način da u kontinuitetu nadomestimo naše defanzivne muke.

Naopako ako budemo i dalje protivnicima dozvoljavali veliki broj otvorenih trica. Ako ne pre, Nemci ce nas sahraniti u polufinalu u tom slucaju. Ne mozemo da branimo igrace ispod bloka i nadamo se da protivnik nece imati dobar suterski dan..

3 minutes ago, Milošica said:

fantom

Nije ni u 50 kombo bekova u Tel Avivu

6 minutes ago, DameTime said:

@uini , imali smo priličan broj odličnih defanzivnih poseda (ne računam bolnu tačku otvorenih trica) sinoć, timski gledano. Mislim da tu imamo prostora.

Napad nam je isto dobar (jbt mi smo njima ovako kljakavi utrpali 90 pts), ali slažem se da Jokić mora da preuzme u knockout fazi.

pričam(o) isključivo o branjenju šuta za tri ili sa distance, poznatoj slabosti naše repke još pre takmičenja. to je jedini način da nas pobediš. ali kao što smo videli i protiv turaka, ne moraš obavezno da nas pobediš ni sa 60% za tri, ni sa poludelim larkinom i šengunom koji je bio bolji od jokića.

jokić thanos mode rešava čak i takve situacije ponekad. pri čemu ja ne mislim da se on šteka nešto posebno, već da ima problem sa manjkom prostora za manevar u fiba košarci, pogotovo sada kada je gravitacioni bogdan ispao. ali mora da nađe način, ako planiramo tozla.

1 minute ago, Jimmy Kowalski said:

Naopako ako budemo i dalje protivnicima dozvoljavali veliki broj otvorenih trica. Ako ne pre, Nemci ce nas sahraniti u polufinalu u tom slucaju. Ne mozemo da branimo igrace ispod bloka i nadamo se da protivnik nece imati dobar suterski dan..

ja ću se uvek nadati da će jokara imati svoj pogrom-dan, pa da će proraditi i naši skoreri spolja, onda će nas čak i najbolja verzija nemčke teško do nikako saraniti

nije da mi želimo da dozvolimo, nego ne možemo da stignemo ( :

Biće zajebano protiv Letonije u finalu

32 minutes ago, Filozof manijak said:

Eto, i šta misliš, dokle ćemo dogurati na ovom turniru?

Na osnvo do sada prikazanog, nisam optimista, iako nisam zadušna baba kako to vole ovde da okarakterišu pesimiste.

Drugo, ne verujem da Pešić krije karte i neke specijale koje do sad nije isprobao. Dakle, ostaje nada da se Aleksa nije teže povredio, da ćemo konačno stegnuti odbranu na perimetru, da će Vasa konačno naći formu, da će Jokić proigrati u svom cheatcode stilu u kojem igra u NBA, da će Gudura zabijati buzzer beatere, i eto nas u finalu.

Nešto sumnjam u taj scenario. A ako se momci izdignu i porobe sve do kraja, rado ću pojesti sva govna koja sam izasrao.

Pešić sasvim izvesno krije taktičke specijale. To je radio svaki naš selektor na svakom velikom takmičenju u poseldnjih 30 godina uključujući i njega u oba mandata. Verovatno da postoji set akcija za Jokića koje nismo pokazali i neka trik zonska odbrana, ali ni to ne treba precenjivati. Može da nam donese bolji napad naročito u prvoj utakmici u kojoj će to biti pokazano i da na nekoliko minuta poremeti napad protivnika, a naše glavne mane ne može da ispravi. Roster i principi u odbrani uslovljavaju rizik sa šutem za tri poena protivnika, a napadački nam fali vrhunski bek za ovaj nivo.

Ja sam i dalje optimista. Sa partijom od juče smo egal sa Nemačkom i Turskom ako uspe da ponovi onakvu igru. Od ostalih smo bolji. Mi uopšte ne moramo da igramo mnogo bolje da bi došli do medalje, a za zlato će već trebati i malo sreće, još bolji Jokić i jedan bek sa mudima.

Edited by Heaviside

Jokić skrenuo

Edited by Milošica

čeka šemu za pečenje da mu deliveruju na parking

Guest
This topic is now closed to further replies.
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.