Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Reprezentacija Srbije na Eurobasketu 2025

Featured Replies

1 hour ago, Zaboravan said:

Prvu utakmicu pitao sam koliko je Bogdan izgubio lopti... Meni od prvog minuta nije izgledalo dobro, od zabrinute face do igranja u nekom grču, nesigurno.

Utisak da je došao već s problemom sa ložom ili je osećao da nešto tu ne valja.

Ja pričao sa čovekom koji je u trenerskim vodama bio bivši igrač, u mladjim generacijama je bio i u repki i pitao ga:

"Šta da je Bogdan još u toku priprema rekao Pešiću: Mene noga zateže, ne osećam se 100% da pogledamo..."

Ovaj mi kaže:

"Pešić bi ako postoji i mali procenat da se vidi nešto što ne valja, otpisao Bogdana. Moooožda bi ga kao povredjenog poveo, ali to je baš izvan logike tih starijih trenera"

• Replies 2.8k
  • Views 136.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Nikad mi lakše nije pao poraz reprezentacije uz koju sam odrastao, koja mi je bila bitnija od rođene keve i ćaleta, gde po x dana nisam mogao da dođem sebi kad izgubimo. Još jedan dokaz koliko je napr

• Dok imaš kriminalce koji idu i otimaju zastave ljudima koji su pošteno zaradili da odu u Rigu ovo je jedino što karma može da ti ponudi

• *edited by mod
    *edited by mod

Neke jače sile su presudile...

Posted Images

• Popular Post

Odigrali smo dobru utakmicu i pored 17 primljenih trojki do tada, imali smo +4 i zicer Nikole Jovića protiv Larkina. Zatim ulazi Vasa umesto Stefana Jovića koji je bio više nego korektan sinoć i do kraja Turci prave seriju 11-2...

Tako da ne bih očajavao, nadam se da će Aleksa biti ok, a ako smo došli po zlato, moramo pobediti te Nemce, da li u finalu ili polufinalu manje je bitno.

A možda je hronični problem ovog našeg sastava da svojom odbranom nabija samopouzdanje protivnicima kad je šut za 3 u pitanju.

Edited by Milošica

8 minutes ago, Djolle said:

Odigrali smo dobru utakmicu i pored 17 primljenih trojki do tada, imali smo +4 i zicer Nikole Jovića protiv Larkina. Zatim ulazi Vasa umesto Stefana Jovića koji je bio više nego korektan sinoć i do kraja Turci prave seriju 11-2...

Tako da ne bih očajavao, nadam se da će Aleksa biti ok, a ako smo došli po zlato, moramo pobediti te Nemce, da li u finalu ili polufinalu manje je bitno.

Sam poraz kao poraz nije toliko strašan, ono što brine je način na koji smo ispustili utakmicu

Dobro je da te sad brine način na koji smo ispustili utakmicu, juče te brinulo što ne možemo odjednom da odigramo odličnu tekmu na prvenstvu.

žao mi je što ne vidiš povezanost te dve brige.

A to je da ovaj tim nema to nešto potrebno da se osvoji prvenstvo.

btw, nemoj se jediti na mene što ukazujem na očigledno.

Edited by Filozof manijak

11 minutes ago, Milošica said:

A možda je hronični problem ovog našeg sastava da svojom odbranom nabija samopouzdanje protivnicima kad je šut za 3 u pitanju.

tačno, s'tim što su turci šutirali i pre nas 47% a larkin je svakako jedan od top 4-5-6 igrača u evroligi, kada je tema zapaljenje za tri

jasno je u startu da ćemo retko odigrati dobru defanzivu u tom segmentu ali zato sada a pogotovo bez bogdana, jokara mora da devastira a ne da bude drugi najbolji igrač na tekmi

3 minutes ago, Filozof manijak said:

žao mi je što ne vidiš povezanost te dve brige.

A to je da ovaj tim nema to nešto potrebno da se osvoji prvenstvo.

btw, nemoj se jediti na mene što ukazujem na očigledno.

Ne jedim se, ovako komuniciram.

Možda nemamo to nešto da osvojimo zlato, možda ga i nećemo osvojiti, ali ja sam evo preletela upise čisto da vidim da li si možda priznao kako si se zajebao u proceni da ne možemo da podignemo nivo igre u ovoj utakmici.

Potpuno je nebitno u svakom slučaju, ima još mnogo da se igra ovde.

Edited by DameTime

Mene brine broj otvorenih trojki koji se dopušta protivniku, odnosno slučaj kada pukne odbrana, pa je neophodno preuzeti igrača za koga nisi zadužen.

Došli smo u situaciju da strahujemo da li će protivnika da "useru" trojke i to baš sada protiv Finske koja je svesna svojih limita osim prangijanja, a ako ih to krene....

10 minutes ago, DameTime said:

Ne jedim se, ovako komuniciram.

Možda nemamo to nešto da osvojimo zlato, možda ga i nećemo osvojiti, ali ja sam evo preletela tvoje upise čisto da vidim da li si možda priznao kako si se zajebao u proceni da ne možemo da podignemo nivo igre u ovoj utakmici.

Ali dobro, bar si zatego na Turke.

Nešto se ne sećam da sam pre Turaka imao puno upisa na temu. Odgledao sam sve naše utakmice u grupi, i generalni utisak mi je da nam je igra u odbrani lošiji segment, i da svi protivnici eksploatišu ono što i mi odavde vidimo, a to je loša odbrana šuta za tri. I to se ponavlja iz utakmice u utakmicu. Plus nas je Bogdanova povreda dobrano poremetila na startu prvenstva, tako da do sada nismo pružili igru dovoljno kvalitetnu da se opravda naslov prvog favorita za osvajanje. Realno, protivnici u grupi su nam pre Turaka bili iz B lige evropskih reprezentacija, i u prvoj ozbiljnioj utakmici smo kiksnuli, i to na najgori mogući način gledajući iz perspektive psihe igrača.

Uvek postoji verovatnoća da će se tim podići i pružiti svoje najbolje u eliminacionoj fazi, vrlo brzo ćemo videti ima li ovaj tim muda da se izdigne kad je najpotrebnije.

Esid; za to vreme Švabe gaze, na Boga ne misle.

Edited by Filozof manijak

40 minutes ago, Djolle said:

Doktorska sekvenca Stefana Jovića u 4/4. Tu je Aleksa trebao da nastavi da ih maltretira. Ali nema veze. Biće.

• Popular Post

Kao što rekoh, nisam od ove utakmice očekivao išta, sem da vidimo gde smo realno. Turci su jaki onoliko koliko igraju zajedno i igraju kod Atamana, znači, jaki su.

O odgovorima koje sam dobio kako su jaki samo kad igraju kod kuće, ne bih.

Dakle, nisam ništa očekivao, ali sam dobio mnogo, mnogo više. Zapravo smo igrali odlično. Za probleme u def.skoku smo znali, da slabo branimo trojke smo takođe znali, mada bi se moglo postaviti par neprijatnih pitanja, kako Kariju, tako i celom timu - ako već znate za problem, šta ste uradili povodom njega? Par puta je baš izgledalo preterano. Naši elitni defanzivci imaju isti nedostatak i kad igraju iu klubovima, i Vanja, i Aleksa, pa i drugi. Ipak da dva Turčina ostanu sami na otvorenom šutu, e pa jebiga. Da primimo 95 poena i završimo četvrtinu sa dva faula, takođe.

Sve u svemu, imamo mnogo, mnogo više rezervi nego Turci. Ako preguramo eliminacije, sledeća utakmica neće biti na jednu loptu, polupaćemo ih kao Panta pitu.

Gospodin April.

Nije "bitno" da li znas da branis sut za tri poena, nije "bitno" kako si postavio odbranu i nije "bitno" zasto nisi uhvatio defanzivni skok... ono sto je bitno je da li znas ili ne znas da pobedis kosarkasku utakmicu, koja se odvija u svom, specificnom toku. Veliki igraci, i veliki timovi znaju da pobede, zato sto je to jedino svetlo tunela koje vide ispred sebe, i instinktivno i rutinski, uz pomoc trenera koji ih vodi, idu ka tom cilju. Sve ostalo pada u vodu. Sinoc nismo znali da pobedimo utakmicu koja nam se nudila, i to je srz problema. Da li je slucajnost, videcemo, i nadam se da jeste, jer ovaj put nisu sudije bile te koje su krive (kao protiv Amera), nego mi sami.

Edited by JohnnyD

kose spusta u ovaj nas deo kostura

image.png

Guest
This topic is now closed to further replies.
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.