September 26, 2025Sep 26 1 minute ago, Кристофер Лумумбо said:Pa ne zamislja se, bukvalno imamo primere igraca koji su dobiljali znacajno vecu minutazu u ABA.verovatno ja nisam dovoljno pažljivo pratio (nisam) - koliko je to minuta u proseku? 25-27mins ili 15-18mins?
September 26, 2025Sep 26 15 minutes ago, IgaBiva said:Nema apsolutno nikakve logike da ga potpisu na samo godinu dana, pre ce biti ugovor na bar 2 ili 3 godine pri cemu se planira masno obestecenje ako ode pre isteka ugovora.Ko god da ga potpise, bice klauzula za NBA odmah posle prve godine. A zna se koliko je max obestecenje..
September 26, 2025Sep 26 5 minutes ago, Кристофер Лумумбо said:To je dovoljno minuta u proseku2024/25bošnjaković - 10 utakmica ukupno u aba, 15.3minskoprivica - 29 tekmi, 15minslakić - 23 tekme, 11 minsnakić - 19 utakmica, 16.3minspokuševski - 35 utakmica, 14.6mins Edited September 26, 2025Sep 26 by uini
September 26, 2025Sep 26 Triatan je igrao 19mpgSve to je dobra minutaza, plus ce dobiti minute u Evroligi.
September 26, 2025Sep 26 Just now, Nikodije said:to su ok minutaze, finac bi sigurno imao oko 20, a nesto i u evroligiako je neko projektovan kao veliki talenat, ne vidim poentu da igra 20mins protiv regionalnih igrača, koji su onako, srednje-žalosni.to je za neke igrače koji će u prajmu biti timski role-players, za njega je logičnije da igra negde kao mali top 30 mins i da se iživljava
September 26, 2025Sep 26 mislim, nebitno, svakako bih voleo da dođe, imao bih razlog da pogledam partizan protiv njeke žnj ekipe
September 26, 2025Sep 26 ako on pokaze da je top talenat igrace i vise, aba liga je odlicna da pokaze koliko moze. problem sa ovim mladjim partizanovim igracima je bio sto cesto nisu mogli da se nose sa slabijim aba ekipama, pa je onda morala da ulazi prva petorka da spasava utakmicu. ukoliko je on taj, on nece biti minus na terenu. nisam siguran da ce on moci da se prijavi na draft sledece godine, cenim da ce ostati u evropi do 2027.
September 26, 2025Sep 26 to bi svakako imalo smisla za partizan, taman do expoa da ostane, tj srbske apokalipse.što se ostalih stavki koje si naveo tiče, ja upravo to i kažem - ili će dečko imati regularno minutažu u euroleague, pa onda shodno tome dovoljno veću u aba ili će dodati par minuta na ovaj pokuov minuli rad a u tom slučaju mu je bolje da divlja negde po evropi ili australiji.mislim, možda željko ima neku propoziciju tipa "ti ćeš biti glorifikovani role-player u nba - ja ću te spremiti da budeš best-self u toj ulozi" ali mislim da i za to treba više prakse, tj minuta, od 20 u aba.
September 26, 2025Sep 26 Sa jedne strane se o njemu prica kao visokom piku na draftu koji ce posle godinu dana da ide u NBA, a istovremeno se tvrdi da u Partizanu nece moci da igra 20 minuta protiv Mege, ili Splita u ABA ligi. Bilo bi super da potpise, ali u ovom trenutku više njemu treba Partizan i kakva takva sansa da igra u EL, nego sto on Partizanu resava bilo kakav problem sa sastavom tima za ovo godinu