November 29, 2025Nov 29 Hm, ovo je baš nevešto izvedeno, i umesto kontrolisane zamene trenera dobijamo detonaciju dinamita, da kamen na kamenu ne ostane.Možda je mogao da pruzme Karaičić fazon (ili neko iz trenutnog štaba) uz Željkov ostanak u senci, dok se strasti ne slegnu.Ako je Željko gradio neki novi KKP za višegodišnje EL učešće, morao je i njegov odlazak, ranije ili kasnije, da se izvede smoothly... Edit: Npr. '96 je reprezentaciju vodio Željko kao prvi trener, a selektor je formalno bio Duda...Razlozi su vrv bili da se izvede gladak prelaz i Duda drži uz tim iako ne kao trener...Možda je tako nešto moglo, kad je već situacija da se bez Željka ne može. Edited November 29, 2025Nov 29 by Gale
November 29, 2025Nov 29 18 minutes ago, Jimmy Kowalski said:Meni je uvek fascinantno koliko je svaki caci glup pa tako i Ostoja. On stvarno misli da mu je bolje da krene putem Vazure, nego da se povuce na vreme..uvek se setim petriceve izjave za vazuru od pre par godina: mozda je on i hteo da ode, al' ga je onda i neko mozda pitao - gde si poš'o...elem, nepopularno misljenje - zeljko nas je vaskrsao pre 4 godine, al' je ovakav odlazak sve samo ne dostojanstven i za sta je on licno najodgovorniji. ako pogledamo rezultate, a posebno igru i izgled tim(ov)a dobrim delom ove cetiri godine i za njega, posebno sada, komotno mozemo reci da se nije povukao na vreme.
November 29, 2025Nov 29 9 minutes ago, Nebojsa said:uvek se setim petriceve izjave za vazuru od pre par godina: mozda je on i hteo da ode, al' ga je onda i neko mozda pitao - gde si poš'o...elem, nepopularno misljenje - zeljko nas je vaskrsao pre 4 godine, al' je ovakav odlazak sve samo ne dostojanstven i za sta je on licno najodgovorniji. ako pogledamo rezultate, a posebno igru i izgled tim(ov)a dobrim delom ove cetiri godine i za njega, posebno sada, komotno mozemo reci da se nije povukao na vreme.Nepopularnost na stranu, misljenje je kontradiktorno. Ispada da je trebalo da se povuce pre 4 godine kada nas je vaskrsao. Jer sve posle toga je sta, katastrofa?
November 29, 2025Nov 29 Mucne scene...Izasao Vanja pred navijace, a neki ga psuju, neki pozdravljaju.Pakao ce biti igracima, valjda nece Osetkovski ni kriv ni duzan da najebe nekako, a bi bilo ko drugi od igraca naravno Edited November 29, 2025Nov 29 by Lezilebovich
November 29, 2025Nov 29 To ce sigurno pomoći. Da izadje i kaže imena igraca koji su ga bojkotovali, imena igraca koji su dovedeni bez njegovog znanja i ime onoga ko ga je na dan utakmice obavestio da dva igrača nece igrati. I onda novi trener da na svu muku jos i ostane bez pola tima
November 29, 2025Nov 29 10 minutes ago, Jimmy Kowalski said:Nepopularnost na stranu, misljenje je kontradiktorno. Ispada da je trebalo da se povuce pre 4 godine kada nas je vaskrsao. Jer sve posle toga je sta, katastrofa?Nije katastrofa, al nije ni na nivou njegovog renomea i ocekivanja navijaca. 4 i po godine nije malo vremena, 2. aba titule i po 1 kls i kup, te 1 top 8 el su prilican prosek i za njega samog. Nase utakmice i igra u poslednjih godinu i nesto dana su uglavnom bile pravo mucenje za gledanje.
November 29, 2025Nov 29 Just now, Nebojsa said:Nije katastrofa, al nije ni na nivou njegovog renomea i ocekivanja navijaca. 4 i po godine nije malo vremena, 2. aba titule i po 1 kls i kup, te 1 top 8 el su prilican prosek i za njega samog. Nase utakmice i igra u poslednjih godinu i nesto dana su uglavnom bile pravo mucenje za gledanje.Navijaci su rekli sta misle, bivsi Partizanovi igraci i legende kluba su rekli sta misle. Svi su uz Zeljka. Ocigledno da oni drucije vide prethodne 4 godine..
November 29, 2025Nov 29 Posle ove neverovatne i pomalo tragikomicne sage jasna je samo jedna stvar, Zeljko Obradovic mora da ostane u Partizanu i tu je kraj svake price. Ko treba da ide od uprave, sponzora, igraca i pomocnog osoblja neka ide, Obradovic neka nastavi s tim sto mu preostane pa sta god da se desi do kraja ove sezone. Ne vidim ama bas nijedan drugi scenario u kojem ce Partizan nastaviti da funkcionise kao normalan kosarkaski klub u sledecem periodu. Niti ce bilo koji iole ozbiljan trener prihvatiti da sedne na klupu, niti ce uprava i igraci imati bilo kakvu podrsku od navijaca, ne bi me zacudilo ni da brojni igraci odu ili budu izlozeni velikim neprijatnostima posle svih ovih budalastih i neodgovornih nagadjanja po drustvenim mrezama o tome ko je "busio" Zeljka, svaki scenario koji ne ukljucuje ostanak Obradovica u klubu je katastrofa za Partizan.Imam svoje (izrazito negativno) misljenje o tolikom sektasenju da se sudbina citavog kluba okaci o jednog trenera koji je legenda Partizana taman koliko je Ljupko Petrovic legenda Zvezde, imao sam ga od pocetka ali nisam hteo nikog ovde da nerviram a i nije stvar navijaca Zvezde da se time bave, ali to se vise ne moze promeniti, tako je kako je i sada se mora razmisljati o tome kako na neki uredan i miran nacin sanirati to navijacko ludilo a da klub ne ispasta. A to nije moguce bez vracanja Obradovica na klupu i njegovog postepenog i kontrolisanog fade out-a sa klupe na neku drugu poziciju u Partizanu ili dobrovoljan odlazak u penziju. On sam je sasvim fino uzivao u toj neverovatnoj podrsci i idolopoklonstvu i red bi bio i s njegove strane da razume da ce njegovo insistiranje da ode na ovaj nacin i u ovom trenutku dovesti klub u krajnje neprijatnu ako ne i bezizlaznu situaciju. U sustini svaki klub na svetu je organizovan oko fundamentalne spone izmedju igre i navijaca, sve drugo je prateci aranzman, jasno je gde u ovom sukobu stoji vecina igraca i vecina navijaca i to je jedini bitan argument. Partizan sa Obradovicem na klupi i ako ne moze drugacije sa 12 juniora koje podrzava 20.000 ljudi u hali je jos uvek KK Partizan, Partizan sa bilo kojim trenerom i bilo kakvim igracima koji ce igrati pred "grobarima" iz Cacilenda koji ce dolaziti u halu za dnevnicu i ponosnim vlasnicima sponzorskih karata nije nista.A sad deo koji se grobarima nece dopasti. Kao sto mislim da Obradovic koliko danas treba da se vrati na klupu takodje mislim da na kraju sezone treba da ode, zarad interesa Partizana. Ovo sto se vec godinama desava sa promocijom Partizana u neku mitsku instituciju, avangardu, paradigmu opozicije vlastima i slicnim iluzijama, ovolika kolicina nenormalnih, preteranih emocija koje nemaju nikakve veze sa sportom i ovoliko sektasenje je i dovelo do toga da i sam Zeljko Obradovic postane talac tih iluzija. Apsolutno verujem u to da mu uloga u koju su ga drugi obukli kako bi imali frontmena za svoje fantazije utice na zdravlje. To je preteska i previse zahtevna uloga za bilo koga, kamoli za vremesnog coveka koji je preterao vise stresova tokom zivota nego sto normalan covek ruckova pojede.
November 29, 2025Nov 29 1 minute ago, Jimmy Kowalski said:Navijaci su rekli sta misle, bivsi Partizanovi igraci i legende kluba su rekli sta misle. Svi su uz Zeljka. Ocigledno da oni drucije vide prethodne 4 godine..Objektivno je Nebojša u pravu za prethodni post čisto košarkaški gledano, ali jbg, da smo navijači rezultata imali bismo mnoge drugačije izbore za navijanje kad smo bili klinci. Ili kasnije da promenimo, ako smo se kao klinci nakačili zbog matorih ili jer su klubovi srpski šta god to značilo. Ipak, nakačili smo se na taj Partizan i tu Zvezdu.Sastavni deo i jednog i drugog kluba su ličnosti, i to nema veze sa onom nelogičnom i promašenom pričom veći/manji od kluba. Edited November 29, 2025Nov 29 by Milošica
November 29, 2025Nov 29 Meni bi bilo ok da ode, ako ce da dodje bolji trener na njegovo mesto. Ali, ko je taj koji je bolji?Iako bi trebao, nazalost, nema sanse da izadje pred ljude i kaze sta su problemi. To se kod nas ne radi. Uvek se uvija u neke fraze, rebuse i nemuste konstrukcije - kasnije pogodne za razna nagadjanja.Kod nas ljudi kednostavno ne umeju da budu iskreni i direktni, u ovakvim situacijama.
November 29, 2025Nov 29 Just now, Djuro said:Meni bi bilo ok da ode, ako ce da dodje bolji trener na njegovo mesto. Ali, ko je taj koji je bolji?Kao što rekoh, ne mislim da je Trinkijeri bolja opcija.S druge strane, i dalje verujem da je Kokoškov na duže staze odlična opcija za vas, iako se nije do sada sjajno proveo u EL.
November 29, 2025Nov 29 ali kakav anti self-marketing Vanje Bio sam tu kada je bila katastrofa, sada sam ponovo tu kada je još veća katastrofa
November 29, 2025Nov 29 5 minutes ago, Djuro said:Iako bi trebao, nazalost, nema sanse da izadje pred ljude i kaze sta su problemi. To se kod nas ne radi. Uvek se uvija u neke fraze, rebuse i nemuste konstrukcije - kasnije pogodne za razna nagadjanja.Kod nas ljudi kednostavno ne umeju da budu iskreni i direktni, u ovakvim situacijama.Pa bilo bi dobro da skine pritisak sa igrača i novog trenera. Ne mora nužno da iznosi prljav veš i kaže ko se sve pičkarao. Sigurno ni on tu nije nevinašce, treba da preuzme odgovornost, u da se krene dalje, jer je to u interesu Partizana. Ako je već odbio da se vrati na klupu.