October 12, 2025Oct 12 nije Lakić ni uzimao puno šuteva. koliko vidim statistiku šutnuo je 3 puta tricu, mašio, i to je to. na bacanja nije išao, drugih šuteva nije imao. 4 def. skoka i jedna asistencija, jedan ukradena lopta, nije prodavao loptenisam uopšte stekao utisak da je odigrao rđavu utakmicu. da je ubacio neku od ovih trica, a mislim da su sve bile otvorene, to bi bio standardni učinak u skladu sa njegovom ulogom
October 12, 2025Oct 12 Osim sudijske greške kad nisu priznali koš Pokemonu, Split nas je stigao jer je zonskom odbranom ciljao da Lakić ostane sam na šutu i oba puta je promašio.Odbranu je odigrao brutalno.
October 12, 2025Oct 12 Mozda ce zvucati sokantno, ali kosarka se igra da bi se dali kosevi. Bez poena za 25 minuta je uzasno lose. Kosarka nije rukomet, pa da ubacujes Lakica za odbranu, a Sterlinga za napad. Lakic nazalost ne pravi razliku ni protiv nekog Splita. On je igrac manje u napadu cak i protiv ABA fenjerasa. Citava poenta ovakvih utakmica je da odmaras nosioce, a da ovi ostali nadoknade njihov izostanak.
October 12, 2025Oct 12 33 minutes ago, smooth.Op said:A brt nemoj i ti ko Uini da daješ komentare na utakmice koje nisi gledao.Ako jesi, izvinjavam se, ali ću onda morati da pogledam ponovo da vidim šta sam to prevideo...jel mozes da mi nesvesnom pokazes gde sam dao tako nesto?
October 12, 2025Oct 12 Gledao sam tekmu, on je odigrao klasičnu Lakić EL partiju, i ako tako posmatraš stvari nema zamerke, nije ni grešio nešto značajno.No ono što ja očekujem od njega, Popokatepetla i ostalih koji manje igaju EL je da kidaju bar u ABA ligi i lome utakmice u našu korist. Za sada to radi samo Dujan, ostali su svi po istom režimu, što znači da starteri moraju da igraju više minuta umesto da odmaraju. To će nas koštati tamo negde iza NG, kad se nakupi umor i nedajbože dođe neka povreda.
October 12, 2025Oct 12 svih ovih sezona mi deluje da ti rezervisti nisu u stanju da izađu iz uloge pomoćnog osoblja i uđu u mod startera nešto poput zorana mileta protiv tranzicije cvijanovića
October 13, 2025Oct 13 U komentarima sve redom navijaci Partizana "da da, dosta nam je, saljite ga nazad u Beogradu"
October 13, 2025Oct 13 Lakić ima isti problem kao Trifunović - mora da radi prljave poslove da bi dobio minutažu. Tako je Trifa oteo 10-15 min od Papatreua, ali i postao regularan evroligaški igrač u Makabiju. Lakić povremeno pokazuje da može i više, bio je nosilac u najboljem delu prošle sezone, a onda je bez razloga sklonjen da bi se dao prostor Nilikini da nas još malo nervira. U tom smislu, procenjivati Lakićev doprinos po separatnoj statistici je izuzetno nefer.Murinen će ući u rotaciju bez problema, prosto njegova atletika mu otvara mogućnost da bude upotrebljen na više načina, a karakter je takav da će uzimati odgovornost bez osvrtanja na posledice. Već sad je zvezda tima sa većim rezervoarom podrške od Džabarija. Zato će još ove sezone dobiti svoje akcije od Žoca i kredit koji će mu omogućiti brži napredak od svih ostalih.
October 13, 2025Oct 13 15 minutes ago, April said:Tako je Trifa oteo 10-15 min od Papatreua, ali i postao regularan evroligaški igrač u Makabiju. https://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/uros-trifunovic-pred-odlaskom-iz-makabija-zelja-ife-lundberg/525427
October 13, 2025Oct 13 Baš i ja gledam šta čitam, dečko ne znam da li je video parket od početka sezone
October 13, 2025Oct 13 11 hours ago, Jimmy Kowalski said:Mozda ce zvucati sokantno, ali kosarka se igra da bi se dali kosevi. Bez poena za 25 minuta je uzasno lose. Kosarka nije rukomet, pa da ubacujes Lakica za odbranu, a Sterlinga za napad. Lakic nazalost ne pravi razliku ni protiv nekog Splita. On je igrac manje u napadu cak i protiv ABA fenjerasa. Citava poenta ovakvih utakmica je da odmaras nosioce, a da ovi ostali nadoknade njihov izostanak.Vau. Kakav pokušaj duhovitosti. Fakat nemrem vjerovat.Evo pošto znaš koja je poenta ovih utakmica, molim te objasni gde se to fejlovalo? I da li je to jedina poenta ovih utakmica ili se one u aktuelnom rasporedu koriste i kao dodatni trening?Minutaža glavnih igrača: Karlik 19, Bonga 21, Tajrk 16, Parker 6, Braun 24, Vašington 21, Osetkovski 18.Murinen, Lakić, Bošnjaković su igrali upravo ono što se očekuje od njih EL. Baš slučajno... Sva trojica, energetski, koncentrisano, vrlo vrlo dobro. Verujem da je Žoc dosta zadovoljan.Pokuševskom je bila namenjena uloga većeg protagoniste što on nije izneo kako treba. Nije imao ni sreće pošto bi ono ukucavanje na lažnu blokadu verovatno odbilo njihov nalet i njega malo odradilo na samopouzdanje.Drugo, ako ti je par nosilaca ležerno (Tajrik, Sterling, Parker...) igrači kao Majers, Dragić će te probijati na energiju, izvlačiti 2+1, praviti višak. Apsolutno indijanska odbrana Sterlinga čitavu utakmicu. Prodali su mu toliko fora, kao da je juče došao u ABA ligu, a on kao sivonja leti svaki put. Vrhunski vođena utakmica od strane Željka.
October 13, 2025Oct 13 12 hours ago, Jimmy Kowalski said:Mozda ce zvucati sokantno, ali kosarka se igra da bi se dali kosevi. Bez poena za 25 minuta je uzasno lose. Kosarka nije rukomet, pa da ubacujes Lakica za odbranu, a Sterlinga za napad. Lakic nazalost ne pravi razliku ni protiv nekog Splita. On je igrac manje u napadu cak i protiv ABA fenjerasa. Citava poenta ovakvih utakmica je da odmaras nosioce, a da ovi ostali nadoknade njihov izostanak. Igrač je doveden kao defanzivni specijalac koji čuva više pozicija i sedi na kraju klupe, a uskoro neće biti ni u 12. I onda mu daš veću šansu protiv Splita i očekuješ da ubaci 15. Nisam siguran da to tako funkcioniše.
October 13, 2025Oct 13 I Bonga je defanzivni specijalac, i to jedan od najboljih u Evropi, pa nije kamenjar u napadu. Naprotiv. I Nilikina je defanzivni specijalac, pa opet ce u toj EL imati pristojni ucinak u napadu. Vanja je neko ko igra vrlo dobru odbranu, pa opet ima suterski doprinos. A muceni Lakic je izgleda dozivotni mladji referent defanzivni specijalac, cak i protiv ABA fenjerasa. Naravno da se od igraca rotacije na takvim utakmicama ocekuje i napadacki ucinak, ionako sustinski igraju samo tu 1 utakmicu nedeljno, protiv cesto znatno slabijeg protivnika. Kada ce ako ne tada? Edited October 13, 2025Oct 13 by Jimmy Kowalski
October 13, 2025Oct 13 Nije lako psihički se transformisati od pomoćnog osoblja u nosioca, samopouzdanje se ne uključuje na klik nego se hrani protokom vremena na treninzima.Ko je ikad igrao zna za tu činjenicu. Mudonje koje gore od samopouzdanja dok većinu vremena provode na klupi su vrlo, ali vrlo retke živuljke. I da, mesto u ekipi se zaslužuje kroz odbranu.
October 13, 2025Oct 13 Pa najbolje da porediš igrače koji konstantno imaju 25 minuta po utakmici i Lakića koji ima 0 minuta u jačim utakmicama. Napad je i stvar samopouzdanja i rutine i nešto što se razvija vremenom uz sistem, podršku i minutažu, ne može igrač koji je na kraju klupe odjednom da uđe i razbija u napadu, tako što ćeš da uključiš prekidač. Lakić kada bi prešao u FMP trebalo bi mu vremena da postane ofanzivni faktor.Evo, filozof brži i napisao nešto slično Edited October 13, 2025Oct 13 by Nikodije