February 6Feb 6 2 minutes ago, Michael Krueger said:Imali smo 74-70 sa kucanjem Monekea, momentum... I stali... Napravili su veliku seriju, gde smo se baš izglupirali za sve pare. Nismo uspeli da se vratimo iako su se nudili i to je to...Kodi koliko god donese na nekim utakmicama, kad je bitno odnese. Ona kontra kad je popio blokadu, a imao dva koraka prednosti i auto put do koša, je izgubilo utakmicu. Dobar gejmplen Makabija da ga izbace iz igre. Ali slabo šta je i pokušavao... Saša nije imao mooda da ga klupira... Mi zamenu za njega nemamo, jer Jago to nije, sem sa odigra par minuta na sredini utakmice da ovaj odmori. Izglupirao se i sa Batlerom, nije smeo da ga vadi iz igre. Nije ovo rukomet...Plašio sam se ove utakmice i jbg, ispostavilo se da je bilo opravdano. Idemo dalje, na teži način. Ali opet, mali ko je očekivao i one 3 pobede u gostima...Kodi je odlican igrac i ima fenomenalnu sezonu ali nije sampionski igrac kome ce da ide lopta kad treba da se resi utakmica, to je posao za Batlera koji je ovu zavrsnicu odgledao sa klupe jer je Obradovic u poslednje 13.3 sekunde iznenada odlucio da se ne bavi svojim poslom. U redu je sto ga je izvadio kad ga je izvadio jer se videlo da Batler dise na skrge i trebala nam je kompaktnija odbrana ali to sto ga nije vratio pre Sorkinovih bacanja je tezak propust. Rekao sam zeni iz zajebancije kad se spremao da izvede drugo - gle, kad promasi namerno i ovo drugo da Batler ne bi usao. Mi smo do sada imali dve zadnje lopte pri negativnom rezultatu, protiv Virtusa i Monaka, oba puta je Batler bio taj koji je ubacio, jednom za pobedu i jednom za produzetak. Za razliku od Kodija koji je mentalno nestabilan igrac Batler ima to u sebi, zelju da on bude taj koji ce da odlucuje. Da i ne govorim koliko bolji skill-set s loptom ima i od Kodija i od Nwore. Objasnjenje zasto ga Obradovic nije uveo je jednostavno - zaboravio je. U glavi je imao scenario da Sorkin pogadja drugo bacanje i cekao je da pozove time-out, kad ga je izdao taj scenario ostao je suvog kurca. To su "sitnice" koje razlikuju vrhunske od dobrih trenera i strucnih stabova, kad trener nema hladnu glavu u tim momentima to pravi razliku izmedju pobede i poraza.Za razliku od vecine ja sam bio uveren da cemo ovo relativno lako dobiti, problem je sto je to ocigledno mislio i strucni stab, igraci i publika. Sta je znacilo onih desetak minuta Davidovca u prvom poluvremenu? Covek verovatno ni sam ne pamti kada je poslednji put igrao evroligasku utakmicu. Zasto Miljenovic umesto Dobrica? Obradovic je na KZS ispricao da je Segi imao neku laksu povredu ali da ce biti u sastavu vec sutra, tako da nam ostaje da mu verujemo na rec. Meni se cini da je on malo kalkulisao sa domacim igracima zbog kupa i da se nadao da cemo odigrati tako da moze obojicu malo da navikne na teren.O oslanjanju na Jaga da ti bude drugi plej smo vec onoliko pisali i nema potrebe ponavljati se. Zbog te sumanute odluke nama ce cela sezona sa ovakvim timom zavisiti od toga koliko brzo moze Karter da proigra a covek ne igra od oktobra, sto je prevelika kocka. Obradovic je imao poverenja u Jaga dok nije otisao Grejem, cim se to desilo i poverenje u Jaga je spalo na pet minuta po utakmici, sto smo svi znali da ce da se desi. Ovo je treca sezona kako gledamo tog decka u Zvezdi, svi smo znali sta on moze samo Obradovic nije znao.
February 6Feb 6 Ali koliko je čovek opušten na KZŠ: “Mogao sam da vratim Butlera na teren pre bacanja ali bože moj, imali smo na kraju 3 šuta tako da nije ispalo tako loše”
February 6Feb 6 Ako je nešto dobro to je povratak Čime u drugom delu, posle još jedne cirkuske predstave u prve dve četvrtine.Poklonili smo im gomilu lakih poena sa bacanja posle glupih faulova.Primili smo koš u poslednjoj desetinki 2/4 posle 3 njihova ofanzivno skoka i u poslednjoj sekundi 3/4.Idemo dalje.
February 7Feb 7 Ovaj tim ima nesvakidašnji napadački potencijal. Dva relativno iracionalna napadača u stanju su da iz čiste instinktivne improvizacije izmisle koš ni iz čega.Ipak, selekcija je očigledno rađena na bazi defanzive. Saša, naravno, zna košarku bolje od mene, ali sam uveren da ne vidi kakve samom sebi pravi medveđe usluge ovim cirkuskim rotacijama.On bukvalno kombinuje def specijalce sa kraterom. Stvarno ne razumem.
February 7Feb 7 Na stranu sve nase trenerske i igracke greske, treba reci i da su oni pustili muda do poda i izdrzali sve nase nalete i promene momentuma uprskos odlicnoj atmosferi. Vise puta sam tokom drugog poluvremena kad smo prelazili u vodjstvo imao onaj filing da su gotovi, sad ih lomimo, previse je da i ovo izdrze ali jok, ne jebu ljudi zivu silu. Totalna kurcobolja za atmosferu i lozenje nasih igraca, igrali svoju igru i eto vratilo im se na kraju uz mnogo sreceBas steta, otprilike kad smo ih lomili je i Baskonija imala finu prednost protiv Barse i mislio sam da upadamo bar privremeno u top4 ali nije se dalo za sad Edited February 7Feb 7 by Zli Gli
February 7Feb 7 6 hours ago, kralj said:Ovaj tim ima nesvakidašnji napadački potencijal. Dva relativno iracionalna napadača u stanju su da iz čiste instinktivne improvizacije izmisle koš ni iz čega.Ipak, selekcija je očigledno rađena na bazi defanzive. što je fantastično u određenim periodima utakmice. međutim, mi tako igramo 90% tekme - ako nisu nwora & butler, onda su cmm & moneke u novoj iso-avanturi.takva košarka je izuzetno laka za braniti čim ludačka serija stane a usput, niti koristiš sve napadačke resurse koje imaš u arsenalu, niti optimalno zamaraš protivničku odbranu, jer moraju daleko manje da trče, daleko manje korekcija da prave u okviru nekih 15-20sec.u periodima u kojima idemo all-in defanzivno - igramo naš dobro poznati hleb & puter: hard difens -> tranzišn ofens. i tako pravimo razliku / stižemo zaostatak, zavisno od konteksta.neophodno je smanjiti broj napada koji su čista izolacija ali za tu neophodnost lopta mora da ide od ruke do ruke, da ceo tim bude involviran.ako ništa drugo, ukoliko se dokopamo plejofa, u seriji na 5 x dobijenih se iz četvrtine u četvrtinu & iz tekme u tekmu, prave prilagođavanja i korekcije, da bi dobio 3 pobede.ne znam kakvu bi mi korekciju mogli da napravimo u plejofu ako je sada ne ispraktikujemo.
February 7Feb 7 ..samo da dodam na jučerašnjem primeru:u prvoj četvrtini je katašova odluka bila da brani upad u reket po svaku cenu.mi smo bili u fazonu, važi batice, isprangijaćemo te sa trice, jer niti braniš nworu u čošku, niti izlaziš jako na izolaciji na šut, vać ti se odbrambeni igrači povlače par koraka da obezbede prekid konekcije sa centrima i/ili koš/faul napadača koji upada u reket sa perimetra ili sa 45 stepeni.kataš je ovu odbranu korigovao već u drugoj četvrtini a naš odgovor na tu korekciju, u kojoj više nema toliko otvorenih šuteva koje ballhandler može sam sebi da iskreira, nije bilo prilagođavanje napada u kojem tražiš protokom lopte izgledniju poziciju, već isti princip samo sa više pokušaja da se uđe u reket. makabijevi igrači su fizički sposobni da to izdrže i nije nam se desio nikakav berićet dok nije došlo vreme za čvrstu odbranu, iz koje smo uspeli da kontrolišemo skok i da cepamo tranziciju za lake poene.u prvom poluvremenu su bili bolji od nas u praktično svakom aspektu igre: mi recimo 43% za tri, oni 50%. bolji su bili i sa slobodnjaka i za dva, šurili nas u ofanzivnom i defanzivnom skoku, bili malo bolji u ukradenim loptama i blokadama, dok smo ih jedino nesto malo dobijali u broju asistencija, što ne znači puno, imajući u vidu naš opisan stil igre.poenta je, ne bi trebalo da nam ta prednost koju imamo u igračima koji mogu sami sebi da iskreiraju šut - postane / ostane i glavna mana, jer smo tako one track mind / monorail nastrojeni.
February 7Feb 7 Onaj Hordor nas je prilično upropastio, igrao odbranu na Kodiju, skakako, pospremao uredno bacanja, naš trener nije znao da odgovori na to. Ne znam ni koji je vadio Butlera na kraju, šatro zbog odbrane, a on je jedan jako pristojan defanzivac, čak meni i iznenađujuće dobar, stalno gnjavi beka, ima dobru anticipaciju, ona kontra i alley oop Nwore za Chimu je krenuo njegovom sjajno krađom lopte ispred Sorkina. Beuveue je što je jedan ovako dobar tim dat u ruke jednom neozbiljnom treneru, čuj zaboravio unaciti jareda, iscijedio Kodija sa 35 minuta, a zamjene nema, mada bih u 3/4 čak i Palčića radije gledao par minuta da ovaj izduva.
February 7Feb 7 oko vadjenja butlera: imao je u trecoj cetvrtini situaciju, gde vadi nworu dok ovaj gorii, bukvalno (opet) sam dobija makabi u tom periodu.jako je nezahvalno govoriti o izmenama, ja prvi to izbegavam ali ako je tako ocigledna situycija, da protivnik vec panici jer je mnogo psihicki zajebano kada te jedan igrac serijski delje, nemoj da im pomazes, nek ostane dok je tako zapaljen, pa makar ga krio koji minut u odbrani.
February 7Feb 7 To je tako kako je. Nekako sam imao utisak do ove utakmice da Saša jako retko ako ne i nikad drži Batlera i Nvoru zajedno na terenu. Ja sam u principu uvek za dovođenje nenavođenih NBA raketa, pa čak i sada kad je budžet otišao u tri lepe.Ne pišem ovo zbog upitnosti Batlera i Nvore, naprotiv, nego vidim da se zahuktava lavina u tom smislu - započne Plavšić, pa se nastavi Đura, pa Kuzma i posle će nam đavo biti kriv kad Grujica naoštri HB olovku.Saša tvrdi da ne čita komentare, ali to laže 1/1.Inače, oko Olimpijakosa, što se tiče očekivanja mi ćemo dobiti taj meč.
February 7Feb 7 ja lično mislim da je veliki dar što imamo takva dva igrača.a to što će lukavi kuzma & šio mi ga đura da botuju je širi problem.igrači na terenu igraju prema planu trenera, koji uopšte nije rđav, ukoliko se upražnjava u stintovima. ali ovako celu tekmu igrati, je put koji ne vodi nikuda.a te minijature u odlukama tokom utakmice, za mene nisu toliko značajne, koliko nepostojanje plana B.veruješ u takvu igru, fajn, hiljadu puta sam napisao da postoji puno načina da se igra dobra košarka ali nemoj jedno-te-isto, jer glavno oružje ekipe tako postaje osnovni put da protivnik pobedi
February 7Feb 7 Otprilike. U ovom našem modelu protivnička odbrana nema potrebu za prilagođavanjima, dovoljno je da zatvori prvi prodor, pas i živi sa izolacijama. Bez unutrašnje gravitacije koja se u Evropi danas maltene svodi na osovinu plej-centar u piku, napad gubi dubinu i postaje linearan. Na kraju, to nije košarka zasnovana na odlučivanju, već test individualne inspiracije, a savremeni skauting takve luksuze teško prašta.Ali sa Kodijem kao jedinim organizatorom, to je skoro pa usud. Tu je trebalo Grejem da nastupi, da li kao prva opcija radije, ili bar kao bekap, ali tu temu smo uveliko demaskirali.
February 7Feb 7 okej ali ima modela nasiroko vidjenih u evroligi, koje ne traze povoljne prilike za zgoditke preko centra, vec sharing is caring principom, otprilike najaktuelnijim u danasnjoj kosarci bez obzira gde se igra. ako lopta 10-15 sekundi ide od ruke do ruke, bez preteranog driblanja, odbrana protivnika ce biti u nekom problemu makar 4-5 puta, pa ces imati makar tri dobre prilike da je sutnes sammislim, to i u skolici kosarke uce decu, hajde da igramo bez da se spusta lopta na parket, u dribling