December 23, 2025Dec 23 Čak mislim da Kuzma u tom pop-kulturnom segmentu prilično briljira s nekim preferencijama. Bez sarkazma.
December 23, 2025Dec 23 1 minute ago, Milošica said:Čak mislim da Kuzma u tom pop-kulturnom segmentu prilično briljira s nekim preferencijama. Bez sarkazma.Čuo sam ga par puta i jeste bio ok...šta je onda krenulo po zlu da misliš da je Davidovac u bilo kom univerzumu bolji od Nwore ili Odželeja ili Monekea ili Milošice...ne znam...verovatno je ubedjen da smo se mi za sve pitali u polufinalu OI prošle godine i da su ovi neki indijanci iz team USA ubacili sve te šuteve..što je kul samo po sebi, govori o istoriji i legasiju koji imamo, ali daj adaptirajte se malo jbt nemojte biti baš toliko delusional.
December 23, 2025Dec 23 6 minutes ago, Ivo Petović said:Čuo sam ga par puta i jeste bio ok...šta je onda krenulo po zlu da misliš da je Davidovac u bilo kom univerzumu bolji od Nwore ili Odželeja ili Monekea ili Milošice...ne znam...verovatno je ubedjen da smo se mi za sve pitali u polufinalu OI prošle godine i da su ovi neki indijanci iz team USA ubacili sve te šuteve..što je kul samo po sebi, govori o istoriji i legasiju koji imamo, ali daj adaptirajte se malo jbt nemojte biti baš toliko delusional.Ništa,lik je na liniji domaće osnove,i ostalih sranja
December 24, 2025Dec 24 Sudeci po izjavi Obradovica posle utakmice da Batler sam nije mogao da dobije utakmicu rekao bih da je prelomio kad je u pitanju hijerarhija u ekipi. Sta god ja mislio o toj izjavi, a ne mislim nista dobro. Plus nije tacna, Moneke je odigrao odlicnu utakmicu.
December 24, 2025Dec 24 Sustina je jednostavna CMM uprkos sasvim solidnoj statistici, nije dovoljno dobar plekmejker u onom pravom smislu reci, kao neko ko bi trebalo da bude vodja ekipe, ne mislim da na dobar nacin razigrava saigrace, veoma cesto ne namece odgovarajuci ritam ekipi, tesko je pouzdati se u njegove odluke u finisu meceva, kao suter je blago receno prosecan. Uprkos skoku uzasno je precenjen u odbrani gde ga sitniji i brzi bekovi cesto probijaju. Kao i prosle godine, tako i ove, sve je izrazenije da nasa spoljna llinija ne moze da sacuva brze bekove i da tu nema leka, prakticno se zivi od toga koliko otvorenih suteva protivnik tog dana nece uspeti da pogodi.
December 24, 2025Dec 24 11 minutes ago, April said:Pa realno - dok Batler vozi Fergusona, Kodi samo može da otvara kapijuBatler ili Kodi je lazna dilema. Niti igraju na istoj poziciji, niti imaju slican skill set, niti su konkurencija jedan drugom. Ocigledno je da je jednacina cije resenje se jos uvek trazi Batler i Nwora.
December 24, 2025Dec 24 1 hour ago, Ivo Petović said:Petović pizdi na prodavanje muda za bubrege (a i ne voli naci priču an ženeral). Pa ja bih prvi voleo da imamo pet Jokića u Zvezdi, ili pet Petruševa makar. Zvezdu sam prošle godine gledao najviše zbog Petruševa, baš zato što je takav domaći talenat baš retko naći...i biće sve redje kako godine odmiču. Prošle godine sam nakon neke utakmice napisao kako imamo dva najbolja srpska igrača van NBA...Petruševa i Kalinića. I to jeste strava.Nemam ništa protiv ni da Izundu bude startni centar, a Mitrović bude backup, 0 protesta za kvalitetne domaće igrače...ali nemojte mi jebati inteligenciju ovako. To me najviše nervira. Makar napravite 5 minuta sa najboljom petorkom, pa onda hitlerujte...možda bi još manje ljudi primetilo.Ali kad ne može tako. Mislim, može, ali onda smo 16-ti svake sezone...ali beli i veseli...možda nekog i to veseli.Postoji generalno afinitet prema domaćoj bazi, od Asvela do Panatinaikosa, i mene to nervira, samo mislim da preteruješ oko toga i da su mnogo veći problem struktura minutaže i selekcije za to što ne gledamo najbolju petorku po 20 minuta. Dok smo bili sakati, igrači su igrali u kontinuitetu i rasterećeni, jasno se videlo da CMMa i Nworu takva uloga nenormalno bustuje, njihov pad u formi nije zbog Davidovca, nego zato što će Saša u maniru trenera koji ne prašta da zakuca na klupu svakog ko pogreši ukoliko ima alternativu. To kasapljenje minutaže od obojoce je napravilo totalno nesnađene igrače.
December 24, 2025Dec 24 36 minutes ago, harper lee said:Sudeci po izjavi Obradovica posle utakmice da Batler sam nije mogao da dobije utakmicu rekao bih da je prelomio kad je u pitanju hijerarhija u ekipi. Sta god ja mislio o toj izjavi, a ne mislim nista dobro. Plus nije tacna, Moneke je odigrao odlicnu utakmicu.REalno je očekivati da svako ko nije potpuni košarkaški analfabeta gradi tim oko najkompletnijeg načadača u Evropi, tako da je ova izjava naravno dobrošla, ako će to značiti da će mu nadalje ukazati puno poverenje i dati ključeve od tima. Takođe se nadam da su ostali igrači dovoljno pametni da prihvate očitu činjenicu.No, iskren da budem, gledajući večerašnju utakmicu, rotacije, sklapanje petorki, bez ikakvog sarkazma, meni ovo Sašino vođenje utakmice ne deluje kao da ima ikakvu konzistentnu ideju kako da složi i vodi tim.Petorke se slažu otprilike kao da baca kockice, pa čiji broj izađe. A ko će s kim, ima li tu sinergije ili ne, to je već misaona imenica...
December 24, 2025Dec 24 24 minutes ago, kralj said:da zakuca na klupu svakog ko pogreši ukoliko ima alternativu.Moneke izgubi dve lopte za redom, ukupno četiri kako kaže statistika (a tim čak 19 😵) pa je igrao preko pola sata i bio naš najkorisniji igrač sa dabl-dabl učinkom.Slažem se da ne treba klupirati igrača prelako, ali ako mu stvarno ništa ne ide od ruke šta treba trener da radi? Svaki igrač treba da ima pravo na loš dan, problem je ako neko drugi treba da uskoči da nadomesti a on ne može da se sastavi sa životom mesecima.
December 24, 2025Dec 24 Zanimljiva statistika - Sa batlerom na terenu za 23 minuta +13, bez njega 17 minuta -23.
December 24, 2025Dec 24 24 minutes ago, Dankan Ajdaho said:Zanimljiva statistika - Sa batlerom na terenu za 23 minuta +13, bez njega 17 minuta -23.Serija Pariza 20 : 3 kad je izasao zbog tri licne je u velikoj meri uticala na ovu statistiku. Moneke je takodje imao ozbiljan plus jer nije bio na terenu u tom periodu, iako je bio u startnoj petorci koja je takodje napravila pozamasan minus. Obradovic ce morati malo da porazmisli o petorkama jer se precesto ponavlja da nam protivnici prave velike brejkove koji nas kostaju utakmica, a imali smo i neke na utakmicama koje smo uspevali da dobijemo. Ranije je bilo izgovora u skracenoj rotaciji i odsustvu nekih igraca, ima ga i sada donekle, ali ako izuzmemo Dobrica koji je jedva faktor i Plavsica koji nije faktor ovo je ekipa koja treba da vuce i pobedjuje utakmice. Ako se oslanjamo na to da ce nam promeniti krvnu sliku igraci koji nisu igrali mesecima tu nece biti neke prevelike srece, ko zna u kakvom stanju ce oni biti kad se vrate.Mislim da nam je glavni problem Grejem koji nikako da pokaze makar nesto a sada vec Obradovic gubi strpljenje s njim. Preskup je on igrac za ovo sto igra a zatvorio je vrata Jagu i Miljenovicu koji su zbog neigranja potpuno ispali iz ritma. Lose igre Grejema povlace i Nworu na poziciju dva a onda nam se menja i rotacija krilnih igraca, Kalina mora da cuva protivnicke dvojke jer Nwora ne moze a ona nekretnina od Davidovca dobija vecu minutazu. Na sve to se nema ni trunka poverenja u Izundua pa je i Odzelej prekomandovan u centra koji igra najvise minuta. Sve u svemu, situacija da nemamo drugog pleja napravila je buckuris od tima. Svi pricaju o Batleru i tome koliko se sve promenilo kad je on dobio veca ovlascenja ali ja ne vidim nikakav problem ni sa njegovim ovlascenjima ni sa njim samim, on je dosao umesto Kartera i Kenana i isporucuje brojke koje ova dvojica mogu samo da sanjaju. Ja bih zaista voleo da vidim petorku Kodi, Batler, Nwora, Moneke, Izundu kao neko srednje resenje u odnosu na ove nase dve standardne petorke, prve sa Kodijem i Nworom i druge sa Batlerom i Grejemom na bekovima. Kalinic, Odzelej i Dobric bi u toj varijanti bile prve alternative a ja bih probao u ABA ligi za pocetak i neke varijante sa Miljenovicem na trojci da igra ono sto Dobric cesto igra, da prevede loptu, coskari i igra odbranu na pleju. Davidovac i Motijeunas su situacioni igraci, njima minutaza treba da bude dozirana jer su podnosljivi iskljucivo u malim dozama.Mene ovaj poraz nije iznenadio i nisam se previse potresao, ocekivao sam ga jer sam verovao da ce nam startna petorka biti upravo ova koju je Obradovic izveo na teren. Mi ocigledno imamo problem sa ekipama koje su brze od nas jer gubimo onu komparativnu prednost koju imamo protiv vecine drugih ekipa, trcanje u ledja i veliki broj poena iz tranzicije. Kao sto sam i ocekivao Pariz nas je jednostavno pretrcao, napadali su driblinge Kodija i pogotovo Nwore i dali nam gomilu poena iz nasih izgubljenih poseda jer nismo stizali da se postavimo u odbrani. Ali poraz od Partizana i onakva pobeda protiv Virtusa su vec ozbiljan signal upozorenja.
December 24, 2025Dec 24 5 hours ago, harper lee said:Batler ili Kodi je lazna dilema. Niti igraju na istoj poziciji, niti imaju slican skill set, niti su konkurencija jedan drugom. Ocigledno je da je jednacina cije resenje se jos uvek trazi Batler i Nwora.Meni najviše žao Nwore koji se debelo izgubio u ovim novim rotacijama.
December 24, 2025Dec 24 6 hours ago, Nikola77 said:Sustina je jednostavna CMM uprkos sasvim solidnoj statistici, nije dovoljno dobar plekmejker u onom pravom smislu reci, kao neko ko bi trebalo da bude vodja ekipe, ne mislim da na dobar nacin razigrava saigrace, veoma cesto ne namece odgovarajuci ritam ekipi, tesko je pouzdati se u njegove odluke u finisu meceva, kao suter je blago receno prosecan. Uprkos skoku uzasno je precenjen u odbrani gde ga sitniji i brzi bekovi cesto probijaju. Kao i prosle godine, tako i ove, sve je izrazenije da nasa spoljna llinija ne moze da sacuva brze bekove i da tu nema leka, prakticno se zivi od toga koliko otvorenih suteva protivnik tog dana nece uspeti da pogodi.retki su igraci ciji se individualni kvaliteti & mane 1/1 prenose na uticaj u ekipi; novi fan-favourite butler je blizu tome ali to je izuzetak.mnogo cesci je slucaj da xy igrac profitira / ne profitira od odredjenih principa i logike igre.daklem, na stranu idealne 5orke, jer kosarka nije fantazi roster, obradovic mora da se vrati strateski par koraka unazad i analizira sta & zasto je nesto funkcionisalo, pored toga sto je bila jako skracena rotacija pa se "skupila svlacionica" a go-to guys je birao kontekst a ne odredba.ovo sve ne vazi za tekmu protiv pariza, kao sto rekoh na poluvremenu, likovi ti svojim fliper-pristupom posrchu mozak a onda cepaju svoje i usput prave blatantne faulove koje im sudije tolerisu, sto zbog intenziteta, verovatno i zbog pariza kao nba euro grada.generalno moramo da vratimo onaj osecaj koji smo imali u odbrani, jer nam je tranzicija hleb & puter.generalno lopta mora da teche cesce & bolje a butler neka radi svoje u odredjenim butler-time stintovima.ova ekipa je sagradjena na hard difens -> tranzishn ofens principu, bogatunska verzija i ako odstupimo od te osnovne premise, mi smo samo jos jedna ekipa koja moze svakog da dobije & od svakog da izgubi, ne na bazi kvaliteta, vec prosto zavisi kakav nam je dan i koliko smo imali srece / nesrece.