December 23, 2025Dec 23 Primetio sam već nekoliko puta a sve zaboravim da napišem.U našem napadu, onaj ko na kraju uzme šut ili neko pre njega, kao da se iznenadi što je ostao sam. Kao da je to slučajno. Nema odlučnosti u ulasku u šut.Sa druge strane, igrači Pariza očito imaju jasno definisano u kojoj situaciji mogu da opale šut. Njihova šuterska kretnja je daleko "odlučnija" od naše. Naši šutnu zato što moraju da ne istekne napad. Ovi šutnu jer su izgradili otvoren šut.Dakle, kao da ne znaju ko šta radi. I ovo što piše @harper lee vezano za to da su centri samo ispomoć je i tačno i tužno. Ta veza unutrašnje i spoljne linije se svesno zanemaruje, a imaš Donatasa koji može da kreira sa niskog posta bolje nego 90% centara. Čovek vidi teren kao bek, spor je, da, ali pozicioni napad je njegov forte.Dakle šaraj malo prike, šta ima samo da jurimo...
December 23, 2025Dec 23 3 minutes ago, JPM said:Zašto ljudi misle da smo mogli da dovedemo Paskvala umesto Sfera? Jel sam ja to nešto propustio? Odakle ljudima uopšte to da je on hteo da dođe?Covek je sedeo godinama u Rusiji zbog para kad su svi otisli odatle. Mi smo ga i kontaktirali, dao nam je cenu i duzinu ugovora koji nam se nisu dopali i odlucili smo se za Obradovica koji je bio slobodan. To su odluke koje dovoljno govore o ambicijama.
December 23, 2025Dec 23 1 minute ago, harper lee said:Covek je sedeo godinama u Rusiji zbog para kad su svi otisli odatle. Mi smo ga i kontaktirali, dao nam je cenu i duzinu ugovora koji nam se nisu dopali i odlucili smo se za Obradovica koji je bio slobodan. To su odluke koje dovoljno govore o ambicijama.E pa to sam izgleda propustio, jel ti pouzdan izvor za to? Ja sam bio ubeđen da su to samo vlažni snovi.
December 23, 2025Dec 23 1 minute ago, JPM said:E pa to sam izgleda propustio, jel ti pouzdan izvor za to? Ja sam bio ubeđen da su to samo vlažni snovi.Vise nema nikakve veze da li je izvor pouzdan, nije se desilo i to je to. Trazio je 5 miliona i ugovor na tri godine.edit: Pet miliona za tri godine, ne po sezoni. Edited December 23, 2025Dec 23 by harper lee
December 23, 2025Dec 23 1 minute ago, ducca said:Ja sam za to saznao ovde, a to TO je da su navijači dali neki ultimatum ili šta već da mora biti jedan naš na terenu u svakom terenu. Nije dakle u pitanju neka zavera Drčelića ili Obradovića (Sfera pre toga) ili sticaj okolnosti nego je ovde preneto da je bio razgovor™ i da je uvažen apel (kao takav). Da ne kopam sad medj stotinama postova unazad.Kakav sad apel? Ja sam napisao ovde (na poluvremenu protiv Barse, prilično sam siguran da niko to nigde pre mene nije napisao, ako jeste...gubi vreme u Srbiji) da postoji pattern sa domaćim igračima na terenu (jer eto gledam utakmice i nemam ciradu na mozgu) i zapitao se zašto je to tako...mnogo mi je logičnije da naciji to traže nego da Sale sam sebi vezuje ruke. Nemam pojma zašto je to tako, nagadjam na osnovu stvari koje znam o Srbiji, Zvezdi i navijačima.
December 23, 2025Dec 23 1 minute ago, Ivo Petović said:Kakav sad apel? Ja sam napisao ovde (na poluvremenu protiv Barse, prilično sam siguran da niko to nigde pre mene nije napisao, ako jeste...gubi vreme u Srbiji) da postoji pattern sa domaćim igračima na terenu (jer eto gledam utakmice i nemam ciradu na mozgu) i zapitao se zašto je to tako...mnogo mi je logičnije da naciji to traže nego da Sale sam sebi vezuje ruke. Nemam pojma zašto je to tako, nagadjam na osnovu stvari koje znam o Srbiji, Zvezdi i navijačima.Da postoji tako nesto uveo bi Miljenovica umesto Jaga, niko ne bi zamerio da je to uradio. Veceras nam domaci igraci nisu bili problem, Kalina je odigrao solidno a ni Davidovac nije bio poslovicno beskoristan, usrali su nas Nwora i Odzelej koji su gresili u svemu sto su radili a bili su nam veoma vazni toliko dugo. Naravno, paticemo se i u reketu sve dok nam je ovakva raspodela na petici, pored Asvela imamo najgoru centarsku liniju u Evroligi a ni sa ovim sto imamo Obradovic ne zna sta ce.Uzgred, treba neko da kaze Obradovicu da igrac u kosarci moze da napravi pet faulova a ne samo tri. Batlera je poslao na klupu posle treceg faula i Pariz je napravio brejk od 17 poena, Izundua nije ni vracao dok sam gledao.
December 23, 2025Dec 23 Nisam mogao sa gledam utakmicu ali sam juče bas bacio pogled koliko imaju vezanih poraza i znao sam koliko je sati .Kao protiv Baskonije ,samo smo se tada izvukli .Najgore je kad igraš protiv ekipa koje vezu 4,5,,6 poraza ali ipak imaju neki solidan kvalitet.Ništa moramo se vaditi na nekom sledećem gostovanju .Bitno je da se kući ne gubi nikako .
December 23, 2025Dec 23 Ali, najsmesnija stvar od svih je da smo doveli nasu verziju Kendrika Nana i dok je Nan u Atini bogotac koji je posle par meseci dobio novi daleko veci ugovor nas igra 12 minuta kuci protiv Virtusa jer je napravio dve greske u seriji.
December 23, 2025Dec 23 23 minutes ago, ducca said:Ja sam za to saznao ovde, a to TO je da su navijači dali neki ultimatum ili šta već da mora biti jedan naš na terenu u svakom terenu. Nije dakle u pitanju neka zavera Drčelića ili Obradovića (Sfera pre toga) ili sticaj okolnosti nego je ovde preneto da je bio razgovor™ i da je uvažen apel (kao takav). Da ne kopam sad medj stotinama postova unazad.Ako je istina, a ne bi me čudilo jer smo gledali sporog Dedu 20 minuta večeras protiv najbrže ekipe lige. Logike bez. Valjda je poenta da napravimo neki iskorak kad već sekta daje ovolike pare, a ne da igra domaći igrač u svakoj petorci. To je stvarno idiotizam, u koji biram da ne verujem iako me dešavanja demantuju.Nisam bio srećan kad je potpisan Obradović. On je još u prvom mandatu pokazao da je skroman trener, sa ne velikim repertoarom. Kad ga provale to onda izgleda kao ovih par utakmica, a njegova tvrdoglavost dodatno pogoršava stvari. Utakmicu protiv Partizana mu nikada neću zaboraviti, ono bi trenerski laik rutinski priveo kraju.Ako uhvatimo prvih 10 sa njim da budemo srećni, a prvi put imamo roster koji je možda i za top6. Batler ako ne ode u NBA, biće najtraženiji igrač među ovim EL aždajama, siguran sam. Dobiće blanko ček. A Saši igra od osmog minuta i u garbidž tajmu...Odradiće Saša ovu sezonu samo iz razloga što je ludilo dovesti i trećeg trenera, ako se baš ne raspadne i izgubi svlačionicu, a mislim da je na dobrom putu... Mada, tu je uvek Tomović, dao bih mu ovu ekipu na keca, pa šta bude... Edited December 23, 2025Dec 23 by Michael Krueger
December 23, 2025Dec 23 Jbg, sad kad Ćavi bude zaređao sa porazima prizivaće se neko Trinkitreći. Tendencije u evropskoj košarci su jezive, menja se po 7-8 igrača godišnje, a usvajaju se NBA kalendari i planovi priprema, dok u NBAu škartiranje 3 bitna igrača znači rebuild i da si 3-4 sezone žrtvovao. Plus, u ogromnoj većini el timova vlada jednakost polova, a i tamo gde ne vlada, jedan eventualno čkilji sa 6 minuta više od svog bekapa.Petović s pravom hronično pizdi, ja svake godine imam u glavi idealnu petorku koja jedva koji minut odigra, ali kad sam se uneo više u problematiku, shvatio sam i da druge takoreći na terenu zatečene petorke ne igraju više, eventualno startna. Moj dobar drugar, grobar, bivši košarkaški trener mi je rekao da su izračunali da su, da li u finalu protiv Zvezde ili pobedama Partizana u Madridu Panter, Exum, Leday i Lessort igrali ukupno tipa 11 minuta po tekmi i onoj njihovoj jebačkoj sezoni. Te počnu Smailagić i Trifunović, uđe Nunnely, Papapetru odigra 14 min, etc. To je tako jebiga.Dodatni problem Zvezde je što ima previše lidera, a premalo radne snage. Grejemova povreda je to uslovola dobrim delom, ali samo on je uvek bio igrač koji greje samo kad mu daš daljinski od klime.
December 23, 2025Dec 23 1 minute ago, kralj said:Petović s pravom hronično pizdi, ja svake godine imam u glavi idealnu petorku koja jedva koji minut odigra, ali kad sam se uneo više u problematiku, shvatio sam i da druge takoreći na terenu zatečene petorke ne igraju više, eventualno startna.Moj dobar drugar, grobar, bivši košarkaški trener mi je rekao da su izračunali da su, da li u finalu protiv Zvezde ili pobedama Partizana u Madridu Panter, Exum, Leday i Lessort igrali ukupno tipa 11 minuta po tekmi i onoj njihovoj jebačkoj sezoni. Te počnu Smailagić i Trifunović, uđe Nunnely, Papapetru odigra 14 min, etc. To je tako jebiga.Petović pizdi na prodavanje muda za bubrege (a i ne voli naci priču an ženeral). Pa ja bih prvi voleo da imamo pet Jokića u Zvezdi, ili pet Petruševa makar. Zvezdu sam prošle godine gledao najviše zbog Petruševa, baš zato što je takav domaći talenat baš retko naći...i biće sve redje kako godine odmiču. Prošle godine sam nakon neke utakmice napisao kako imamo dva najbolja srpska igrača van NBA...Petruševa i Kalinića. I to jeste strava.Nemam ništa protiv ni da Izundu bude startni centar, a Mitrović bude backup, 0 protesta za kvalitetne domaće igrače...ali nemojte mi jebati inteligenciju ovako. To me najviše nervira. Makar napravite 5 minuta sa najboljom petorkom, pa onda hitlerujte...možda bi još manje ljudi primetilo.Ali kad ne može tako. Mislim, može, ali onda smo 16-ti svake sezone...ali beli i veseli...možda nekog i to veseli. Edited December 23, 2025Dec 23 by Ivo Petović
December 23, 2025Dec 23 Grejema bih i ja klupirao nakon one cigle i dva promašena bacanja. Jebse druže ako ne možeš ni to, već koju utakmicu za redom posle one sa Olijem (okrenuo nam je momentum) gde smo pomislili da smo čekali i dočekali mitsku zver... Koliko mu treba da proigra? Ali na - 20 je trebalo da ga vrati, a ne da budi Jagovu mumiju ako se već ne računa na njega... Znači radi i sujeta... Sa Nvorom je takođe zaratio, mada je ovaj bio za šamar večeras. Mada je stvarno delulu staviti ga na dvojku protiv brzih bekova Pariza koji mu nisu dali da diše. Ali onaj skok kad mu je ispala lopta direkt u ruke igraču Pariza, je bio baš za zatvor a ne za klupu, iako je bilo slučajno... Ali stvarno je imao jednu horor utakmicu, kao i Semi Odželej. Koji već postaje žrtva velike minutaže i small ball petorki gde igra centra, jer nam Mot i Izundu ne donose gotovo ništa... Igramo bez centra već ko zna koju utakmicu...Svejedno, sa Sašom se usrećiti nećemo. Na kraju se podvlači crta, ali ja sumnjam da će on biti u prvih 10... Edited December 23, 2025Dec 23 by Michael Krueger
December 23, 2025Dec 23 petovicu, gledaj luku i kuzmu, ne zabusavaj. kuzma prica kako obradovic ima tendenciju da pretera sa strancima i da je u prvom mandatu laknulo domacim igracima kada je otisao.
December 23, 2025Dec 23 3 minutes ago, Кристофер Лумумбо said:petovicu, gledaj luku i kuzmu, ne zabusavaj. kuzma prica kako obradovic ima tendenciju da pretera sa strancima i da je u prvom mandatu laknulo domacim igracima kada je otisao.Nije ni smešno više..taj Kuzma, ja ne znam, šta njega radi u životu...jbt nije odrastao na Kamčatki nego na faking Karaburmi (skoro pa Beogradu, zlobnici bi rekli)...Mislim, šta je krenulo po zlu jbt, gen x, nije da nije video sveta i čitao Mr Noa i Tex Vilera u Jugi, kapiram da je naišao na Clash ili Talking Headse u detinjstvu...Ko ga je upropastio?