May 18May 18 1 hour ago, JPM said:Koji kontakt je sudija video kod prodora Vašingtona za 2+1?1 hour ago, ducca said:Objasniće ti već neko od objektivnih komšija.Objektivni komsija ovde, nije bilo kontakta, pokralo vas, umesto -5 utakmica je zavrsena sa -6. Tisucletnja kradja.
May 18May 18 32 minutes ago, Lord Stef said:Objektivni komsija ovde, nije bilo kontakta, pokralo vas, umesto -5 utakmica je zavrsena sa -6. Tisucletnja kradja.Jel sam ja rekao da smo pokradeni?Jednostavno mi nije jasno zasto sudije imaju potrebu da izmisljaju nesto sto se ocigledno nije desilo.
May 19May 19 Nemam nikakvu želju da bilo kom lomimo nogu. Bonga nije prljav igrač, napravio je nesmotren potez i dobio nesportsku ličnu grešku.Ja sam samo pitao šta su sudije videle u duelu Vašingtona i Nvore. Očigledno sude po nekoj inerciji, a ne po onome što se stvarno dešava.Imam želju da igramo smislenu košarku koja se ne svodi na 6-7 minuta truda i 30 minuta lelemuđenja, ali za ovu sezonu je odavno već kasno.Drago mi je da nisam napisao pohvalan komentar o klubu što se nije žalio na suđenje jer par sati kasnije se jesu žalili. Naravno...
May 19May 19 Popular Post Pa nije sve tako crno, eto nismo primili 50 poena za drugo poluvreme.Meni je neverovatno da Obradović nema pojma kako da spreči običan pick'n'roll evo već 3-4 utakmica za redom. Ako ima neko blizak klubu nek mu objasni da je Kalates bezopasan na više od 3m od koša i na nema potrebe da naši centri završe na pola terena pokušavajući da spreče šut Kalatesa sa 8-9m. Ako ga već nije gledao nikada u životu.Treća uzastopna utakmica gde nam svih 70 napada rade isto, pik, mi preuzmemo, oni dodaju loptu centru. Ali dobro pročitah izjavu trenera posle utakmice da smo se dobro borili i da smo pokazali šta treba da igramo. Samo eto da pojačamo agresivnost(još da nađemo sudije koje neće svirati mnogo faulova jer mu je to jedini način na koji ume da zaustavi običan pik)Ja sam očekivao nešto u stilu da se odbrana mora igrati sa 5 igrača a ne sa 2....ali mislim da reč odbrana ne postoji u rečniku našeg (nadam se posle četvrtka bivšeg) trenera
May 19May 19 Ivane, izrastaš u omiljenog forumaša.Udri malo i po dužini upisa, prilično ubadaš poentu svaki put. Zadovoljstvo je.
May 19May 19 10 hours ago, JPM said:Jel sam ja rekao da smo pokradeni?Jednostavno mi nije jasno zasto sudije imaju potrebu da izmisljaju nesto sto se ocigledno nije desilo.Malo su previse izmisljale.U Ostoja-Bokan svinjcu smo odigrali tri derbija i odnos bacanja je 53-90U dva meca EL je odnos 41-38
May 19May 19 Opet kažem, pod utiskom naše "igre" od sinoć, previše bi bilo da svaljujem krivicu na sudije. Sa druge strane ovo što si izneo je egzaktan podatak i ne mogu da sumnjam u istinitost niti zašto bi ti lagao tako da ti verujem.Dodatno je čudan taj podatak iz razloga što smo mi ekipa koja igra jednu od najmekših odbrana u ligi, ali to ume da rezultuje sa puno slobodnih bacanja protivnika upravo zato što naša odbrana puca u odsutnim momentima i faul se pravi zbog kašnjenja u rotaciji ili nemara defanzivca, upravo na šutu.Međutim, ja sam skrenuo pažnju bukvalno na jedan detalj a to je taj faul Nvore, koji nije postojao. A ti ne možeš u evropskoj košarci da čelendžuješ tu odluku sudije. Sama ta činjenica te čini veoma ranjivim na sudijsku krađu (sve ekipe, ne samo nas). Moglo bi da se, kada se već ugledaju na NBA po pitanju glupih vatromet najava pre utakmice, ugledaju i na ono što je suštinski važno za košarku, a to je da se svaka odluča sudija može proveriti.
May 19May 19 57 minutes ago, MiddleClass said:Malo su previse izmisljale.U Ostoja-Bokan svinjcu smo odigrali tri derbija i odnos bacanja je 53-90U dva meca EL je odnos 41-38U vreme kada je sudijski kriterijum dosta rastegljiv i kada se ne zna šta je faul na šutu, ista stvar se sudi nekad kao faul odbrane, nekad kao faul u napadu, sam broj bacanja ne mora ništa pokazati.Suđenje u ABA jeste generalno domaćinsko.Juče 2 stvari. Faul Batlera na Kelatesu, po meni mnogo pre faul u napadu. Sigurno bi i svirali da je u pitanju bio Vašington, a ne Kelates.Drugo, šta dopuštaju Bongi pod oba koša.Morao je da udari Ebuku kolenom u glavu, da bi oni posle gledanja to dosudili.Tri sekunde Riveru, izvođenje Brauna poslednji napad bez suđenja 5 sekundi su neko slobodno sudijskog uverenje.
May 19May 19 Zajebavao sam se malo sinoc, izvinjavam se ovom prilikom. Ipak, mislim da se konkretno za ovu utakmicu previse insistira na samom broju slobodnih bacanja, 20 su izveli samo Jekiri i Bruno i to se svesno islo na fauliranje pri situacijama gde bi imali zicere i zakucavanja.
May 19May 19 Samo broj slobodnih bacanja van konteksta utakmice naravno nije relevantan podatak. Zato Zvezdan Mitrović može da serucka koliko god hoće a liga bi trebalo i da ga kazni za to.Štaviše, a to sam i napomenuo, upravo iz nonšalantne odbrane i lenjih faulova može se nakrcati najviše slobodnih bacanja. Kad nisi u stavu ili nema defanzivnih rotacija i ispomoći, kao što kod nas recimo nema (čudno jer ih je itekako bilo od odlaska Tomovića pa sve dok Sale nije krenuo da implementira), onda su i ti faulovi na kašnjenju nogama najčešći. Dobri primeri toga su prodori Karlika gde niko ne zatvori reket i onda se svira faul na očajničkom pokušaju izbijanja lopte kad te igrač već prođe.Odbrana je voljni momenat. Odbranu ne vidi najbolje publika na tribini ali svaki vrhunski trener će ceniti nekoga ko igra dobru odbranu.Mnogi najjači timovi nemaju previše go to igrača u napadu, 2 do 3, ali su zato ostale uloge jebeno dobro podeljene. Kod nas je dajte loptu Nvori ili Batleru i aj sase sklonite... jebem te košarko takva.
May 19May 19 6 hours ago, JPM said:Nemam nikakvu želju da bilo kom lomimo nogu.Druze, jesi li ti cuo nekad za stilsku figuru hiperbolu? Da, zaista sam mislio da neko treba da sidje sa tribina noseci cekic u ruci i da slomi nogu Bongi.Ono koleno u bradu je bilo namerno, dovoljan je neki "ruski faul" da se izjednaci skor i to je to. Naravno da nece biti nikakve lomljave nogu.
May 19May 19 najbolje izjednacavanje skora bi bilo kada bi dobili sledecu, jer bi onda rez bio 1-1.onda dobijemoi trecu i kazemo bongi, ovo tvomlaktu ide na dushu, ajmo sada da castis kurvoazje u beogradu na vodi, mir boziji, hristos se rodi.
May 19May 19 2 minutes ago, uini said:al mojne da vodis karlika, that dude is on probationIzbija ga na bes kad potegne...
May 19May 19 1 hour ago, JPM said:Izbija ga na bes kad potegne...Sreca pa se koka kola ne prodaje vise u onoj staroj staklenoj ambalazi.