May 14May 14 rakoch, gurovic i darkeljataman gurketu da odgovorim, upadne bogdan i da mi crveni karton
May 14May 14 51 minutes ago, Segundo said:Posto ovakvih nemamo, razmisljam ko bi bio dobar forumas 😄Ufff Rakoč bi se uklopio 100% 😂Kuzma je nas forumski strucnjak, nije lepo da ga menjamo olako.
May 15May 15 6 hours ago, hrkljush boys_2 said:Sjajan strucnjak je Obradovic. Tacka.Meni se npr najviše sviđa kako dobro tempira formu u sezoni. Na početku sezone super, na kraju nismo dobili praktično nijednu bitnu utakmicu još nas komšije useru dva puta.
May 15May 15 Formu tempiraju aždaje koje imaju luksuz da se šlepaju mesec dana jer su obezbedile plejof, pa imaju prostor da kalkulišu. Filozofija timova poput Zvezde je da se igra u istom tempu ne samo od utakmice do utakmice, već i od minuta do minuta. Zato i budže ove rostere od po 18 igrača istog ili priblino istog kvaliteta, da tonus ne bi pao, jer svaka pobeda može da bude odlučujuća.Ako gledamo EL, ovaj Fenerov finiš sezone može da zaliči na nešto poput tempiranja forme. Samo Fener je obezbedio home court još za Dan Zaljubljenih, pa mu se moglo na Medeni mesec.
May 15May 15 Forma se tempira zavisno od rasporeda i proklamovanih ciljeva. Nijedan tim na svetu ne može da guli prvenstvo u istoj formi, to je prosto nemoguće. Pravi treneri namerno obaraju formu (teškim fizičkim treninzima i opterećenjima igrača) i gube neke od utakmica da bi im ekipa dostigla peak kad je najbitnije u sezoni. To je isto jedna vrsta umetnosti koja zahteva da trener u prste poznaje svoje igrače (njihovu fizičku spremu, limite i dinamiku ulaska u formu). To opet znači da trener ima neki kontinuitet na klupi i slobodu da sam sastavlja svoj tim.Sve suprotno od onoga što blizanci trenutno rade.Nije ni čudo što uspeh izostaje.
May 15May 15 Otprilike, mada je to obaranje forme uvek surfovalo na mitologiji. Sećam se kada je Miljan pred neko SP govorio da tempiramo formu za nokaut fazu, pa ako se promuvamo kroz grupu, povampirićemo se docnije. Možeš misliti: od patosa forme do pika u dve utakmice.U svakom slučaju, i meni je mnogo draže tradicionalno komponovanje ciljeva, rostera, minutaže i svega ostalog. U takvom setupu čini mi se da je plafon viši, doduše i dno je dosta dublje. Ovde klubovi imaju te besmislene ciljeve, poput ulaska u plej-in, i sve resurse usmeravaju ka tome. Čak i kada uđu, imam utisak da te utakmice odigraju rasterećenije i nonšalantnije jer, zaboga, ostvarili su cilj.Ova Valensija, sa ovakvim rosterom i trojicom igrača koji jedva prebacuju prosek od 20 minuta, deluje mi kao stogodišnja padavina kada je reč o plasmanu na F4.
May 15May 15 19 minutes ago, kralj said:Otprilike, mada je to obaranje forme uvek surfovalo na mitologiji. upravo tako.tempiranje forme je neki okvirni izraz od sportista ka javnosti, gde žele da kažu kako su izvan nekih projektovanih "peakova", jer je slaba forma a zapravo loša igra, obično vezana za periode u kojima se jako radi na kondiciji i snazi.u današnjoj košarci se to ne dešava, jer, kalendar utakmica - pa obaranje forme može samo da se odnosi na manje fokusirano a više neobavezno igranje tekme, što donekle sebi mogu da dopuste samo najkvalitetniji a videli smo da npr panatinaikos, nije imao bog-zna-šta da pokaže kada se najviše računalo, izvan individualnog kvaliteta.
May 15May 15 Manje vise ste sva trojica rekli tacne stvari po pitanju tempiranja forme. Ono sto se u mnogome promenilo, a samim tim je znatno otezalo rad trenera po tom pitanju, je kalendar, tj. veliki broj teskih i bitnih utakmica gde ako u nasem slucaju cele sezone gines da bi se umuvao u plej of, ti prosto nemas mogucnost i luksuz da namerno oboris formu i gradis je ponovo za npr kraj aprila i maj, jer ti ferburar i mart potpuno odredjuju ono za sta se boris.Tempiranje forme je proces i danas je znatno lakse u individualnim sportovima doci do nje, namerno se igrati procesom ulaska ili izlaska iz iste, nije to nikakva izmisljotina, ali jeste znanje, pa sto rece Filozof, i umetnost.Mnoge stvari su se promenile, sada se nema vremena ni za takticki trening odraditi kako treba. Zato i evropska kosarka sve vise lici na NBA po pitanju pripreme igraca, moras dobro da ogulis dupe sam tokom leta, pa mesec, mesec i po ekipom i to ti je to.Cast izuzecima kao sto ste pomenuli Fener ili Oli, pa onda mozda i moze da se odradi nesto na taj stariji nacin, ostali nemaju prostora za to.
May 15May 15 2 hours ago, uini said:upravo tako.tempiranje forme je neki okvirni izraz od sportista ka javnosti, gde žele da kažu kako su izvan nekih projektovanih "peakova", jer je slaba forma a zapravo loša igra, obično vezana za periode u kojima se jako radi na kondiciji i snazi.u današnjoj košarci se to ne dešava, jer, kalendar utakmica - pa obaranje forme može samo da se odnosi na manje fokusirano a više neobavezno igranje tekme, što donekle sebi mogu da dopuste samo najkvalitetniji a videli smo da npr panatinaikos, nije imao bog-zna-šta da pokaže kada se najviše računalo, izvan individualnog kvaliteta.Da na to dodamo i psihološki aspekt, samopouzdanje, naročito šutersko samopouzdanje. Jbt kad izgubiš na terminu ljut si na nekog, a kamo li kad upadneš u seriju poraza.
May 15May 15 Nisam siguran da ne postoje načini da se ekipa pripremi tako (na bilo koji način) da bude najspremnija i najuigranija kada je to najpotrebnije, barem u nekoj meri.Sve i da ne postoji nešto što je "tempiranje forme" u današnjoj EL, mora da postoji neki razlog zašto ekipa na početku sezone igra odlično, pre svega u defanzivi, požrtvovano i odgovorno, raznovrsno u napadu, da bi na kraju sezone bili srećni kada primimo ispod 100.Neka odgovornost nekoga mora da postoji, ako nije na treneru, rad sam da čujem na kome je...
May 15May 15 Forma igrača ide gore-dole tokom sezone, što utiče i na timsku formu. Najveći problem su povrede, gde se menjaju uloge pa čak i pozicije igrača.Potom sledi povratak tih igrača koji zahteva nove promene ... muka. Real trenutno ima grdnih problema baš iz tih razloga, što može vrlo lako da im ugasi sezonu.
May 15May 15 Iz gore napisano valja zaključiti da je nama zaista glavni cilj osvajanje Kupa. Bukvalno smo svake godine u to vreme u odličnoj formi.