Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zvezda u sezoni 2025/26: Too young to die, too old for rock and roll

Featured Replies

• Author
1 minute ago, Dimitrije said:

Ne mogu da imam veliko poverenje u rukovodstvo koje je prosle zime ostavilo tim bez odbrane, racunajuci da je titula osvojena (sto je bilo tacno). Medjutim, zbog te odluke gledali smo egzibicije sa Elsnikom i Krunicem u zadnjoj liniji. Pri tom su doveli Sandovala i jos jednog stopera koga su ovog leta prosledili OFKi. Tacno je da su na pocetku ove sezone doveli dobre i iskusne stopere i odlicnog levog beka. Doveli su i zamenu za Seola (Stankovica), ali istovremeno su poceli da se oslobadjaju odbrambenih igraca koji su visak (momak u OFKi, Sandoval) a i onih koji nisu (Stojkovic), dok su na listi za odlazak Lekic, Milosavljevic pa i Seol (mada ovog poslednjeg ne mogu da sprece ako dobije ponudu od najmanje 5.5 miliona). To nije dobra politika jer ostavlja tim do kraja avgusta sa petoricom odbrambenih igraca i od toga samo jedan od bekova je iskusan i proveren. Ne sumnjam da ce da dovedu zamene, ali doveli su i prosle zime pa zamene nisu odigrale zajedno ni 3 utakmice. Cak da dovedu i tog momka iz Norveske, stoper je u pitanju, trebace vreme da se uigra a to je mesto u timu koje se najduze uigrava. Kako ce da bude sa bekovima ako Seol ode? Da li je Stankovic igrac priblizno tog formata? Mi smo sve bekove koji su imali potencijal (Nedeljkovic, Mimovic, Stojkovic) prodali u roku od nesto vise od godinu dana. To nije politika u koju ja mogu da imam poverenja.

Preterujete. Ciscenje skupljeg dela odbrane zimus je bila ciljana politika ustede i otvaranje prostora Milosavljevicu da u kontrolisanim uslovima napreduje u legitimnog igraca, sto se uz odredjene poteskoce i desilo. Te odredjene poteskoce su bile neocekivane povrede i Milosavljevica i Djurica istovremeno (preko toga se prelazi kao da se nije desilo) a Milojevic nije imao dovoljno poverenja u Sandovala i Fola pa je izvodio krive Drine sa Krunicem i Elsnikom. Ja sam i tada kritikovao tu odluku jer sam uveren da je bar Sandoval mogao da dobije vecu sansu ali ja ne treniram te momke pa ne znam koliko mogu. Ipak, ostaje cinjenica da smo mi imali cetvoricu stopera na raspolaganju i baksuz da nam se obojica koji su bili prve opcije istovremeno povrede, nije bas da smo planirali da ostanemo bez odbrane.

Prelazni rok nije zavrsen tako da sigurno necemo ostati na pet odbrambenih igraca, sve i da odu svi ti igraci koje ste nabrojali. Zamene koje se gledaju su milionski igraci, nisu macke u dzaku, nema potrebe avansno zakukavati. Ponovicu, niko bitan nece otici pre kraja kvalifikacija a mi ostatak sezone ionako igramo turisticki i u Evropi i u domacem prvenstvu tako da ima sasvim dovoljno vremena da se ti novi igraci uigravaju. ja bih stvarno mnogo voleo da dovedu ovog nigerijskog stopera koji igra u Norveskoj, on i njegov agent hoce da dodje u Zvezdu ali njegov klub malo zateze s obestecenjem. Dosta podseca na Djigu, visok je, superioran u duelima, snazan a ima i vise nego solidnu pas igru, ume da zategne i tacnu dijagonalu preko celog terena.

Na kraju, to da li cete imati poverenje u taj deo politike kluba ili necete je vas izbor u koji ne zelim da se mesam. Ono sto je cinjenica je da nema ozbiljnih argumenata za tvrdnju da nam transfer politika nije dobra. Naprotiv, ima mnogo argumenata da nikad ili bar vec nekoliko decenija nije bila bolja.

• Replies 6.5k
  • Views 301.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Postrojavanje je jedna od najvećih sramota u srpskom fudbalu.

• Sportklub Tragedija: Preminuo Dejan Milovanović Bivši kapiten Crvene zvezde i lider neponovljive "generacija 1984." Dejan Milovanović preminuo je danas u Beogradu u 42. godini, potvrđeno je Sport klub

• Zna se odavno sta mislim o Milojevicu kao treneru, mislim da smo ga prevazisli jos pre nekoliko godina, ali za ovo sto smo igrali u poslednje vreme je on najmanje kriv, ako je kriv uopste. Da se ne vr

Posted Images

Naravno, stvar je mojih preferenci. Ja volim da imamo u timu igrace koji su ponikli u nasoj skoli ili dovedeni kao mladi. To su navike stecene u vremenima kada je to bilo tako. Mada nemam nista protiv dovodjenja zrelih i iskusnih graca (na primer bice mi mnogo krivo kada ode Serif), ali nisam odusevljen kada nam tim lici na kiparske timove. Kiprani imaju mali kapacitet da razviju svoje igrace, a mi imamo solidnu omladinsku skolu.

Slusao sam Terzu kod Papica kad je gostovao, rekao je da kod ponuda (a mislim da je u pitanju ovakav tip ponuda) prvo idu kod Milojevica i pitaju koliko planira da mu taj igrac igra, pa ako odgovor ne implicira rast vrednosti jeli, onda se postavljaju prema prodaji. Ova prodaja bas odudara od drugih, ne gori nigde, posebno sto sada imaju crno na belo koliko moze da se maksimizuje vrednost ako neki klinac igra. Doveli su Milojevicu rezervnog beka iz Čuke, a to verovatno dosta govori o njegovom stavu. Meni je Stojković delovao jako zanimljivo u par meceva sto je igrao, al ajde, oni valjda znaju bolje

• Author
37 minutes ago, Dimitrije said:

Naravno, stvar je mojih preferenci. Ja volim da imamo u timu igrace koji su ponikli u nasoj skoli ili dovedeni kao mladi. To su navike stecene u vremenima kada je to bilo tako. Mada nemam nista protiv dovodjenja zrelih i iskusnih graca (na primer bice mi mnogo krivo kada ode Serif), ali nisam odusevljen kada nam tim lici na kiparske timove. Kiprani imaju mali kapacitet da razviju svoje igrace, a mi imamo solidnu omladinsku skolu.

Voleo bih i ja ali kad se stvari stave u perspektivu covek lako moze da razume koliko je djavo dosao po svoje kad su cene mladih igraca u pitanju. Nama ce samo prodaja Maksimovica da pokrije citav onaj deo prelaznog roka koji se tice kupovina. I nije stvar u tome da li je ovaj ili onaj igrac kvalitetniji, da li bih vise voleo da gledam ovog ili onog, stvar je u tome da samo prodajom Maksimovica dobijas cetiri ili pet igraca visoke klase, igraca poput, na primer, Arnautovica, Krunica, Veljkovica i Tiknizjana zajedno. Prodajom jednog mladog igraca prakticno zatvaras pola tima igracima koji su u ovom trenutku bolji igraci od njega. To su nenormalne stvari ali takvo je trziste i to ne zavisi od Zvezde.

Takva prodaja je bez ikakve sumnje racionalna za klub koji ima visoke takmicarske ambicije, ovde je jedino pitanje da li Zvezdina omladinska skola moze da zadrzi tempo proizvodnje talentovanih igraca da bi podrzala takvu politiku jer se Maksimovici ne radjaju svaki dan. Nije nikakvo iznenadjenje sto omladinska skola klub kosta 3.5 miliona godisnje za odrzavanje i sto je Zvezda otvorila svoje pogone svuda u regionu kako joj ne bi promakli talentovani klinci. Samo iz Makedonije ovog trenutka je nekih petnaestak klinaca na probi. Ta traka ne sme da se zaustavi.

Prodali su Maksimovica, Jovanovica, Anana i Djurica i zaradili dobre pare. Mogu da razumem da prodaju i Lekovica jer mi on kao igrac ne deluje obecavajuce (mada je izgleda dobar momak i sa klupe navija za tim kao da je na tribinama). Sve preko toga je izlisno. Prodaja Stojkovica i Milosavljevica pre jeseni ne pravi smisla, narocito jer im trebaju bonusi za domaca takmicenja. Ko ce da im budu bonusi ako odu Milosavljevic i Lekovic? Sljivic, Kostov, Avdic i jedan od mladjih golmana? Pogotovo sto Sljivic i Kostov igraju na slicnim pozicijama. Jesu doveli iskusne i kvalitetne fudbalere, ali su klupu ucinili manje balansiranom. Sta vredi ako na klupi sede Radonjic, Olajinka, Milson, Arnautovic, Lucic, Prucev,... ako nemamo dobre zamene za bekove i dobre zamene za stopere.

Edited by Dimitrije

31 minutes ago, los borrachos said:

Slusao sam Terzu kod Papica kad je gostovao, rekao je da kod ponuda (a mislim da je u pitanju ovakav tip ponuda) prvo idu kod Milojevica i pitaju koliko planira da mu taj igrac igra, pa ako odgovor ne implicira rast vrednosti jeli, onda se postavljaju prema prodaji. Ova prodaja bas odudara od drugih, ne gori nigde, posebno sto sada imaju crno na belo koliko moze da se maksimizuje vrednost ako neki klinac igra. Doveli su Milojevicu rezervnog beka iz Čuke, a to verovatno dosta govori o njegovom stavu. Meni je Stojković delovao jako zanimljivo u par meceva sto je igrao, al ajde, oni valjda znaju bolje

Ispada da je Milojevic zasluzan za politiku transfera i da klub ispunjava njegove zelje. A kada pitaju Milojevica o transferima, on tvrdi da se o tome pitaju ljudi zaduzeni za to.

On 6. 8. 2025. at 22:12, pantelia said:

Ako zelite da malo slusate o Tetrapak Zokiju, pocinje stream Zeljka Pantica u 22:15. Rekao bih da se bas nadao povoljnom rezultatu i da ce prilicno popizdeti

Tek sam sad stigao da odslusam, kakvo je ono blago, kako je ono milina slusati wub

Jako je ispizdeo, ne moze da prezali drugi deo prvog poluvremena gde je Leh ispustio sansu da povede sa 2 razlike (majke mi, ne zajebavam se)

• Author
13 minutes ago, Dimitrije said:

Prodali su Maksimovica, Jovanovica, Anana i Djurica i zaradili dobre pare. Mogu da razumem da prodaju i Lekovica jer mi on kao igrac ne deluje obecavajuce (mada je izgleda dobar momak i sa klupe navija za tim kao da je na tribinama). Sve preko toga je izlisno. Prodaja Stojkovica i Milosavljevica pre jeseni ne pravi smisla, narocito jer im trebaju bonusi za domaca takmicenja. Ko ce da im budu bonusi ako odu Milosavljevic i Lekovic? Sljivic, Kostov, Avdic i jedan od mladjih golmana? Pogotovo sto Sljivic i Kostov igraju na slicnim pozicijama. Jesu doveli iskusne i kvalitetne fudbalere, ali su klupu ucinili manje balansiranom. Sta vredi ako na klupi sede Radonjic, Olajinka, Milson, Arnautovic, Lucic, Prucev,... ako nemamo dobre zamene za bekove i dobre zamene za stopere.

Takodje su kupili Arnautovica, Tiknizjana, Babiku, Badjoa, Stankovica a planiraju jos da kupuju. Upali ste u zamku kritikovanja radi kritike, kad vec nema nista ozbiljno da se kritikuje onda hajde da se bavimo time kako cemo sa bonusima iako u ovom trenutku imamo osam igraca kao bonus opciju (doduse, dvojica od tih osam su dva golmana pa ne mogu zajedno na teren), imacemo sedmoricu koji treniraju sa prvim timom u slucaju da i Milosavljevic ode. Pri cemu taj broj bonusa uopste nije ni bitan, kroz nasu ligu cemo se prosetati sve i da stavimo dva pionira da nam glume bonuse a oni nece igrati Ligu Sampiona osim mozda tamo pred kraj zarad izloga ako se neko od njih pokaze da moze da ne bude igrac manje na terenu.

Ponovicu po treci put, posto ocigledno mora, Milosavljevic nece biti prodat pre kraja kvalifikacija osim u neverovatnom slucaju da smesta kupimo i registrujemo ovog Nigerijca i da se on preko noci pokaze kao najbolji stoper u timu a mozda nece ni tada. Mi vise ne prodajemo jer moramo, prodajemo kontrolisano i samo za ponude koje nam se dopadnu a ponude za Milosavljevica smo odredili u prostoru izmedju 10 i 15 miliona. Ako ne dobijemo takvu ponudu nece otici, ako je dobijemo otici ce, doci ce zamena ali svakako transfer nece biti realizovan pre zavrsetka kvalifikacija. U pregovorima smo takodje sa jos jednim mladim korejskim bekom (dopalo nam se prezime Hvanghihi) ali sumnjam da ce tu necega biti pre zimskog prelaznog roka.

Ja stvarno ne znam odakle vam ideja da u klubu ne znaju sta rade ali realnost vas demantuje. Kod nas u upravi je problem postenja, integriteta i guranja licnih interesa u prvi plan, poznavanje posla kojim se bave nije nikakav problem. Naprotiv, oni razmisljaju o desetinama poslovnih detalja za koje vi ne znate ni da postoje. Jeste li, na primer, znali da imamo ispostave skole fudbala u Makedoniji i Republici Srpskoj, da razmisljamo o otvaranju nase akademije negde u Africi u formi partnerstva, da imamo stalne stajace skauting sluzbe u Portugaliji, Francuskoj, Svajcarskoj, Danskoj (ova poslednja pokriva i ostatak Skandinavije), da u ovom trenutku na dnevnom nivou pratimo preko 150 igraca koji su procenjeni kao moguca pojacanja, da smo u razgovorima sa korejskom federacijom da budemo centralni evropski hub za njihove igrace koji dolaze u Evropu. A mi se bavimo time da li ce nam sedam bonusa biti dovoljno da osvojimo drljavu domacu ligu u konkurenciji klubova koji na svaka dva kola menjaju trenere ako im se ne svidjaju rezultati i ne znaju gde udaraju.

Nije to vise taj klub, Profo. Mozda cemo jednog dana propasti jer smo se rasirili kao kuga ali u ovom trenutku sportski sektor kluba radi kao svajcarski sat.

Edited by harper lee

47 minutes ago, pantelia said:

Tek sam sad stigao da odslusam, kakvo je ono blago, kako je ono milina slusati wub

Jako je ispizdeo, ne moze da prezali drugi deo prvog poluvremena gde je Leh ispustio sansu da povede sa 2 razlike (majke mi, ne zajebavam se)

Zvezda fudbalski expo hihi dobar je

Ja ne volim da cesto kritikujem klupsku upravu osim kada ne preteraju sa podilazenjem vlasti ili sa velicanjem huligana i krimosa koje oni nazivaju navijacima. Medjutim, imam utisak da su ovaj put preterali sa prodajom mladih talentovanih igraca u roku od nekoliko meseci (Maksimovic, Jovanovic, Stojkovic i verovatno Milosavljevic). Mogu da razumem prodaju Maksimovica. Momak je odigrao celu sezonu u Zvezdi, dobro se pokazao na nekim utakmicama u LS, na derrbiju, zaigrao za reprezentaciju. Bila je dobra prilika da ga prodaju i dobro zarade sto su i ucinili. Zao mi je sto nije vise u Zvezdi, ali prihvatam da je bilo vreme za prodaju. Ali ostala trojca nisu takoreci ni zaigrali za seniore a vec su ih prodali. Terzic uvek istice kako su pogresili sa Erakovicem jer su ga dugo zadrzali pa mu je pala cena. Ja to tako ne vidim. Erakovic je odigrao nekoliko odlicnih sezona u Zvezdi, bio mozda i najbolji odbrambeni igrac i u vreme Dragovica, i tako je znacajno doprineo klubu. To sto ga nisu prodali za 10 nego za 7 miliona nije za mene problem. Isplatilo se. Ne znam koliko se Erakovicu isplatilo sto je presao u Zenit umesto u neki klub u kome ce moci da igra evropska takmicenja. Ovako mu ostaje samo reprezentacija kao prilika da zaigra u Evropi.

Edited by Dimitrije

• Author
5 minutes ago, Dimitrije said:

Ja ne volim da cesto kritikujem klupsku upravu osim kada ne preteraju sa podilazenjem vlasti ili sa velicanjem huligana i krimosa koje oni nazivaju navijacima. Medjutim, imam utisak da su ovaj put preterali sa prodajom mladih talentovanih igraca u roku od nekoliko meseci (Maksimovic, Jovanovic, Stojkovic i verovatno Milosavljevic). Mogu da razumem prodaju Maksimovica. Momak je odigrao celu sezonu u Zvezdi, dobro se pokazao na nekim utakmicama u LS, na derrbiju, zaigrao za reprezentaciju. Bila je dobra priliga da ga prodaju i dobro zarade sto su i ucinili. Zao mi je sto nije vise u Zvezdi ali prihvatam da je bilo vreme za prodaju. Ali ostala trojca nisu takoreci ni zaigrali za seniore a vec su ih prodali. Terzic uvek istice kako su pogresili sa Erakovicem jer su ga dugo zadrxzali pa mu je pala cena. Ja to tako ne vidim. Erakovic je odigrao nekoliko odlicnih sezona u Zvezdi, bio mozda i najbolji odbrambeni igrac i u vreme Dragovica, i tako je znacajno doprineo klubu. To sto ga nisu prodali za 10 nego za 7 miliona nije za mene problem. Isplatilo se.

Ma, ta uprava je za sve sto nema veze sa fudbalom dno dna koje uvek treba kritikovati i pljuvati, samo za onaj crveni prst Terzica treba obesiti za jaja, ali kad su fudbalske stvari u pitanju sve manje grese i sve vise jacaju tim. Jednostavno je nemoguce to ne primetiti, kao sto je nemoguce ne primetiti da se poslovanje sportskog sektora promenilo drasticno otkako je Terzic doveo Marina u klub. Uspeli su ono sto sam odavno zeleo i o cemu sam pisao mnogo puta, formirali su roster od kvalitetnih stranaca koji prave razliku, domacih povratnika koji su nekad imali ozbiljan kvalitet i klinaca iz svoje skole. Imamo 30 igraca na rosteru a nijedno jedino mediokritetno domace govece iz kategorije balvana. Cak i granicne evropske igrace poput Luke Ilica smo poceli da prodajemo jer nam ne trebaju.

Sto se klinaca tice oni njih jednostavno gledaju kroz pare i na to morate da se priviknete. Koliko oni mogu da doprinesu u realnom vremenu ih zanima onoliko koliko im treba bonusa, svaki od njih ima price tag na vratu i za njih nije nista vise od dzaka para. Da li ce se to promeniti i kada ne znam ali doci ce mozda i to vreme ako nastavimo da rastemo jer klub sa budzetom od, recimo, 150-200 miliona nema cak ni racunicu da prodaje mlade igrace za iznose manje od osam cifara. To i dalje ne znaci da cemo moci da zadrzimo igrace koji bi u buducnosti mogli da prave razliku na najvecem nivou ali bismo mozda mogli da zadrzimo igrace za rotaciju koji ne bi bili igrac manje ni na utakmicama Lige sampiona, ono sto danas uglavnom pokrivaju povratnici. Sada vise nema ni neke narocite potrebe da te klince prodajemo zbog njih i njihovog razvoja posto se i kod nas radi na dosta visokom nivou a ono sto gube losim kvalitetom domace lige dobijaju na samopouzdanju i pobednickom mentalitetu, posto se od njih s razlogom ocekuje da pobede svaku utakmicu. Sve dok se to ne desi, a vece su sanse da propadnemo nego da se podignemo na taj nivo, nama ce lavovski deo budzeta da otpada na prodaju mladih igraca jer drugih znacajnih izvora prihoda osim bonusa UEFA nemamo. Da imamo prodatih 30 hiljada sezonskih karata, stalno pun stadion na utakmicama domace lige i ozbiljan novac od TV prava mozda bismo i mogli da zadrzimo ponekog, ovako je to utopija.

Anana i Stojkovica su prodali St. Etjenu. To je francuski drugoligas. Ok, za Anana. Niti mi se dopao kao igrac, niti mislim da je otisao u slabiji klub nego zasluzuje. Stojkovic je, s druge strane, po mojoj nekoj oceni daleko kvalitetniji od Anana. Poslat je u St. Etjen jer ovi navodno rade sa mladim talentima, pa ce ga ako sve ide kako je zamisljeno, prodati nekom za vece pare nego su ga kupili, pa ce Zvezda jos da zaradi. Zasto to nije moglo u Zvezdi, tj. da ga za godinu dana Zvezda proda za vece pare nego sto ce to da uradi St. Etjen. Mogao bih da razumem da su ga poslali u neki razvojmi klub iz prve divizije pa da tamo nabija znanje i cenu.

St Étienne je veliki klub sa odličnim renomeom. Ako ga bilo ko kupi iz Ligue 1, to je premija koju Zvezda teško može da nabije.

St. Etien ce ove godine da igra u u 2. ligi, Zvezda u LE ili cak u LS. Koju bi vecu premiju za istog igraca mogao da nabije francuski drugoligas od ucesnika grupne faze prestiznog evropskog takmicenja?

• Author
4 minutes ago, Dimitrije said:

St. Etien ce ove godine da igra u u 2. ligi, Zvezda u LE ili cak u LS. Koju bi vecu premiju za istog igraca mogao da nabije francuski drugoligas od ucesnika grupne faze prestiznog evropskog takmicenja?

Da, ali je razlika sto ce u Sent Etjenu da igra a u Zvezdi ne bi.

Guest
This topic is now closed to further replies.
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.