Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zvezda u sezoni 2025/26: Too young to die, too old for rock and roll

Featured Replies

• Author
26 minutes ago, JPM said:

Ja isto mislim da je prerano. Mislim da bi win win situacija za nas bila da ga oni kupe i ostave ovde da ojaca kroz nasu ligu.

Ali je realnije da, ako ga kupe, bude neka pozajmica u Holandiju ili Belgiju.

Ja se nadam da nece, te pozajmice su iz mnogo razloga groblje talentovanih igraca.

• Replies 6.5k
  • Views 301.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Postrojavanje je jedna od najvećih sramota u srpskom fudbalu.

• Sportklub Tragedija: Preminuo Dejan Milovanović Bivši kapiten Crvene zvezde i lider neponovljive "generacija 1984." Dejan Milovanović preminuo je danas u Beogradu u 42. godini, potvrđeno je Sport klub

• Zna se odavno sta mislim o Milojevicu kao treneru, mislim da smo ga prevazisli jos pre nekoliko godina, ali za ovo sto smo igrali u poslednje vreme je on najmanje kriv, ako je kriv uopste. Da se ne vr

Posted Images

Objašnjavao je Terza više puta da je njegova ideja da se igrači prodaju kada su na vrhuncu cene. Ako nešto danas vredi 12 miliona sutra može da bude i 16, a može da bude i 6, s tim što će pre da bude 6 ako znamo da je Maksimovićev transfer rekordan i da nije realno da ide preko toga.

1 hour ago, harper lee said:

Cime i u kojim takmicenjima? U Ligi Sampiona ako se plasiramo u grupnu fazu nece igrati osim u slucaju povreda nasih prvih stopera i ako ne dovedemo nikoga (a hocemo), u domacoj ligi ce samo gubiti vreme na utakmicama koje je prerastao. Uzgred, Milosavljevic svakako nece otici pre kraja kvalifikacija.

Ako ne ode, kao treci stoper u timu imace prilike da igra i u UEFA utakmicama. Da li ce da dovedu boljeg od Milosavljevica?

Edited by Dimitrije

• Author
1 minute ago, Dimitrije said:

Ako ne ode, kao treci stoper u timu imace prilikuda igra i u UEFA utakmicama. Da li ce da dovedu boljeg od Milosavljevica?

Oni veruju da hoce, ovaj Nigerijac kojeg gadjaju je veoma dobar igrac. Mada ne mislim da bi to bio razlog prodaje, Premijerligasi dobro placaju pa tu priliku da zarade ne zele da propuste.

Ispada da ce da dovedu dobrog igraca za manje pare, a prodaju slabijeg za vece. (Fizicari bi rekli da se kosi sa drugim zakonom termodinamike.) Iskreno, mene mnogo ne zanimaju finansijski aspekti profesionalnog fudbala, mada razumem znacaj novca u pro-fudbalu. Volim da gledam nase dobre mlade igrace. Nemam nista protiv dovodjenja stranaca, ali ne po cenu da nasi dobri maldi igraci odu pre nego su odigrali bar jednu celu sezonu. Meni se dopalo sto je Erakovic ostao duze u Zvezdi. Uzivao sam da ga gledam i u utakmicama koje smo igrali u UEFA (Ludogoec, Braga, Rendzers) kao i u domacim utakmicama. Mogu da razumem da klub zeli da zaradi pare od prodaje, ali ovog prelaznog roka preterase: Maksimovic, Jovanovic, Stojkovic, Milosavljevic, da ne pominjem manje talentovane kao Djurica i Anana. Otici ce i Lucic, Lekovic, Prucev,... Koliko im para treba pa da bude dosta prodaje, ili je prodaja prvenstven interes kluba?

Edited by Dimitrije

Ako moze za nas iz zadnjih redova, o kom se nigerijskom stoperu, za kog je klub zainteresovan, se radi?

• Author
1 minute ago, Dimitrije said:

Ispada da ce da dovedu dobrog igraca za manje pare, a prodaju slabijeg za vece. (Fizicari bi rekli da se kosi sa drugim zakonom termodinamike.) Iskreno, mene mnogo ne zanimaju finansijski aspekti profesionalnog fudbala, mada razumem znacaj novca u pro-fudbalu. Volim da gledam nase dobre mlade igrace. Nemam nista protiv dovodjenja stranaca, ali ne po cenu da nasi dobri maldi igraci odu pre nego su odigrali bar jednu celu sezonu. Meni se dopalo sto je Erakovic ostao duze u Zvezdi. Uzivao sam da ga gledam i u utakmicama koje smo igrali u UEFA (Ludogoec, Braga, Rendzers) kao i u domacim utakmicama. Mogu da razumem da klub zeli da zaradi pare od prodaje, ali ovog prelaznog roka preterase: Maksimovic, Jovanovic, Stojkovic, Milosavljevic, da ne pominjem manje talentovane kao Djurica i Anana. Otici ce i Lucic, Lekovic, Prucev,... Koliko im para treba pa da bude dosta prodaje, ili je prodaja prvenstven interes kluba?

To radimo vec godinama, posledica je nenormalnih cena mladih igraca. Arnautovic, na primer, moze 6 godina da igra u Zvezdi za pare koje smo dobili od Maksimovica iako ima daleko najvecu platu u Zvezdi i najvecu koju je ikada ijedan igrac imao u Srbiji. On je mator i naravno da nece toliko igrati, samo pokusavam da ilustrujem kolike su razmere tog ludila.

Edited by harper lee

• Author
3 minutes ago, hrkljush boys_2 said:

Ako moze za nas iz zadnjih redova, o kom se nigerijskom stoperu, za kog je klub zainteresovan, se radi?

Trenutna Terziceva filozofija je da se prodaju najtalentovaniji klinci cim napune 18 godina, a za te pare kupe iskusni stranci, povratnici i sl. Da se prosetamo do titule, kupimo sve talentovano na Balkanu, sad vec i sire i da tako vrtimo tocak.

Ona 2 bonusa sluze da se klincima daje sansa i da skupljaju iskustvo i samopouzdanje, a stranci ih kupuju jer jos uvek mogu da uticu na njihov razvoj.

Zato ce mali Jovanovic biti odlican, ako pokupi makar malo nemacke discipline i verovatno ce sazreti brze nego uz drugara Baku Praseta i Radonjica kao saigraca.

Plan je solidan, samo ne znam koliko dugo moze tako da funkcionise.

Nama je Liga uzasna, davno smo je prerasli i tu vise nema motiva ni kod igraca ni gledalaca.

Ostaje nam 7-8 evropskih utakmica, 3 Derbija i jos poneka jaca utakmica. Ostalih 20ak cemo dobiti sa pola snage.

Edited by Milosh76

Od nasih mladih igraca koji su otisli nedavno u EPL, svi su imali imali kratak i neuspesan boravak: Grujic, Nedeljkovic i Djiga. Da ne pominjem bracu Ilice koji su zvanicno bili u Man Sitiju a nisu odigrali ni jednu takmicarsku utakmicu u tom klubu. Od Zvezdinih igraca posle Vidica koji su ostavili neki trag u EPL bio je jedino Milijas. On je bio osporavan od jednog dela Zvezdasa (Ranjeni puz, Grilijas, isl.) ali je stekao znanje i profesionalne navike u nasoj nikakvoj ligi sto mu je pomoglo da solidno odigra u Vulverhemptonu.

Teorija da je nasa liga losa i prevazidjena kada su u pitanju igraci kao Maksimovic, Jovanovic, Nedeljkovic itd. ne drzi vodu. Svi ti mladi koje Zvezda prodaje cim zasuska dobra kinta su isto tako ponikli u domacim fudbalskim uslovima i takmicili se protiv klubova koje se Zvezdini seniori takmice. Vecina tih mladih igraca nije dovoljno ni dobra ni zrela da zaigraju u jakim evropskim klubovima gde je pritisak veci, gde su ocekivanja veca i gde pre svega za konkurente imaju i talentovanije i vrednije i bolje igrace iste dobi. Boravak u seniorskom timu Zvezde bar jednu celu sezonu ili dve bi ih ucinila boljim i konkurentnijim. Treba da slede put kojim su isli Vidic, Matic, Tadic, Erakovic i da se ako se pokazu dobri u timovima koji nisu iz Lige 5, tek onda pokusaju da zaigraju u nekom jacem klubu iz Lige 5.

37 minutes ago, Dimitrije said:

Od Zvezdinih igraca posle Vidica koji su ostavili neki trag u EPL bio je jedino Milijas. On je bio osporavan od jednog dela Zvezdasa (Ranjeni puz, Grilijas, isl.) ali je stekao znanje i profesionalne navike u nasoj nikakvoj ligi sto mu je pomoglo da solidno odigra u Vulverhemptonu.

Krntijaš & Išijas... laugh

3 hours ago, harper lee said:

Ja se nadam da nece, te pozajmice su iz mnogo razloga groblje talentovanih igraca.

Dadoste mi šlagvort... Evo, gos'n Dimitrije spominje braću Ilić koji su otišli u Siti - pre vremena. Kosta Nedeljković nije sakupio ni 10 utakmica za koliko već, Mijatović ništa, o legendarnoj propasti Filipa Jankovića da ne govorimo, etc.. Tu je i aspekt roditelja koji misle da sve znaju najbolje. Ustvari su samo gramzivi retardi ali to je opet treća priča, menadžeri četvrta... Da skratim, nikad mi se nije dopadao takav način poslovanja ovog našeg kvazidoktora. Očigledno mu je bitnije da zaradi dva miliona pre vremena, u budućnosti igrača ko jebe essentially, nego da igrač to i postane a u inostranstvo ode kad treba.

Na kraju krajeva, postoji i nešto što se zove Reprezentacija. Kad smo kod iste, polovina ne igra u svojim klubovima gotovo ništa a slučajnotm su gotovo svi upravo igrači koji su prodavani pre vremena, da bi posle bivali godinama seljakani iz nižeg u niže klubove.

Edited by Meduzalem

Prošle sezone je početni prihod Zvezde bio 25.470.000 evra, a zaključila je takmičenje u Ligi šampiona sa 32.024.000. To se odnosi samo na UEFA bonuse, bez računanja zarade od ulaznica.

UEFA pobedu u Ligi šampiona plaća 2.100.000, a remi 700.000.

Utakmica sa Lehom je sutra u 21h, Istok i zapad u CRVENO, a sever i jug u BELO, to je predvidjeni dreskod 😁

DinamoK i Pafos igraju od 19h, pa cemo sledeceg protivnika znati pre pocetka nase utakmice.

Odlično, da se ubije vreme. Ta dva sata pred utakmicu prolaze kao decenije.

Što se tiče te prodaje klinaca, ne bih bio iznenađen da je to svojevrsna nazovi "ucena" bogatih klubova i liga, da praktično samo žele da kupe, za njihove uslove jeftino, klince od 17,18,19 godina i da ih oni "oblikuju" fudbalski, što bi značilo da naša fudbalska škola ne vredi i/ili uopšte nije cenjena u svetu. Ne kažem da je tako, samo razmišljam na glas.

Šta ako je dilema prodati sad za 10 miliona ili kroz 3 godine za 2 miliona? Šta ako igraču padne potražnja, samim tim i cena. Jasno je da nije fora u tome šta piše na transfermarkt, nego koliko neko hoće da plati.

Iz toga ugla posmatrano, racionalno je prodati kada već neko nudi dobar novac. Malo mi nije jasna ova prodaja desnog beka za baš bedne pare. Ali ovo oko Veljka, za desetak milki, sasvim je racionalno to uraditi.

Očekivani sastav crveno-belih:

Mateus – Seol, Veljković, Rodrigao, Tiknizjan – Krunić, Elšnik, Babika – Olanjinka, Duarte, Endiaje.

Guest
This topic is now closed to further replies.
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.