Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zvezda u sezoni 2025/26: Too young to die, too old for rock and roll

Featured Replies

1 hour ago, harper lee said:

Pogledajte samo ove ocene igraca i recite mi da Milojevic nema pravo da besni na novinare. Ovo je nerealna gomila gluposti.

https://www.kurir.rs/sport/fudbal/9743496/igraci-zvezde-na-skeneru-kurir-posle-meca-leh-crvena-zvezda?utm_source=kurir&utm_medium=single_dontmiss&utm_campaign=adria_internal

Čim se ti baviš brate? Ocjene Kurira, nebitne stvari.

Btw Šerif je dobar kad ispred sebe ima dovoljno prostora da se zagrad, primi loptu i uspostavi kontrolu. On na malom prostoru ima očajnu realizaciju, prijem mu je sumnjiv, a tehnika šuta loša. Obzirom na broj kreiranih šansi i fizičku dominaciju u odnosu na konkurenciju iz domaćice on ponekad i pogodi u metu. On je jedna radilica koja radi i kreira za tim, juče je u dosta situacija napravio višak i izborio se za loptu. Tehnika šuta mu je očajna, bilo da se radi o nogama ili glavi, tu je Bruno za njega svijet izmislio.

Edited by Jesper23

• Replies 6.5k
  • Views 301.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Postrojavanje je jedna od najvećih sramota u srpskom fudbalu.

• Sportklub Tragedija: Preminuo Dejan Milovanović Bivši kapiten Crvene zvezde i lider neponovljive "generacija 1984." Dejan Milovanović preminuo je danas u Beogradu u 42. godini, potvrđeno je Sport klub

• Zna se odavno sta mislim o Milojevicu kao treneru, mislim da smo ga prevazisli jos pre nekoliko godina, ali za ovo sto smo igrali u poslednje vreme je on najmanje kriv, ako je kriv uopste. Da se ne vr

Posted Images

• Author
3 minutes ago, Jesper23 said:

Btw Šerif je dobar kad ispred sebe ima dovoljno prostora da se zagrad, primi loptu i uspostavi kontrolu. On na malom prostoru ima očajnu realizaciju, prijem mu je sumnjiv, a tehnika šuta loša. Obzirom na broj kreiranih šansi i fizičku dominaciju u odnosu na konkurenciju iz domaćice on ponekad i pogodi u metu. On je jedna radilica koja radi i kreira za tim, juče je u dosta situacija napravio višak i izborio se za loptu. Tehnika šuta mu je očajna, bilo da se radi o nogama ili glavi, tu je Bruno za njega svijet izmislio.

Da, zato sto su stvari nebitne sve oko nas se pretvara u smece, nigde nema odgovornosti za izreceno ili napisano, svako ima jebeno pravo na svoje jebeno misljenje a kad se neko pobuni zbog toga iste te nepismene neznalice pisu traktate o tom svom jebenom pravu koje im se uskracuje. Ono cime se ja bavim je sustina svakog posla, pa i novinarskog, ali cim si ovo napisao kapiram da nikad neces razumeti zasto je to sustina.

• Author
15 hours ago, Arthur Kirkland said:

Mozda sam nekoga zaboravio, ali mislim da od Baste nismo imali ofanzivno potentnijeg beka ( doduse, Basta na desnoj , a Jermen na levoj strani ).

S obzirom na to da mi vec par decenija ne mozemo dugo da zadrzimo ozbiljno talentovane klince koji postanu ekstra igraci u drugim klubovima, poput Vidica, Stankovica, Jovica i slicno, svako poredjenje kvaliteta igraca mora da uzme u obzir to koliko smo do pre samo par godina davali para za igrace a koliko ih dajemo danas. Tiknizjan nije nepoznat igrac, samo mu je karijera zalutala u Moskvi i sada koristi priliku u Zvezdi da je vrati na pravi kolosek. Dali smo za njega 2.2 miliona sa bonusima, nije on jeftin igrac. Lukovic, Gvozdenovic, Azarov pa i Rodic u prajmu su ofanzivno bili odlicni levi bekovi, Marjan Markovic, Ninkov i Gajic odlicni desni. Tiknizjan za sada pokazuje izuzetan ofanzivni kvalitet ali ovo mu je tek prva utakmica u Zvezdi protiv iole ozbiljnijeg kluba pa nije lose malo sacekati s poredjenjima. Samo Lukovic je imao karijeru kakvu Tiknizjan za sada moze samo da sanja.

Medjutim, moja poenta generalno je da kad dovodis igrace od 2-5 miliona naravno da ocekujes da ce oni biti kvalitetniji od svega sto smo videli u poslednjih dvadesetak godina nakon te Bastine generacije. Igraci poput Hvanga, Marina, Krunica, Dragovica, Arnautovica ili Veljkovica su dokazani igraci na evropskom nivou i kao takvi su dovedeni. I za Duartea koji je "prijatno iznenadio" dali smo 2 miliona Farenseu, 3 miliona Gentu za Bukarija, to danas nisu neke senzacionalne pare ali, ako nije u pitanju klinac na ciju se preprodaju racuna pa ima veliku cenu, pokazuju da dovodis etabliranog igraca koji vec ima neku vrednost. Nekad se pogodi, nekad ne, neki igraci kod nas napreduju, neki nazaduju ali su to sve igraci kod kojih kupujes instant kvalitet.

6 hours ago, Dimitrije said:

Rezultat utakmice sam na zalost pratio na sporom internetu Lufthanzinog aviona na putu od Frankfurta do Bostona. Ako neko ima link sa snimkom cele utakmice, bio bih mu zahvalan.

1.link sa rts-a, 2. sa arene i 3.sa arene prenos plus sa Rankom Stojićem analiza i konferencija za novinare

https://1fichier.com/?td9udfibr0x6a1r6i0kf

https://1fichier.com/?2j6l6rape76777w2wjkm

https://1fichier.com/?2j6l6rape76777w2wjkm

Hvala

• Author

Zanimljivo je ponekad cuti kako nas drugi vide, pomogne da se stvari stave u pravu perspektivu. Na ovom klipu Poljaci razmatraju ono sto svi tvrdimo da je rak-rana Zvezde a to su brzina tima i kondicija igraca. Zakljucuju da Leh nije imao sansi jer se po prvi put susreo s toliko brzom ekipom da njihovi igraci nisu mogli da dignu glavu a kamoli da nesto odigraju i ono sto smo i mi zakljucili, da su imali snage za izmedju 30 i 60 minuta i da se ne moze igrati ozbiljan fudbal protiv ekipa u kojoj 18 igraca moze u ovom ritmu da igra 90 ili 120 minuta ako treba.

Poljaci zaista nisu reper za ozbiljan fudbal ali i za nas kao da ne postoji fudbal osim vrhunski pa iskljucivo u odnosu na najbolje merimo koliko smo brzi, koliko smo jaki, koliko dugo mozemo da trcimo i u kakvom ritmu igramo. Realnost je, sto kazu i ovi Poljaci, da ovaj Zvezdin tim zivi u sasvim drugoj kvalitativnoj i finansijskoj realnosti u odnosu na njihovog sampiona.

Inace su jako ponosni na onaj period od 25 minuta u prvom poluvremenu kad su nas pritisli i naterali da na trenutak posumnjamo u ishod.

• Author

Kaze Goran Stevanovic u studiju posle Partizanove utakmice da smo veceras gledali slicnu utakmicu slicnog kvaliteta onoj izmedju Leha i Zvezde, dve izjednacene ekipe ali eto, sreca je prevagnula na jednu stranu.lolol

Eto, kako se kreiraju mitovi kod nas koji se posle recikliraju po drustvenim mrezama.

• Author

Nesto me zdere danima da napisem ritajuci post o pojedinim kategorijama navijaca Zvezde ali rekoh da ne sviram kurcu posto sam se tek vratio iz bana. Megjutoa, posto mi je moderator isplusicario cak dva posta moram malo da ga iznerviram da se ne opusti.

U poslednje vreme su na drustvenim mrezama pocele da dominiraju dve kategorije navijaca Zvezde izmedju kojih ne mogu da se odlucim koja mi vise ide na kjerkegora. Prvu kategoriju zovem "glory hunter" navijacima. To je uglavnom starija ekipa navijaca koji su u doba SFRJ uglavnom navijali za neke lokalne jugoslovenske atrakcije poput Hajduka, Veleza, Zeljeznicara i tako tih ekipa. Kada se SFRJ raspala bilo im verovatno malo glupo da navijaju za klubove iz drugih drzava pa su odlucili da zamene klupske boje jednim od dva beogradska blizanca. Posto se pogodilo da je bas u to vreme Zvezda bila aktuelni sampion Evrope ogromna vecina tih navijaca je, prirodno, obukla crveno-beli dres jer ko ne zeli da se ogrebe o sampiona. Otuda naziv glory hunter.

Ti se navijaci prepoznaju po tome sto su nevidjene picajzle, nikad im nista nije dobro, igraci su govno, treneri su govno, uprave da i ne pominjem. Uzdisu za starim dobrim vremenima kad smo se svi izuvali pre nego sto udjemo na Marakanu i na brzaka popunjavali test cestitosti, morala, postenja i ispravnosti kako bismo pokazali da smo dostojni moralnih gromada koje su upravljale klubom. Te moralne gromade su, doduse, umeli da budu nacelnici policije, epski prevaranti iz Madere poznati po sarmantnim zavlacenjima ruke u dzep i razni direktori raznih mocnih drzavnih preduzeca ali necemo sad o tome. Odlikuju ih fraze tipa "pametnom dovoljno", "sve je to dzaba ako se zna..." i slicne doskocice koje ne znace nista a zvuce jos manje. Omiljeni sport im je da maltretiraju mladje forumase svojim pricama partizankama i tajnoagentskim informacijama iz kluba koje uglavnom sakupljaju u formi traceva koje su upravo smislili dok ljuste pivo u "Avalici" pa ih posle plasiraju na forumu kao da ih projektuju direktno iz Platonovog sveta ideja na zidove forumske pecine na radost svekolikog forumskog auditorijuma.

Na jednom od susednih foruma (nije Vasin) u tom preduzecu dominira moj bivsi i sadasnji sugradjanin koji je pre Barija navijao za neku makedonsku grotesku tipa Teteksa ili Pelistera a sada disciplinuje, "objasnjava" i zavodi red medju mladjom navijackom populacijom koja, dakako, nista ne zna o ovom klubu bajkama o nekim price vrednim gostovanjima sa navijacima Zvezde na kojima je bio impozantnih nula puta. To je otprilike taj profil dzangrizavog matorca koji greje kosti pored kaljeve peci i slaze "during the war" price to "only fools and horses" koji jos imaju strpljenja da citaju te gluposti.

Druga kategorija hodaca po kjerkegoru, koja je podjednako smarajuca kako bi dokazala da "ili - ili" zapravo nije egzistencijalni izbor, je kategorija koju zovem "fudbal menadzer + transfermarket" navijac. Ta zivotinjska vrsta se posebno aktivira u vreme prelaznih rokova ali se, kako je u medjuvremenu shvatila da je to jedino sto zna o fudbalu, upregla da te periode prelaznih rokova prosiri na citavu sezonu. Lako se prepoznaju po tome sto im se secanje moze nazvati "groundhog game". Posle svake utakmice odmah sracunaju koga treba otpustiti, ko je odron od igraca kojem se smesta treba zahvaliti, ko je Bog fudbala i sreca koja nas je usrala ali se pre sledece utakmice resetuju da bi posle nje obrnuli novi krug, u zavisnosti od toga kako je koji igrac odigrao tu novu utakmicu. Reci kao kontinuitet, forma, trening, taktika i slicno im ama bas nista ne znace a poznati su uglavnom po frazama poput "jeo sam govna kasikom" i "jesam li vam lepo govorio", u zavisnosti od toga na koju stranu padnu kockice tokom utakmice. Veci deo radnog vremena provode bistreci ko bi sve mogao da nas pojaca jer su u litvanskoj ligi bas videli (citaj: procitali mu statistiku) krilo koje bi nam selo kao dupe na noshu, hitrog, snaznog, tehnicki obdarenog i takticki savrsenog igraca kojeg je njihova pronicljivost otkrila pre svih mogucih i nemogucih skauta od kojih vise ne mozes talentovanog igraca da sakrijes ni u porodilistu.

Ta druga kategorija, za razliku od prve, nema dominantnog egzemplara jer je u pitanju neuporedivo veca grupa. Naime, dok je ova prva grupa eksplicitno vezana za Zvezdu ova druga je odraz savremenog doba i moze se naci medju svim navijackim grupama na svetu. Ono sto ih dodatno razlikuje je sto, za razliku od ovih prvih, ovi drugi nikada u zivotu uzivo nisu videli stadion iznutra, a o silasku na teren i sutiranju lopte da i ne govorim, Ako im se i desi da probaju da sutnu loptu, recimo u balonu sa drugarima, uglavnom sluze za uveseljavanje auditorijuma posto je igranje fudbala gradacija od trcanja koje je gradacija od hodanja, sto je prepreka na kojoj su oni nekada davno odustali jer ne umeju.

Sad, zasto meni ti ljudi idu na mog slavnog danskog unterciger prijatelja razmisljao sam sve vreme dok sam drobio o njima. Pretpostavljam da je to zato sto smo mi ostali na strani gubitnika jer su se ove dve kategorije, narocito ova druga, ozbiljno infiltrirale u novine, na sajtove, u podkaste i slicne javnogovorne forme da bi odatle stvorile kulturu pracenja sporta koja sa sportom nema nikakve veze. Mislim da me je prelomila da napisem ovaj tekst ona "novinarska" opaska o Mateusu kao direktnom krivcu za primljeni gol koja je onoliko trigerovala ionako dobrano istrigerovanog Vladana Milojevica. Nikad nisam bio njegov veliki fan, nikad ga nisam smatrao za top trenera, ali sam u tom trenutku osetio neverovatnu simpatiju za tog coveka, kao i za svakog drugog strucnjaka na svetu koji mora da odgovara na budalastine onih koji od misljenja imaju jedino pravo da ga iznesu. Mora da je uzasno tesko raditi svakog dana na nivou za koji znas da sagovornik ne da ne moze da dostigne vec ne zna ni iz cega se sastoji a onda slusati drugarsku kritiku od toliko neobrazovanog i nepismenog stvora.

Jedan je Bozovic Miodrag povlaka Grof.

16 hours ago, harper lee said:

Da, zato sto su stvari nebitne sve oko nas se pretvara u smece, nigde nema odgovornosti za izreceno ili napisano, svako ima jebeno pravo na svoje jebeno misljenje a kad se neko pobuni zbog toga iste te nepismene neznalice pisu traktate o tom svom jebenom pravu koje im se uskracuje. Ono cime se ja bavim je sustina svakog posla, pa i novinarskog, ali cim si ovo napisao kapiram da nikad neces razumeti zasto je to sustina.

Onaj ko čita Kurir i zaslužije ovo smeće od sportskog novinara, ti likovi se uopšte ne zamaraju suštinom i realnim problemima.

i mene je harper zajebao sa onim linkom...

Iznenađen sam rutinom sa kojom smo dobili Poljake, očekivao sam drastično drugačiju utakmicu. Nisam pratio Ekstraklasa ligu, ali ispada da je sve tačno što sam čitao od ljudi koji jesu.

Leh je veoma tanak u defanzivi, pa je njihova jedina šansa da urade ono što smo mi njima, visok presing, uzimanje lopte i kontrola tempa.

Protiv nas to nisu uspeli, očito smo značajno kvalitetniji tim.

Babika kad se malo poveže, biće skroz ok, mislim značajno korisniji od Milsona, jer je u modernom fudbalu daleko korisnije imati brzog igrača koji uz dupli pas ili pretrčavanje igrača otvara prostor, nego invertovano krilo koje nema posebnu brzinu a mnogo voli da dribla.

Sve u svemu, ponovo, izuzetno sam prijatno iznenađen zrelošću ekipe, i ako je ovo Milojevićev potpis, skidam kapu.

Velika šteta će biti odlazak Šerifa. Da li će se Arnautović i Duarte skontati ne znam, ostaje da se vidi, ali sa Šerifom mogu obojica sigurno. Ako on ode, to je baš gubitak za opcije u napadu.

U revanšu očekujem kontrolu utakmice i 1-0 ili 2-0. sasvim dovoljno.

Kenjao sam po Milojeviću obilato, ali prvi deo prvog i drugog poluvremena je nilo kao Bahar na pripremama. Odlično. Neka samo ovako nastave.

19 hours ago, Jesper23 said:

Lik ladno dao istu ocenu Tiknizjanu i Milsonu :)

Zaboravicu golove vremenom al onaj savrsen fajt teskog centra necu skoro

• Author
4 hours ago, Jesper23 said:

Onaj ko čita Kurir i zaslužije ovo smeće od sportskog novinara, ti likovi se uopšte ne zamaraju suštinom i realnim problemima.

Slicne ocene (najgori igrac Tiknizjan) je imao i Sportklub, mogao sam i taj link da stavim ali je ovaj bio donekle bizarniji. Nije do izvora.

Guest
This topic is now closed to further replies.
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.