Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Programatorski vocap

Featured Replies

• Author

Sjajna anegdota:

Tumblr

Shamir Secret Sharing

It’s 3am. Paul, the head of PayPal database administration carefully enters his elaborate passphrase at a keyboard in a darkened cubicle of 1840 Embarcadero Road in East Palo Alto, for the fifth time.

• Replies 398
  • Views 20.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ne verujem da ruski hakeri igraju ping pong s bazama, pošto niko ne zna gde je baza   

• Nikodije
    Nikodije

• Juce je kolega P dao otkaz posle 12 godina rada na istom projektu i neverovatno je kako je menadzment uspeo sjebati fantastican dugorocan projekat u manje od dve godine. Meni koji sam bio deo tog proj

Posted Images

Super pricica, ali si mogao i link ostaviti... fantom

• 2 weeks later...

Jel koristite password managere? ph34r

IMG_5205.jpeg

Dap, Bitwarden, free generalno (ja plaćam 10$ godišnje da ih podržim + par dodataka dobiješ), a možeš i da isti self hostuješ.

Godinama već jako zadovoljan..

• 3 weeks later...
On 7. 9. 2025. at 10:32, goofs said:

Jel koristite password managere? ph34r

KeePass

27 minutes ago, bags said:

Ovo uvodim u svaki svoj projekat od sada:

https://immich.app/cursed-knowledge

Da znaš da je odlična ideja :D

• 1 month later...

Da li neka banka u Srbiji daje pristup racunu preko API-a? Treba mi da mogu da pristupim svom racunu, uzmem poslednji izvod i iz njega uplate i isplate.

Mislim, pozvacu banku svakako, ali pre nego sto krenem u taj poduhvat hocu da vidim da li neko ima iskustva i da li zna da banke pruzaju takve usluge.

Nisam cuo ... cak i firme obicno koriste Halcom ili nekog slicnog provajdera koji obezbedjuje te informacije, nemaju direjtan pristup racunu na taj nacin

Pa i to mi je opcija, preko nekog provajdera, samo da mogu preko API-a da dobijem te podatke.

Nisam cuo, ali nikad nisam ni pitao, da li Halcom pruza usluge fizickim licima ... ili mozda asseco sa svojim office banking resenjem

I koliko znam, za firme funkcionise preko fajlova, nema apija

Edited by Lezilebovich

U EU moraju da imaju, ima ona psd2 direktiva, ali to ne garantuje da će omogućiti i u Srbiji. S druge strane znajući neke od tih "ozbiljnih" firmi i njihove API-e (I am looking at you DHL) pretpostavljam da je sve ultra komplikovano. Iznenadio bih se jako da je to neki uobičajeni "rest" api. Mada i DHL je skoro penzionisao SOAP i uveo koliko toliko normalan API, ali opet ceo proces je umobolan, čekamo jedno mesec dana da nam odobre pristup shippingu van Nemačke. Dok sam radio knjigovodstvo, njihov software je koristio finapi (ili finAPI kako god) za dobijanje podataka, pretpostavljam da je to jedan od 3rd party providera koji ceo proces pojednostavljuje. Možda može preko tako nečeg ako podržavaju banku.