1 hour ago1 hr Nadstrešnica uopšte nije uporediva sa ovim slučajem. Tamo nema odgovornih ne zbog lošeg zakona, nego zato što nemamo institucije.
1 hour ago1 hr 15 hours ago, Svemir Zeka said:Zar nije on sam izjavio da mu je bolje u Subotiću nego kod kuće?Pisala sam još odavno, al možda može i da se ponovi: deca koja se leče u toj ustanovi, već ionako anksiozna i svašta drugo, još i razmišljaju o tome kako par soba od njih leži pištoljboj. Kažu tako.Može se biti u različitim cipelama.To im je nacin da ga rese dok je maloletan i dok treba da izgleda prezentabilno za sudjenja.To sto Srbija nema nijednu drugu instituciju u kojoj bi mogao da bude smesten dok traje sudjenje i posle a da iz nje bude dovodjen na ova sudjenja u nekom prezentabilnom stanju, dosta govori o Srbiji.Nakon sudjenja ide u neku od dusegupki psihijatrijskog sistema i to je to od njegovog zivota.Ja da imam da biram da me neko ubije ili da me tamo zatvore znam sta bih izabrala.Njegovi roditelji su takodje os tada po zatvorima i sudjenjima, ostali su bez porodice, od Koste nece biti nista, drugo dete ko ga gaji i u kakvom je stanju je pitanje, a oni su svoje roditeljeske poslovne i licne zivote zavrsili.To je ono kako se kod nas "izvlaci" za ovako nesto.Ovo delo kao i bilo koje drugo u Srbiji niti je dovelo do smislenih i efektnih promena (zakonskih, institucijskih, proceduralnih) koje bi sutra ovo preventirale ni koje bi sutra ovo drugacije procesovale. Edited 1 hour ago1 hr by Mel
1 hour ago1 hr 1 hour ago, kralj said:Ne može da ide u bilo šta što ima veze sa zatvorom. Biće na lečenju i tretmanu kakav duševni bolesnici opasni po okolinu imaju.pa da. al neko strucan prvo treba da utvrdi da je mentalno bolestan i da mu je lecenje neophodno. koliko razumem to do sad niko nije uradio jer nema medicinskog osnova.pa kad to neko utvrdi i potpise da ipak ima neku dijagnozu koja bi ga odstranila iz drustva, ovde treba da dodje @Svemir Zeka i da insistira na tome da se moraju postovati pravila struke i da se kk mora pustiti na slobodu. jer ko zna sta se sutra moze desiti ako se dijagnoze dele kako se kome cefne. karikiram al ne bez razloga.
49 minutes ago49 min 50 minutes ago, destiny said:Ma ok, razumem, ne moze nista bitno da se promeni....Izgine 16 u NS - niko krivIzgine 10 u Bg - niko krivA zakoni super, ne treba da se menjaju, mozda neke kozmeticke promeniceTo niko nije rekao. Tvoje odusevljavanje predlozenim izmenama zakona je bilo bez osnova, jer apsolutno nista nije promenjeno sto bi moglo da spreci ovakve zlocine.Eto navodis kao primer nadstresnicu gde imamo adekvatne propise, pa niko nije kaznjen
40 minutes ago40 min 4 minutes ago, Uskebasi said:To niko nije rekao. Tvoje odusevljavanje predlozenim izmenama zakona je bilo bez osnova, jer apsolutno nista nije promenjeno sto bi moglo da spreci ovakve zlocine.Eto navodis kao primer nadstresnicu gde imamo adekvatne propise, pa niko nije kaznjenA gde si video moje odusevljenje?Pre iznenadjenje, da se nakon "ne moze i ne treba nista da se menja", ipak nesto i moze da se pokrene.Na pravnicima je da vide sta je to sto moze i treba, ne na nama laicima