Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

Featured Replies

35 minutes ago, Tihajeza said:

Za oko godinu dana KK postaje punoletan. Gde ide posle ove dečije ustanove?

Pitanje svih pitanja

• Replies 6.5k
  • Views 539.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mi ostadosmo danas bez dvoje dece. Ne nase, al smo uz ovu odrastali. I jos dvoje je dozivotno istraumirano. Ceo dan i pola noci sa ovim roditeljima, ukratko - jezivo. Informacije ne dopiru do mozga. N

• ubibobi
    ubibobi

Jutros me je nazvao jedan moj bliski klijent i saradnik i izjavio da mu je u masakru poginula ćerkica od 11 godina. Nas dvojica smo se videli to jutro upravo u vreme kada se sve to događalo i tada mi

• Šanse nema da postignem da iščitam ceo topik pa ću verovatno ponoviti nešto što je već rečeno. Od juče pratim vesti, forum, mreže, toliko informacija stiže brzino svetlosti da smo prosto nenavikn

Posted Images

U zatvorsku ludnicu?

Ne može da ide u bilo šta što ima veze sa zatvorom. Biće na lečenju i tretmanu kakav duševni bolesnici opasni po okolinu imaju.

Edited by kralj

Onda klasična ludnica, tipa Kovin ili Toponica kod Niša?

Tako ispada.

a šta se dešava sa sestrom kk-a?

9 hours ago, Pixisis said:

@bejzbolka Ta granica u UK je smanjena nakon isto tako jedne jezive tragedije kada su 11-godišnjaci linčovali i mislim na kraju i zapalili čoveka.

Čitao sam sada malo o tome. Granica u UK je menjana više puta kroz istoriju, bila je i 7 godina do 1930-ih, pa je vremenom podizana, na 8, pa na 10, ali je sve vreme tužilaštvo moralo da dokazuje da je dete bilo sposobno za rasuđivanje i da je bilo svesno značaja svog dela, da bi moglo da mu se sudi, jer je važila pretpostavka da nije sposobno. Dakle, na papiru je i tada granica bila 10 godina, ali je postojalo ovo pravilo, koje je u većini slučajeva onemogućavalo suđenje do 14. godine. Onda se 1990. desio taj zločin koji pominješ i 1998. je izmenjen zakon u smislu da je ta pretpostavka ukinuta.

Znači i kod njih je prošlo određeno vreme (8 godina) između tog zločina i izmene zakona i pretpostavljam da se za to vreme vodila široka društvena rasprava. Čak se desio u međuvremenu zanimljiv slučaj gde je 1994. sud u jednom postupku odbio da primeni pravilo sa obrazloženjem da je zastarelo (u engleskom sistemu sud ima jako široka ovlašćenja u tumačenju, čak i kreiranju prava), ali je Dom lordova (engleski sistem se potpuno razlikuje od kontinentalnog, oni tada nisu imali vrhovni sud, nego neko sudsko telo u okviru Doma lordova koji je tada bio zakonodavno telo) preinačio tu presudu sa obrazloženjem da sud ne može da pomera tu granicu i da to mora ići kroz izmene zakona u parlamentu. Onda je Blerova vlada kada je došla 1998. promenila zakon u parlamentu.

Kod nas izvesno nikakve rasprave neće biti, osim na ppp. Biće ili kako jedan kaže, bio to Vučić ili ko god ili kako narod izviče na ulici.

Edited by bejzbolka

9 hours ago, Pixisis said:

@bejzbolka Ta granica u UK je smanjena nakon isto tako jedne jezive tragedije kada su 11-godišnjaci linčovali i mislim na kraju i zapalili čoveka.

Nije bas tako. Do 20 veka je donja granica bila 7 godina. A od 7 do 14 je bila oboriva pretpostavka da su neodgovorni. Posle je 1933 dignuta na 8, a 63 na 10 godina, a i dalje je bila oboriva pretpostavka za decu od 10 do 14. To je ukinuto pod pritiskom javnosti i sada su deca sa 10 godina krivično odgovorna.