Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

Featured Replies

5 minutes ago, Pixie said:

Razumem revolt, bes i frustraciju zbog ove tragedije, ali ne bas i zasto se pretpostavlja da je KK "dobro prosao". Da, ziv je, za razliku od dece/ljudi koje je lisio zivota, ali da je on imao, ima ili ce nekada imati dobar i lagodan ziv - ne mogu da zamislim. Sta mislite da bi bila "pravedna" kazna za 13/14-ogodisnjaka, koji je (iz razloga koji bar meni nisu skroz jasni) verovatno ziveo u (sopstvenom) paklu i verovatno nikada i nece moci da izadje iz njega? Na osnovu onoga sto znam trenutno ne bih mogla da zamislim da neki sudski vestak da pozitivnu prognozu tj. proceni da je verovatnoca ponavljanja dela mala i tako bude odgovoran za neku sledecu tragediju iniciranjem pustanja KK na slobodu. (A pretpostavljam da bi slicno bilo i sa sudijama.) Ovu koja se desila vise nazalost ne mozemo da sprecimo, sta god uradili i koga god i kako god kaznili.

Ja mislim da on ima sanse da gore prodje od Blazica.

A Kecmanovici su porodicno unisteni, dok se gura narativ kako nikom nista.

• Replies 6.5k
  • Views 538k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mi ostadosmo danas bez dvoje dece. Ne nase, al smo uz ovu odrastali. I jos dvoje je dozivotno istraumirano. Ceo dan i pola noci sa ovim roditeljima, ukratko - jezivo. Informacije ne dopiru do mozga. N

• ubibobi
    ubibobi

Jutros me je nazvao jedan moj bliski klijent i saradnik i izjavio da mu je u masakru poginula ćerkica od 11 godina. Nas dvojica smo se videli to jutro upravo u vreme kada se sve to događalo i tada mi

• Šanse nema da postignem da iščitam ceo topik pa ću verovatno ponoviti nešto što je već rečeno. Od juče pratim vesti, forum, mreže, toliko informacija stiže brzino svetlosti da smo prosto nenavikn

Posted Images

Pa, ne znam da li to treba da bude neka "satisfakcija", sto ce K imati (mozda i) gori zivot nego roditelji zrtava....

Just now, destiny said:

Pa, ne znam da li to treba da bude neka "satisfakcija", sto ce K imati (mozda i) gori zivot nego roditelji zrtava....

Ne poredim sa roditeljima zrtava nego Urosem Blazicem za koga nije bilo upitno kako ce mu biti sudjeno.

Samo konstatujem da se ovde vec godinama prica iz nekog ugla kao da je sadasnji sistem takav da ako neko nije krivicno odgovoran, on sutra ide u skolu i sve fajn. To nije moguce ni u jednom pravnom drzavnom sistemu od Trinidada i Tobaga preko Kine i USA do Norveske. Ukljucujuci i Srbiju. Biti zvan granice za krivicnu odgovornost ne zaci da nema nikakvih posledica, teskih.

@Pixie ocekujem da nikad vise ne vidi dan kao slobodan gradjanin niti da ikad bude u situaciji da ugrozi bilo koga. U pitanju je monstrum za kog nema leka osim kaveza.

O preventivi mozemo naravno ali to nije vezano sa cinjenicom da ubica ne sme da izadje medju ljude.

Kako ce to da se sprovede, u zatvoru ili ludnici, svejedno.

Sto se roditelja tice, i to me zabole kako ce da zive. Svakako necu da se potresem za porodicu sociopata.

Zar nije on sam izjavio da mu je bolje u Subotiću nego kod kuće?

Pisala sam još odavno, al možda može i da se ponovi: deca koja se leče u toj ustanovi, već ionako anksiozna i svašta drugo, još i razmišljaju o tome kako par soba od njih leži pištoljboj. Kažu tako.

Može se biti u različitim cipelama.

Edited by Svemir Zeka

1 hour ago, Svemir Zeka said:

deca koja se leče u toj ustanovi, već ionako anksiozna i svašta drugo, još i razmišljaju o tome kako par soba od njih leži pištoljboj. Kažu tako.

Čula isto od osobe koja to iz prve ruke (mora da) zna. Kao i da to na tu decu utiče nepovoljno…

Edited by pt 2.0

9 minutes ago, pt 2.0 said:

Čula isto od osobe koja to iz prve ruke (mora da) zna. Kao i da to na tu decu utiče nepovoljno…

Skroz logično. Meni su deca sama rekla. Pored svih fobija, strahova, neko koga se plaši i odrastao i dete, boravi u biizini. Meni je to nehumano.

Edited by Svemir Zeka

1 hour ago, JPM said:

@Pixie ocekujem da nikad vise ne vidi dan kao slobodan gradjanin niti da ikad bude u situaciji da ugrozi bilo koga. U pitanju je monstrum za kog nema leka osim kaveza.

O preventivi mozemo naravno ali to nije vezano sa cinjenicom da ubica ne sme da izadje medju ljude.

Kako ce to da se sprovede, u zatvoru ili ludnici, svejedno.

Sto se roditelja tice, i to me zabole kako ce da zive. Svakako necu da se potresem za porodicu sociopata.

Kao što već rekoh, ja mislim da je to realno za očekivati. Ako se složimo da ne želimo da ga lišimo tog života koji još ima, ne znam šta je teža kazna od neraspolaganja svojim životom, pogovo kada je veći deo tog života tek pred njim.

@destiny Ne znam da li je primereno u ovom slučaju govoriti o "satisfakciji", ne bih znala uopšte kako je to moguće.

2 hours ago, Svemir Zeka said:

Zar nije on sam izjavio da mu je bolje u Subotiću nego kod kuće?

Pisala sam još odavno, al možda može i da se ponovi: deca koja se leče u toj ustanovi, već ionako anksiozna i svašta drugo, još i razmišljaju o tome kako par soba od njih leži pištoljboj. Kažu tako.

Može se biti u različitim cipelama.

Pretpostavljam da jednostavno ne znaju gde bi sa njim, a ne da namerno hoće da stresiraju drugu decu.