Jump to content
IGNORED

House of the Dragon


theanswer

Recommended Posts

Stvarno sam u stanju gomilu gluposti da oprostim, al baš ovoliku ne mogu. Vini je sve objasnio, ja sam epizodu iskoristio da se uspavam i to mi se najviše u istoj svidelo

Sent from my DN2103 using Tapatalk

  • +1 1
Link to comment
Spoiler

Najveći problem je šta u idućoj epizodi Rhaenyra treba već imat poluodraslu djecu s Harwinom, a njihov odnos je potpuno zanemaren dosad, jer ako bi mutila istovremeno s njim, Daemonom, i Cristonom, ispala bi drolja, a ne daj bože da žena to ispadne u današnjoj seriji.

 

Velik dio gluposti bi po običaju bio izbjegnut da su se držali source materijala i stavili umjesto tuče bna kraju turnir na kojem Cole umlati geja morningstarom iz jednostavnog razloga što je ovaj Laenorov prvak, a svi znaju za njih dvojicu, bez ikakvih priglupih pokušaja spletki. Teško da bi ga i kraljica mogla spasit da je ubio ovako čovjeka.

  • +1 1
Link to comment

Eee, ali turnir košta. Videli smo jedan u prvoj epizodi, dosta je. 

 

U pravu si to za Stronga, prilično je suludo skrajnuti ga a onda skočiti 15 godina u budućnost gde je izrodio čopor vanbračne dece sa prestolonaslednicom :D 

 

Trebalo je i njega (Harwyn Stronga) da izlomi Cole na istom turniru, zar ne? Pa mu dvorska luda promeni nadimak iz Breakbones u Brokenbones...

 

Realno je najveći propust što u seriji ne postoji Mushroom. Ako nisu hteli da dvorska luda učestvuje u ozbiljnim™ dinastičkim dijalozima, mogli su samo da ga ubace kao sveznajućeg naratora. Color commentary bi dobro došao da malo raščisti svo to smaranje ("Your Grace, you are the king of Westeros, and as the king..." "Rhaenyra, you are my daughter and heir...", "Lord Otto, as the Hand of the King you must...")

 

Kad sve to počne da smara (posle prvih 10 sekundi), ti samo pustiš voiceover u kom Mushroom objašnjava kako ga je Daemon koristio kao prop da nauči Rhaenyru kako da oralno zadovolji Criston Colea :D 

Edited by Weenie Pooh
  • Haha 1
Link to comment

Da, Strong bi isto trebao bit polomljen od strane Colea na tom turniru, šta opet nema smisla kad je njegov odnos s Rhaenyrom praktično nepostojeći trenutno u seriji, a on tu već treba bit njen favorit.

Link to comment

Još uvek je previše milosrdan, pravi se da postoji zlato unutar ovog shit sandwicha, ali bar je dobro obradio dve najgluplje scene - početak i kraj epizode. 

 

 

Link to comment

Odgledao i petu, sve ste već rekli, ja bih dodao da su likovi i posebno odnosi između njih dosta bedno odrađeni, sve je nešto smušeno i zbrzano.

 

Od Renire i Alisent su pokušali napraviti jak emotivni konflikt, na papiru (u seriji) su to BFFs koje je ćivot okrenuo jednu protiv druge. Teška priča. U realnosti (opet u seriji), one su bile BFF možda pola prve epizode, nakon toga im je odnos pedeset nijansi sive, nit tamo nit vamo, pa još onaj skok od 2-3 godine im nije učinio ništa u prilog.

 

Renira i Demon su tek pizdarija za sebe, "oš me jebat", "možda i hoću", "uzmi me ovde pred svima, još sam neudata", " i ja sam od skoro slobodan". Prosečan dijalog "Srećnih ljudi" je bolji od ovoga, jeziva scena. Opet je tu nejasno jel ona pati za njim, jel on želi nju ili presto, i šta tu radi mučeni Kole (kojeg su btw. totalno unakazili u ovoj epizodi).

 

O Reniri i Egonu tek šta reći, nemaju niti jednu zajedničku scenu, a biće najveći neprijatelji. Dete se rodilo i onda smo zaboravili da postoji.

 

Kralj, ako je stvarno živ i u epizodi šest, ne znam, ko onaj Anser iz "Sons of Anarchy" što sedam sezona umire od raka (na kraju ga upucaju), čemu onda silne scene raspadanja i ove kvazi-smrti na venčanju. Zapravo, sve ovo me navodi na pomisao - čemu uopšte ovih pet epizoda, ne vidim šta smo tu dobili toliko značajno što nije moglo da se servira da je radnja krenula odmah 10 godina kasnije i kroz neke ekspozicije ili flešbekove.

 

Ubistvo Reje je jedan tako klasičan modus operandi "Game of Thrones" zaostavštine, spucajmo budžet na zombi tigra proslavu koja je trajala sedam dana (subjetkivno, za gledaoca), a ovo daj da sredimo bez statista, bez scenografije, brzopotezno, ko da je bitno. 

  • +1 2
  • Hvala 1
Link to comment

Sve tačno, @goofs, nažalost. Najveći problem ove serije leži u činjenici da su autori jako slabi u karakterizaciji likova, a kod Martina sve počiva na karakterizaciji. Dinamika zapleta funkcioniše isključivo kad čovek može da isprati zašto svako od likova radi to što radi. Bez toga radnja postaje banalna, konfuzna, i/ili isprazna. Džabe ti svi zmajevi i mačevi i sise i dupeta ako ne kapiraš intuitivno motivaciju aktera. 

 

  • +1 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...