August 13, 20241 yr Ja non-binary doživljam da ima tri ili više, ne da ne postoji uopšte (to bi onda bio non-gender, a ne non-binary). A kao što rekoh, ako ipak imaju, onda su ili muški ili ženski. No, nije da je mnogo bitno.
August 14, 20241 yr Mužjak ili ženka, zmaj nije igračka. Ne smeš da ga vežeš ispred kuće na lancu i tako ostaviš da te čeka danima, nedeljama, mesecima. Stop neodgovornim vlasnicima!
August 29, 20241 yr On 6. 8. 2024. at 18:57, Weenie Pooh said: Ne brini, ubeđen sam, Mau ne bi odustala od zmajeva i pravila se da ih u stvari nikad nije gledala, ma koliko govno serija postala. Ali realno trebalo bi da pogledaš, hate watching sporta radi. Kao što je neko, ne sećam se više ko, gledao Lost sa bar 5-6 godina zaustatka pa komentarisao na forumu i stajao na muku nama mučenicima koji smo odavno odgledali. Naravno da se neću praviti da nisam gledala. Morala sam da ostavim crash japanske berze da se odvija bez mog nadzora onog kobnog ponedeljka da bih odgledala finale sezone. Sve je strašno, ali su zmajevi divni. Posebno mi je Silwerwing preslatka kad cvrkuće i guguće.
September 30, 20241 yr Scena kada vojska paradira kroz kraljevu luku sa glavom "izdajničkog" zmaja Melisa.. Jedan od okupljenih : Mislio sam da su zmajevi besmrtni? Drugi mu odgovara: to je samo mit Naši prevode: to je samo meso Nije da nije dvosmisleno
June 24Jun 24 Krenulo jako sa šorkom na moru, Grejdžoji da im pozavide. Glupavo što napraviše pauzu 2 godine. Zapravo, ova S03E01 je hronološki direktan nastavak S02E08, odnosno komotno se mogla biti S02E09, a sledeća E10.
June 25Jun 25 Gde iskopa ovu temu, svaka čast. Ja je neuspešno tražio, zaključio da verovatno nepostoji, i onda postovao na matičnoj Gejmotronskoj.
June 25Jun 25 3 hours ago, Weenie Pooh said:Gde iskopa ovu temu, svaka čast. Ja je neuspešno tražio, zaključio da verovatno nepostoji, i onda postovao na matičnoj Gejmotronskoj.Hoćemo ovde da nastavljamo? Ja vas što ste čitali sve od đembelog (ja sam nešto baš minimalno uzeo pa mi bilo malkice dosadnjikavo jer je početak ASOIAF vrlo verno adaptiran), imam ih par među bliskim prijateljima, potpuno razumem, mada u stvari imaju i momenat, koji mi je negde smisleniji, da prosto ignorišu da ima veze s knjigama (naravno, ti, i ne samo ti, kritikuješ on its own terms). Ja sam od House of the Dragon imao veoma niska očekivanja, obzirom na to da je izašlo posle onih katastrofalnih poznih sezona GoT (gde mi je, kad sam se iz ne znam kog pokušaja navukao pošto sam probio recimo treću-četvrtu epizodu; mislim da je to bilo neke 2015. recimo) pa mogu reći da mi je čak unekoliko bila i prijatno iznenađenje. Još jedna bitna razlika u odnosu na GoT, tu mi je ključno bilo i za to da se navučem i za to da mi bude bolno gledanje kasnije što sam se investirao u likove, što ovde nešto ne ide.Da napomenem da mi je u ovoj prvoj ep treće (sad sam upravo završio) bezveze bila upotreba direktnog citata kraljice Elizabete I od strane Renire koja kuka zaključana u sobi (dobar ti je i duhovit recap, sad sam ga pročitao, sumanuta situacija). Ja inače ne volim fantastiku nikakve vrste pa mi je to što je GRRM prepun jakih aluzija na zapadnoevropsku srednjovekovnu istoriju (što obožavam) baš super, a natprirodni momenti pa ono podnošljivi, ali ključno je to: aluzija. Kao da se sećam da su direktni citati već korišćeni ali tipa neke Tirionove pošalice (i to možda nešto tipa Wilde, možda ne bukvalno al ne iz srednjeg veka nešto epohalno, i to mislim u kasnim sezonama), ovo mi onako baš neoriginalno i uostalom nepotrebno.
July 6Jul 6 Dobro je što sam bio nepravedno, genocidno, i ničim izazvano banovan u vreme druge epizode ove sezone jer bih inače bio prinuđen da priznam mi se ta čak donekle i dopala. I dalje je bilo glupo u božju mater ali bar je bilo neke dinamike, nešto se dešavalo, radnja se koliko-toliko kretala, osetio se buildup do (tragikomičnog) pogubljenja i zasedanja na presto.Toga nije bilo u većini epizoda prethodnih sezona, a naravno ni u trećoj epizodi ove.Sorkinovski walk-and-talk manir apsolutno neprikladan srednjevekovnom settingu, ništa se ne dešava, šetkaju i deklamuju 40 minuta bez ikakvih posledica po bilo koga i bilo šta.Zmajeviti populizam, čula kraljica da bogati štekaju hranu pa im otela da narani siromašne Kakve zalihe ona misli da je sitna buržoazija uspela da nagomila u sred grada? House Manderly, npr, ima posede ali nekih 1,000 milja severno od prestonice, svakako ne drži ambare u King's Landingu! Ostale kuće nisu poimence navedene ali Rhaenyra kaže da su mahom neki zelenaši i trgovci; kakav im je onda bio pakleni kapitalistički plan, da pokupuju hranu dok je skupa zbog nestašice i ne daju je nikom, a onda je prodaju kad pojeftini posle rata?!Hand of the Queen Corliss Velaryon se dere posred dvorca, da ga svi čuju - "Your son is a bastard! Your dead sons were bastards!" a ona se samo okrene i ode umesto da mu odmah otfikari glavu Apsurdna reakcija na apsurdnu odluku da ne odobri legitimizaciju (njegovih) vanbračnih sinova. Posledice nepostojeće, naravno.Hightower armija poslala lažnog princa kao taoca, valjda su znali da Daemon i društvo neće tražiti da mali povede zmaja sa sobom. A onda isti ti Hightowers osvoje Tumbleton (nebitan gradić) i uzmu sve njegove stanovnike za taoce da ih zmajeviti ne bi spalili Ko ovo smišlja jbtbg. Samo jedan lik izbegao, neki dragonkeeper Otkud dragonkeeper u toj selendri, boga pitaj. Ne mogu više ni da nabrajam, svaka scena je gora od svake prethodne. Neverovatno je kako se vezuju u čvor ovim scenarističkim egzibicijama.
14 hours ago14 hr Da ne dužimo, i dalje je patetično. Evo jedino ovaj segment je da valja, i to tek editovan: