prima Posted October 22, 2022 Posted October 22, 2022 taichi vs burnout koala while waiting for psihoterapeuts godo
eumeswil Posted November 27, 2022 Author Posted November 27, 2022 "We were never designed for the sedentary, indoor, socially isolated, fast-food-laden, sleep-deprived, frenzied pace of modern life."
mustang Posted November 27, 2022 Posted November 27, 2022 Jedno vreme sam bila ubedjena da je depresija stanje izazvano hemijskim imbalasom u mozgu, ili nedostatkom dopamina, serotonina... Nepoznato mi je to stanje, nikada ga nisam osetila cak i u najtezim trenucima zivota. Ali okruzena sam pojedincima koji primaju terapije... Sad sam uverena ali nemam dokaza, vise se intuicijom vodim, da je u pitanju volja pojedinca. Volela bih neki eksperiment da se uradi sa njima, bacimo ih na njivu da kopaju jedno 6 meseci, neki teski fizicki radovi, borba za goli zivot i hranu i posle ih vratiti dakle su posli. Svaki dan je novi dan. Svaki dan milion opcija moze da se bira al za to treba ljubav prema sebi i zivotu i svetu oko sebe. I da mazimo i pazimo to sto imamo. 2
Svemir Zeka Posted November 27, 2022 Posted November 27, 2022 4 minutes ago, mustang said: eksperiment da se uradi sa njima, bacimo ih na njivu da kopaju jedno 6 meseci, neki teski fizicki radovi, borba za goli I ne bi ti ustali s njive. 5 1
mustang Posted November 27, 2022 Posted November 27, 2022 (edited) 3 minutes ago, Svemir Zeka said: I ne bi ti ustali s njive. Bi. Optimista sam Kad krene nagon za samoodrzanjem sve je moguce Ili Da im se pruzi zbog cega misle da su u depresiji? (Znam, bas naivno zvuci...kao sto rekoh, ne znam taj osecaj) Edited November 27, 2022 by mustang
Sestre Bronte Posted November 27, 2022 Posted November 27, 2022 zar moramo opet u pedesete prošlog veka
Svemir Zeka Posted November 27, 2022 Posted November 27, 2022 Just now, mustang said: Bi. Optimista sam Kad krene nagon za samoodrzanjem sve je moguce Pa kad, kako kažeš, ne znaš šta je depresija. Depresivac ima sjebane tzv.voljno-nagonske dinamizme. Smanjen nagon. Ne jede, ne spava. 1
mustang Posted November 27, 2022 Posted November 27, 2022 (edited) 7 minutes ago, Svemir Zeka said: Pa kad, kako kažeš, ne znaš šta je depresija. Depresivac ima sjebane tzv.voljno-nagonske dinamizme. Smanjen nagon. Ne jede, ne spava. Moj jede a bogami i spava. Kada sam ga upoznala nije spavao. Valjda mu mrak padne oci cim mene vidi Vidim porodicni patern. Majka mu na antidepresivima, sestra starija takodje, okruzen je time od malena. Za razliku od njega, mustanzi se hvataju flase i cigareta i sto vise da zuje negde. Ne znaju sta je depresija. Ima li nekih studija o povezanosti starijih i mladjih clanova, "kopiranja" ponasanja depresije Edited November 27, 2022 by mustang
Svemir Zeka Posted November 27, 2022 Posted November 27, 2022 7 minutes ago, mustang said: Moj jede a bogami i spava. Kada sam ga upoznala nije spavao. Valjda mu mrak padne oci cim mene vidi Vidim porodicni patern. Majka mu na antidepresivima, sestra starija takodje, okruzen je time od malena. Za razliku od njega, mustanzi se hvataju flase i cigareta i sto vise da zuje negde. Ne znaju sta je depresija. Ima li nekih studija o povezanosti starijih i mladjih clanova, "kopiranja" ponasanja depresije Možda čovek nije sad depresivan, ako je nekad i bio. Ne znam stvarno za kopiranje, depresija se stručnim okom vrlo lako ustanovi, a nisi iz hira depresivan i ne fejkuješ. 2
le petit nicolas Posted November 27, 2022 Posted November 27, 2022 je li burnout ono, kad ti dopizdi? pa, ako neces da se osetis kao govno - pardon my french - palo s terase na vreli asfalt, okrenes tablu za 180 stepeni. naravno da to uradis na vreme, dok si pri snazi. a, u depresiju se tone. postepeno, sto je glavna opasnost. poz 1
mustang Posted November 27, 2022 Posted November 27, 2022 Just now, Svemir Zeka said: Možda čovek nije sad depresivan, ako je nekad i bio. Ne znam stvarno za kopiranje, depresija se stručnim okom vrlo lako ustanovi, a nisi iz hira depresivan i ne fejkuješ. Ne kazem da fejkuju, laziraju, ali...mozda da podsvesno kopiraju uzore svoje? On ih sad pije zbog anksioznosti. Al 30godina ih pije, ponekad me oblije zabrinutost u vezi svega toga. Koliko ih ti lekovi cine zavisnim, truju li ih sa hemijom, zasto se na nalazi uzrok depresije i tako izleci a ne samo da ih kljukaju tabletama. Nije to sizofrenija ili bipolar pa da stvarno zahteva lekove kako bi funkcionisao iole normalno.
Svemir Zeka Posted November 27, 2022 Posted November 27, 2022 4 minutes ago, mustang said: Ne kazem da fejkuju, laziraju, ali...mozda da podsvesno kopiraju uzore svoje? On ih sad pije zbog anksioznosti. Al 30godina ih pije, ponekad me oblije zabrinutost u vezi svega toga. Koliko ih ti lekovi cine zavisnim, truju li ih sa hemijom, zasto se na nalazi uzrok depresije i tako izleci a ne samo da ih kljukaju tabletama. Nije to sizofrenija ili bipolar pa da stvarno zahteva lekove kako bi funkcionisao iole normalno. Antidepresivi su lekovi manje štetni od mnogih koji se nalaze u slobodnoj prodaji. U svakom slučaju, manje štetni nego da čovek bude depresivan ili ansiozan. Tako i telo i organi više trpe. Što tebi smeta što ih on pije? Ako se s njima oseća funkcionalnim, zašto da ne pije ad? 1
Recommended Posts