napadaj Posted April 9, 2022 Posted April 9, 2022 Kupih malopre kod drugara med od uljane repice. To je ova tegla skroz levo koja štrči ko albino Finac u Africi, druge dve su livadski i suncokretov. Nisam ga još probao, ali vidim da mu je i struktura drugačija nego kod svog drugog meda koji sam ranije video. Koji med po Maksiju i sličnim radnjama valja?
Duhovnost, ljubav i med Posted April 9, 2022 Posted April 9, 2022 (edited) Та скроз лево изгледа океј, бела, такав је репицин визуелно. Сунцокретов такође треба да буде кристалисан, јер кристалише екстремном брзином, недељу дана по вађењу из кошнице. И трећа тегла, ливадски, такође треба да кристалише у првих 6 месеци, али је можда за потребе пуњења тегли - декристализован на дозвољеним температурама, у скорије време. То је све што ти могу рећи овако, погледом, оком... јер једине поуздане провере су лабораторијским анализама, и то чак оне савременије лабораторијске методе обарају резултате досадашњих... Edited April 9, 2022 by Duhovnost, ljubav i med
napadaj Posted April 9, 2022 Author Posted April 9, 2022 Ma ovo su tegle sa domaćim kupljene kod prijatelja, nema greške s tim.
Duhovnost, ljubav i med Posted April 9, 2022 Posted April 9, 2022 Нисам ни рекао да има грешке. Поверење је кључ ту. Само очекуј да ти тегла са сунцокретовим кристалише у наредних 5 дана. Да те не изненади, биће иста као тегла са репициним, само жуте боје.
Azdaja Posted April 9, 2022 Posted April 9, 2022 I ja jurim dobar med po BG ako neko ima dilera neka javi.
I*m with the pilots Posted April 9, 2022 Posted April 9, 2022 4 hours ago, napadaj said: Kupih malopre kod drugara med od uljane repice. To je ova tegla skroz levo koja štrči ko albino Finac u Africi, druge dve su livadski i suncokretov. Nisam ga još probao, ali vidim da mu je i struktura drugačija nego kod svog drugog meda koji sam ranije video. Koji med po Maksiju i sličnim radnjama valja? Ovo je klasični od uljane repice u takvom stanju da je za mazanje, moj suprug tamani takav - u Nemačkoj je on pojam kao med za mazanje na hleb za doručak (barem u krugu ljudi koje ja znam)
Valk Posted April 9, 2022 Posted April 9, 2022 @napadaj javi baš utiske o tom belom medu, nikad videla nisam
jorma shparga Posted April 9, 2022 Posted April 9, 2022 2 hours ago, Azdaja said: I ja jurim dobar med po BG ako neko ima dilera neka javi. Pcelarev sin se do sada pokazao kao vise nego ok. kontakt na fb/ig i dostavlja na adresu 1 1
Frank Pembleton Posted April 10, 2022 Posted April 10, 2022 Pcelarev sin se do sada pokazao kao vise nego ok. kontakt na fb/ig i dostavlja na adresuTo ovde kod nas u Gandijevoj? ... Shiit has hit the fan
Duhovnost, ljubav i med Posted April 10, 2022 Posted April 10, 2022 12 hours ago, Valkyrie said: @napadaj javi baš utiske o tom belom medu, nikad videla nisam То је једна од најстабилнијих паша, уз сунцокретову, те две врсте меда нико нема потребе да фалсификује, јер су прилично извесне. Зато је покретач теме начинио одличан избор у куповини. На пример, поређења ради, са "чувеним" боровим "медом" ствари стоје овако: https://spos.info/klepan-kamen-bolje-melje/ , а сви су чули за боров који у земљи не постоји, док за репицин који постоји и који је чест, мало ко зна. То је зато што људи воле "егзотику" , а не воле "обичност", и врло често не воле кристализацију која је нужан и природан процес. А код репице и сунцокрета је кристализација експресно брза, те две врсте готово да уопште не егзистирају у течном стању 1 2
jorma shparga Posted April 10, 2022 Posted April 10, 2022 4 hours ago, Frank Pembleton said: To ovde kod nas u Gandijevoj? ... Shiit has hit the fan ja koliko znam sin sve prodaje samo preko neta... dostava mu je subotom ujutru i minimum je 2 tegle https://instagram.com/pcelarev.sin?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Pantelija jr Posted November 15, 2022 Posted November 15, 2022 Pošto u krugu prijatelja/rodbine nemam nijednog proizvođača od koga bih mogao da kupim med i budem siguran da sam kupio pravu stvar, osuđen sam na kupovinu meda po supermarketima... zanima me kako se (među boljim poznavaocima, bilo meda uopšte, bilo nekih insajderskih informacija) kotira med "Krnjevac"? Konkretno bagremov, koji namjeravam da dajem djetetu, ali i generalno. Zafaljivam unaprijeT. A i ako je neko već voljan da podijeli svoje stručno znanje, zanima me vrijede li čemu medovi iz Makedonije (koji su po supermarketima u CG u prosjeku dvostruko jeftiniji od rečenog Krnjevca, a i više nego dvostruko u odnosu na neke lokalne proizvođače)? 1
mlatko Posted November 15, 2022 Posted November 15, 2022 Umene se u diskontima med uvezen iz Bugarske i pakovan u Italiji ceni za 3€/kg što mi je šok koliko je ta kontrola nekoga i nečega nemoguća ako ne i nepostojeća pored slobodnog tržišta. Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
slepa živana Posted November 18, 2022 Posted November 18, 2022 On 16.11.2022. at 0:25, Pantelija jr said: Pošto u krugu prijatelja/rodbine nemam nijednog proizvođača od koga bih mogao da kupim med i budem siguran da sam kupio pravu stvar, osuđen sam na kupovinu meda po supermarketima... zanima me kako se (među boljim poznavaocima, bilo meda uopšte, bilo nekih insajderskih informacija) kotira med "Krnjevac"? Konkretno bagremov, koji namjeravam da dajem djetetu, ali i generalno. Zafaljivam unaprijeT. A i ako je neko već voljan da podijeli svoje stručno znanje, zanima me vrijede li čemu medovi iz Makedonije (koji su po supermarketima u CG u prosjeku dvostruko jeftiniji od rečenog Krnjevca, a i više nego dvostruko u odnosu na neke lokalne proizvođače)? nemam nikakvo znanje ni stručnost osim što volim med i u njega se kunem. preferiram baš bagremov i trenutno imam taj krnjevac u kući. nešto mi je mnogo redak, pa sujmam da nije pravi... ali olakšava mi kašalj i generalno nisam umrla od njega pa računam da je ok. imam kolegu na poslu čiji je ćale kralj pčelara, a i on mu je pomagao u poslu, izdavali su i časopis... pokušavala sam da mu izvučem koji proizvođač je proveren... ne vredi. uvek me smunta, proveriće, ovo, ono i na kraju nikad ne dobijem informaciju. a moja baba koja je ljubitelj a i gajila je par godina nekoliko košnica, ne ume da objasni kako da prepoznam. nadajmo se da će nas neko prosvetliti 1
Recommended Posts