Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Med & druge pčelinje rabote

Featured Replies

1 hour ago, ivy said:

ne postoji borov med

Istina, radi se o medunu ili medljikovcu.

1 hour ago, ivy said:

od secera

pa dobro, svaki je med (najvećim dijelom) šećer...

• Replies 303
  • Views 15.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• bouže   Mi imamo jednu košnicu u selu, od prošle godine (moj brat zapeo hoće da proizvodi med, pa našao nekog lika iz sela da nam to održava, koji ume oko toga, pošto nismo tamo, a tata sam

• Hamlet Strašni
    Hamlet Strašni

Svaki put se stresem kad vidim da je ovaj topik aktivan…

• Bog te jebo nenormalnog

Posted Images

jednom me je u gostima drugarica polužila čajem i dala mi da zasladim tim borovim iglicama. bilo je mnogo lepo.

al kad god sam ga negde videla u prodaji bio je preskup

hm..najcesce ono sto se zove ,,borov med,, uopste nije pcelinji proizvod nego prosto sirup gde se mlade iglice bora sa secerom slazu u teglu pa se secer otopi i zacini smolama i sokovima bora...

osim ako nije ta prava stvar od sokova..onda svaka cast...ali ja pcelarima nista ne verujem i to je toliko retko da sam skepticna..

Edited by ivy

4 minutes ago, ivy said:

hm..najcesce ono sto se zove ,,borov med,, uopste nije pcelinji proizvod nego prosto sirup gde se mlade iglice bora sa secerom slazu u teglu pa se secer otopi i zacini smolama i sokovima bora...

osim ako nije ta prava stvar od sokova..onda svaka cast...ali ja pcelarima nista ne verujem i to je toliko retko da sam skepticna..

domaćica je rekla, med od borovih iglica

imao je gustinu meda i tamnu boju, i taj miris nove godine

možda samo stave nešto u običan med da dobije drugu aromu i boju

taj secer sa iglicama se otopi i ima konzistenciju meda ...to obicno zovu ,,med od borovih iglica,,

a mozda su stavili iglice i u med...kocega znati..

• 8 months later...

da ne listam sad unazad čitavu temu, što je ovdje rečeno za Krnjevca? med ili tutkalo?

kupio sam teglu lipovog meda na poniženju (malo ispod 8 eur), pa da znam da li da je dajem đetetu, ili sam da se trujem...

Edited by Pantelija jr

• 4 weeks later...
On 21. 9. 2025. at 21:02, Pantelija jr said:

da ne listam sad unazad čitavu temu, što je ovdje rečeno za Krnjevca? med ili tutkalo?

kupio sam teglu lipovog meda na poniženju (malo ispod 8 eur), pa da znam da li da je dajem đetetu, ili sam da se trujem...

Спада у ред оних многих који у јесен 2023. нису прошли иновативну лабораторијску анализу. Е сад, фирма је узвратила оптужбама да метода не ваља, да је прављена за вина и ракије, а не за мед, што је аутор методе демантовао, а пошто је уследила акредитација методе, аргументи су изгледа ипак били на страни Аналаба из Панчева.

ja sam nedavno u idei uzela lipov med proizvodjaca 'aza', jedan od tri koji su 2023. prosli taj test.

preferiram med jaceg ukusa, npr sumski ili idealno zalfijin ali nemam pojma kako da ga nadjem, a da budem sigurna da je dobar.

1 hour ago, morgana said:

ja sam nedavno u idei uzela lipov med proizvodjaca 'aza', jedan od tri koji su 2023. prosli taj test.

preferiram med jaceg ukusa, npr sumski ili idealno zalfijin ali nemam pojma kako da ga nadjem, a da budem sigurna da je dobar.

Samo od proizvodjaca po preporuci. Navodno ovi medovi u prodaji su uglavnom muckalice i nema nekog nacna da se razlikuju jedni od drugih...

2 hours ago, morgana said:

Mozda da probas u Veru, uzimala sam tamo neki grcki sumski i bio je lep (odlican u kombinaciji sa njihovim jogurtom). Ne znam kakvi su u Grckoj testovi i slicno, nisam u temi.

Edited by Stela

hvala, pogledacu )

3 hours ago, morgana said:

Po ovim craft marketima (nocni market i slicno) donose ljudi i med ... prosle nedelje sam bas na tako nekom upoznao mladi bracni par koji pravi med ... po celoj njihovoj prici deluje da su posteni i fini i da im je med prirodan ( bas su komentarisali ovaj slucaj ukradene opreme za med)... mogu da ih pitam da li imaju taj neki med koji tebi treba i kako se moze kupiti

1 minute ago, Lezilebovich said:

Po ovim craft marketima (nocni market i slicno) donose ljudi i med ... prosle nedelje sam bas na tako nekom upoznao mladi bracni par koji pravi med ... po celoj njihovoj prici deluje da su posteni i fini i da im je med prirodan ( bas su komentarisali ovaj slucaj ukradene opreme za med)... mogu da ih pitam da li imaju taj neki med koji tebi treba i kako se moze kupiti

moze, hvala! zvuci super.

13 hours ago, morgana said:

isetaj iz kruga dvojka, zadji po selima, tamo ima svasta... fantom