September 15, 2025Sep 15 Author Nosite svoje gifove sa moje teme.Da zahvalim @adam na triku sa zamrzavanjem kefira, našao sam kesu koja stoji bar 6 meseci, ako ne i više, u zamrzivaču i radi sve lepo.
September 15, 2025Sep 15 Popular Post Bili prekljuce u jednoj mlekari, blizu Modene, gde se proizvodi Parmigiano Reggiano, proveli nas kroz pogon i bas lepo ugostili.Za kraj su rasekli jedan kolut star 40 meseci. Koji miris!Probali smo i onaj star 1 dan, neslan i bljutav, pa jos i topao
September 15, 2025Sep 15 koliko sam samo sati proveo u takvim pogonima i belim cizmama. mali problem u kini je sto nemaju ni blizu broja 46-47
September 15, 2025Sep 15 12 minutes ago, banecare1 said:koliko sam samo sati proveo u takvim pogonima i belim cizmama. mali problem u kini je sto nemaju ni blizu broja 46-47I sta ti onda rade? Odseku vrh cizme? 😅
September 16, 2025Sep 16 12 hours ago, Serena said:I sta ti onda rade? Odseku vrh cizme? 😅nadjemo najvece pa malo skupim prste, ipak su to cizme pa ima lufta. nekada se prosvercujem u patikama ili izadjem da radim nesto u kancelariji. bolje i to nego:inace, lipo mi stoje
September 16, 2025Sep 16 On 15. 9. 2025. at 13:25, Serena said:Bili prekljuce u jednoj mlekari, blizu Modene, gde se proizvodi Parmigiano Reggiano, proveli nas kroz pogon i bas lepo ugostili.Za kraj su rasekli jedan kolut star 40 meseci. Koji miris!Probali smo i onaj star 1 dan,neslan i bljutav, pa jos i topao Ima nas koji zivimo na 1km udaljenosti od lokalnog proizvodjaca parmidjiana. A na 10km ih ima sigurno 50. Posto je kg tog od 40 meseci? A posto 12 meseci?
September 16, 2025Sep 16 Nisam gledala cene, u njihovoj prodavnici bila guzva nenormalna jer samo subotom prodaju parmezan star jedan dan isecen u trake, kao jabuka kad se guli u krug. Ljudi nose kao da je dzaba.
September 21, 2025Sep 21 da se spustimo sa olimpskih visina parmiđana, nebitno koje starosti... što urođenici iz Srbije misle (znaju?) o "imlekovom" maslacu? dobar? ili pun aflatoksina za aflamužjake? vidio ga na akciji (jbla me akcija) pa pazario, iako sam u posljednjih par godina forsirao z'bregov... pa me zanima kako se kotira kod znalaca
September 22, 2025Sep 22 On 15. 9. 2025. at 13:25, Serena said:Bili prekljuce u jednoj mlekari, blizu Modene, gde se proizvodi Parmigiano Reggiano, proveli nas kroz pogon i bas lepo ugostili.Za kraj su rasekli jedan kolut star 40 meseci. Koji miris!Probali smo i onaj star 1 dan,neslan i bljutav, pa jos i topao Prejako je sto je na svim fotkama maskata Ispod bradata, pa dahcu i bale po siru dok ga prave.
September 22, 2025Sep 22 45 minutes ago, precog said:Prejako je sto je na svim fotkama maskata Ispod bradata, pa dahcu i bale po siru dok ga prave.To su dodatne kulture za fermentaciju sireva.