Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mleko i mlečni proizvodi

Featured Replies

2 minutes ago, Klara said:

Kakvo je mleko Mlekare Lazar (Blace)? Videh ga prvi put sad u Univerexportu, nepoznato mi je.

Mleko sam verovatno i probao, ali ga se ne sećam.

Pijem njihov jogurt, kada sam u prilici. Gust je i ukusan, neuporediv sa standardnom vodnjikavom industrijskom ponudom (kravica i slično).

• Replies 244
  • Views 17.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Bili prekljuce u jednoj mlekari, blizu Modene, gde se proizvodi Parmigiano Reggiano, proveli nas kroz pogon i bas lepo ugostili. Za kraj su rasekli jedan kolut star 40 meseci. Koji miris! Pr

• Samo da prijavim da sam se zeznuo, pa da ne morate i vi, i kupio "Iriški sir", Imlek. Zašto sam ga uopšte kupio? Zato što sam izgleda nepopravljiv optimista kad su domaći žuti sirevi u pitanju, i uve

• Evo stigla porudžbina

Posted Images

Kravica je stvarno odvratna, to ne može da se pije.

9 minutes ago, Ras said:

Mleko sam verovatno i probao, ali ga se ne sećam.

Pijem njihov jogurt, kada sam u prilici. Gust je i ukusan, neuporediv sa standardnom vodnjikavom industrijskom ponudom (kravica i slično).

Kravicu godinama ne uzimamo, ni mleko ni jogurt. Nešto u mom Univerexportu nema Milk House jogurta skoro dve nedelje, a ubaciše u police nove proizvođače...

Btw, kod njih je subotičko dugotrajno mleko Zdravo na akciji 100 din.

Idea, šabačko mleko je 100 din.

U Univerexportu spazih makedonski sir od kozjeg mleka, kriška 600/400 grama oko 600 dinara. Padam u iskušenje da se vratim po njega. :D

trc14566_1.jpg

Edited by Klara

30 minutes ago, Klara said:

U Univerexportu spazih makedonski sir od kozjeg mleka, kriška 600/400 grama oko 600 dinara. Padam u iskušenje da se vratim po njega. :D

trc14566_1.jpg

Ti Korab Trnica sirevi su odlični, pisali smo već.

U Maksiju ih prodaju pod Premia brendom, kao mešavinu kravljeg i ovčijeg, ili trileće (kravlje, kozije i ovčije mleko) mešavinu: Maxi | Mesani sir kriska Maxi 300g | Maxi

Edit.

Takođe Korab Trnica...

*prihvatio sam SVE jbn kolačiće sigurno više puta no što ih je MP otpevala kroz čitavu svoju karijeru

Edited by Ras

Promaklo mi je, veliko hvala, @Ras ! 😊

On 9. 1. 2026. at 22:00, JakeBlues said:

Ja nisam nikad kupovao preko sajta već kad naletim na njih na tim manifestacijama etno hrane. Ali cenim da ti barem mogu reći gde se u maloprodaji mogu naći njihovi proizvodi (tj. kome oni prodaju "na veliko").

Videh juče njihove sireve u Metrou:

IMG-20260325-154144.jpg

On 26. 3. 2026. at 10:11, JakeBlues said:

Videh juče njihove sireve u Metrou:

IMG-20260325-154144.jpg

Jeste, ima ih u Metrou, ali samo velika pakovanja od 2 kg.

Kako mi nemamo osecaj za biznis to je neverovatno, ko ce da im kupi 2 kg, osim restorana.

Umesto da vakumiraju po 300g, kao sto radi Pudja, pa da moze normalan covek da kupi.

Dobice djoku od mene.

Slažem se. Mnogo puta sam u Metrou odustao od kupovine nečeg što mi se sviđa jer je bilo jedino u tim HoReCa pakovanjima. Sad da li ih Metro uslovljava da pakuju tako da bi prodavao i one (preskupe) uvozne sireve koju se prodaju u manjim komadima - ne znam.

Kad je dobar sir - sta je problem kupiti ga u komadu?

Tako kupujem uvek, Peccorino narocito - Daj mi ceo kotur i ne iscudjavaj se!

fantom

@brusli

tvrdi sirevi se dobro zamrzavaju ..kupis,posebno ako je dobra cena,iseces na komade od 300g i zamrznes...

ja kada po marketima nadjem na akciji sir koji volim uzmem 300g i zamrznem...odmrzne se za cas..

mada se slazem da je 2kg poveliko..

2kg poveliko?

Da ti pozajmim mog naslednika kad pravi pastu ili soseve.... renda i na cenu ne misli.

Nije da se nesto zalim - kuva bolje od gomile ovih izvikanih na kulinarskim kanalima, ljubi ga taja.D

1 hour ago, kronostime said:

2kg poveliko?

Da ti pozajmim mog naslednika kad pravi pastu ili soseve.... renda i na cenu ne misli.

Nije da se nesto zalim - kuva bolje od gomile ovih izvikanih na kulinarskim kanalima, ljubi ga taja.D

Bekame, ti li si?

6 minutes ago, Ras said:

Bekame, ti li si?

Jok, bate, nego renda i na racun ne misli - dodje mi da pobegnem pod Jastrebac od svega. D