March 24Mar 24 2 minutes ago, Klara said:Kakvo je mleko Mlekare Lazar (Blace)? Videh ga prvi put sad u Univerexportu, nepoznato mi je.Mleko sam verovatno i probao, ali ga se ne sećam.Pijem njihov jogurt, kada sam u prilici. Gust je i ukusan, neuporediv sa standardnom vodnjikavom industrijskom ponudom (kravica i slično).
March 24Mar 24 9 minutes ago, Ras said:Mleko sam verovatno i probao, ali ga se ne sećam.Pijem njihov jogurt, kada sam u prilici. Gust je i ukusan, neuporediv sa standardnom vodnjikavom industrijskom ponudom (kravica i slično).Kravicu godinama ne uzimamo, ni mleko ni jogurt. Nešto u mom Univerexportu nema Milk House jogurta skoro dve nedelje, a ubaciše u police nove proizvođače...Btw, kod njih je subotičko dugotrajno mleko Zdravo na akciji 100 din.Idea, šabačko mleko je 100 din.U Univerexportu spazih makedonski sir od kozjeg mleka, kriška 600/400 grama oko 600 dinara. Padam u iskušenje da se vratim po njega. :D Edited March 24Mar 24 by Klara
March 24Mar 24 30 minutes ago, Klara said:U Univerexportu spazih makedonski sir od kozjeg mleka, kriška 600/400 grama oko 600 dinara. Padam u iskušenje da se vratim po njega. :DTi Korab Trnica sirevi su odlični, pisali smo već.U Maksiju ih prodaju pod Premia brendom, kao mešavinu kravljeg i ovčijeg, ili trileće (kravlje, kozije i ovčije mleko) mešavinu: Maxi | Mesani sir kriska Maxi 300g | MaxiEdit.Takođe Korab Trnica...odličan krstaš kačkavalj Maxi | Mesani kackavalj Krstas Maxi 380g | Maxikozije kiselo mleko: TRNICA DOO S.TRNICA MAVROVO I | Kozje kiselo mleko Trnica 250g | Maxiovčije kiselo mleko (vrh!): TRNICA DOO S.TRNICA MAVROVO I | Ovcije kiselo mleko Trnica 250g | Maxikravlje kiselo mleko (vrh!): ne vidim ga sada na sajtu i frustrira me dalja pretraga*, pakovanje poput ova dva gore, sa zelenom dominantnom bojom i u vitrini na istom mestu kao i prethodna dva*prihvatio sam SVE jbn kolačiće sigurno više puta no što ih je MP otpevala kroz čitavu svoju karijeru Edited March 24Mar 24 by Ras
March 26Mar 26 On 9. 1. 2026. at 22:00, JakeBlues said:Ja nisam nikad kupovao preko sajta već kad naletim na njih na tim manifestacijama etno hrane. Ali cenim da ti barem mogu reći gde se u maloprodaji mogu naći njihovi proizvodi (tj. kome oni prodaju "na veliko").Videh juče njihove sireve u Metrou:
April 1Apr 1 On 26. 3. 2026. at 10:11, JakeBlues said:Videh juče njihove sireve u Metrou:Jeste, ima ih u Metrou, ali samo velika pakovanja od 2 kg.Kako mi nemamo osecaj za biznis to je neverovatno, ko ce da im kupi 2 kg, osim restorana.Umesto da vakumiraju po 300g, kao sto radi Pudja, pa da moze normalan covek da kupi.Dobice djoku od mene.
April 1Apr 1 Slažem se. Mnogo puta sam u Metrou odustao od kupovine nečeg što mi se sviđa jer je bilo jedino u tim HoReCa pakovanjima. Sad da li ih Metro uslovljava da pakuju tako da bi prodavao i one (preskupe) uvozne sireve koju se prodaju u manjim komadima - ne znam.
April 2Apr 2 Kad je dobar sir - sta je problem kupiti ga u komadu?Tako kupujem uvek, Peccorino narocito - Daj mi ceo kotur i ne iscudjavaj se!
April 2Apr 2 @brusli tvrdi sirevi se dobro zamrzavaju ..kupis,posebno ako je dobra cena,iseces na komade od 300g i zamrznes...ja kada po marketima nadjem na akciji sir koji volim uzmem 300g i zamrznem...odmrzne se za cas..mada se slazem da je 2kg poveliko..
April 2Apr 2 2kg poveliko?Da ti pozajmim mog naslednika kad pravi pastu ili soseve.... renda i na cenu ne misli.Nije da se nesto zalim - kuva bolje od gomile ovih izvikanih na kulinarskim kanalima, ljubi ga taja.
April 2Apr 2 1 hour ago, kronostime said:2kg poveliko?Da ti pozajmim mog naslednika kad pravi pastu ili soseve.... renda i na cenu ne misli.Nije da se nesto zalim - kuva bolje od gomile ovih izvikanih na kulinarskim kanalima, ljubi ga taja.Bekame, ti li si?
April 2Apr 2 6 minutes ago, Ras said:Bekame, ti li si?Jok, bate, nego renda i na racun ne misli - dodje mi da pobegnem pod Jastrebac od svega.
April 2Apr 2 3 minutes ago, kronostime said:Jok, bate, nego renda i na racun ne misli - dodje mi da pobegnem pod Jastrebac od svega. Khm...Brooklyn Beckham Cooks Lunch for Nicola Peltz | Vogue