Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

F1 2022-

Featured Replies

Nije u pitanju bojažljivost, samo ti se tako čini. U pitanju je umeće, ili neumeće preticanja, kod Landa, što mu je ubedljivo najveća boljka.

Recimo, Damon Hill je imao isti problem kao vozač, dosta njih zapravo. Ono što englezi zovu RACECRAFT je ono što Oskar baš baš ima, i Max ima, a Lando baš i ne. To je umeće trkanja. Lando je na otvorenoj stazi brži od Oskara, ali retko kad je otvorena staza, zar ne.

To se inače najbolje vidi na startovima trka. Ne postoji primer kada je nekoga Lando izgurao, ali zato imaš sijaset primera da su njega izgurali.

• Replies 3.1k
  • Views 129.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lezilebovich
    Lezilebovich

Koja radio komunikacija Ferarija          

• O, da... Upravo se vratih sa red bull ringa. Mix exita, guche, Oktober festa, sajma automobila, pihtijade i prvomajakog uranka. Satori sa austrijskim folkom, perece, Kari wursti, tocilice sa ledenom v

Posted Images

Upravo to - rekao bih da je Lando, on the balance of things, brži vozač, u smislu da ga pustiš da vozi u "čistom vazduhu". Ali racecraft mu je slabija strana, ne snalazi se tako dobro kad dođe do wheel to wheel akcije. I nije jedini - gorepomenuti Hill je dobar primer. Ja bih tu stavio i Rosberga. Rekao bih i da Vettel nije bio najviši kalibar kad je racecraft u pitanju, ali je umeo da jako brzo vozi V8 atmo/blown diffuser iteraciju F1 bolida. Sa druge strane imaš vozače kao što su Max, Hamilton (ako zanemarimo pad u poslednjih par godina), ili Alonso - oni su vrhunski trkači, umeju i da napadaju i da brane, i da bravurozno pretiču, i da se dobro snađu na startu. Lando prosto to nema u toj meri, što naravno ne znači da je sisica.

Oscar je možda mrvu sporiji od Landa kad je suvi pace u pitanju, ali rekao bih jako malo. Napredovao u odnosu na prošlu godinu u pogledu kvalifikacija i čuvanja guma. Mnogo se bolje snalazi u wheel to wheel akciji od Landa, što bi se reklo, ne da na sebe, i nema zent od Maxa. Smiren je i hladnokrvan, meni se lično to dopada. Lando ima izvesnu "good guy" crtu, koja ga možda čini sveukupno simpatičnijom pojavom, ali mu nije od pomoći kad je frka na stazi.

Ja lično ove godine navijam za Oscara, sviđa mi se njegova hladnokrvnost, i cenim to što je iz godine u godinu napredovao i radio na otklanjaju slabosti. Mislim da zasluženo vodi u šampionatu, sveukupno je za par nijansi bolji od Landa, ali ne bih rekao da je razlika nebo/zemlja. Nekoliko nijansi, ali nekad je to više nego dovoljno da odluči. Mislim da je nakon Landovog peha u nedelju favorit za titulu, ali ne mislim da je nemoguće i da ga Lando stigne i prestigne. 65/35 cenim, ugrubo govoreći.

Po racecraftu trenutno aktielnih vozača ja bih poređao ovako.

1. Max

2. Leclerc

3. Piastri

4. Alonso

Posle toga baš velika praznina, pa možda onda Lando...ne verujem ni tad. I Hamilton je umeo da dominira ali samo sa baš dominantnim bolidom. Leclerc upravlja kombajnom kao i Alonso. Max je ubedljivo najbolji. Kako se bacio ispred Landa na ovoj zadnjoj trci i uspeo da iskontroliše bolid i ne izgubi poziciju, impresivno.

Mislim da je Oscar klinički precizan vozač, ali me onda zaista začuđuje kako je uspeo da napravi onu glupost na Silverstonu.

Što se tiče odnosa Landa i Oscara, ne mogu i ne želim da ulazim u lične preferencije navijača, pa ja sam lično JPM (Juan Pablo Montoya), obožavao sam tog lika, smatram ga za najboljeg čistog trkača nakon Sene, a nisu ga mnogi voleli. Međutim, smešno mi je i tragično kad krenu sve pohvale za Oscara a sva govna za Landa. Oni su veoma slični po ukupnom znanju. Mnogi se i pozivaju na to da je Oscaru tek treća sezona u McLarenu. Pa jeste, ali je pre 2023 godine McLaren bio bukvalno kanta. Tako da je njihov uspeh takođe vrlo sličan. Lando je imao grešku u Kanadi koja je srećom koštala samo njega, i ovo sad. To će odlučiti prvaka. Ali opet, to je toliko sitna razlika.

Neko se na reditu našali posle kvalifikacija da je Oscar prdnuo na start/finiš pravcu za dodatni bust.

Da, Leclerc je apsolutno u vrhu kad je trkanje u pitanju. I uz Alonsa majstor brze vožnje traktorima, cases in point 2012 i 2020.

13 minutes ago, fillex said:

Mnogo se bolje snalazi u wheel to wheel akciji od Landa, što bi se reklo, ne da na sebe, i nema zent od Maxa.

Ovo je posledica druženja Maxa i Landa u mlađim danima, kad je Lando bio za glavu niži, zakržljali mali dečačoć, a ovaj drugi izgledao već kao senior. Ima gomila slika. To poštovanje u glavi koje ima Lando prema Maxu, Oscar nema, zabole ga za Maxa, a Max zna da će Lando uvek da popusti kad je gusto. I to samo protiv Maxa. Sa Oscarom Lando nema problem da se trka.

Psihologija.

10 minutes ago, fillex said:

Upravo to - rekao bih da je Lando, on the balance of things, brži vozač, u smislu da ga pustiš da vozi u "čistom vazduhu". Ali racecraft mu je slabija strana, ne snalazi se tako dobro kad dođe do wheel to wheel akcije. I nije jedini - gorepomenuti Hill je dobar primer. Ja bih tu stavio i Rosberga. Rekao bih i da Vettel nije bio najviši kalibar kad je racecraft u pitanju, ali je umeo da jako brzo vozi V8 atmo/blown diffuser iteraciju F1 bolida. Sa druge strane imaš vozače kao što su Max, Hamilton (ako zanemarimo pad u poslednjih par godina), ili Alonso - oni su vrhunski trkači, umeju i da napadaju i da brane, i da bravurozno pretiču, i da se dobro snađu na startu. Lando prosto to nema u toj meri, što naravno ne znači da je sisica.

Oscar je možda mrvu sporiji od Landa kad je suvi pace u pitanju, ali rekao bih jako malo. Napredovao u odnosu na prošlu godinu u pogledu kvalifikacija i čuvanja guma. Mnogo se bolje snalazi u wheel to wheel akciji od Landa, što bi se reklo, ne da na sebe, i nema zent od Maxa. Smiren je i hladnokrvan, meni se lično to dopada. Lando ima izvesnu "good guy" crtu, koja ga možda čini sveukupno simpatičnijom pojavom, ali mu nije od pomoći kad je frka na stazi.

Ja lično ove godine navijam za Oscara, sviđa mi se njegova hladnokrvnost, i cenim to što je iz godine u godinu napredovao i radio na otklanjaju slabosti. Mislim da zasluženo vodi u šampionatu, sveukupno je za par nijansi bolji od Landa, ali ne bih rekao da je razlika nebo/zemlja. Nekoliko nijansi, ali nekad je to više nego dovoljno da odluči. Mislim da je nakon Landovog peha u nedelju favorit za titulu, ali ne mislim da je nemoguće i da ga Lando stigne i prestigne. 65/35 cenim, ugrubo govoreći.

Sve se slazem, samo sto kada neko nije dovoljno dobar trkac to jeste do plasljivog karaktera, sto ce se u obicnom govoru okarakterisati kao sisica. Sustina je da se ne oseca komforno u wheel to wheel duelu, pa ih uglavnom izbegava, ide na sigurno i obilaske na pravcima uz pomoc DRS-a, bez da rizikuje previse. Juce me je Leclerc odusevio onim preticanjem Russella. Mozda je i bio sa sva 4 tocka van staze sto bi neminovno povuklo kaznu, ali ala vera za potez. To se trazi od vozaca koji pretenduju da budu sampioni.

Ja ne mogu ljude koji jure 300+ km/h da nazovem sisicama nikako. Čak mi je to potpuna nebuloza. To su bukvalno flegme, jer normalan čovek nema nikakvu šansu da u onakvim situacijama reaguje toliko sabrano. To su bukvalno istrenirani nadljudi. Neki čak i polusuicidni svojim ponašanjem. Ali sisice baš teško. Nikako.

I realno, ljubitelji F1 bi trebalo da to poštuju.

Kapiram poentu, mada ja na to gledam ovako - svako ko vozi bolide koji idu 300+kmh ima dovoljno herca da ga ne nazovem sisica, pa makar i bio stidljiviji u krljanju )

Pa ne porede se oni sa obicnim ljudima, nego medjusobno. To je ono sto razdvaja dobre i vrhunske rejsere koji postaju sampioni.

1 hour ago, Jimmy Kowalski said:

Pa ne porede se oni sa obicnim ljudima, nego medjusobno. To je ono sto razdvaja dobre i vrhunske rejsere koji postaju sampioni.

Pa ipak, Lando je "sisica" samo za pojedine civile, nikako za vozace F1.

Al si se uvatio za to, namerno sam ubacio izraz da čačnem fanove. Lando je vozio korektnu trku, ali sam očekivao da bar na restartima (kojih je bilo par) proba da pritisne Oskara, bukvalno mu za 60+ krugova nije nijednom ušao u DRS. Jeste to vraški težak zadatak jer Oskar je stvarno mašina, ali isto tako mi deluje da bi se trka da nije bilo otkazivanja PU završila bez Landovog ispaljenog metka. Seti se Oskarovih preambicioznih pokušaja bacanja u Madjarskoj, nije bilo realno al probao je da ga stavi pod pritisak. Iskreno više bih voleo da Lando uzme titulu jer mi je simpatičniji kao lik, ali me iznervira ovako kad odradi “profesionalnu” trku i bude ok sa manage-ovanjem od početka do kraja.

Nije kritika tebi.

Neverovatno mi je da fanovi formule 1 mogu tako da imaju disrespekt ka ovim momcima.

Da, Oscar manje gresi i bolje vozi ali razlika je bas minorna, a predstavlja se kao da je odnos max-yuki.

Što se tiče restarta trke, sve vreme su i jedan i drugi imali gume iste starosti. U Madjarskoj je lando imao gume 25 krugova starije, pa je Oscar mogao i da proba. Ovde je bilo nemoguce.

sta ja citam ovde... respekt ka likovima koji voze 300 na sat jer su eto slucajno to treniralu citav zivot. kakve veze to sa bilo cim ima, komentarisemo na forumu neciji stil voznje.

meni se landov stil ne dopada, njanjav je i nema petlju da se krlja i gura, ide na sigurno i uglavnom vozi defanzivno. dakle vozi kao sisica i moze slobodno da kupi sebi mesto u drugom timu.

btw:

https://www.instagram.com/reel/DNp1OecIwFY/?igsh=MXVqcjhlZ3B4cDk4eA==

dajte stream pretty please. nisam kuci, ne znam gde da gledam