Time Crisis Posted January 21, 2022 Posted January 21, 2022 1 hour ago, Tsai said: I onda se pojavio samo na Vimbldonu a OI preskocio Naravno, realno daleko veće šanse je imao u Tokiju (manje setova, brža podloga, umorniji protivnici), ali na Vimbldonu će se pojaviti i na štakama pre nego na OI 1
stray cat Posted January 21, 2022 Posted January 21, 2022 1 hour ago, omiljeni said: motivacija je drugo. ali nema trika da se fizička forma tempira tako da budeš na vrhuncu krajem januara, pa krajem maja, pa opet u julu, pa onda i u septembru. to ne funckioniše tako. pa još da između ta 4 peaka imaš i 9 perioda kad si u dobroj formi za masterse. Obični mi ne znamo kako to funkcioniše. U tempiranju forme, (projektujem) verovatno su bitni ciklusi treninga i ishrane, mislim, mogu samo da nagađam. Nisam primetio da je neko otkucao da se forma tempira za master turnire. Za slemove se forma obavezno tempira, čak iako je igrač na vrhuncu svojih fizičkih sposobnosti (digra stalno dobro, kao RF od 2003-2008, ili NĐ od 2011- polovine 2016). Recimo Rafa, on od početka svoje karijere tempira formu za RG, a ostalo šta ubode; to tempiranje forme je dalo rezultate (13 slemova). NĐ oduvek, a naročito od 2018, tempira formu za AO i jun-jul mesec, u avgustu je već u autu. Vavrinka je primer igrača koji je mogao motivaciju/formu da istempira za slemove (ima mnogo bolje rezultate na njima nego na ostalim turnirima). Ne može se porediti nijedan kolektivni sport sa tenisom, nema zamene, nema trenera.
Stari tenis fan Posted January 21, 2022 Posted January 21, 2022 1 hour ago, kralj said: Ma kako da ne. Gomila tenisera u olimpijskim godinama pikiraju OI kao glavni cilj. Agasi je govorio o tome pre nego što je osvojio u Atlanti onoliko. Ili npr: https://www.reuters.com/article/uk-tennis-women-japan-dementieva/dementieva-would-not-trade-gold-for-slams-idUKT2199220080916 Al da je fucking masters kojih ima 10 godišnje bitniji je totalni WTF Za Ruse je tako. Objasnili su i zasto. U Rusiji niko ne zna za slemove a zna za Olimpijadu,
nahbar Posted January 22, 2022 Posted January 22, 2022 Inace, ne mogu da ne prokomentarisem tvrdnje da su JMDP i Blejk najgori brojevi 3 i 4 u istoriji. Moj glas ide mrnji i Kiferu
duda Posted January 28, 2022 Posted January 28, 2022 Forumašica koja je pokrenula ovaj topic i čije smo postove mnogi sa užitkom čitali se ne bi složila sa mnom, ali u toj stvari me niko ne može razuveriti. Elem, ako Nadal nekim slučajem bude na kraju ove trke lik sa najviše slemova, to će biti velika nepravda i nelogičnost ili splet svakojakih okolnosti i ko zna čega. I to ne kažem zbog toga što je Nadal "španski Ciga", "zidar sa Majorke", dupeizvlakač ili uvlakač, šta već , već samo i samo zato što mislim da su Novak i Rođa bolji teniseri od njega. I ništa me neće ubediti u suprotno. 1
Tsai Posted January 28, 2022 Posted January 28, 2022 jebiga, ima roland garosova skoro ko sampras ukupno slemova. mora mu se odati priznanje. taj rekord nece niko oboriti 200 godina
duda Posted January 28, 2022 Posted January 28, 2022 Just now, Tsai said: jebiga, ima roland garosova skoro ko sampras ukupno slemova. između ostalog i zato mislim to što mislim 3
Tsai Posted January 28, 2022 Posted January 28, 2022 pa da, al imas dva slema na betonu - spoji ih u jedan nadal 13 na sljaci djokovic 12 na betonu federer 11 na betonu
Jimmy Kowalski Posted January 28, 2022 Posted January 28, 2022 3 minutes ago, dùda said: Forumašica koja je pokrenula ovaj topic i čije smo postove mnogi sa užitkom čitali se ne bi složila sa mnom, ali u toj stvari me niko ne može razuveriti. Elem, ako Nadal nekim slučajem bude na kraju ove trke lik sa najviše slemova, to će biti velika nepravda i nelogičnost ili splet svakojakih okolnosti i ko zna čega. I to ne kažem zbog toga što je Nadal "španski Ciga", "zidar sa Majorke", dupeizvlakač ili uvlakač, šta već , već samo i samo zato što mislim da su Novak i Rođa bolji teniseri od njega. I ništa me neće ubediti u suprotno. Kako stoji Nadal u medjusobnim duelima sa Novakom i Rogerom?
Tsai Posted January 28, 2022 Posted January 28, 2022 1 minute ago, Jimmy Kowalski said: Kako stoji Nadal u medjusobnim duelima sa Novakom i Rogerom? federera dere 24-16 (bilo 23-10), od djokovica gubi 28-30
Jimmy Kowalski Posted January 28, 2022 Posted January 28, 2022 Just now, Tsai said: federera dere 24-16 (bilo 23-10), od djokovica gubi 28-30 Pa onda sa vise osvojenih GS bio bi najbolji..
Tsai Posted January 28, 2022 Posted January 28, 2022 Just now, Jimmy Kowalski said: Pa onda sa vise osvojenih GS bio bi najbolji.. najveca rupa su mu nedelje na broju 1, tu debelo zaostaje. i fed i djok imaju po 100+ nedelja vise i to sto nema nijedan zavrsni turnir, fed 6, djok 5
duda Posted January 28, 2022 Posted January 28, 2022 Just now, Jimmy Kowalski said: Kako stoji Nadal u medjusobnim duelima sa Novakom i Rogerom? Sa Novakom je u minusu, sa Rođom u plusu Ali to nije baš tako jednostavno kao što izgleda. Rafa je dugo bio broj 2 a Rođa broj 1 i na suprotnim stranama žreba, pa se često nisu ni sastajali na betonu recimo jer Rafa ne bi ni dogurao do finala. Na šljaci bi ga derao, naravno, i posle i na betonu, kad je celu strategiju igre razvio "kako bušiti Rođu na bekhendu". A i godine su posle išle u nadalovu korist. 2
Tsai Posted January 28, 2022 Posted January 28, 2022 al zamislite da su 2 slema na sljaci a ne na betonu. goat debata bi bila resena jos pre 10 godina...
levi Posted January 28, 2022 Posted January 28, 2022 pa ok znači svaki je goat na svojoj podlozi, troglava koza kako god okreneš
Recommended Posts