March 30Mar 30 6 minutes ago, gone fishing said:evo šta mi nudi openoffice kao mogućnost da sejvujem dokumentšta od ovoga odabrati da bi neko ko ima word mogao da normalno otvori, tj da se normalno odštampa?Taj što si selektovao.Inače, možeš da probaš i WPS Office, radi sa .docx i više liči na MS.
March 30Mar 30 Sve je to dobro za personalnu upotrebu ali u corporate puca po savovima.Ja kuci koristim Libreoffice i na Linuxu i na Windows i generalno radi ok.Ali kad spojis PowerBI sa Excelom, kad template u Wordu ima svoje macroe + 10 ljudi radi na istom dokumentu, Powerpoint ima integracija sa teams pollovima e onda krene lavina problema...
March 30Mar 30 Lele pa meni komp ne podrzava Win11 AMD Ryzen 5 1600Radeon RX570I ond aneki booth metodi i neke budalastine kao ne podrzava.
March 30Mar 30 11 minutes ago, Moća said:Lele pa meni komp ne podrzava Win11 AMD Ryzen 5 1600Radeon RX570I ond aneki booth metodi i neke budalastine kao ne podrzava.lepo ti rekoh, linux mint je tvoj novi drugar
March 30Mar 30 20 minutes ago, Moća said:Lele pa meni komp ne podrzava Win11 AMD Ryzen 5 1600Radeon RX570I ond aneki booth metodi i neke budalastine kao ne podrzava.Koja ti je maticna ploca? Mozda mozes da zamenis CPU i da bude kompatibilan sa W11.Za sta tacno koristis taj komp? Za posao ili privatno?Ako ti treba privatno za youtube, surf i gmail/protonmail onda neki linux.Ako bi da igras i igrice i odradis ponesto u officu, onda upgrade na W10 i to je to.Kupis ssd ili nvme i jos 4/8Gb RAM(verovatno imas samo 4) podignes W10 i to je to.U krajnjem slucaju daj 500e, kupi solidan komp bez grafe i udji u 21 vek. Edited March 30Mar 30 by Milosh76
March 30Mar 30 32 minutes ago, Moća said:Lele pa meni komp ne podrzava Win11 AMD Ryzen 5 1600Radeon RX570I ond aneki booth metodi i neke budalastine kao ne podrzava.Windows 10 LTSC IoT, ima podršku do 2032. i nema nikakave nepotrebne gluposti. Pa se javi opet ovde za 6. godina ;)
March 30Mar 30 Pokusavam u win11 dodati neki tekst u tekstualni fajl koji koristi neki program. Ekstenzija nije .txt ali se normalno otvara i snima u editoru.Kad hocu snimiti taj promijenjeni fajl kaze da nemam administratorska ovlascenja. Jedini korisnik na kompjuteru je moj Majkrosoft 365 nalog i jesam administrator, nema drugih korisnika. Ima li neko ideju o cemu se radi? Edited March 30Mar 30 by Paul Gompitz
March 30Mar 30 Bez obzira na to što si admin, Win ti ne dozvoljava da sve vreme koristiš admin privilegije kako nesvesno ne bi nešto zeznuo, moraš eksplicitno da otvoriš Notepad ili editor koji koristiš kao admin.To open files or applications as an administrator in Windows, right-click the file/program and select Run as administrator. Alternatively, use Ctrl+Shift+Enter while selecting the app from the Start menu, or configure shortcut properties to always run elevated. For file editing, run notepad as an admin first, then open the file. Edited March 30Mar 30 by vememah
March 30Mar 30 2 hours ago, Engineer said:Windows 10 LTSC IoT, ima podršku do 2032. i nema nikakave nepotrebne gluposti. Pa se javi opet ovde za 6. godina ;)Gde ima da se kupi?
March 30Mar 30 Ovde "kupiš" https://massgrave.dev/windows_ltsc_links i aktiviraš njihovom skriptom10 hours ago, bags said:Da to je za ljude kojima je TC komplikovan. Ima nekoliko zanimljivih novih mogucnosti ali najveca mu je brzina u odnosu na novim Explorer.Neverovatno. Pitam se kako je moguće da jedan lik u slobodno vreme napravi proizvod deset puta bolji od korporacije koja ima preko 200.000 zaposlenih, bilione dolara i čiji je posao da napravi takav program. Ali istovremeno se i ne pitam, jer godina je 2026.
March 30Mar 30 2 hours ago, Moća said:Lele pa meni komp ne podrzava Win11 AMD Ryzen 5 1600Radeon RX570I ond aneki booth metodi i neke budalastine kao ne podrzava.Ryzen 5 1600 ima tu stvar koju vindoz 11 trazi da bi radio, ali kada je procesor izasao ta stvar je bila novi standard od kog jos uvek nista znacajno nije zavisilo, i zato je u tom periodu, dok potreba za njom jos nije postojala, ta stvar dolazila po difoltu iskljucena.Logicno, prema tome, da je MS blagoizvoleo tvoj procesor koji ima tu stvar-potrebnu-da-bi-bio-podrzan-buduci-operativni-sistem-koji-ce-tu-stvar-da-koristi izostavi sa spiska podrzanih procesora.Samo malo noviji procesori imaju to isto, s tim da je kod njih to po difoltu ukljuceno … ti procesori idu na spisak.U svakom slucaju, instaler ni ne proverava da li postoji ta stvarcica i da li je ukljucena, nego samo gleda po spisku.Treba to da ukljucis da kada nakon sto instaliras windows ne kenja kako to nema jer onda ce da stvarno vidi ako nema tj. nije ukljuceno.Ukljucuje se u biosu (dve stvari: fTPM i Secure Boot). Pogledaj na netu za svoju maticnu.I onda samo treba da instaliras sistem tako da Windows zaboravi da gleda spisak. I moras da instaliras od nule (mozda ne moras ali ne znam kako se onda radi).Skini win 11 25H2 i napravi instalacioni USB preko programa Rufus (tako ljudi i inace instaliraju preko usb) i cekiraj u njemu remove requirement opcije kada te pita. Instaliraj kao i inace. Za graficku instaliraj drajvere.Nije 100% ali nekih 98% sam siguran da ide ovako
March 30Mar 30 @Krošek Znaci ako sam te lepo razumeo prvo to ukljucim u Bios-u pa onda instaliram Win 11? Edited March 30Mar 30 by Moća