Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Windows 11

Featured Replies

2 hours ago, Valk said:

Šta je ovo?

Premotaj na 1:54, a imas i u opisu videa, ne znam koliko je ta cena povoljna:

• Replies 270
  • Views 13.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Samo da zahvalim tebi i sebi što nismo sumnjali u mene. Post poslat sa novog laptopa i svojeručno instaliranog Windows 11 op sistema.

• Sve je to dobro za personalnu upotrebu ali u corporate puca po savovima. Ja kuci koristim Libreoffice i na Linuxu i na Windows i generalno radi ok. Ali kad spojis PowerBI sa Excelom, kad template u

• Koristim sedmicu

Posted Images

Ovo sto komsa hoce da ti instalira, to su krekovani programi, koji naravno nisu legalni.

Problem je da li sa njima dolazi i neki trijanac, kao i naravno legalnost.

Umesto offica mozes da probas Libre office, ja ga koristim na Windowsu.

@Valk ako si već radila instalaciju windowsa brzo ćeš da se podsetiš šta i kako sa jutjub tutorijalima od 2 minuta. još brže ćeš da aktiviraš win, to je samo kopipejst jedne komande u powershellu. isto važi i za office. jedno gde može da zapne je da podesiš bios na uefi ali i to ćeš lagano srediti. znači ako mene pitaš, baci se sama na posao, to ti je 15 minuta aktivnog rada, uštedi 4000 dinara i još večeras možeš da imaš win.

1 hour ago, Valk said:

Bemliga, ne znam da je ukraden, možda je on kupio te silne kodove za par € pa prodaje uz instalaciju za 30-40.

Razmisliću još.

@napadaj ma nije da ne znam ništa, ranije sam sama instalirala Win sa DVD i tako to, nego nisam odavno morala da se sama time bakćem a iskreno i mrzi me. Retko imam luksuz da vežem par dana da ne moram apsolutno ništa da radim niti da negde idem, tako da mi se ne baca ta prilika u jarugu.

Thanks!

ja sam pak nepismen za te stvari pa drugi odrađuju. ovaj novi asus sam odneo, onako u kutiji, pravo iz prodavnice čoveku u komšiluku i on mi je vratio sa formiranom baterijom i svim softverom koji može dami zatreba (ofis, adobe,acdc, molizila i gugl pretraživači, programi za filmove, slike i muziku). 20€.

starom asusu je crkla utičnica za napajanje pa su mi u aranđelovcu za 1000 dinara ugradili kablić sa utičnicom na kraju. evo ga u selu, služi kao disk plejer mada ima sav softver kao i ovaj novi asus.

Libre Office i slično nisu rešenje ako radi sa dokumentima i razmenjuje ih sa drugim ljudima. Mora MS Office.

11 minutes ago, napadaj said:

Libre Office i slično nisu rešenje ako radi sa dokumentima i razmenjuje ih sa drugim ljudima. Mora MS Office.

Ima Libre Office opciju da koristis MS office formate.

E sad moguce da ima nekih kompleksnih dokumenata koji nisu kompatibilni, ali jos nisam nasao takav, mada sam ja basic user.

2 hours ago, Valk said:

Šta je ovo?

@napadaj taj bootabilni fleš se posle samouništi ili može da se fabrički resetuje na normalno?

Imam win 11 na desktop računaru, aktiviran, znači li da mogu njegov kod da koristim i na laptopu?

Komšija koji drži PC servis kaže da je instalacija wina plus gomila programa (koji se inače plaćaju) kod njega 4000. Isplati li mi se da mu dam sutra laptop da mi to sve nabudži za pare, da se ne smaram ja?

Postoji velika verovatnoca da ti laptop ima ugradjen digitalni kljuc iako nema instaliran win, nakon instalacije ako ima digitalni kljuc sam ce prepoznati licencu. Pitaj AI

Ključ je "utisnut" u hardver (ACPI MSDM tabela)

Kod laptopova proizvedenih u poslednjih 10-ak godina, Microsoft i proizvođači (Dell, HP, Lenovo, itd.) više ne lepe nalepnice sa ključem na poleđinu uređaja. Umesto toga, ključ je digitalno upisan u matičnu ploču (BIOS/UEFI).

Čak i ako obrišete ceo hard disk ili instalirate Linux, taj ključ ostaje fizički zapisan u čipu na ploči.

Kada jednom odlučite da instalirate Windows, instalacioni program će sam "povući" taj ključ iz matične ploče i automatski aktivirati sistem bez da vas išta pita.

2. Prodaja "Windows Ready" uređaja

Često se u prodavnicama sreću laptopovi koji se reklamiraju kao FreeDOS ili No OS (kako bi bili jeftiniji), ali su zapravo deo serije koja je u fabrici prošla sertifikaciju.

Ponekad proizvođač ugradi ključ u matičnu ploču na celoj proizvodnoj traci, ali ne instalira sam softver kako bi krajnja cena u maloprodaji bila niža. Kupac onda može sam da instalira Windows koji će se "sam od sebe" aktivirati tim skrivenim ključem.

4 hours ago, napadaj said:

Moze OpenOffice.

LibreOffice is the modern, actively developed successor to OpenOffice, offering better compatibility with Microsoft Office formats, regular security updates, a more modern interface, and a larger, more vibrant community, while OpenOffice is largely considered frozen in time, with infrequent updates and lagging compatibility, though it remains stable on older hardware. For most users, LibreOffice is the recommended choice due to its ongoing improvements and security, whereas OpenOffice is better suited only for those with very old PCs needing basic functionality.

Može i WPS Office, najsličniji je MS Office-u.

Ništa od toga nije rešenje ako treba da razmenjuješ Word dokument od 100-150, a često i više strana sa tabelama, sadržajem i drugim elementima.

ljudi, preteraste ga sa savetovanjem. jeste valk je sama kriva što je pitala, ali opet kakvi trojanci, libre i wps ofisi, kupovina kejeva sa specijalizovanih sajtova.. twak

@Valk ako se posle svega usudiš da sama instaliraš a u šta sumnjam, javi da ti pošaljem (minijaturno) upustvo za aktivijaciju win-a i office paketa )

• Popular Post
On 2. 1. 2026. at 17:46, najneindustrijaliziraniji said:

@Valk ako si već radila instalaciju windowsa brzo ćeš da se podsetiš šta i kako sa jutjub tutorijalima od 2 minuta. još brže ćeš da aktiviraš win, to je samo kopipejst jedne komande u powershellu. isto važi i za office. jedno gde može da zapne je da podesiš bios na uefi ali i to ćeš lagano srediti. znači ako mene pitaš, baci se sama na posao, to ti je 15 minuta aktivnog rada, uštedi 4000 dinara i još večeras možeš da imaš win.

Samo da zahvalim tebi i sebi što nismo sumnjali u mene. Post poslat sa novog laptopa i svojeručno instaliranog Windows 11 op sistema.