March 30Mar 30 Da, preko usb-a napravljenog u rufusu od zvanicnog iso-a za neku verziju zakljucno sa 25H2. Posle ces moci normalno da abdejtujss, samo mislim da ne bi trebalo da instaliras trenutno najnoviju verzijuEdit: da imas samo za jednu seriju stariji procesor ovo ne bi moglo, jer stvarno je potrebno da to radi, nije bezveze. Tako da je tvoj komp baš na razmeđi Edited March 30Mar 30 by Krošek
March 30Mar 30 16 minutes ago, Engineer said:Neverovatno. Pitam se kako je moguće da jedan lik u slobodno vreme napravi proizvod deset puta bolji od korporacije koja ima preko 200.000 zaposlenih, bilione dolara i čiji je posao da napravi takav program. Ali istovremeno se i ne pitam, jer godina je 2026.Google ista stvar na androidu: https://github.com/zhanghai/MaterialFilesAko napravis dobru aplikaciju neceti dobiti promociju. Ljudi koji jure promociju u FAANG jure impact iz recimo cuvenog PSC kod Facebooka. Firma nagradjuje inicijativu koja dovodi nove korisnike i/ili pravi ogroman hype tj dize prasinu kroz akcije na berzi.Dobar file manager nazalost ne spada u tu kategoriju... Mislim da ljudi koji se na tako nesto zale su svakako stipse jer koriste mozak... Cak i da odu na drugu platformu koga je briga...
March 30Mar 30 12 hours ago, bags said:Te skripte cesto iskljuce nesto sto ne treba, i onda MS sledecim updateom to pokusa upaliti pa na kraju ostanes u limbu.Ima nekoliko prilicno solidnih ali i tu treba imati dosta tehnickog znanja sta treba upaliti a sta izgasiti.@JozoMujica @gone fishingM365 je 100 eur godisnje po korisniku. To je zaista no brainer. (koju god alternativu koristis kad tad ces potrositi vreme da tweakujes stvari)Cak i ovaj model za mala i srednja prezueca je realno super povoljan.Tako sam ja pokvario ms store na desetci, iako mi nije striktno bila zelja da ne radi in the first place nego sam nesto drugo prčno, mada baš me bilo briga. Čisto iz radoznalosti sam kasnije pokušavao (vise puta) da napravim da radi i nisam mogao. Onda ga je neki update popravio, 6-7 godina kasnije.
March 31Mar 31 10 hours ago, Moća said:Lele pa meni komp ne podrzava Win11 AMD Ryzen 5 1600Radeon RX570I ond aneki booth metodi i neke budalastine kao ne podrzava.Pisalo i za ovaj moj Fujitsu-Siemens Esprimo da ne podrzava pa sa 16 GB RAM, SSD 500 GB i ukljucenim TPM u BIOSu instalacija Win 11 prosla glatko k`o vlazna maramica preko bebinjeg usranog dupenceta.Ne znas dok ne probas.
March 31Mar 31 8 hours ago, Engineer said:Ovde "kupiš" https://massgrave.dev/windows_ltsc_linksi aktiviraš njihovom skriptomNeverovatno. Pitam se kako je moguće da jedan lik u slobodno vreme napravi proizvod deset puta bolji od korporacije koja ima preko 200.000 zaposlenih, bilione dolara i čiji je posao da napravi takav program. Ali istovremeno se i ne pitam, jer godina je 2026.Nema veze sa godinom, dešavalo se i pre... Evo Linus Torvalds npr.
March 31Mar 31 Taj deo je ok, nego ovaj da tolika kompanija ne ume da napravi fajl menadžer, a očekuju da se uzdamo u njhovo rešenje za bilo šta je kritičan. Edited March 31Mar 31 by Engineer
April 2Apr 2 NIje Windows, ali... ne radi ni u bestežinskom stanju. https://x.com/Polymarket/status/2039748805982036005
April 2Apr 2 Ja nemam ta loša iskustva sa aktivatorima, jer znam gde su pouzdani, možda poneko update iskustvo koje je resetovalo nekada nešto.Ranije mi je bilo neprijatno, kao trunčica sramote, što imam kućni pc, koji je teška kanta, sa piratisanim. Do nedavno je imao i dual boot, sad sam ga stavio klot, jer mi treba samo win sada. Praktična rešenja sam našao na jednom sajtu zatvorenom za sve... Ako je skinuto 30000 puta i prevodilac mi kaže da se iz komentara onih koji se žale vide da su potpune neznalice, a uleti i drug levičar Ratiborius, ltsc će raditi ko sat. Iako je ružan.MS mi nije više "prihvatljivo zao"u smislu da je manje zlo od Amazona, Google, X, već je postao mnogo zao. I nemam više tu neprijatnost zbog neplaćanja. I mi takvi krnji se njima isplatimo, mnogo manje, ali se isplatimo.Ali jedva čekam dan kada će neko da napravi dobru kopiju Officea za Linux (samo da nije kde!). Ima ona neka baltička verzija officea, ali nije dovoljno dobra.O win 11 originalnom, odmah našao onu Titus skriptu, nedugo pošto se pojavila. Ko nije opasan profi i ne trebaju mu sve one gluposti stanjiće tu nedvojnobutabilnu rugobu bolje nego stomak eliminator. Nikada nije zaštucao, radi sa 8gb tečno za male poslove tipa bogato otvoren office i browser sa 10ak tabova i nekoliko ekstenzija. Edited April 2Apr 2 by Malkmus
April 3Apr 3 10 hours ago, JozoMujica said:NIje Windows, ali... ne radi ni u bestežinskom stanju. https://x.com/Polymarket/status/2039748805982036005File=>Options=>Add-ins=>Com Add-ins i poiskljucujte sve dodatke i outlook radi.
April 3Apr 3 meni win11 na Ryzen 2200g radi bez ikakvih problema vec vise godina. na kraju sam uzeo i licencu. a isto nije podrzan.
April 3Apr 3 instaliralo™ mi w11, ajde, nije da nisam pristala na to, ali tek kad mi se objasnilo da neće dalje biti apdejta za desetkuelem, ja ne znam šta je tim dizajnerima, jbt w11 je ODVRATAN u odnosu na w10kao da je pravljen za igranje dece uz pomoć AI sam popravila sve što sam mogla, čak i u autocadu mi je izmenio ono što je do njega
April 3Apr 3 4 hours ago, gone fishing said:pa moraju i programatori od nečega da žive, po meni već je sedmica bila savršena XP, jedan i neprevazidjen. Radio na 256MB ko da je sa raketnim pogonom.
April 3Apr 3 On 3. 4. 2026. at 1:02, Malkmus said:Ali jedva čekam dan kada će neko da napravi dobru kopiju Officea za Linux (samo da nije kde!). Ima ona neka baltička verzija officea, ali nije dovoljno dobra.Da li je u stvari excel glavni MS proizvod, a windows tek jedino okruženje u kojem radi?