Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Windows 11

Featured Replies

Odlazem prelazak na win11 vec mesecima, jer me mrzi da ga pustim, a win10 je vec kao izandjao, ali i dalje radi ok sve sto mi treba. Neke opcije na win10 mi se vise svidjaju, to je mozda i najvazniji razlog zasto odlazem prelazak na win11, a ako je ovako losa situacija, mozda je bolje da sacekam jos malo.

Edited by Sludge Factory

• Replies 270
  • Views 13.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Samo da zahvalim tebi i sebi što nismo sumnjali u mene. Post poslat sa novog laptopa i svojeručno instaliranog Windows 11 op sistema.

• Sve je to dobro za personalnu upotrebu ali u corporate puca po savovima. Ja kuci koristim Libreoffice i na Linuxu i na Windows i generalno radi ok. Ali kad spojis PowerBI sa Excelom, kad template u

• Koristim sedmicu

Posted Images

Otkrio sma novi feature...

Ako skinem RDP link sa neta (remote desktop connection link), win11 ne dozvoljava da ga pokreneš... I ne, nema opcije da sad nešto pdesiš ili slično... prosto ne možeš i tačka... Imam klijenta kod kog se logujem na njigvu internu mrežu, skinem RDP za sesiju koja mi treba, i onda se preko toga konektujem... I sad, jbg, neće da može...

Iskoči smart application control i to je to... A ako hoćeš da skloniš to govno, moraš da resinstaliraš ceo WIN....

Da li su oni jebeno normalni...

49 minutes ago, radisa said:

Iskoči smart application control i to je to... A ako hoćeš da skloniš to govno, moraš da resinstaliraš ceo WIN....

Moraš reinstalirati Windows ako hoćeš da ponovo uključiš SAC, nakon što si ga deaktivirao.
Ako ti SAC ne treba, a verovatno ti ne treba, slobodno ga trajno isključi.

1 hour ago, laki strajk said:

Moraš reinstalirati Windows ako hoćeš da ponovo uključiš SAC, nakon što si ga deaktivirao.
Ako ti SAC ne treba, a verovatno ti ne treba, slobodno ga trajno isključi.

Da to sma skontao kad sam u naletu poizda več napisao...

1 hour ago, bags said:

@radisa

Mislim da ne traze da reinstaliras windows nego ovaj debilno nazvani app za RDP : Windows App.

https://apps.microsoft.com/detail/9n1f85v9t8bn?hl=en-US

Ma ne, našao sma i ovo... Moram kad downoladujem link, da odem na properties i ručno otkačim unblock na fajlu...

još ako nešto iskoči novo danas do kraja dana, olupaću ga majke mi...

juče je kompjuter sa minimum opterećnja, (memorija 20%, procesor ne više od 10) počeo da se greje, vntiltaoro pravili oluju... Na kraju sma morao da ga isključim, kad sam završio sa radom, bojao sma se da ga ostavim u tom stanju celu noć... Znam, znam intelov procesor, ali, bša me iznerviralo...

24 minutes ago, radisa said:

Moram kad downoladujem link, da odem na properties i ručno otkačim unblock na fajlu...

Nespretno kradu od najboljih. hihi

chmod +x

1 hour ago, JozoMujica said:

Nespretno kradu od najboljih. hihi

chmod +x

Hm, jbt, sad si mi dao ideju...

Može da se nemesti da me više ne smara sa blokiranjem downloadiranih fjalova... Kroz jebeni registry se setuje... Pas mater, da li su oni normalni...

3 hours ago, radisa said:

Može da se nemesti da me više ne smara sa blokiranjem downloadiranih fjalova... Kroz jebeni registry se setuje... Pas mater, da li su oni normalni...

Zato što može, zato i ima virusa. fantom

16 hours ago, radisa said:

To pitanje prati Microsoft od osnivanja.

Polako, navici ces se. fantom

• 4 weeks later...

eliminate every line of C and C++ from Microsoft by 2030. Our strategy is to combine AI and Algorithms to rewrite Microsoft’s largest codebases.

Our North Star is ‘1 engineer, 1 month, 1 million lines of code.’ To accomplish this previously unimaginable task, we’ve built a powerful code processing infrastructure.

Our algorithmic infrastructure creates a scalable graph over source code at scale.

Our AI processing infrastructure then enables us to apply AI agents, guided by algorithms, to make code modifications at scale. The core of this infrastructure is already operating at scale on problems such as code understanding.” --- Source Linkedin post linkedin .com/posts/galenh_principal-software-engineer-coreai-microsoft-activity-7407863239289729024-WTzf/

https://x.com/rohanpaul_ai/status/2003460731212276140

remind everyone about the lack of "native" code for UI-level features in Windows 11, as everything is moving to WebView2. For example, in recent Windows 11 builds, Notification Center's Agenda view is built using WebView2, and you'll notice spike in web resources (Edge-related processes) when you open Notification Center.

https://x.com/WindowsLatest/status/2003779720727719973

Mrzim WebView2... sve vuče to sranje, ja sam ga smanjio na oko 100Mb footprint ali i dalje se pojavljuje. Ali šugavi PC Manager koji je bio dobar kad se pojavio, jer si video procese i neke stvarčice je izvlačio brzo, sada uzima 1GB samo što je tu... ubiću ga uskoro.

Power Toys su bile ok na početku, sada isto preteruje.

A phone link, nikada nisam kačio telefon na komp niti mi to pada na pamet, svidela mi se ideja sa win 8/10, phone/tablet seamless, napredna ideja, nisu se posvetili, nije bilo pravo vreme, hvala doviđenja. Ovaj process se pojavio i stalno se vrti negde, ne možeš ga isključiti, obrisati, zaustaviti, stalno se vraća. Ali sam našao u registru par stvarčica i ubio sam ga konačno...

Zadnjih par meseci maštam, i jako sam blizu, da otkažem posle ko zna koliko, office licencu, tih 100GB bekapa prebacim na druge provajdere i HDDs (i onako su sekundarni i tercijalni bekapi fizički. I da pređem na linux mint ili probam zorin, tamo gde mi emulacija može rešiti stvari, tipa HOMM III ako fino šljaka na starom laptopu mislim da će biti tako u 2026..

Na poslovnom kada vidim da imam dva teams procesa sa 8 i 2 podprocesa, i 1,2Gb u idile, naježim se. Sedam Search-a, a search kad ti i treba ne radi uopšte valjano... totalno razumem ovaj meme...

image.png

A tek legendarni, odvratni, antimalware service executable koji ume da jaše procesor i kad treba i kad ne treba...

Mrzim novi windows, iz sveg srca.

I zapravo, druga stvar, kao nekoga ko je u produkt prostoru, ko je korisnik za ovaj win? Korporacije? Bezlični entiteti koje ne interesuje usability, dizajn, koji su Kaizen videli samo na keynote speach na nekoj fensi konferenciji a Gemba im je drug iz škole, bosanac, sa kim ponekad šljokaraju... Znam da je optimizacija umetnost za sebe ali ovo postaje ludo, nije HW toliko pojeftinio da je bolje da napraviš retardiranog behemonta koji jede sve pred sobom a uz to i ne radi nego da malo dovedeš stvari u red. Memorije nikad dosta, poskupljuje jako i tek će jer je šugavi AI bubble rešio da ne puca dok ne dosegne Saturn a s druge strane meni je komp u idile, sa jednim firefoxom i deset tabova na 80%! (poseban hejt za dizanje tiketa i objašnjenje što mi treba 32Gb rama a ne radim "ništa zahtevno").

And another thing. Desktop menadžement je totalno poludeo. Ako staviš autohide taba nekad radi nekad ne. Raspored ikona na desktopu je jako pogođen autohide-om. Update softvera povlači često novu ikonu, ne na mestu stare, nedajbobe, nego top left corner, ali nije auto arrange uključen. Raspored po ekranima da zapamtim, ne dao ti dobar bob da nešto pokušaš da promeniš, ode.

Gubljenje fokusa, to nije samo win ali oni su tu isto carevi. Otvori prozor i počni da kucaš username, onda iskoči nešto i ti sada kucaš negde drugde, radio si nešto u notepadu, tough luck, ja sam ti sada prioritizovao ovo, jer jbg verovatno je stavljeno da je top prio, i sada kucaš drugde. Učio sam u istoriji mikroračunara da je problem devedesetih bio baš taj što je pravi OS menadžovao sve, znao se prioritet, IRQ i sve, ali je to bilo teško kako su krenuli razni aplikativni softveri, i buhu, teško je bilo UI raditi, i onda su spojili skin za DOS sa OS i napravili neko kao working solution, ali zapravo ovo sve je derivat takvih bastardizacija uz originalne "web" zamisli. To sve treba poodpuštati, retardi priučeni..

A tihi prepuc onedrajva na vorteks koji je default mesto za čuvanje svega, posle jednog update-a na jednoj mašini počeli da iskaču ček markovi na fajlovima na desktpou, on je odlučio da je to sve totalno ok da bude samo na drajvu, a ti ako si offline nekim slučajem, a desi se, hebi se sa svojim fajlovima, ne zaslužuješ ih. Ok, verziranje, svaka čast, sačuvao sam koleginici dva sata života vraćanjem verzije, ali minus sto sati i brdo živaca za sve ostale sinhronizacije, pucanje, nedostupnost, i nevoljnost da mi fajlove vrati. Moraš ih oteti, isključiti desktop iz "bekapa" -TO NIJE BEKAP TO JE NEŠTO SASVIM DRUGO KADA IH SAMO TAMO DRŽIŠ MAJMUNE - obrisati folder deskop sa onedrive i vratiti ga na mog usera i vratiti fajlove tamo.

Ako želiš sa time da se zezaš.

Ali znaš šta. Ne želim. Platio sam software, od kako radim i živim od tih sistema sve sam uredno plaćao i sada mislim da od mene više neće dinarče dobiti. Još ako se ispostavi da steam games, starije, ništa fensi, rade na linuksu isto, idu svi računari tamo. Hebi se microsofte.

Mislim da ovaj video dobro objasnjava zasto Windows i pripadajuci proizvodi idu u pravcu u kome idu:

Bezveze video, ništa interesantno

Reklame u vindozu, hoće da se abdejtuje kad ideš da gasiš komp, onedrive ovo ono, openai ovo ono, copilot dugme (who cares), itd

Kupila sam laptop na kojem nema operativnog sistema.

Šta ću sad? )

Kupi operativni sistem Jova