February 14Feb 14 6 hours ago, Seabass said:I obicni grah sadrzi otrov koji se iskuhavanjem neutralise. Problem nastaje kada se koriste slow-cookeri bez prethodne pripreme na visokim temperaturama.Jeste, ali ovi lupini ne. Probao sam nakon sedam dana, pojeo jedan, drugi i onda osetim da su gorki. Za pasulj je jednom bio slučaj kod mene na "poslu" (zgrada sa kancelarijama) da je jedna skuvala pasulj i napravila salatu kad smo jeli zajedno, ali se kuvanje oteglo i kao malo su tvrdi al nema veze. Posle je jedna žena otišla u bolnicu od bolova, a ni ostalima nije bilo svejedno.
February 14Feb 14 Ne znam odakle da krenem... NAD+ suplementi (NMN i NR), jos uvek sam skeptican prema supplementima i medikamentima kojima me dragi algoritam bombarduje vec neko vreme (Rapamycin, metformin, berberin, resveratrol, taurine itd), valjda sto vidi da citam i slusam dosta o dugovecnosti i kako/sta raditi da starost bude podnosljivija. Mislim da sam ukapirao mehanistiku (valjda je to pravi izraz), sta deluje na NAD+, sta na mTor i AMPK, a sta na funkcije mitohondrija, ali cekam da se jos malo ozbiljnije studije odrade na ljudima i da potvrde sta je i koliko korisno.Spirulina i alge - cini mi se da nam je to (tuzna) buducnost, meso i riba ce sve manje biti odrzivi, jednostavno ne mogu da prehrane svetsku populaciju. 75% agrarnih povrsina (iz glave) je posveceno stocarstvu, to ce se morati smanjiti i zameniti biljkama koje su vise energetski i nutriciono efikasne, mozda to pomogne.Nikad cuo za lupin, moracu da izguglam.
February 14Feb 14 8 minutes ago, Venom said:Jeste, ali ovi lupini ne. Probao sam nakon sedam dana, pojeo jedan, drugi i onda osetim da su gorki. Za pasulj je jednom bio slučaj kod mene na "poslu" (zgrada sa kancelarijama) da je jedna skuvala pasulj i napravila salatu kad smo jeli zajedno, ali se kuvanje oteglo i kao malo su tvrdi al nema veze. Posle je jedna žena otišla u bolnicu od bolova, a ni ostalima nije bilo svejedno.Deluju super lupini na prvi pogled, 40% protein i 38% vlakna, low GI, arginin. Kazu da pazimo da koristimo "slatke", a ne "gorke" lupine, jer ovi drugi mogu biti otrovni (u velikim dozama).
February 14Feb 14 Author Taj lupin pomalo podsjeca na hrastov žir, koji se isto mora specijalno spremiti da se neutrališu toksini da bi se moglo trošiti. A i to samo kad se nema apsolutno ništa drugo i prijeti gladovanje.
February 14Feb 14 @Boksi nisam upucena u povezanost nad+ ili nmn sa rakom. Pogledacu to. Hvala 😁Koristim ih manje od godinu dana, to je jedina stvar koju sam ubacila i vidim razliku. Marke koje koristim su Nutricost, tru Niagen i Thinbi za NAD+... Svi su navodno testirani od nezavisne laboratorije.(koliko u kuci imamo suplemenata, mogli bismo prpdavnicu da otvorimo 😂🤦🏼♀️)Zeleno je spirulinaA u staklenim bocicama pravim killer shots... Jednom u deset dana u mikser ubacim (organsko) djumbir, turmeric, biber, cayenne pepper, med, 15-20 cedjenih limuna, i onda jes jedan dodatak drugaciji od prethodnog puta: parsley, tamarind, jujube itd.Jednom u dve nedelje 50000IU D3Dva puta u godini ivermektin (svima nama)Naravno, kad krene nesto da se menja, menjam i suplemente ali sam hard core disciplinovana sa uzimanjem. Nema dan da se propustiNula lekova. Krvna slika spotless.(mada ima dosta i Um, imam verovanje/ubedjenje/autosugestija da bolest ne postoji i svaki dan, ujutru obicno, dok sam jos u krevetu kazem i posaljem ljubav svojim celijama kako su bile vredne i dobre i svaka cast kako su me sredile dok sam spavala. Ponosna sam na njih i na Kinesine vojnike 😍❤️). Za mene je telo isto sto i psa sto imam i negujem ga. Mora da se odrzava naoptimalnije.@Djuro shecheru, sta te sada buni?Ovo je moja jutarnja rutina Edited February 14Feb 14 by mustang
February 16Feb 16 Danas po prvi put ispod 90kg u poslednje 4 godine! Poslednji korak mi je uspeo vrlo jednostavnim trikom, u subotu sam dobio temperaturu i od tad nisam skoro ništa jeo.Zapratite me za još saveta a u ovom threadu ću
February 17Feb 17 Nemam parazite al za svaki slucaj. Svi stalno nesto smrkcu, mazim druge pse, stiti od kancera, virusa...
February 17Feb 17 3 hours ago, precog said:Mislis da ima gliste?Jednom ja pokupim govno od ivana kad ono glista izvire. Sutra pravo kod veta, odnesem novu stolicu njegovu, nista. Objasnim izgled gliste, vet trlja glavu, nije mu jasno koja je. Dosli rezultati, sve super, nema gliste, nema parazite.Posle se setim da je taj dan padala kisa i da se on 100% posto posrao po glisti koju sam pokupila.Vet racun bio oko $300 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ Edited February 17Feb 17 by mustang
February 17Feb 17 5 hours ago, mustang said:Nemam parazite al za svaki slucaj. Svi stalno nesto smrkcu, mazim druge pse, stiti od kancera, virusa...Ajd opet, iako smo pisali o ovom pre 4-5 godina. Nema dokaza da stiti protiv kancera ili protiv virusa. Radili su samo preklinicke studije, u nekim slucajevima su utvrdili da u laboratorijskim uslovima, na zivotinjskim celijama moze da ubije celije raka. Nedovoljno da se krene u dalje faze. Takodje, koncentracija koju bi trebalo da uzimas da bi, eventualno, radila bi te ubila, toksicna je za ljude.Nemoj da se zajebavas time, uzimaj te suplemente sto uzimas, makar ne skode (nadam se da ne uzimas neke ludacke kolicine).Trebalo bi da prekines da pises o ivermektinu i da siris budalastine koje si pokupila iz nekih opskurnih izvora.
February 17Feb 17 Realno veca je opasnost da nam podmecu neka sranja u suplementima nego 2gr na sest na meseci ivermektina. Apsolutno bezopasno i pri tom korisno. Ti radi svoje, ja cu svoje. Hvala na brizi bez zezanja ❤️