July 20, 2025Jul 20 Pa da, tako meni koleginica koja je vec bila mrsava pricala kako se pretvorila u kost i kozu dok je bila na glukofazu... ja se naravno podgojio.
July 20, 2025Jul 20 Ja se krećem natprosečno mnogo za današnje standarde i iako se osećam prilično jadno kad par dana hodam samo 5k koraka dnevno, ne mogu da kažem da to ima nekog posebnog uticaja na "fizičku spremu". Za mene je vežbanje ipak fizička aktivnost koja je na neki način izazov i koja primorava telo na adaptaciju.S druge strane bolje je hodati nego ne hodati, pa u tom smislu možda i nije bitna teorija o tome šta je vežbanje u stvari.
July 21, 2025Jul 21 9 hours ago, Venom said:Ja se krećem natprosečno mnogo za današnje standarde i iako se osećam prilično jadno kad par dana hodam samo 5k koraka dnevno, ne mogu da kažem da to ima nekog posebnog uticaja na "fizičku spremu". Za mene je vežbanje ipak fizička aktivnost koja je na neki način izazov i koja primorava telo na adaptaciju.S druge strane bolje je hodati nego ne hodati, pa u tom smislu možda i nije bitna teorija o tome šta je vežbanje u stvari.Ko vezba on mozda ne primecuje razliku. Naravno da utice na fizicku spremu ako je konstantna aktivnost (svakodnevno) i visegodisnja navika. Uzimam u obzir sve ljude, razlicitih godina, one koji ne vole da vezbaju itd. Tu naviku hodanja podrzavam maksimalno
July 21, 2025Jul 21 2 hours ago, Sandradjer said:Ko vezba on mozda ne primecuje razliku. Naravno da utice na fizicku spremu ako je konstantna aktivnost (svakodnevno) i visegodisnja navika. Uzimam u obzir sve ljude, razlicitih godina, one koji ne vole da vezbaju itd. Tu naviku hodanja podrzavam maksimalnoPa ne vežbam, zato i kažem :-). Do aprila prošle godine strava, od tad jadno i nikako. Krenuo sam opet u januaru, ali onda je krenulo rame da me jebe, sad idem na terapiju zbog toga, ali deluje mi da će to da traje.Mislim u svakom slučaju je šetnja korisna, ali više primećujem da se osećam očajno kad nisam svakodnevno u pokretu nego da mi je neki parametar fizičke spreme bolji. Verovatno bih uspeo da pretrčim 5 kilometara samo uz snagu volje i ekstremno laganim tempom. Kod snage tek ne pomaže.Edit: evo sad pogledah, 22+23 sam imao prosečno 13k dnevno. Poslednje dve godine sam se spustio na 10.5. Znači nije da sam skoro krenuo, pa moram da se strpim za rezultate. Edited July 21, 2025Jul 21 by Venom
July 21, 2025Jul 21 14 hours ago, Shan Jan said:pricala kako se pretvorila u kost i kozu dok je bila na glukofazu..Laze stoka....Imam Glukofaza i viska - idem ovih dana da se psujem sa endokrinologom oko istog.
July 21, 2025Jul 21 5 hours ago, Venom said:Pa ne vežbam, zato i kažem :-). Do aprila prošle godine strava, od tad jadno i nikako. Krenuo sam opet u januaru, ali onda je krenulo rame da me jebe, sad idem na terapiju zbog toga, ali deluje mi da će to da traje.Mislim u svakom slučaju je šetnja korisna, ali više primećujem da se osećam očajno kad nisam svakodnevno u pokretu nego da mi je neki parametar fizičke spreme bolji. Verovatno bih uspeo da pretrčim 5 kilometara samo uz snagu volje i ekstremno laganim tempom. Kod snage tek ne pomaže.Edit: evo sad pogledah, 22+23 sam imao prosečno 13k dnevno. Poslednje dve godine sam se spustio na 10.5. Znači nije da sam skoro krenuo, pa moram da se strpim za rezultate.Brahijalni nerv ili neka druga povreda?
July 21, 2025Jul 21 2 hours ago, Sandradjer said:Brahijalni nerv ili neka druga povreda?Što bi rek'o George Washington: nobody knowsZa sad je radni naslov "tendinitis bicepsa". Nije toliko strašno, neko se iznenadio što uopšte mogu da dignem ruku iznad visine ramena, ali na kraju je ipak bolno pogotovo ako ne pazim. Osim toga sve je slabo i kilavo, ne mogu da se oduprem pritisku, makar dok su malo testirali.I zato mi je zabranjeno sve osim nekih laganih vežbi.
July 21, 2025Jul 21 sutra ujutru dajem krv na analizu. da li je ok da trcim popodne/predvece ili ipak da iskuliram 24h?
July 22, 2025Jul 22 Okej je. 4 hours ago, Tsai said:sutra ujutru dajem krv na analizu. da li je ok da trcim popodne/predvece ili ipak da iskuliram 24h?
July 22, 2025Jul 22 4 hours ago, Tsai said:sutra ujutru dajem krv na analizu. da li je ok da trcim popodne/predvece ili ipak da iskuliram 24h?Ako je za analizu - nema problema, ako daješ krv kao donor, napravi 24-satnu pauzu.
July 24, 2025Jul 24 On 17. 7. 2025. at 12:46, nenad said:od sredine treceg dana sam poceo da se osecam kao sam na nekim performance enhancing drogama Meni druga polovina drugog dana posta i pojavljuje se neka radraganost i generalno dobar osecaj. Hvala na motivaciji !
July 26, 2025Jul 26 On 21. 7. 2025. at 9:46, Venom said:Pa ne vežbam, zato i kažem :-). Do aprila prošle godine strava, od tad jadno i nikako. Krenuo sam opet u januaru, ali onda je krenulo rame da me jebe, sad idem na terapiju zbog toga, ali deluje mi da će to da traje.Meni ce jedno rame otpasti iz lezista valjda, takav filing imam i kad vezbam ali i pri nekim rutinskim svakodnevnim pokretima. Ne pomazu nikakvi kolageni kad imas vodu i kalcifikacije, jel ima smisla vijati neke terapije i kakve i gde?
July 27, 2025Jul 27 5 hours ago, Zli Gli said:Meni ce jedno rame otpasti iz lezista valjda, takav filing imam i kad vezbam ali i pri nekim rutinskim svakodnevnim pokretima. Ne pomazu nikakvi kolageni kad imas vodu i kalcifikacije, jel ima smisla vijati neke terapije i kakve i gde?Ima smisla, jer verovatno neće biti bolje samo od sebe, mada ne znam za gde osim nešto načelno sa fizikalnom terapijom. Terapija zavisi od toga šta je problem, što je u slučaju ramena komplikovano, ali imaju razne testove, ovaj je kod mene bio "pozitivan".SpoilerZa sad je terapija bila da mi je zabranjeno da to dodatno provociram, pa je uglavnom nešto masirao i u jednom trenutku mi dao dve vežbe sa onim elastičnim trakama zbog dve stvari za koje misli da kod mene mogu da budu problem. E sad, on je otišao na odmor, pa sam uleteo kod neke mlađe ambicioznije, koja je pogledala rame pod blagim opterećenjem i rekla da mi lopatica u suštini nije stabilna, što onda dovodi do problema kod određenih pokreta na relativno uskom prostoru ramena.Poenta svega je da može da bude svašta i da ne može niko ovako na slepo da ti kaže šta je problem.
July 27, 2025Jul 27 On 24. 7. 2025. at 10:07, Lezilebovich said:Meni druga polovina drugog dana posta i pojavljuje se neka radraganost i generalno dobar osecaj.Hvala na motivaciji !kako ide? :D
July 27, 2025Jul 27 23 minutes ago, nenad said:kako ide? :DTreci dan sam putovao, pa sam ostao na nekih 60ak sati fastinga ... izneenadio sam se koliko je lagan drugi dan :) Edited July 27, 2025Jul 27 by Lezilebovich