aram Posted March 24 Posted March 24 @Behemoth Porez za iznajmljivanje svakako mora da se plati, ali sigurno je to samo deo prihoda ne verujem veći od 20-25%. Moj savet: potraži neki Hausverwaltung u okolini, zakaži sastanak i vidi šta mogu da vam ponude. Oni će znati i da ti kažu dosta toga oko poreza, osiguranja (obavezno to osigurajte!) i još ponešto. Objasni im unapred da ste strani državljani, koje sve dileme imate, da mogu i oni da se pripreme i raspitaju. I da, nemoj jedan Hausverwaltung, dva-tri. 1 1
Venom Posted May 25 Posted May 25 (edited) Sutra lokalni izbori, naredni vikend ili za dve nedelje izvori za evropski parlament. Nisam siguran za koga da glasam, svi su isti, po sam razmišljao da preskočim. Ali ipak, biram borbu! Jedino me brine što Marksističko Lenjinistička Partija nije okačila plakate. Iste plakate koje kače već 15 godina (a možda i duže). Verovatno mi ne ginu Zeleni, mada počinjem da ih posmatram kao poprilično beskorisne, pogotovo nakon ove epizode na saveznom nivou. Interesuje me pre svega da se ratosiljamo Gradonačelnika, ali mislim da je tu mrka kapa. Predstavnik CDU i neke lokalne partije u kojoj su se skupili mali privrednici . Zeleni kandidat je isto neki koji deluje kao grozan lik. Edited May 25 by Venom
bags Posted May 25 Posted May 25 Kod mene ista situacija... Zeleni su postali nebirljivi cak i za EU... (hint: Lena Schilling)
zorglub Posted May 26 Posted May 26 16 hours ago, bags said: Kod mene ista situacija... Zeleni su postali nebirljivi Moji Österreich-eri ih mrze sa pasijom 1
Venom Posted May 26 Posted May 26 Ljudi, koji ih mrze, ih mrze zbog onog što govore. I tu nema pomoći, to su ideološke razlike, takvima ne treba da titraju jajca uopšte. Ja se slažem oko većine stvari koje su relevantne za svakodnevni život s njima, ali je problem što oni to na kraju ne sprovode. Npr. verovatno sam pominjao, ministar saobraćaja je FDP, sekta slobodnog tržišta, i ne sećam se da su se mnogo tukli oko tog ministarstva. I onda ministarstvo nema paaaaaara za biciklističku infrastrukturu, ali ima za najskuplji autoput u istoriji čovečanstva (koji niko osim njih neće) i 500 miliona subvencije za 30k domaćinstava da ugrade baterije i pune ih preko panela. Ako se pitate kakve to veze ima sa saobraćajem, valjda da bi mogli posle da pune svoje automobile wink wink. Glavna veza je otprilike da ministar koji se kune u slobodno tržište subvencioniše svoje birače. Ali da Zeleni preuzmu takvo ministarstvo i na kraju sprovedu svoju politiku, mrka kapa. Oni bistre geopolitiku. Debili. U tom smislu FDP je najgora partija. Puni su nekih principa kad god sirotinja treba da im liže čizmu da se zna red i da bude čist račun duga ljubav, a istovremeno su najveći parazit celog društva, samo sisaju ne znaju ni sami više odakle. Kad god se pokrene priča o putarini na autoputu, eto njih da nam objasne da je to najbolje za sve da se oni voze za džabe i da im ja plaćam autoput. Govna. Danas gledam spisak na izborima, ima troje sa istim prezimenom na listi, čisto slučajno isto prezime kao lokalni partijski lider. Meritokratija i nepotizam, 2 u 1. 1
Amos Posted May 26 Posted May 26 Zeleni postoje da bi obrazovana srednja klasa koja se gadi komi ostavštine imala za koga da glasa mirne savesti. Ne da bi nešto promenili ili se sa nekim ozbiljno pokačili. Što pre se izadje iz te iluzije, to bolje. 3
Budja Posted May 26 Posted May 26 19 hours ago, bags said: Kod mene ista situacija... Zeleni su postali nebirljivi cak i za EU... (hint: Lena Schilling) Je l to neka austrijska fora da kandiduju ljude iz obdanista? Vucic je u tom uzrastu nosio kafu Seselju.
Mel Posted May 26 Posted May 26 20 hours ago, Venom said: Sutra lokalni izbori, naredni vikend ili za dve nedelje izvori za evropski parlament. Nisam siguran za koga da glasam, svi su isti, po sam razmišljao da preskočim. Ali ipak, biram borbu! Jedino me brine što Marksističko Lenjinistička Partija nije okačila plakate. Iste plakate koje kače već 15 godina (a možda i duže). Verovatno mi ne ginu Zeleni, mada počinjem da ih posmatram kao poprilično beskorisne, pogotovo nakon ove epizode na saveznom nivou. Interesuje me pre svega da se ratosiljamo Gradonačelnika, ali mislim da je tu mrka kapa. Predstavnik CDU i neke lokalne partije u kojoj su se skupili mali privrednici . Zeleni kandidat je isto neki koji deluje kao grozan lik. Glasaj za manje zlo!
zorglub Posted May 26 Posted May 26 2 hours ago, Venom said: Ljudi, koji ih mrze, ih mrze zbog onog što govore. Moji ih konkretno mrze zbog zakona uvedenih na njihovu inicijativu, te zakona za koje se zalažu, a koji bi imali direktne posledice po njih.
bags Posted May 26 Posted May 26 1 hour ago, Budja said: Je l to neka austrijska fora da kandiduju ljude iz obdanista? Mislim da Austrijanci generalno vole dati sansu mladim politicarima. Nekad ispadne i ne tako lose... Jos su ovo nebitni EU izbori. Fazon je i u tome sto su ti likovi uglavnom u nekoj vrsti politike od 14,15 god. tako da sa 23 su vec "iskusni". Zeleni ovde u Austriji u imaju zdravorazumna i dobra stanovistva na vecini politickih tema. Imaju cak i solidne ljude u parlamentu, prisutni su u politickom zivotu na svim nivoima i sve se cini idealno do onog momenta dok ne dobiju vlast. Onda kao da uzmu neke pilule i pobudale sa svojim nekim megalmanskim idejama i ludilima. Kod mene u opstini je recimo posle niza bas dobrih promena (renoviranje parkova, smirivanje saobracaja, 2 nove pijace) zena hteli da skrati vreme rada vrticima i 4 ( ne jednu nego 4!) glavne saobracajne ulice uspori biciklistickim trakama (iako je nekoliko studija pokazivalo da je to totalno ludilo). 1
Venom Posted May 26 Posted May 26 Ja više volim iskusnije kandidate, pogotovo kad zatiltuju i više ne mogu da se sete kako se zovu ni gde se nalaze.
Budja Posted May 26 Posted May 26 Valjda ima nesto izmedju, uglavnom, nepismenih ali zato preambicioznih mladolidera i senilnih deda i baba. 1
Venom Posted May 26 Posted May 26 Nazivaš nekog od 23 godine osobom iz obdaništa. I još nepismenom, verovatno si upoznat s likom i delom kad već lepiš etikete. Pritom ceo svet danas oblikuju ljudi koji su to počeli da rade u ranim dvadesetim, ni fakultet nisu završili: Bill Gates napustio Harvard, Zuckerberg isto, Jobs osnovao Apple sa 21 itd. Nema prepreka tome da nešto umeš ako imaš 23 godine. Što se mene tiče bolje neko sa 23 nego 83. 3
Mel Posted May 26 Posted May 26 22 minutes ago, Venom said: Nema prepreka tome da nešto umeš ako imaš 23 godine. U mojoj struci sa 23 mozes da pocnes da radis i pocnes da ucis struku. Diplomatija i politika nisu prostije od onoga cime se ja bavim. 1
Recommended Posts