Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

pa ozbiljno

mada mi nije jasno kako zna, kada su tek pojedini primili drugu dozu

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

46 minutes ago, harper said:

Na B92 se omakao naslov ciji je deo "samo vakcinisani mogu da izadju na ulicu". Ne nadjoh u tekstu nigde da je to neko izjavio pa me ne bi zacudilo da je to jedan od nacina da se ljudi malo zaplase i nateraju da se vakcinisu.

ima taj teks i dalje u blicu

"NAPOLJE SAMO ONI KOJI HOĆE DA SE VAKCINIŠU" Dr Lađević: U kovid bolnice treba odvesti one što prave žurke da rade kao fizički radnici i prevoze bolesnike

• Author

svidjaju mi se misli dr ladjevica , ko god on sad bio

7 minutes ago, Jozef K. said:

Kao laik, ne vidim kako je moguće da se proizvode antitela ukoliko se ne potakne ćelijski imunitet. Meni je to logično, ali verujem da ako nije tako da ima neki razlog zašto nije. Samo nije mi jasno kako bi to funkcionisalo.

cuj, laik, a ja sam imunolog :D

pa evo, dva imena koja vrlo cenim, molekularni biolog babic i immunolog markovic (ozbiljna imena u svojim oblastima, kacila sam ih ovde) pricaju o tome da vakcine sa inaktivisanim virusom uglavnom podsticu humoralni imunitet. markovica imamo u nekom videu okacenom na topiku sa korisnim savetima, ne mogu sad po secanju prepric, a babica mogu i da citiram: "Adenovirusne vakcine (Sputnik, AstraZeneca, J&J) i iRNK vakcine (Pfizer, Moderna) teraju tvoje ćelije da prave spike protein. Time se podižu obe grane imuniteta. Sinofarm samo ubacuje mrtav virus u organizam, što podiže samo antitela, ali ne i T-ćelije (pošto taj virus nikada ne ulazi u tvoje ćelije)."

sigurno je to strucnjacima jasno, no meni bas i nije, a velika je verovatnoca da ce tako i ostati :)

17 minutes ago, dùda said:

dobro :dry:

pitala sam ozbiljno 

molba stoji i dalje

imas na sajtu rts-a, desetak minuta, nije dugo.

8 hours ago, gone fishing said:

- prvo je bilo nedelju dana od 2 doze ste imuni, pa se to posle mesec dana podiglo na 10 do 14 dana, da bi sada šekler pominjao 3 do 4 nedelje

...

To nikad nije bilo osim kod srpske struke, u srpskim medijima i na srpskom internetu.

Pa jel ima neko konačno mišljenje...Posle koliko tjedana od recjepa je čovek imun?!?

Stvarno, šta kažu druge zemlje u kojima se koristi Sinofarm vakcina?:unsure:

38 minutes ago, dùda said:

A šta je ovaj put pričao Šekler ?

Može kratak preprič ?

od negde 10.minuta

21 minutes ago, Tsai said:

svidjaju mi se misli dr ladjevica , ko god on sad bio

eh odavno sam ja to pricao... samo gulag za budale

4 hours ago, dùda said:

moja mama recimo, nikada u životu se nije razbolela od gripa, a razbolevala se od gomile drugih stvari

Mislim da sam napisala bila, ja nikad u životu grip i varičele nisam dobila. Ali zato koksaki i koronu jesam. Viruses have mysterious ways... 

grip, prelezao u drugom, ii trecem  osnovne..zimski raspust bese..nova 2000, 2001..

Edited by Misko

Pa koliko ti imaš godina?!?!

Malo očigledno

Background Picker
Customize Layout