Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

pt! kakav je bio tvoj zeka? za sluchaj da si rekla vec, a ja propustila (koristim vreme da se paralelno nerviram za neshto drugo. sve drugo. pa nisam najpazljivija)

sent from bubamoto

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

On 27. 2. 2021. at 8:54, Sandradjer said:

Vest od cetvrtka da je 1,4 miliona doza,  a pola miliona druge doze.  To znaci oko 900000 vakcinisanih,  e ostaje samo procena koliko prijavljenih,  a koliko njih bez prijave.  

To znaci pola miliona vakcinisanih i 900.000 u procesu vakcinacije.

On 27. 2. 2021. at 11:24, Lancia said:

Jel to samo vas Engleze ili cemo svi da budemo besmrtni?¿

nama rekli da svi tako i sve vakcine tako, ukljucujuci i ruske i kineske.

a od smrta ce da se mre ko sto se i mrelo. :D

Edited by adam

On 27. 2. 2021. at 11:31, gospa buba said:

pt! kakav je bio tvoj zeka? za sluchaj da si rekla vec, a ja propustila (koristim vreme da se paralelno nerviram za neshto drugo. sve drugo. pa nisam najpazljivija)

sent from bubamoto

reče da nije osetila, samo malo jutarnja glavobolja

On 27. 2. 2021. at 7:04, renne said:

Mene ovaj zeka ništa ne radi

Ko komarac na međeda

Kud si kren'o Zenekom na bager.

On 27. 2. 2021. at 11:38, renne said:
reče da nije osetila, samo malo jutarnja glavobolja
savrsheno!

sent from bubamoto

On 27. 2. 2021. at 11:12, kud u maglu Simoviću said:

:hail:

šekler je mega car

samo on treba da se kači, a ne ovi kvazi

stručnjaci sa celularno ćelijskim imunitetima

Ja odsad samo njega slusam. Mozda nije u pravu oko korone, mozda jeste, ali pouzdano je efikasan i blagotvoran protiv moje hronicne hipohondrije.:D

chovek ume da kaze ne znam.

meni je to dobar pokazatelj da ima smisla.

sent from bubamoto

• Popular Post

dobio astral zeku, sedim i gledam freske, znači već počele nuspojave

On 27. 2. 2021. at 12:00, levi said:

dobio astral zeku, sedim i gledam freske, znači već počele nuspojave

Shvaticemo da je vrag odneo salu kad promenis nik u - desni.:D

On 27. 2. 2021. at 11:04, adam said:

ovaaaaaj....

nama ovde je receno da vakcine bitno smanjuju ozbiljnost kovida ali ne i samo zarazavanje. sto znaci - i kad dobijes vakcinu, postoji mogucnost da fasujes kovid (naravno, znacajno manja nego bez) al ce biti dosta blazi oblik nego sto bi bio bez vakcine. kazu da vakcine stite od smrti i daju dosta visoku zastitu od zarazavanja.

pa... ja bih rekla da nista nema stopostotnu zastitu cak ni od smrtnog ishoda.

ajd sto bih ja rekla, nego sam propratila i par belosvetskih naucnika koji se malo ljute sto se vakcine reklamiraju sa tim 100% ucinkom protiv umiranja. kazu da to moze izazvati problem u javnosti ako se desi takav slucaj - a (skoro) izvesno je da ce se desiti.

Edited by Aleksija

On 27. 2. 2021. at 11:32, harper said:

To znaci pola miliona vakcinisanih i 900.000 u procesu vakcinacije.

Da,  neprecizno sam napisala 

Mislim da zaštita od 100% ne postoji svakako, stepen zaštićenosti zavisi od odgovora imunog sistema koji je individualan, i Šekler je pomenuo da dosta zavisi od genetike. Sigurrno će biti i smrtnih ishoda, ali u zanemarljivom broju u odnosu na ovo što imamo sad.

Ali zaprepašćivati se što je neko zakačio virus i nakon primanja vakcine mi je bezveze, naročito ako još počne da se koristi u antivakserske svrhe. Najbolje da se opet vratimo i na to da li treba nositi maske, jer se eto negde neko zarazio, a nosio je masku redovno. Ja za tu javnost koja skače na svaku glupost stvarno nemam više živaca.

On 27. 2. 2021. at 12:08, Aleksija said:

pa... ja bih rekla da nista nema stopostotnu zastitu cak ni od smrtnog ishoda.

ajd sto bih ja rekla, nego sam propratila i par belosvetskih naucnika koji se malo ljute sto se vakcine reklamiraju sa tim 100% ucinkom protiv umiranja. kazu da to moze izazvati problem u javnosti ako se desi takav slucaj - a (skoro) izvesno je da ce se desiti.

ja nekako ocekujem da se podrazumeva da u svemu ima izuzetaka al su dovoljno retki da se moze smatrati da je vakcina sigurna i stiti od ozbiljnog kovida. kao i sve ostale vakcine, pelcovi, lekovi i terapije.... uvek ce biti izuzetaka, valjda toliko znamo.

ima ljudi pa i od vode mru al niko ne kaze da voda nije sto posto sigurna za pice. 

Lepo je videti antitela u nalazu,  covek je ipak psihicki mirniji.  

Imam uzorak mladji gospodin ima 50 antitela,  stariji gospodin 0.3, a starija gospodja 2 na s protein 10 dana nakon druge doze kineske vakcine.  Referentna vrednost  za pozitivan je >1. 

Radice opet,  ovo je bilo rana provera 

Background Picker
Customize Layout