Jump to content

Zaraženi forumaši protiv korone

Featured Replies

6 minutes ago, Filozof manijak said:

i meni je tako bilo, ali  posle 7 dana. na kontroli (i novom snimanju) su mi ustanovili početak upale pluća (jer nisam mirovao i spustio mi se virus). Imao sam bukvalno iste simptom kao ti, a nisam imao ni temp posle 3 dana.

Nije mi cilj da te plašim ili slično, samo me dosta podseća na moj slučaj.

Jel znas kakva ti je bila krvna slika, moze li se iz nje zakljuciti nesto. Ili mora snimak pluca?

I kod tebe je verovatnije da je bio delta soj 

Edited by Sandradjer

• Replies 8k
  • Views 766.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ma do sporta mi je ko do lanjskog snega. A nije ni bio [emoji14]

• Evo bas sam došao da se pohvalim   Jos je u bolnici, ali je skinuta sa kiseonika. Bolje je, očekujem da će početkom sledeće nedelje izaći.   Još jednom hvala svima na podršci, div

Posted Images

crp mi je bio u normali, što mi je bilo najčudnije, i leukociti umanjeni spod normale.  D dimmer u toj laboratoriji nisu merili.

Skener je bukvalno bio jedini dokaz da mi počinje upala, iz krvne slike nisu mogli to zaključiti.

Prvo sam mislio da očitavanje snimka sa skenera nije dobro, ali sam kasnije osetio zamaranje i neko čudno probadanje ispod rebara.

Krvna slika je dobra bila...

@Filozof manijak šta si uzimao od lekova?

... Shiit has hit the fan

od antibiiotika u prvoj turi pancef jednom dnevno (plus ostali probiotici, nolpaze, vitamini, zink, kardiopirin), posle kad su mi videli začetak upale pluće, umesto pancefa ubacili su antibiotik forteca 500mg 2xdnevno (5 dana). I onda je prošlo

21 minutes ago, dùda said:

Nije forumaš, ali ajde ovde, možda nekom bude korisno.

Sestra moga muža u bolnici, na kiseoniku, ona 86 godina, dijabetes, imuni sistem vrv nikakav godinama se ne kreće zbog problema sa kolenima i to malo kretanje je samo po stanu, njen muž kući, na antibioticima, on skoro 90 ali bolje nego ona.

Vakcinisani sa dva kineza, nisu busterovani.

Ima nagoveštaja da i njoj polako postaje bolje. Oboje imaju upalu pluća, ništa mi nije jasno, da li je omikron da li je delta, rečeno je negde da se omikorn ne spušta na pluća, ali da je i dalje ekstremno opasan za starije, ako se ovako nastavi, a nadam se da hoće, izvući će se oboje. Nadam se da su vakcine pomogle, zapravo, tako mi se čini, za sad.

naravno da su pomogle

meni celo vreme nije bas najjasnije to potcenjivanje kineske vakcine (sigurno nemam ni dovoljno znanja da bih ulazio u neku raspravu)

ne moze vakcina napravljena na umrtvljenom originalnom virusu da bude losa, problem moze da bude da je ne mozes dovoljno proizvesti u kratkom vremenu

valjda je poenta vakcinisanja da na osnovu tog unosa nase telo nauci da (na vreme) prepozna opasnost

ostalo je na imunom sistemu

od antibiiotika u prvoj turi pancef jednom dnevno (plus ostali probiotici, nolpaze, vitamini, zink, kardiopirin), posle kad su mi videli začetak upale pluće, umesto pancefa ubacili su antibiotik forteca 500mg 2xdnevno (5 dana). I onda je prošlo
Ja sam po ovom tvom opisu u par postova gore imao skoro preslikanu situaciju, isto nisam mirovao bas skroz pa mi krenula upala jednog plucnog krila ali je razlika sto ste ti i velika vecina ljudi i ovde i inace dobili samo novi antibiotik umesto prvobitnog a meni i pored toga sto je CRP bio "samo" 10 (prvi dan na merenju prilikom pozitivnog antigenskog 5) su dali pronizon. Do uzimanja njega sam bio sasvim ok, jedan dan oni bolovi u celom telu kao i nekad od obicne temperature, malaksalost i nista posebno, a posle uzimanja njega sam se zombirao svih 20 i kusur dana i jos malo nakon prestanka uzimanja. Rekla mi izabrana doktorka posle da nije trebalo i svakako ne te doze ali kasno, steta vec bila nacinjena.

Jel pio neko ovde taj lek i kako se osecao tokom uzimanja? Svih 5-6 ljudi koje znam da su dobili to su imali iste ili slicne probleme kao ja, odsutnost totalna, nezainteresovanost, zivotna energija nula, nisam osecao veliku razliku toplo hladno...

Sent from my M2012K11G using Tapatalk

Meni nije bio prepisan pronizon, niti jedan kortikosteroid.

Moji matori su u bolnici dobijali kortikosteroide - lemod solu i urbazon, oni su se generalno lose osećali.

14 minutes ago, Zli Gli said:

Jel pio neko ovde taj lek i kako se osecao tokom uzimanja? Svih 5-6 ljudi koje znam da su dobili to su imali iste ili slicne probleme kao ja, odsutnost totalna, nezainteresovanost, zivotna energija nula, nisam osecao veliku razliku toplo hladno...

Nemoj da se slogiras sad, ja ga pijem vec 10 godina svaki dan. Tvoje sam godiste i nista mi ne fali. Radi cuka brze, puls mi je normalan oko 85-90 ali slicno bi bilo i da ga ne pijem tako da meh.

Mene prošla ona grlobolja što sam vukao danima. Verujem ipak da je pre bila prehlada nego korona.

Temperaturu nisam imao (iako mi se u par navrata činilo da imam), samo neki osećaj umora i smlaćenosti koji se javio kad je bol u grlu već počeo da prolazi. Osećaj umora još malo traje.

Jesam bio donekle izolovan, ali kako se ovaj omikron lako prenosi, teško da ne bih zarazio još nekoga. Ipak, svi sa kojima sam imao kontakt su za sad bez simptoma.

Taman sam skinuo i konce sa glave, i to je lepo prošlo, oporavak nije bio ugrožen virusom ili čim god. :)

Supruga danas pozitivna (kucni test) isto tako drugi dan grlobolje i polomljenosti, slini ali nema temp. Sad, nesto razmisljam... Ja sam u kafani bio 1.1.2022. i onda nisam do Bozica imao kontakt sa bilo kim, tako i moja supruga i djeca (razlog sto sam isao kod roditelja za bozic pa da im ne donesemo nesto). Dakle, 7.1. kontakti sa mojima, punica, jos 10 ljudi, kafana jedna, kafana druga. 8.1. familijarni skup, krstenje. 9.1. na slavi pocinje mucnina, uvece osjecaj kao da me mlati temp ali ipak bez nje. Sutradan, slomljen i iz nosa ne prestaje da curi, bez kaslja i bez temp. 11.1. dosta bolje, i sutradan ko nov. Sad u subotu bili kod mojih koji su potpuno zdravi i tad i danas, supruga u nedelju bila na kafi sa drugama od kojih je jedna juce javila da je lose, testirana i pozitivna. Evo sad klinac povratio, bez temp ali bas se vuce citavo popodne, cerka jos nista. Sve ovo me navodi na zakljucak da je taj period inkubacije strasno kratak sa ovim sojem, koji god bio.

Čera i ja pozitivni. :isuse: oboje bez simptoma. Garant smo pokupili u školi ali nije ni važno.

Žena i klinjo srećom negativni. 

Kada počinje da lupa po organizmu?

3 hours ago, Zli Gli said:

Jel pio neko ovde taj lek i kako se osecao tokom uzimanja? 

Ni ja ga nisam pio a crp mi je bio 139, ddimer oko 8,5...s-interleukin6 46, sedimentacija 104...a i ostalo poludelo skroz u tom periodu.

• Popular Post

update kod rosovih.

radio sam juce pcr test - negativan. ali sam se verovatno prehladio jureci test. odem tamo gde sam imao zakazan termin, a oni zatvoreni zbog korone medju radnicima. samo napisali na vratima da se ide na drugo mesto, 1km udaljeno. mecava, vetar, i hladno. izes besenje, umalo se ne udavih :D

moje devojke su ok, nema temperature, glavobolje, samo curi nos i promukle su obe. inace se dobro osecaju. ziveli drugovi pfizer i biontech, zivela drugarica moderna :)

Nemoj da se slogiras sad, ja ga pijem vec 10 godina svaki dan. Tvoje sam godiste i nista mi ne fali. Radi cuka brze, puls mi je normalan oko 85-90 ali slicno bi bilo i da ga ne pijem tako da meh.

Meni je falilo od bukvalno prvih 20mg, zakucao me na 36.5 temp i pomerio termoregulaciju u telu ili kako se to vec zove, plus raspolozenje nula i taj povremeni puls 90 i kusur a normalan mi 60 do 65 ceo zivot. Ali sad sam mislim ok, proslo vec par meseci kako ne pijem.

Svakako preporuka ostalima da izbegnu ako mogu.

Ti si zdrav čovek, nemoj da brineš, dali su ti da te bustuju malo i odradio je svoje. To je fina, jača doza ali nemoj preporučivati ljudima da izbegnu ako su im lekari rekli da im je potrebno. :)

Bićeš dobar, nije Pronizon kraj sveta veruj mi. Ima mnogo zajebanijih cica maca u šarenom svetu hemije.

Edited by Mos

Background Picker
Customize Layout